Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
válasz
csabyka666
üzenetére
-
Üdv!
Azt szeretném elérni, hogy a laptopra kapcsolt monitorra terjessze ki az asztalt a Win7, de ha beállítom, akkor a laptopon csak a háttérképet mutatja, a monitoron meg semmit sem látok.
Van valami trükkje ennek?A laptop egy Fujitsu-Siemens Esprimo V5515, a monitor egy Samsung 931BW.
Azt el tudom érni, hogy külön-külön adjanak képet, de nekem arra kéne, hogy a pókerasztalokat tudjam kezelni 2 kijelzőn egyszerre.
Valakinek ötlet?
Köszi!
-
Lenne egy kis gondom nyomtató megosztással, tudnátok segíteni?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a tippet de úgy tűnik nem ez a megoldás, az energia takarékosságnál csak a monitor kapcsol ki 10 perc után, a gép meg 30 perc múlva csicsikál, a spec beállításoknál meg nem láttam hasonlót se ami hálózati eszközre vonatkozna, de ha lenne is akkor a hálóba kötött HDD -t is érintené szerintem, és ez a "kapcsolja be a nyomtatót" állapot normál használatnál lép fel vagyis a gép előtt ülök és dolgozom(nék). Eleve nem is ismeri fel hálózati nyomtatóként a nyomtatót nálam és nem értem miért (helyi lpt1 nek látja amíg látja) , simán routerbe van bekötve a másik két gép w7 ulti 64 és WV 32 simán felismeri és kezeli a vistás gép ráadásul egy wifi s laptörpe, vlmi hálózati beállítás gond lehet ez szerintem, bár igazán nem értem hogy miért mert az előző w7 pro 64 ami fen volt (próba verzió) simán vette az akadályt, felismerte használta, nem kellett installálnom drivert se, ez meg tökölődik itt nekem és már az agyvérzés kerülget miatta... Ráadásul csak úgy lehet vissza rimánkodni hogy eltávolít restart és beállít helyi nyomtatóként, viszont a kártya olvasója látható a hálózatban és működik is.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Dettó nálam is. Most virtual gépen próbálgatom, de teljes mértékben reprodulálódik a probléma.
-
válasz
jfehervari
üzenetére
Tudod mit, töröld le az adobe-ot és próbáld meg újra felrakni.
Hátha segít. -
-
Lenry
félisten
válasz
jfehervari
üzenetére
attól, hogy bepostolod ezt 20 percenként, nem lesz nagyobb az esélye, hogy errejár olyan, aki meg tudja oldani a problémádat. nyugi, ez nem MSN
és engedélyeztem
-
need
addikt
válasz
negyedes
üzenetére
üdv..
mielőtt még a nagyok lebasznak hogy úgy fogalmazok mint vagy is nem értik hogy mit írok
csak röviden akarom ecsetelni a dolgokat
Sehogy nem sikerül megosztanom win7 és most már Xp alatt a multimédiás lejátszómat a sz.géppel!
Lényegében a sz.gép tartalmát nem látom a tévén akár mit csinálok! már a Dunának menés is foglakoztatott
Olvastam hogy a WD live új firmware-ben van ez a fog és küld dolog és azt kérdeztem meg
csak nagyon nem értettem meg ezt a dolgot de így a kép alapját világos?
lesz lelki erő holnap újra össze kábelezem és megnézem mi lesz+! -
pzstm
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Easy Transfer-re igen, bár tény, hoyg vinyó nem fog bebootolni tőle

vinyó klónozást tudtommal valóban nem tud sem eas transfer, sem backup..bár system repair disc és system image hasznos lehet

-
jfehervari
tag
Üdv!
Az Adobe Reader hez rossz ActiveX et engedéjeztem és most nem jó mit tudok tenni? -
KicsiUbul
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Hiába teszem meg ezeket nem hajlandó

