Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Miért nem csinálsz úgy mint én?
Van egy 20 gigás particióm rajta az op rendszerrel.
Másik partición a programok.
Képfájlt csináltam Ghostal a 20 gigás particióról. Bármikor visszatölthetem 8 perc alatt, és a programok is működnek. El kell felejteni a fél órás (+óra telepítés) telepítés szarokat! -
^Clown
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi, megpróbálom még a rendszervisszaállítást, hátha segít. Igen, maga az újrahúzás hamar megvan, de a programok visszarakása sok idő meg energia sajnos... Köszi a tippeket!

pukkancska: köszi, az van, megpróbálom!
pzstm: épp az van folyamatban
Gondoltam azért előtte rákérdezek, hátha van tippetek, mitől omlott így össze, és miért csak a villogó kurzorig jut, miért nem ajánlja fel a csökkentett módot, stb. -
^Clown
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Eredeti, vinyó hibátlan, tuning nincs, a memóriával lehetnek gondok viszont, mert tegnap vettem. Viszont úgy is próbáltam indítani a gépet, hogy kivettem az új memóriát, és ugyan úgy produkálta a hibát.
-
bobalazs
nagyúr
Silverlight updatet nem tudom felrakni mert ezt a hibát adja.[
L:/dl/upc/2010-06/09/110225_i1c5btet0in5qzik_capture.jpg]
Nincs visszaállitási lehetőség, mert képfájlból raktam tegnap újra a windowst.
-
^Clown
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Bocs, Home Premium-om van. Elírtam.
-
^Clown
addikt
Sziasztok!
Lenne egy "kis" problémám. Tegnap feltettem az IBM X40-emre egy Win 7 Home Prof.-ot. Minden szép volt és jó, egészen mostanáig, amikor is dobott egy kék halált. Oké, semmi gond, kikapcsoltam a gépet. Visszakapcsolom, BIOS képernyőn még túljut, de utána csak egy villogó kurzor jelenik meg. Semmit nem csinál, egyedül a ctrl+alt+del parancsot fogadja el (értelemszerűen újraindul, de ismét csak a villogó kurzorig). Mit lehetne vele csinálni? Nagyon nincs kedvem a ma estémet is Win 7 telepítéssel eltölteni...
Köszi szépen előre is!
Szerk.: furcsa, mert ha lecsukom a noti tetejét, elmegy sleep-be a gép. Ha sokáig nem nyúlok hozzá, eltűnik a villogó kurzor, ha megnyomok egy billentyűt, visszajön. Tehát mintha menne a háttérben a Win... Érdekes...
-
polonic
félisten
Azt mondja már meg nekem valaki, hogy az idétlen microsoft update miért nem képes felismerni milyen telepített office alkalmazások vannak. Ezzel gondolom nem csak én találkoztam már. Office 2007 professional van, de én ebből csak powerpoint-ot, excel-t, word-öt használom, erre települnek publisher-hez, infopath-hoz, outlook-hoz frissítések. Ez már nagyon régóta így van. Miért nem képesek megcsinálni azt, hogy csak a telepített alkalmazások frissüljenek.

-
Laccoss
addikt
Ezt úgy nevezik hogy BTXes lap. Fordítva vannak rajta a dolgok, és a processzor foglalat is el van forgatva. Rendszerint nem a ház jobb, hanem bal oldalára szokás felszerelni, és egy szélcsatorna is szokott a processzorhoz kapcsolódni a megfelelő hűtés érdekében. [link]
-
Hunyus
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Teljesen jól látod,ez ilyen "IBM csoda".Sajnos hiába van rajt pci slot ddr2 stb,nem arra tervezték hogy....Inkább ilyen irodai gép,no mind1,majd lessz vele vmi

-
szabonagyur
félisten
válasz
Hunyus
üzenetére
A tükrözve úgy értem h ha ránézek a képre máshogy van elrendezve minden foglalat mint ahogy az szokott lenni, tehát olyan mintha a lapot berakod a házba és nem jobb hanem bal oldalra kéne azt rakni mivel úgy jönne jól ki a csatik helye, de ez csak ilyen kis észrevétel volt semmi gond nincs a lappal, csak a képről ez jutott eszembe

