- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
savior
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi.
Ez magyar idő szerint mikor? -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique
üzenetére
KING!!!! Nem bírom kivárni!!!
-
King Unique
titán
válasz
savior
üzenetére
Még csak 23-a van nem 24-e, lásd a nemrég leírtakat.

Egyébként meg nyilvános infó, fél perc gúgli...
Join us to see what's next for Windows
Watch the livestream.
06.24.21 at 11 a.m. Eastern Time -
King Unique
titán
válasz
Croft-21
üzenetére
Igen, az a Defender folyamata, ami átmenetileg terhelheti a rendszert, na de normál esetben nyilván nem fél óráig a bekapcsolás után. + Az továbbra sem derült ki, hogy pontosan milyen hardverről van szó, HDD/SSD-e a rendszermeghajtó, indításnál milyen programok töltödnek br automatikusan, vírus nincs-e esetleg, stb. Ahol ha netán egy tetű lassú HDD-ről fut a W10, akkor nincs min csodálkozni, SSD-re kellene cserélni a gyorsabb működéshez, ennyi. Ha SSD-ről + a többi hardverelem is oké és úgy van ez, akkor meg tiltsad le a feleslegesen induló programokat vagy távolítsd el ami nem kell, vagy ha szükséges állítsd a gépházban alaphelyzetbe / telepítsd újra a Windowst, ennyi.
-
savior
őstag
Hány órakor jelentik be az új Windowst?
-
Croft-21
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Megnéztem újra a feladatkezelőt, ezt látom: kép
Egyedül talán az antimalware service executable okoz nagyobb terhelést, ami úgy tudom a defender része, de azért ez nem állapot, hogy bekapcsolástól számított fél óráig hozzá se lehet nyúlni a géphez, mert mondom még a google is nehezen tölt be. -
Dyingsoul
veterán
Köszönöm a tippet!
-
törölt tag
Ismertek esetleg olyan programot amivel meg lehetne nézni, hogy melyik process fogja vissza és terheli leállításkor a gépet?
Lényegesen tovább tart a leállítás a megszokottnál és láthatóan van egy olyan szakasz, amikor erősen terheli az ssd-t is. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Olvastam egy hírt, Van egy rejtett beállítás a Windowsban, kapcsold be! címmel.
Ajánlott vagy érdemes ezt bekapcsolni? [kép]
Nagyon alap user vagyok, nem igazán értek ezekhez. Nálam csak a Defender van védelemnek. -
Ablakos
addikt
Windows 10 pro rendszeren lefuttattam az AMD cleanup utilt. (A feladata szerint csökkentett módban eltávolít minden v. driver maradványt)
A problémám, hogy a win10 újraindulás után mindig a diagnosztika indul el. Hiába akarok visszatérni normál rendszer indulásra végtelenül csak a diag. indul (automatikus javítás).
Hogy lehet ettől megszabadulni? -
válasz
Đusty
üzenetére
Nálam a 19042.928-as build bizonyult megfelelőnek a saját gépemen, azon rendesen fut minden, de ez nyilván teljesen driver- és szoftverkörnyezet függvénye, hogy mi okoz problémát.
Az automatikus frissítéseket group policyből tiltottam le, ahogy King Unique linkeli ebben a postjában.
-
King Unique
titán
válasz
Đusty
üzenetére
Ez eleve inkább beállítás - lásd egy másik válaszban leírtakat - függvénye, nem Windows 10-verzióé, normál eseten, normál kiadásoknál nincs olyan, hogy alapértelmezetten egyáltalán nem frissül.
-
King Unique
titán
válasz
mSchumi87
üzenetére
Azt ami a 2 válaszban már le lett írva. Alapesetben pedig max. pl. az egyes adatvédelmi beállításokat lehet a telepítésnél vagy utólag a gépházban opcionálisan kikapcsolni ha nem akar arról adatot megosztani a user, ellenben egyebet nem kell ész nélkül kikapcsolni és letiltani, utána meg csodálkozni ha valami nem működik.
-
savior
őstag
Szivárog már valami a 11ről?
-
King Unique
titán
válasz
mSchumi87
üzenetére
Lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat, tapasztalat ügyben kérdezd a másik, ezt a csodát népszerűsítő fórumtagot.
Egyébként meg mivel nem egy hivatalos, Microsoft által kiadott és leokézott Windows 10-ról van szó, hanem egy házilag utótákolt, jól "megoptimalizált" változatról, ezért eleve adott a válasz, miszerint az ilyen vadhajtásokkal max. opcionálisan és saját felelősségre kéretik bohóckodni és hivatalos ajánlás ilyen tákolmányra nyilván nem lesz, ennyi. -
King Unique
titán
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Épp nemrég lett itt leírva, linkelve, hogy a havi választható frissítés telepítése javítja ezt az egyeseknél előforduló problémát...
-
-
raskolnikoff
őstag
Hello.
Lejött ez az időjárásos izé, de kikapcsoltam, hogy ne mutassa. Ezek után bizonyos idő elteltével (5-10 perc) eltűnik a teljes system tray. Órástól, tray ikonoktól, hangerőszabályzóstól értesítési gombtól kezdve minden. (A parancsikonok, a rendes tálcaikonok megmaradnak, és a fekete sáv is, csak nincs rajta semmi jobboldalt, tök üres).
Most hogy visszakapcsoltam az időjárást, stabil. Másnak is ez van, vagy lehet valamit ez ellen tenni?
-
törölt tag
sziasztok
segítség kellene. asztali gép áramszünet. mivel nincs ami biztosítja a tápellátást újraindul.
meg is áll a nyitóképernyőn bios-ig jut.asus biost hol lehet beállítani, hogy áramszünet esetén folytassa alapbeállításokkal ? (hagyja figyelmen kivül mi történt ?)
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok használ valaki itt ReviOS windows-t vagy más kipucolt windows 10-et? Van egyaltalán értelme az ilyeneknek? Koszi
-
King Unique
titán
válasz
kezo0
üzenetére
Mondjuk le van írva világosan a KB5003690 számú kumulatív frissítésnél, hogy miket javít, arra céloztam én is abban a válaszban, lásd alább.