Ha be vagyok logolva lemegy, ha le van zárva a gép nem. -
Hali!
Abban a progiban van (meg még vannak más progik is) tudnak "klónozni". Ha íg jársz el, akkor az új HDD-ről indulhat a rendszer. Ha W7 aktiválva volt a művelet előtt, akkor nincs szükség újra aktiválni, gondolom nem olyan költöztetésről van szó, hogy pl egy Intel konfigról AMD-re...(Amúgy erre is vannak (kizárólag fizetős) alkalmazások...
pzstm
Nem az Easy Transfer-e gondoltál? Mert ha igen, az erre alkalmatlan....Fire.
-
MSDNAA win 7-re azt mondja nem legális
De ha nem tudom megoldani,akkor 
-
jfehervari
tag
Üdv!
Az Adobe Reader hez rossz ActiveX et engedéjeztem és most nem jó mit tudok tenni?Mert a 64 bit hez raktam az ActiveX et most a 32bit es sem jó. -
EkSYS
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
es ezzel miutan a backup-restore megvolt aktivizialni is lehet az uj win7-es hdd-t hogy arrol induljon?
-
pzstm
titán
komplett system image-et tudsz csinálni, valamint úgynevezett system repair disc-et, amiről be is bútol....de létezik "átköltöztető" progi is, ami gyárilag része neki
(csak most nem win7-es gépnék vagyok és marhára nem gurik be a neve, de valamelyik fórumtárs mindjárt megmondja neked
) -
Hali!
Ilyen esetben külsö progit célszerű használni, például ezt az ingyenes progit:
EASEUS ToDo BackupFire.
-
válasz
BemAnyó
üzenetére
Hali!
Ha a W7 lemegy alvó (vagy egyéb) állapotba, akkor nem lehet elérni a hálózati nyomtatót. Tehát azon a gépen, ahol meg van osztva (ahol a nyomtató telepítve van), ellenőrizd, hogy mi aktiválódik 10 percenként (mert hogy azt írtad, hogy kb 10 percenként, viszont 10 percenként rendszeresen eltűnik, addig meg oké minden)
Fire.
-
BemAnyó
senior tag
Erre valaki ?

-
pzstm
titán
válasz
Steelmanus
üzenetére
arra jo hogy vaganykodni az ismerosoknek
No meg az e-pénisz élményről se feledkezzünk meg

-
Steelmanus
addikt
válasz
KicsiUbul
üzenetére
Visszatettem a jelszavazast reboot Bejelentkezes jelszoval egy kis idot vartam de pl az meg az indexelesnek sem volt ideje elindulni pedig eleg sok mappat/fajlt indexel, szoval az elobbi felallas annyi kulonbseggel hogy most jelszoval lepek be, 1 perc Kepernyo kiloves, 2 perc utan Alvas amint bent vagyok Win+L es varok. Kep ki Alvo mukodik. Szerintem nezd vegig a Fealdatutemezot mert van benne egy-ket olyan opcio hogy lemezdiagnosztikalas, memoriadiagnosztikalas, az elmenyindex frissitese ez a PerfTrack es ilyenek Toled fugg hogy mit tiltassz le, de barmikor ujbol elindithatod. En telepites utan egybol letiltom az Elmenyindezet mert azt az xml fajlt amit letrehoz kezzel lehet modositani igy akar 7.5 is lehet arra jo hogy vaganykodni az ismerosoknek de amugy tok felesleges.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Viszont ezzel megint secure probléma van, mert simán be tud mindenki jelentkezni, aki a géphez hozzáfér fizikailag. Ezt viszont nem szeretném.
-
EkSYS
senior tag
válasz
Laccoss
üzenetére
..hmmm. erdekes,
de akkor nem duzzog majd a win7 hogy egyszer mar van egy aktiv win-em?2) meghajtovalasztas nem hiszem hogy segit, mar ha a windows-os ra gondolunk, mert ugye mar a boot-nal ki tudom valasztani hogy melyikrol induljon es akkor o majd allitgatja magat.
Mbrfix nevu programocskaval probalkoztam, de nem sok sikerrel.
egyszeruen nem igaz hogy az fdisk d: /mbr nem müxik, most minek kellett az megvaltoztatni? -
Steelmanus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nalam is lemegy Alvo-ba. Sema Kiegyensulyozott de a Felebresztesi idozitok letiltva USB szinten a beleptetes automatikus a control userpasswords2 -el Kepernyo kikapcsolas 1 perc Alvo allapot 2 perc Win+L lockolas, varas, elobb a kepernyo kapcsol le majd elmegy aludni.
Elfelejtettem:
A Feladatutemezoben minden ami Idle modban indulna le van tiltva, fokent a PerfTrack amihez ez van irva feladatkent:
Teljesítménykövetés üresjárati feladata: háttérbeli konfigurációvizsgáló -
jfehervari
tag
Üdv!
Az Adobe Reader hez rossz ActiveX et engedéjeztem és most nem jó mit tudok tenni?
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni az alabbi probelmaban:
ez tortent roviden: win 7 HU x64 --> paragon disk backup (64bit) --> restore to new drive
amikor indulna az uj driverol: "NTLDR missing", ami azt jelenti hogy a particio nem aktiv ezert nem indul rola? mit tegyek hogy errol induljon?
(a win-be mar beallitottam hogy legyen aktiv)kosz
b -
fatal`
titán
Korábban már volt róla szó, de nem találom a hozzászólásokat: Hogy lehet kikapcsolni az automata élményindex frissítést? Arra emlékszem hogy a Task Schedulerben kellett valamelyiket letiltani, de nem találom.