-
Lenry
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
ez ilyen integrált lap, hülye elrendezéssel, és sajnos tényleg így áll
-
Hunyus
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem igazán értem mit értesz az alatt hogy "tükrözve".Ha arra gondolsz hogy nem én csináltam a képet akkor igen.Nincs mivel le kattolnom a lapot,ezért kerestem a neten egy ugyan olyat és azt linkeltem be ide.
-
Hát ha az AHCI-it nem is, mert laptop, a másikat felrakhatod, de ha eszközkelzelőben nincs olyan hardver, amit nem ismer fel, csak akkor. Amúgy meg szépen felismer mindent a 7. A hangon kívűl. Szerintem felesleges. Nekem mondjuk asztali gépem van, és ott csak a hang meg vga van fent. Semmi alaplaip driver. Ha felrakod, akkor felrakod.

-
Hunyus
senior tag
Az a baj hogy 1cm hűtésű vgak vannak átlagban,és az már sok,mert a tápcstitól nem fér el már a vga hűtés.Azon agyaltam hogy a slotot kéne feljebb emelni valahogy,és akkor a műanyag tápcsati felett már elférne a vga hűtése is.Pl mx440 stb vgat nem akarok tenni bele igaz az elférne,de nem lennék előrébb azzal se,egy 88gt-vel már megelégednék

-
flying1
csendes tag
sziasztok,
Megvettem ezt a szutykot, persze nem tudom feltelepíteni
.win xp simán felmegy, win 7 hu 64bit home premium nem. intel e 7300 proci, 4 giga ram, gigabayte ga-x48ds5 , két gagyi pci-es (7200gs és hd4550, mindkettő gigabyte) videokari (3 monitor van a gépre kötve, azért kell 2).
feltelepszik hosszú kínlódás után, első indításnál kék halál, persze nem látom mi, nem tudom hogy tudnám kikapacsolni az újraindítást, mert biosban nem találtam.
utána meg már az se bekapcsol, kiírja hogy hiba lépett fel az előző indításnál, és választhatok mit csináljon (teljes, csökkentett mód). ezután kiírja hogy nem lehet folytatni a telepítést, újraidnítja, és elkezdi újra telepíteni, a ciklus pedig újra kezdődik....
nem olvastam vissza mind 75000 hozzászólást, csak pár oldalt biztos volt már hasonló hiba. Nagyon bosszan, ez az első Windows amit megvettem, pont azért hogy ne kelljen szarakodnim, törni, aktiválni, erre meg fel se megy. win 95 óta vagy 5 gépre 20szor telepítettem wint sose volt gond semelyikkel. bármilyen tanácsot nagyon köszönök!!
(ui. soha többet nem veszek meg egyetlen szoftvert se, mostantól minden lopni fogok, azokkal sose volt még gond)
-
zoli80bp
csendes tag
Csak érdeklődés szinten lenne pár kérdésem:
1.Ultimate x64 win7 alatt ha a bitlockert egy meghajtó kötetén használom, és utána újrarakom a win7et, utána tudja majd olvasni/unlockolni az újratett windows a régi win7-tel elkódolt kötetet ?
2.Nincs TMP-s chipem az alaplapomon. megadtam egy jelszót, és lementem az USB-re a kulcsot amivel lehet unlockolni a kötetet. A kérdés annyi ezzel az usb-s dologgal kapcsolatban, hogy ez az usb-kulcsbeolvasás ugyebár nem kötelező ha unlockolni akarnám a kötetet (akkor kell csak ha elfelejtem a jelszavam?) és csak egy jelszó elég.
Szóval ha újrateszem a wint, és nincs meg az usb-n lévő file, de tudom a kódott, attól még unlockolhatom a partíciót? vagy mindenképp kell az új windows felrakása után is az USB-s cuccos?
3. Több számítógépbe betehetek (win7-alatt ) , unlockolhatok csak jelszóval egy bitlockerrel lekódolt vinyót?
4. több vinyó/partíció kulcs-file-t rátehetek egy usb meghajtóra? azaz több kulcs-file-t is tárolhatok egy usb-n? úgy is látni fogja a rendszer?
(ha esetleg már voltak ezekre válaszok, sorry, de nincs sok időm keresgélni -
Lenry
félisten
válasz
Hunyus
üzenetére
ez bizony GMA950.
hardveres Transform & Lightning nélkül, ami pedig nélkülözhetetlen már a DX7-hez is. a Quake3-at talán elviszi, újabbal fölösleges próbálkozni is.valami egyfoglalatos, vékony hűtős kártya sem fér be? akármi... egy GeForce2 többet ér annál az integrált sz*rnál. komolyan.
-
Hunyus
senior tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ilyen az alaplap. Az a baj hogy a vga-nak útba lenne a cpu hűtő is,meg a pci slott mellett van kb 1cm-re az alaplap táp csatija is,és a vga-k hűtése meg ugye pont a táp csati fele lógnak.
-
szabonagyur
félisten
válasz
polonic
üzenetére
Lehet h 2 hónappal, fél évvel régebbiek vannak, de az asus-nál a driverek sorrendjének is van nagy jelentősége, és egy hozzá nem értő elcseszheti az egészet...Driver cc meg felrakja ami kell és olyan sorrendbe ahogy az jó is. De ti tudjátok, ez csak saját asus noti tapasztalat....
-
Hunyus
senior tag
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya Intel 82945G Graphics Controller 0 [A-2]
BIOS verzió Build Number: 1295 PC 14.12 02/17/2006 17:49:39
GPU kódneve Lakeport-G
PCI eszköz 8086-2772 / 1014-02F6 (Rev 02)
Busz típusa Integrált
GPU órajele 400 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 1 (v2.0)
Pixel árnyalók 4 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel kitöltési sebesség 1600 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 1600 MTexel/mp -
kisorosz
tag
Hali!
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy laptopom Win7 Ultimatetel, és van egy asztali gép win7 Pro-val. Hálozaton kartam megosztani a fájlokat, mindkét irányban írást/olvasást,de a fenéért nem sikerül.
A két gép látja egymást a hálozaton (noti WLAN-on, asztali kábelen csatizik routeren),még a megosztott mappákat is látják, azonban a mappákba már nem enged belépni( feldob egy ablakot, hogy nincs hozzá engedélyem, kérjem a hálozati rendszergazdától hálozati hozzáférést).
Egyedül a nyilvános mappákba enged belépni.
Probáltam létrehozni Otthoni csoportot, azonban ha az egyik gépen létre hozom, akkor a másik gép azt nem látja, és a másik gép is csak azt ajánlja fel, hogy hozzak létre én is otthoni csoportot, azt nem hogy csatlakozzak a meglévőre.
Valami tipp?