"• Frissíti azt a problémát, amely elmosódott szövegeket okoz a hírek és érdeklődési körök gombon Windows a tálcán bizonyos képernyőfelbontások érdekében.
• Frissíti a keresőmezős ábráknak a tálcán Windows problémát, amely akkor fordul elő, ha a jobb gombbal a tálcára kattint, és kikapcsolja a Hírek és érdeklődési körök parancsot. Ez a grafikus probléma különösen sötét módban látható."
-
zolee001
őstag
Mult heti "hir"
Olvasott embernek nincs párja na :-)Windows 10 KB5003690 (Build 19043.1023) Full Changelog
Microsoft has fixed long-running performance issues with certain games.
Microsoft has fixed News and Interests blurry text bug.
General performance improvements. -
kezo0
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Te aztán értesz hozzá, hogy lehűtsd az ember lelkesedését.

De szerintem csak arról volt szó, hogy az a bug lett javítva, hogy egyeseknél meghülyült a tálca értesítési területe, egymásra csúsztak ikonok stb.
Én viszont arról beszélek, hogy a widgetben megjelenő szöveg (pl. „tiszta idő”) eddig olyan elmosódott, életlen volt, mintha egy szar SD adást néznél egy HD képernyőn, most pedig már végre ugyanolyan éles a szöveg, mint a képernyő bármely más területén megjelenő szövegek.Megj.: nálam is Celsius fok és magyar nyelvű szöveg van ott az első perctől kezdve.
-
King Unique
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Már akinél, nálam pl. magyar régió és nyelvi beállítások mellett eleve °C már a kezdetőktől fogva.
Egyébként nem erről volt szó az előbb de mindegy, meg max. akkor +1 CU, aztán ez is oké lesz.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Mondjuk, hogy ez a kis jelzes milyen nyelven meg milyen mertekegysegben jelenik meg full random.
Egyik gepemen angolul es fokban, masikkn magyarul es fahrenheit, kozben beallitsok ua.
-
kezo0
addikt
Az volt már, hogy a mai kumulatív frissítési preview telepítése után végre élesen jelenik meg a „Hírek és érdeklődési területek” widgetje a tálcán?
-
-
zolee001
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
De ja vue-m van,már másodjára irom neked,hogy mult idöben volt 2011-2012 körül,akkor a Linuxosok hisztiztek (többek között)
Gondolom manapság is akad olyan garázsproject ami talán nem támogatja aztán diszkrimináció miatt pert inditana
Kötelezövé kell(ene) tenni és szabványositani -
válasz
zolee001
üzenetére
"Secure Boot only opciót amivel számos más nem MS oprendszernek a telepitését tette volna lehetetlenné"
Én a télen teszteltem ezt és az 5db leg elterjedtebb Linux disztróból 4db tökéletesen kompatibilis már most is a SB-al.. Alapból. Semmi külön beállítást nem igényelt. Úgyhogy no para, engem se zavarna ha néhány gyártó bevezetné.
-
zolee001
őstag
Ahogy már irtam az MS a W8 megjelenésekor szerette volna a Secure Boot only opciót amivel számos més nem MS oprendszernek a telepitését tette volna lehetetlenné