Szerk.: Tárgytalan, meglett.

-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az energiagazdálkodás beállításainál, a séma testreszabásnál van egy ilyen, hogy Allow Wake Up timers. Ha ezt letiltod, akkor elvileg nem kel fel, legalábbis emlékeim szerint. Evvel nekem az volt a problémám, hogy néhány óra sleep után a wake on lan sem működött. :S
Esetleg eszközkezelőnél jobb klikk az egérre tulajdonságok, Power Management fül és vedd le a pipát az "Allow this device to wake up the computer" elől. Ugyanez a billentyűzetnél. Bár gondolom ezen már túlvagytok.

-
-
Imco
őstag
-
Morden24
nagyúr
válasz
Oracle
üzenetére
Tök felesleges visszaállítani. Jó az AHCI-ban. Egyébként kb. ez a lényege:
"Az általános csatlakozó a SATA-hoz az AHCI, mely elérhetővé teszi a SATA fejlett képességeit, úgy mint a hot swap (üzem közbeni csatlakoztathatóság) és a Native Command Queuing-et (NCQ). Ha az alaplap nem támogatja az AHCI-t, akkor lehetőség van az IDE emulációra, azonban ekkor a SATA nem képes hozzáférni az ATA/IDE által nem támogatott képességekhez." - Wiki
(#22456) Imco: Az NCQ home környezetben gyakorlatilag zérus teljesítménytöbbletet jelent.
-
Oracle
senior tag
Lehet rossz topikba írom de megkérdezem hátha nem zavartok el

Miért jó az ha achi módba rakom a vinyókat? azt vettem észre hogy megjelenik jobbra lent mintha valami usb-s cucc lenne és le is tudom választani, más különbséget nem vettem észre.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így iy ugyanaz a helyzet, de így meg az RDP sem megy.

-
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Engedélyezett, mivel normál esetben lemegy sleepbe. A VNCt meg csak arra használom, hogy távolról elaltassam a gépet.
mostani teszt:
Hálókábelt kihúztam
Egeret kikapcsoltam
az esetlegesen lemezműveletet végző processeket kilőttem
Alvó állapotra váltást 1 percre állítottamegy ctrl+alt+del majd enter kombóval zártam a gépet, addig főztem egy teát, ill készítettem egy szenyát magamnak, ez volt kicsit több mint 6 és fél perc. A gép ugyanúgy vigyorog feléledve
Feloldom a zárolást, 1 perc múlva lemegy sleepbe...
-
bobalazs
nagyúr
Ez meg mi ez?
Kijelentkeztem.
Újrainditottam a gépet.
Újra a kijelentkezett ablakot láttam.
Lekapcsoltam.
Bekapcsoltam.
Újra a kijelentkezett ablakot láttam.
Nyomtam egy számítógép javitását. Jó lett. -
válasz
KicsiUbul
üzenetére
Hali!
IDE módban nem kell felrakni, felesleges. A GRUB-os dolgot meg ne kérdezd mi köze van hozzá, de már 2x előjött ilyen alvási hiba, mindkét esetben a GRUB likvidálása megoldotta a problémát...
Akkor sem értettem, meg most sem mi köze van a kettőnek egymáshoz, de ezek szerint van... 
Ezt írtam korábban is, hogy hálózati tevékenység esetén nem fog elaludni, és a VNC meg folyamatosan kommunikál ezért nem fog sleep-be menni. Hogy ez valahogy megoldható-e, azt nem tudom...
Annyit még leellenőrizhetsz, hogy parancssorban kiadod a powercfg -availablesleepstates utasítást. Itt az S3 módnak kell támogatottnak lennie
(Bár szerintem az lesz)Más ötletem nincs sajnos...