-
polonic
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Inkább gyártóktól kéne leszedni egyesével. A telepítő cd-ken kőkorszaki driverek leledzenek.
-
eastsider
nagyúr
köszi!
ezek már mind törölve voltak
a hibernálást még csak nem is engedi a gépem.. lefagy, amikor indulna... de ez már az elejétől így van. elviselem.
közbe rájöttem, hogy az adobe ps lightroom a C-re menti a több gigás katalógusfájljait, ez kavart be... hirtelen felszabadult 10 giga hely...
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
ezt értem, csak nem a kérdésre válaszoltál

LENRY neked mi a véleményed a chipset dologról... ?
illetve megtudnád mondani " utóbbi 2 az mi lenne"
THX!
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én nem érzékelem hogy pörögne a proci meg a venti, ahhoz nem nyúlok inkább
de a CHIPSET DRIVERT nem érdemes feltenni ? asus oldalán ezeket találtam
AMD High Definition Audio Device
AMD High Definition Audio Device for Win7 64 bitAMD NB Filter Driver for Win7 64 bit
AMD AHCI Driver for Win7 64 bit
Utóbbi 2 nem tudom mi lenne....
MONITORNÁL is eszközkezelőben PNP monitort ír ki.
Nem tudom ezt nem lehetne -e valami jobbra frissíteni ?
-
szabonagyur
félisten
AZ ATK drivert pontosan nem tudom mire jó....de nekem ha rosszat használtam akkor pörgött állandóan a venti meg a proci.
Meg mivel nem annyira régi a géped így a driverek sem régiek, szal én a lemezről raknék fel igazából drivereket is, egyedül a vga-hoz szedném le az ati.com-ról.
De ez csak az én véleményem meg tapasztalatom, és ahogy már itt is láthattuk a legfrissebb driver nem mindig jobb, meg updateról nem jönnek le a programok amik jól jönnek néha
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
atk az mi?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg ami érdekes, hogy van fent asus oldalán chipset driver is, azt nem kéne feltennem? Lehet gyorsabb lenne a noti is..

