Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
Telda
addikt
Elofordulhat olyan hogy egy prof-on jobban mennek a jatekok mint egy home premium-on?
Mindket rendszer x64, lehet hulyeseg, de en ezt tapasztaltam.
Masik kerdes, otthoni felhasznalonak erdemes az ultimate-et felrakni? -
ErőVarázsló
aktív tag
szakmai kérdés
win7 adott
van a visszaállítás ha nem indulkérdések:
-a., hogy lehet lekapcsolni
-b hogy le lehet a visszaállítást visszaállítani
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
miresz
üzenetére
A cd-n azon vista vagy w7 driverek voltak? CD helyett keress neten az alkatrész gyártójának vagy a chipset gyártójának oldalán, bár nem hiszem hogy sok dolog lenne amihez nem talál a W7 drivert. A cd-n szerintem régi driverek lehetnek az okozhatja a gondot.
(#37593) AXisBOLD
Ha nem lenne fent nem hiszem hogy írná hogy probléma van vele. Nem lehet hogy felraktál valamit nem figyelted miket rak fel, és feldobta ezt is ?
-
balintka
addikt
Sziasztok, az alábbi gondom van a profilomnál látható géppel. Op rendszer Win 7 x64 Pro, majd most Ultimate.
A Start menüből sokszor leállítom a gépet alvó állapotba. Viszont néha előfordul, hogy a már a monitor elsötétül, nincs kép rajta, viszont a gép nem áll, úgy megy mint normál esetben, pörög a venti meg minden. A reset gombra se reagál. Kikapcsolás után vagy megpróbálja visszatölteni a munkamenetet (kivárhatatlan) vagy szimplán mint hideg indításkor, újra betölti a win-t.
Mitől lehet ez h nem kapcsol le a gép az alvó módba? Hardver v sw hiba? Köszi.
-
polonic
félisten
válasz
ErosenZold
üzenetére
Lényegtelen
(#37584) GoodSpeed
Először egy másik névre, utána visszanevezni ugyanarra, nagybetűkkel?

-
Воланд
titán
válasz
miresz
üzenetére
Azt elfelejtetted megemlíteni (legalábbis ebben a topikkban), hogy alaplapot cseréltél. Szvsz valami drivert nem tud rendesen betölteni a w7. Az, hogy mi lenne a megoldás erre passzolnám, mert az sem biztos, hogy ez lenne a hiba oka. Amti tudok tanácsolni, hogy az alaplapodhoz tartozó összes drivert a gyártó oldaláról szed le és telepítsd, ne a Windows update-ről jöjjön le.
-
törölt tag

Hálózatban nagy betűkkel látja a gép nevét ami rendben is van, de telepítéskor véletlen kis betűvel írtam be a gép nevét. Utólag átakartam írni nagyra, de ha karakterről karakterre megegyezik csak az a különbség, hogy kicsiről átrnám nagyra akkor nem lesz aktív az ok gomb

Szóval, hogyan lehetne átnevezni, hogy nagy betűvel legyen írva ?

-
Krystal_s
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
szio, nem dehogy, csak pár hónapja kaptam egy netbook-ot ( Toshiba T210 ) és ezen előretelepített rendszer van / win7 home prem 64bit / xp-hez képest pár dolog még új számomra és most tanulgatom. leállításnál irkálja néha azt h a háttérben fut vmit stb és ezért is kezdtem el lesegetni a naplót hátha írja melyik program "ragad" be. van egy új pendrive-om, amit tegnap használtam először ezen a gépen és most már napok óta nem néztem a naplót gondolván h úgyis a szokásos minden...és mikor rápillantottam láttam a disk errort és hát kiakadtam