Azóta lefolyt némi viz a dunán és magam részéröl támogatnám a Secure Boot only megoldásokat -
-
Geth
veterán
-
zolee001
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igy van,a megosztott mappának is látszódnia kell mint "helyi" mappa és ugyanugy szinkronban tartja,már ha ez a cél
-
zolee001
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hivatalosan nem megy,az MS account miatt mert ugye akkor kinek mit synceljen
Onedrive 2 ben megosztod a kivántartalmat és "felcsatolod" a Onedrive 1 -hez mint megosztás,ekkor egyben fogja látni a onedrive sync kliens -
-
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Itt egy, drivers alatt listázza a file system drivereket is.
Pontosan milyen következtetést akarsz levonni abból hogy támogatja/nem támogatja az ntfs-t?
Btw egy előző (gigabyte) lapom nem tudta (lehet bele tudtam volna patkolni), az egyik mostani tudja, egy másikba pedig később került bele (firmware update). -
válasz
King Unique
üzenetére
Azt hittem az emberek hajlandóak mások segítése érdekében 5 percet erre szánni itt a szak fórumon. Tévednék..?

Ha pl minden Asus teszt pozitív, de minden Giga elbukja abból már lehet következtetéseket levonni.

-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Oké, hajra, bár itt akkor is csak néhány ilyen infó lesz, nyilván nem a teljes mezőny.
Nem is feltétlen kell Windowson darabolni FAT32-höz, ha ott eleve adott az MCT, a Linux destop meg ugye marginális és ott sem mindenki Windows telepítési adathordozó készítésével foglalatoskodik..
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
Pont ezért szeretném felmérni a gyártókat alaplapszériákat, hogy melyik tudja, melyik nem, mivel nem mindenki mazohista hogy feleslegesen darabolgasson..

-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Létezhet olyan UEFI bios-os lap, ahol az UEFI módban való telepítés esetén nem támogatott az NTFS drive-ról való bootolás ?
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Hogyan jön ide a Linux? Egyértelmű mire válaszoltam és még idéztem is, azaz Windows 10 esetén sem feltétlen kell a bootoláshoz használt pendrive-ra NTFS fájlrendszer, ha pl. az MCT és ESD ISO esetén működik FAT32 alapon is.
Amúgy igen, Linux, macOS stb. esetében nyilván nem használható az MCT, de azinstall.swmfájlokra darabolás igen FAT32 fájlrendszerhez, ha az adott hardvernél csak FAT16/32 fájlrendszereket támogat az UEFI firmware. Ha NTFS és akár exFAT fájlrendszereket is, akkor meg pláne sima ügy és még darabolni sem kell, nekem nem kell leírnod és szoktam is linkelni a korábbi blogbejegyzésedet ez ügyben.
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
Linuxon elég nehéz bármit letölteni az mct.exe -vel..

Ha pedig valaki vesz egy gépet Linuxal + mellé egy pendriveot akkor csak így tudja telepíteni [link] darabolással ami jobb lenne ha egyszerűbb lenne.Ha már manapság lehetséges minek bonyolítsuk a fat32 limitáció miatt??