Fire.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali,
Tehát, ha jól értelmezem, akkor nálad úgy is lemegy automatikusan sleepbe, ha lockolod a gépet?
Konkrétan a javaslataidat nem nagyon értem, (sajnos az ok-okozati összefüggést nem látom át
) mert ha úgy hagyom itt a gépet, hogy be vagyok jelentkezve, akkor minden gond nélkül lemegy sleepbe, akár 1 perc, akár 2-3-x óra van beállítva.
Sőt.
Általában RDPn használom a gépet, és ez esetben ugye localban lockolja a gépet. Ha megszakítom a terminal kapcsolatot, akkor ugy localban lockolva is marad a gép (ami nagyon helyes)
Viszont RDPn keresztül nem tudom manuálisan elaltatni, viszont nem akarom hogy zabálja az áramot feleslegesen. Így VNCn bejelentkezem, (ekkor ugy localban is feloldja a gépet), és úgy teszem sleepbe. Sőt ha ez utóbbi esetben megszakítom a VNC kapcsolatot, akkor a gép szépen elalszik az megadott idő elteltével.De kérdésedre a válasz: AHCI módban van telepítve egy standalone 150GB HDD re.
De mindjárt felhúzom a másik vasra IDE módban is... -
Morden24
nagyúr
válasz
BullZeye
üzenetére
Próbáld meg letiltott GX-el (tartok tőle, az említett két játék alá [és nagyáltalánosságban is] totál felesleges az EAX2.0 "emuláció", semmire nem mész vele).
Az említett topikban kérdezz rá a problémára és a driverekre is. Nekem is Xonar-om van (most Essence, előtte D2X volt), és nagyon angy minőségbeni szórás van az Asus driverei között. Lehet, hogy egy korábbi driverrel pl. jobban jársz. -
vinakos
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Asus F3SV a típus, az érdekes, hogy mindeddig gond nélkül működött és egyszercsak elkezdett újraindulni. Ezután jött az újratelepítés, de az sem segített!
-
Morden24
nagyúr
válasz
BullZeye
üzenetére
A Xonar-nak van saját topikja is, ott is kérdezz mindenképpen, de annyit hadd kérdezzek meg, hogy a GX mód be van kapcsolva az említett játékok alatt?
-
válasz
BullZeye
üzenetére
Hali!
Hát ha tényleg csak annál a 2 játéknál jön elő a probléma, egyébként meg kifogástalanul működik a hangkártya (gondolom az Asus oldaláról van a W7 x64-es driver), akkor annak nem sok köze van a W7-hez...A játékok hangbeállításainál próbálj gyengébb hangminőséget állítani, ha van a játékoknak topic-juk, akkor ott érdeklődj, mert mint írtam, ez nem W7 probléma...
vinakos
Sokat segítene, ha ilyen esetben, amikor W7-es driver okozza esetleg a gondot, akkor a noti pontos típusát is leírnád. Az alapján talán lehetne segíteni, mert pl valakinek épp ilyen gondja van ilyen notival, vagy legalább a neten lehetne utánanézni.Fire.
-
BullZeye
veterán
1-2 játék amikor Crashel, beakad a hang...hivatalosan ugye a programmal a hangot is ki kéne lőnie automatikusan, de nem teszi.
Csak akkor javul meg, ha újraindítom a gépet. Próbáltam letiltani a Hangkártyát, és újra engedélyezni, de erre közli, hogy a változáskhoz, újra kell indítanom a gépet (köszi Microsoft, közelebb kerültem a megoldáshoz, meg tök logikus is -.-)
Windows reinstall már megvolt párszor, ez valahogy mindig előjön.
Explorer.exe újraindítása se segít a problémán, csakis teljes windows újraindítás.
Windows 7 x64 professional, Játékok neve ahol előjön: All Points Bulletin és Settlers 7 (ezek szoktak crashelni, valszeg a memória miatt)
Asus Xonar DX hangkártya.Bármilyen megoldás érdekel, mert az agyamra megy már, hogy ha crashelek, újra kell indítanom a gépet mindig, hogy újra használni tudjam -.-
-
vinakos
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
A jnotebookomon a Win 7-em (frissen telepített) betöltés közben folyamatosan újraindul, amint az üdvözöljük képernyő jönne...
Mindezt folyamatosan csinálja, kivéve akkor ha nincs telepítve a Nvidia vid. kártya drivere. Csökkentett módban és a driver telepítése nélkül is hiba nélkül működik. Próbáltam már többféle driver-t (régit , újat), újratelepítést, de semmi sem segített.Mitől lehet ez?
köszi
-
válasz
KicsiUbul
üzenetére
Hali!
Végigpróbáltam a gépemen minden lehetőséget, de mindig működik a dolog...
Csak annyit javasolhatok, hogy energiasémákat alapra állítani gép restart, ha Linux is tanyázik a HDD-n és használod a GRUB-ot, akkor azt likvidáld.Csak érdeklődésképpen, akiknek ugyanez a problémájuk, azok AHCI módban telepítettek avagy IDE-ban, illetve használnak Linux-ot a W7 mellett?
Fire.
-
Morden24
nagyúr
válasz
randras
üzenetére
Biztos, hogy 0 a timeout, a többi az adott program telepítőjének kicsomagolásán/felépülésén múlik, hiszen az UAC csak akkor értesít téged, amikor az adott app rendszergazdai jogokat kérelmez.
De indíts el egy regeditet vagy msconfig-ot, és meglátod, hogy 0 timeout van