szóval ez egy netbook 2 usb + eSata usb combo-val. próbáltam mindegyikben és amikor rácsatlakoztatom a pendrive-ot ,akkor kb 5ből 1x dob rá a napló ilyen error-t. megnéztem egy 3ik laptopon is /xp/ és azon sem volt gondja.
garis minden, de ilyenkor nehéz megtudni mi a gond, win7 driver, usb kimenet vagy pendrive.Sub-ZeRo: Inteles
-
Воланд
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
Majd ha az ms által hivatalosan közzétett változattal is fenn áll ez a hiba, akkor gyere vissza érdeklődni, addig mi sem tudunk semmit mondani.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
sfdrakex
üzenetére
Nekem se kikapcsoló gomb, se külső táp, simán USB3.0-án kap kaját meg adatot. De akkor is idegesít, mert tegnapig jól működött aztán ez történt. Azóta bolond...Végül csak ez a leválasztós "bug" maradt meg. Viszont csak a rendszerrel/ben lehet valami, mert csak az használja megállás nélkül.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
ErosenZold
üzenetére
-
McKane
senior tag
válasz
ErosenZold
üzenetére
-
Nordic
Közösségépítő
Sziasztok!
HDD problémás topicból jöttem ide, hátha ti tudtok segíteni. Az lenne a problémám, hogy nem tudom a külső meghajtómat(WD Passport Essential SE 1TB), rendesen leválasztani, se a windows7 óra melletti kis ikonjával, se a meghajtóhoz kapott kezelőprogrammal, mindig azt írja, hogy valami használja, holott semmi. Újraindítottam a rendszert, semmi programot nem használtam, hanem megpróbáltam először lecsatlakozni, de a végeredmény ugyanez maradt. Volt driver csere is. Az erőforrás-figyelőben három cuccot látok ami használja a meghajtót, akár dolgozik, akár idle módban van.Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Nem akarom lerángatni csak simán a kábelről, mert félek hogy sérülnek az adatok(tudtommal ez nem tesz jót az ilyen és hasonló eszközöknek).
-
ErosenZold
senior tag
0x800f0a12
Erről a hibáról valami infó?
-
detail21
csendes tag
Nem eredeti. De mondom erről a DvDről már feltettem 1 szer. A bios-hoz nemnyúltam. Nincs is Floppy meghajtó levan tiltva. Leg idegölőbb az egészbe, hogy akkor fagy ki amikor elér odaáig hogy Telepítés befejezése. Megáll az egér és annyi. Restart után meg azt írja hogy hibatörtént telepítés közbe kezdje előröl.
Megcsináltam többször. Egyszer sikerült felrakni, de akkor is folyton kifagyott közbe... -
Laccoss
addikt
válasz
detail21
üzenetére
Mikor fagy? Mert pl. elején akkor a nemlétező floppy meghajtódat próbálja elérni, ez lehet 5-40 perc időtartam is. Ha BIOS-ban kikapcsolod (disabled/off) a floppy meghajtót, akkor gyorsan tovább lép. (biosfrissítés volt? mert lehet az állította neked vissza a floppyt) Ha a végén fagy, akkor is érdemes letiltani a floppyt.
-
detail21
csendes tag
Sziasztok!
Problémám az, hogy Win7 telepítése során mindig lefagy a telepítő. Valamikor az elején valamikor pedig a végén. Próbáltam több fajtát is felrakni, de mindegyiknél ez a probléma jelentkezett. Régebben felraktam és akkor semmi gond nem volt, most viszont nem működik, úgy hogy visza raktam az xp-t, hogy tudjak írni. Válaszokat előre is köszönöm. -
Buda76
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a legmegfelelőbb helyre írom, ha tudtok irényítsatok egy témába vágóbb topikba.
Tehát:
Van egy Prestigio PHS4 USB-s fülesem. win7 alatt használom.
A gond az, hogy teamspeak3 programmal beszélgetek, itt pedig az un voice activation fícsört használom, tehát nem gomb lenyomásával hanem csak a hangunkal kapcsolhatjuk be a mikrofont és a hang továbbitását társaink felé. A baj az, hogy a mikrofon által érzékelt hangnak veszi azt is amit magában a fejhallgatóban hallok. Tehát elküldi a játék zaját valamint társaim beszédét is mintha egy hangfalról szólna. Kvázi a mikrofon alá keveri a hangszóró hangját. Ha esetleg valaki megértett valamit ebből az egész zavaros leírásból és tudna is rá valamiféle orvoslattal szolgálni azt nagyon megköszönném. -
törölt tag
Változás volt a Windwos 7 aktiválási metódusánál ?
Eddig mindig telefonon kellett beaktiválnom az utóbbi időben, mert már elhasználtam az 5 internetes aktiválási lehetőséget az OEM Windows 7 -nél. Most meg az imént simán beaktiválta a 7-est Interneten keresztül