-
zolee001
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Bevallom ez ujdonság számomra,soha nem foglalkoztam ezzel,NTFS pendrive MSDN,céges portálos ISO fileokat használok csak.
99% céges környezet többségében brand gépek,laptopok sem a tesco gazdaságosak,amennyiben szedett vedett épitett ipari hulladék az alany akkor arra nincs support,nem foglalkozok vele
Lehet ezek miatt maradt ki ez a "Feature" nekem
Ellenben ma is tanultam valamit -
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
"Főleg a win10 telepítéskor jönne jól"
Pontosabban a standard, 64 bites W10 ISO-k (lásd. pl. direkt letöltés, TechBench) esetén, ott nagyobb az
install.wimfájl 4 GB-nál és ezért nem opció a pendrive-on FAT32 fájlrendszer használata, max. kisebb méretűinstall.swmfájlokra darabolás után. Ellenben az MCT-vel letöltött, MCT-vel kreált telepítési adathordozó és ESD ISO esetén azinstall.esdfájl kisebb 4 GB-nál, ezért ott értelemszerűen oké a FAT32 fájlrendszer használata, meg az MCT is alapértelmezetten FAT32-re formázza a pendrive-ot. -
válasz
zolee001
üzenetére
Nem a segédprogramok (Rufus, Ventoy) programozóinak tehetségére vagyok kíváncsi, hanem az alaplapok uefi biosának íróinak 'tehetségére'..

Nyilván nálad régi lapokon a teszt ezen programok használatával elbukna hogy 2db partíciót látsz, vagy legacy módban bootolsz..

-
King Unique
titán
válasz
Lauda
üzenetére
Ezzel a kumulatív frissítéssel javítva lett a korábban említett, egyeseknél előforduló probléma a tálcán a hírek és érdeklődési területek widget miatt. Vagyis aki már most akar erre javítást és nem akar a következő patch keddig (07.13.) várni, az opcionálisan értelemszerűen telepítheti.
Egyébként ez a KB5003690 kumulatív frissítés 2004, 20H2 és 21H1 rendszerekre egyaránt ugyanaz, vagyis a buildszámok utótagjai is egyformák lesznek mindháromnál, lásd 19041.1081, 19042.1081, 19043.1081. -
Egy teszt az alaplapok bootolási képességeinek felméréséhez:
UEFI boot NTFS és exFAT pendriveról (teszt)Aki rászánna 5 percet a pendrive bootolás tesztre annak megköszönném.