Egyébként a telepítők elindulásába még a rezidens védelmed real-time ellenőrzése is beleszólhat. -
randras
veterán
-
randras
veterán
Üdv!
Arra nincs valami tweak, hogy az UAC biztonságos módba váltás előtti timeoutot megváltoztassam? -
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali,
1; A belogolás után 20 perc elteltével. (ez a megfogalmazás hasonló, mint 20 percre lakom a metrótól, stb)
2; Igen, jelszóval védett a fiók, máskülönben értelmetlen lenne a lockolás
(megjegyzem XPnél ez működött eben a formában) -
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali,
Nem értesz...
be van állítva, hogy menjen le 20 percre sleepbe. Ezt meg is teszi, ha localbol be vagyok logolva, viszont ha lockolom a gépet, akkor ugyanezen körülmények között nem megy le. Ha ekkor belogolok, és úgy hagyom a gépet lemegy. -
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia,
Ha lockolva van a gép nem megy le, ha belogolok, akkor viszont igen.
-
válasz
KicsiUbul
üzenetére
Hali!
Alapban úgy van beállítva, úgy hogy le kell mennie sleep-be. Ha nem teszi, akkor manuálisan próbáld meg sleep-be küldeni (Start/Leállítás/Alvó állapot). Ha így sem megy le, akkor más a gond. A próba kedvéért állítsd át 1 percre az alvó állapot kezdeményezését, majd WINDOWS gomb + L, aztán várakozás...
Fire.
-
KicsiUbul
őstag
Sziasztok,
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogy lehet rávenni a win7 et, hogy menjen sleepbe automatikusan akkor is, ha lockolva van a gép.
Előre is köszi
-
Morden24
nagyúr
válasz
creed30
üzenetére
Ezeket a lépéseket megpróbálhatod, Win7-esen is működnie kell.
Egyébként meg Win7 dvd be, és repair.
-
creed30
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
már korábban megcsináltam amit írtál,de a rendszer nem képes a windows search szolgáltatást helyreállítani

egyébként azért indexeltem a rendszert mert a start menü keresőjébe hiába írtam be a keresendő fájlt vagy mappát ,nem találta a kereső
a bekeretezett opció már ki volt pipálvamorden egyszerűen egy javítócsomagot kér a rendszer a windows search szolgáltatás helyreállítására
-
vans?
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a választ.

-
Akkor a nyomtatónál lesz a bibi... mert a fénymásoló része működik...

Fú, a nyomtató egy Canon multi (nem tudom milyen, most ismerősnél van), az nem ment rajta, a szkenner meg egy Mustek 1200UB plus. Arra találtam vista drivert és megy is vele. Csak 64 bitnél nem tudtam beadagolni neki...
Ez van. Mondjuk régi, meg hogy végzek a sulival akkor már nem nagyon lesz rá szükségem, de amúgy meg jó ha van... -
válasz
Morden24
üzenetére
Melyikre gondolsz?

Nekem nem ment vele...
Hiába próbáltam meg sem mozdult... Win7 alatt megfelismerte... Xp módban még driver telepítést sem tudtam végra hajtani...
De mondjuk a nyomtatóm is (2 van) ahhoz nem volt jó az xp mode... Azon fingott meg a telepítő...
A skennernél meg nem próbáltam ki x64 alatt az xp mode-ot. Mert akkor nem tudtam hoyg van benne ilyen... Most nem fogok telepíteni mert királyul belaktam a rendszert, meg államvizsgára készülök.
Aktív témák
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(mostanában igen sokan panaszkodnak erre
De ha nem tudom megoldani,akkor 

(megjegyzem XPnél ez működött eben a formában)