-
Szab24
tag
Sziasztok nem tudom melyik topikba kellene írnom, de megpróbálom itt.
Win7 van a gépemen és amikor ma be akartam kapcsolni akkor egyszerűen nem történt semmi legalábbis a monitoron. A ventilátorok felpörögtek, bekapcsoltak a ledek és semmi több nincs bios mintha nem is kapcsoltam volna be a gépet ugyanúgy villogott monitoron a led. Szétszedtem a gépet újra összeraktam, próbáltam a dvdt meg a a hdd-ket kiszedni ugyanaz a helyzet. Alaplapon cmos reset (bár nem tudom sikerült-e)
Igazság szerint már korábban (pár hónapja is csinált hasonlót) akkor a fentiek közül valami segített mert bekapcsolva a gépet elindult Utána egy pár héttel később meglöktem a lábammal a gépházat és megint ugyanez de ott a következő kísérletre sikerült bekapcsolni.
Előre is köszönöm
-
hahajdu
aktív tag
<törölni>
-
jani-wan
tag
Hali
Segítséget kérnék a hozzáértőktől.
Win7-re felraktam az Office-t és Intézőben akarok Új xlsx-et létrehozni az egér jobb klikkes módszerrel, de valamiért nem ajánlja fel a lehetőséget. A Word viszont benne van listában, szóval nem értem hogy az Excel miért hiányzik. De gondoltam majd belerakom.
A kérdésem az lenne hogy Win7-ben, hogy lehet megadni hogy mi legyen az "ÚJ" listájában?Köszi a segítséget.
-
-
miresz
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
A szokásossak vannak fent amit mmár régóta használok AVG,Nero9,Photoshop,pinnacle,Ashampoo win optimizer,Avg pc tune up..... De ha nincs fent semmi csak az üres win7 akkor is csinálja,ha engedem fríssíteni ha nem,mindíg! Max a 3D mark11 van fent ami új! Egyébbként azt próbáltam még hogy ki kapcsolom a szolgáltatások közül a Net keretrendszert akkor egy darabig jó aztán megint elkezdi,ha ki,ha be van kapcsolva akkor is! De most hogy mondod a 3Dmark11 felteszi a net.framework 4 cilent profilt. ennek lehet köze eseleg hozzá?
-
miresz
veterán
Sziasztok! A segítségéteket szeretném kérni! Mert már teljessen megőrjít!
A gond a következő:BIZTONSÁGI BEÁLLÍTÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE...ez rögtön a boot után jelentkezik mikor feláll az asztal és semmire nem reagál a gép kb 1 percig csak a Ctrl+alt+ delete és ott írja ezt! Ez mi a faxom? És legfőképp hogy a faxba lehet kikapcsolni? Eddig nem csinált nekem ilyet. A windowsba ki van kapcsolva a biztonsági mentés és visszaállítás. Előre is köszi!