Főleg az 5éven belül gyártott alaplapok érdekelnének, hogy mit tudnak manapság.
Ha UEFI és NTFS és 1db partíció akkor tudja az alaplapotok!
Főleg a win10 telepítéskor jönne jól, mert linuxnak elég a fat32 is. Köszönöm.
-
zolee001
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Másik user profile alól fel lehet csatolni illetve a egyik (personal) account a beépitett a másikhoz pedig a csempés (storeból nem az elöre telepitett)
Office appokhoz annyit adsz hozzá amennyit akarsz
Felcsatolod network drivenak avagy TC-hez a cloud plug in -
Tar Zoltan
friss újonc
Jo reggelt.
Azt szeretném még kérdezni hogy ha nyelvet English UK állítom régiót magyarra akkor óra formátuma 24 órás lesz és nem úgy fogja jelezni hogy AM vagy PM?
és óra magyar időt fogja mutatni ha régió magyar vagy az angol időt.?
Ha UK rá állítom akkor az angolt igaz?
Elnézést a kérdésért úgy se én tennem fel csak hát erdekel -
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én nem mondtam, hogy a Win10 nem jó, csak azt, hogy nálam nem az igazi finoman szólva. Ez valami helyi sajátosság lehet, valószínűnek tartom, hogy a 4 hangkártya, 3 DAW és számtalan egyéb, driverrel rendelkező hangtechnikai kiegészítő és stúdiószoftver az, amit nehezen kezel az OS. Egyébként OS X alatt semmilyen probléma nincs velük.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Úgy értettem, hogy 04.21. óta csak az MSRT update-jei mentek fel, legutóbb a v5.90-es a KB8900830-asban.
-
-
szabonagyur
félisten
Valami workaround, hogy lehessen egyszerre több personal onedriveot csatlakoztatni? Most ugye egy personal és egy work ami lehetséges.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jorus
üzenetére
Otthon 5 éve használok Windows 10-et, céges környezetben szintén nincs már egyéb. Nincs vele probléma, frissítések ütemezetten települnek. Jó, otthon nem, ott, jön, amikor jön, de gondot nem okoz.
A közelmúltban egy Outlook frissítés csinált annyit, hogy nem szinkronizált a szerverrel a program, de újraindítás után ment az is.
Otthon egy 4 éve telepített rendszerem van, az frissülget folyamatosan. -
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
A régi Ryzen 1600-os meghalt és durván 1 évi állás után most tudtam gariztatni és a gép kapott egy R5 3600-ost. A windows 10 frissült, majd észrevettem hogy a gép nem kapcsol ki és újraindulni sem képes.
Hosszas gondolkodás után kék képernyő a következő hibaüzivel:Dirver power state failure
Utánaolvasva a lehetséges okoknak és megoldásoknak gondoltam frissítem a régi Radeon Software verziót. De annak a telepítője 92%-nál folyton megáll...majd dob egy 1608-as hibakódot....wtf
Próbáltam lekapocsolt virusírtóval, mert AMD support odalon irták az is okozhatja, de nem oldotta meg
Van valami javaslatotok? Megoldható vagy állítsam vissza a Win 10 alapra, netán húzzam újra? Ez utóbbit nagyon nem szeretném mert buknám az Office licencem.
A Radeon Software enyire szar? rakjam csak a drivert föl?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Megnéztem a Nox-ot, ott is csak egy fehérség jön be. Feltettem rá random az emag alkalmazását, az megy.
Arra gyanakszom, hogy amikor felteszem a google play-nél, nem magyarul van a neve, hanem angolul hozza fel. A másik, hogy állítólag root-olt telefonon egyébként nem fut. -
Cs1csó
titán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Úgy tudom MINDEN emulátor programhoz be kell kapcsolni a virtualizációt. Próbáld végig a többit. Milyen alaplapod és milyen procid van, mert ha támogatja akkor kell lenni a BIOS-ban erre vonatkozó bekapcsolásnak.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
zolee001
üzenetére
Ezt írta az e-mailben. Android 5.0, iOS 11.0 vagy frissebb operációs rendszerű mobiltelefonra.
Nekem mindegy milyen verzió, csak fusson. Remélhetőleg az 5.0-nál csak újabbak lesznek emulátorral.BlueStacks 5-öt feltettem, benne a MyRaiffeisen appot, de csak egy nagy fehérség jön be, szóval ezzel nem működik.
A szolgáltatások ki és be kapcsolásánál nálam nincs Hyper V valamiért, még szürkével sem.
Szerk.: Home-ba nincs úgy látszik. -
King Unique
titán
válasz
Jorus
üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ez a "biztonságiakat telepítem" pontosan mit akar jelenteni?
Csak mert ugye már évek óta kumulatív frissítések vannak havonta W7, 8.1 10 esetében egyaránt és nem lehet egyesével külön szelektálni mint korábban, amik közül csak a havonta 1x a standard patch kedden kiadott "B" kötelező, a "C" / "D" viszont eleve csak választható frissítés, azaz nem kötelező telepíteni és nem is települ automatikusan. Az illesztőprogram-frissítések meg eleve tilthatók/konfigurálhatók külön is, sőt azoknak egy része is csak választható frissítésként jelenik meg, azaz szintén nem kötelező telepíteni. + Támogatott Windows 10-verzióknál egy új funkciófrissítés is csak választható frissítésként jelenik meg és azt sem kötelező ennek okán (egyből) telepíteni. Azaz ha csak az alap frissítéseket (pl. havi kumulatív "B") akarja telepíteni a user, akkor ahhoz nem feltétlen kell külön tiltania a Windows Update-et, mivel az egyéb frissítések jellemzően csak opcionálisak.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Felköszöntötte a tíz éves DirectX 12-t a Microsoft
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iPhone topik
- Óvodások homokozója
- Bestbuy játékok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- 3D nyomtatás
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- További aktív témák...
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Jöhet a lenézés..