-
adise
őstag
hello!
volt egy megosztott mappám még a régi rendszeren, ami nem volt jelszavas
de most szeretnék torolni ebbol a mappábol és azt irja nincs jogosultságom hozzá...
csak azokat tudom torolni belole amiket mar ezen a rendszeren masoltam bele.
megoldhato valahogy, hogy toroljem a mappát?
koszi elore is -
JONAS77
aktív tag
Egy kérdésem lenne, lehetséges Win 7 alatt drivert frissiteni, nvidia driverét szertném.
Ehhez töröljem le az előzőt, vagy csak simán frissitsek a már meglévőre? -
flash-
veterán
egy kis kérdés:
ha minden elérhető frissités le van töltve amit az updater behoz,akkor elvileg az összes frissités megvan tehát így nem lesz különbség ez a megoldás és az sp1 használata között?vagy tévedek?tesznek az sp1 be olyan frissitéseket amiket az updater nem frissit?
-
[pod]Diablo
őstag
Hello!
Mitol lehet az hogy van egy maxtor 500gigas sataII-es winchesterem,mikor rakotottem a gepre es bekapcsolom,felismeri,de sokkal lassabban tolt be a gepem,es a w7 inditaskor le is fagy.
Elore is koszonom a segitseget! -
bobsys
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Imagelt gepek?
Egy wiresharkot rakuldhetnel, hogy egyaltalan ker-e cimet a DHCPtol vagy sem valamint megnezni ugyanezt DHCP oldalon, hogy valaszol-e, erkezik-e hozza keres
Ird be a win server topicba is, ide nem jar mindenki -
bobsys
veterán
válasz
Krystal_s
üzenetére
Nem szivatasbol, de nalad ez valami perverzio, hogy az event logot nezegeted? Egy vallalti kornyezetben meg ok nade otthon?
A disk error event id 11 rossz kabelezesre utal de mivel usb-rol van szo igy azt mondanam valami nem tetszik neki az usb hardware korul (esetleg a pendriveval van valami kinja), de nagyjabol semmi jelentosege nincs. Az, hogy xp-nel nem talalkoztal vele az, hogy xp meg szart az ilyen problemakra.
Az eltunesre a megoldas, hogy nem az elolapi usbre tolod az eszkozt hanem a hatos kozvetlen alaplapi kivezetesre -
pschio
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
nálam pont ugyan ez volt. azzal megoldódott hogy kigyomláltam az egész dns, dhcp részét +reverse. és újracsináltam. az okát azóta sem tudom. hibás konfigolásra gyanakodtam. a dhcp fix ipket oszt mac alapján? amúgy az is elképzelhető, hogy a switch csere is közrejátszott, mert az is akkortájt lett cserélve. az is lehet annak is köze lehetett hozzá. de én az elsőre tippelek. azt hozzá kell tegyem, hogy ez csak egy 10 gépes hálózat.
-
hahajdu
aktív tag
4 gb ram-hoz 32 vagy 64-bit-es windowst tegyek? A processzor Athlon X4 645.
próbáltam neten utánanézni, de vegyes válaszok voltak -
Krystal_s
addikt
egyre jobban gyülölöm a win7-et, állandóan van vmi hiba az eseménynaplóban. a többséggel megbarátkoztam ,elfogadtam mivel kiderült h azok másnál is jelentkeznek...
de ma megint jött egy újabb mégpedig a zsír új pendrive-ommal van vmi baja, Kingston DT 410 szépen működik ha jóól látom, de néha csatlakoztatásnál Disk error-okat látok. (id 11 ) miszerint a vezérlővel van vmi baja. már le is formáztam ,de ua. Xp alatt semmi gondja.
usb-s külső vinyó is ok és a másik pendrive is. kivéve h másolás közben egyszer csak nem látta
de annál hibát nem írt. így aztán nagyon megbízható, ha lemezképet akarok rámásolni ,vagy éppen a rendszert akarom majd újra rakni

(több usb kiementen is néztem ua ) -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csak tiltsam le, vagy töröljem ki ?
Amúgy az ASC-re gyanakszom, hogy az tette be neki a kaput.
-
-
Core2duo6600
veterán
Hello
A következő gondom akadt a cégnél a rendszerrel.
A serveren win 2003 er2 fut, tartományvezérlő, rajta a dhcp vel dns el.Amiért mégis ide írok, hogy hétfő reggel óta a cégnél, a win 7 esek és a visták nem kapnak ip címet a servertől.
Már kifogytam az 5 letekből.
Amikor nem kap címet, akkor beáll a 169 el kezdődőre, és eközben egy bit infot sem kap a hálózat írányából, ez látszik amikor rámegyek a hálozati csatoló status ára.
ennek ellenére, egynást többségében látják a win 7 esek, tallózni nem tudják egymást hiszen a tartományvezérlő ip hiányában nem tudta a usert hitelesíteni.Szívás volt, hogy sok esetben találgatni kellett helyi rendszergazda nevét, hiszen nem egységes mint az xp ben volt, hogy fixet tudjak adni.
Több mint 100 gépes rendszerről beszélnk, vagy 11 serverrelDC
XCH (levél)
ISA - Norton Sep központi, WSUS (jelenleg nem megy / rossz valami)
A többi file szerverMi lehet a gond ?
Találkozott - e már más is ilyennel ?
Hogy 32 vagy 64 bites kliensről van szó, lényegtelen mind a 2 nél jelentkezik a gond.
Volt egy laptop amivel teszteltem, azon 32 bites win 7 ult volt, nem volt cackelve, hogy ezt is kizárjam.
Addig amíg nem léptettem be a tartományba addig kapott címet, switch hiba nincs, mert végig próbáltam mindet a lapossal.HA beléptetem a tartományba akkor addig van címe amig ki nem húzom a kábelt, utána már nincs, mindegy volt, hogy a gép kikapcsolt állapotában húzom - e ki, vagy menetközben.
Ha kiléptetem utána sem kap. ha kézzel adok neki egy a hálózatba illő címet, akkor müködik minden hálózati szolgáltatás, jelenleg így mennek a problémás gépek, de ez nem megoldás.Minden 5letet szívesen várok.
Elsősórban olyanoktól akik jártasak a server 2003 üzemeltetésében.
Annyi biztos, hogy a probléma eddig csak win 7 es és vistás gépnél jelentkezett. -
Skillerz
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Rendben megprobálom köszönöm

-
válasz
Skillerz
üzenetére
Eredeti W7-t? Ha igen, akkor biztos, hogy vírusmentes cuccokat pakolsz fel?
Ilyen jelenséget az ún. AfterScan kártevők okoz(hat)nak... Felügyeli a rendszert, és amikor a víruskergető el kezd scannelni(ezt nem kell hogy kézzel indítsd, a háttérben is futtatnak a kergetők ellenőrzést), akkor lelövi a gépet.
Javaslat: Nehéztüzérség bevetése: MBAM Free és Emsisoft Emergency Kit
Mindkét kergetőnél frissítés, teljes ellenőrzés a rendszerpartíción...
Elég sok ideig fog tartani, de (talán) megéri.
UI: Alapban egy W7 telepítésekor is van víruskergető, Windows Defender-nek hívják...

-
Skillerz
aktív tag
Hali lenne egy problémám amiben talán tud valaki segiteni. a probléma következö
változó idöközönként leáll a gépem:S ,de a poén az, hogy ugy hogy a win7 kijelentkezik elötte majd szépen leáll szal gyakorlatilag szabályosan áll le, ez elég sokszor elöfordul naponta legalább 2x-er és mindig teljesen spontán:S nem tudja valaki mi lehet a probléma mert már ujra tettem egyszer de nem javult a helyzet -
Воланд
titán
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok lenne egy kérdésem
Win 7 ben hogy lehet a személyes mappát átirányítani másik meghajtóra?
Tehát azt akarom elérni ,hogy a nevem alatt lévő mappák ,adataim ne a C meghajtóra mentődjenek.(jelenleg C-Felhasználok-User) -
gyuricza
csendes tag
Üdv!
Egy fórumos ide irányított...Segítéget szeretnék kérni! Adott egy alaplap amin nincs LPT port (kivezethető sem).
Beszerzésre került egy Sunix márkájú PCI kártya ami LPT port létrehozására való.
Az oprendszer WIN7 64bit. A driver felugrott , a port működik, legalább is a ráakasztott nyomtatót gond nélkül kezeli. A gond csak az hogy nem nyomtatót hanem DK2 hardverkulcsot kellene kezelnie. A deskey oldaláról le is ugrasztottam a legfrisebb DK2 drivert WIN7 64bit-re. Az is felment gond nélkül. A gazdaprogram viszont ezek ellenére sem olvassa a kulcsot. XP-n a korábbi dk2 driver beállításaiban 16bit API , 32bit API , Dos Virtual Device Driver találtam.. Most viszont az új driverrel: 32bit API , 64bit API , USB Device Driver van.
A gép természetesen bios szinten nem jeleníti meg LPT portként a kártyát. Arra gondolok, hogy a WIN7 nem hardveresen szólítja meg a kulcsot a gazdaprogram viszont ezt kérné.
Hogyan lehetne ezt a kérdést megoldani??? Ötlet????
Köszi előre is.. -
Krystal_s
addikt
ma megint jelzett a tűzfalam h a PING.EXE ( ICMP-n forrás port 8,cél port 0 ) kapcsolódni akar a netre. ez vmi win7 dolog ? mert xp-s rendszeren még sosem láttam. úgy tudtam a ping.exe lényege h én tudjak pingetni egy adott címet...de magától miért akarna ? megnéztem az IP-t , ami úgy néz ki h a Microsoft-hoz tartozik.
IP Address 207.46.232.182
IP Location: United States Redmond Microsoft Corp
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 6
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Packeta
- Suzuki topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Spórolós topik
- World of Warships
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Amúgy aktiválásnál nézi a gépnevet ?

A gond a következő:
próbáltam neten utánanézni, de vegyes válaszok voltak