-
szabonagyur
félisten
Szia!
Sztem az asus-os driverek tényleg feleslegesek ha mindent felismer a win7!
DE! és itt jön a lényeg vannak cuccok amiket érdemes felrakatni vele!Az ATK001-et a win nem ismeri fel update-ról nekem lejött de az nem volt jó a géphez és állandóan hajtott a gépet...Így az asus-osat rakattam fel vele.
Valamint van jópár asus cucc amit érdemes felrakni, pl a power4gear aminek az aprólékos beállításaival sok percet lehet nyerni az aksi számára, de a hotkeyek sem mennek csak az asus cuccaival
-
hi all!
Lenne olyan kérdésem, mikor én meg vettem a notit és feltettem rá a win7-et, ő magától felrakott nekem minden drivert : VGA, LAN, HÁLÓ stb... tehát semmilyen ASUS-os cuccot én nem pakoltam rá, kérdésem az lenne érdemes -e az ASUS-os drivereket feltennem rá? vagy hagyam így ahogy van, mert végülis minden jól müxik...
amúgy K51AC noti + win 7 proff
THX!
-
Lenry
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
c:\Users\<felh.neved>\AppData\Local\Temp\
c:\Windows\Temp\
c:\Windows\SoftwareDistribution\Download\
c:\ATI és/vagy c:\NVIDIA
mappák tartalma törölhetőha nem használod a hibernálást, akkor indíts egy admin jogos cmd-t, és add ki a powercfg -H off parancsot, ez letiltja a hibernálást és törli a RAMod méretével megegyező hiberfil.sys-t
a lapozófájlt is átteheted a másik partícióra
-
eastsider
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
jelenleg 100 mega szabad hely van a C-n. nem telepítek programokat a C-re, de mégis kevés a hely... (pl. most egy adobe terméket telepítenék a D-re, de a C-ről is kellene neki 250mega hely. (lassan egy éve használom a rendszert...)
esetleg valami mód a takarításra? temp, stb fájlok törölve vannak. nincs semmi program a C-n. egyszerűen tele van
-
eastsider
nagyúr
Win7 32 bit.
lehet valahogy olyat, hogy a vinyón lévő két partíciót "összeolvasszam"? illetve, hogy egyiknek a méretét csökkentsem a másik javára?
25gigás-470gigás partíciók, de a 25giga kevés a win7-nek
természetesen adatveszteség nélkül...van ilyen szolgáltatás WIn7-ben, de nem lehet bővíteni a C (windows) partíciót kiterjeszteni, megnövelni.. a D-t engedi... valami megoldás?
-
Hunyus
senior tag
Igazad van bocsi,most néztem everestbe Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0.
Így tényleg nem lessz cod2.Az a baj hogy az alaplapi pci meg olyan rossz helyen van,sok minden útba lenne 1 vga-nak,így nem igazán tudnék bele tenni vgat,ha csak nem lenne valami pci slott magasító 
-
RootRulez
félisten
Ma reggel 15 fontos frissítést óhajtott feltenni magára... Le is töltöttem, majd 60MB...
-
bme
tag
Sziasztok!
Szeretném beállítani, hogy a C partíciómat a rendszergazdán kívül más ne tudja megnyitni. Valaki tudja, hogy tudom ezt beállítani?
köszi
-
válasz
BullZeye
üzenetére
Vágom most már. De ha egy program használ egy magot, és megnyitsz még egy alkalmazást, akkor az már úgy is fogja használni a másik magot is. Szerintem..
Amúgy meg nincs intelnél valami olyan program, mint AMD-nél pl a dual core optimizer?
Mondjuk én nem vettem észre hogy lassú lenne, hanem lenne így beálítva, ahogy te mondtad, pedig nincs fent core optimkizer. Ha több dolgot indítok, akkor szépen pörög a 2 mag. Quad core multi meter -
bobalazs
nagyúr
válasz
BullZeye
üzenetére
Ashampoo Core Tuner
mondjuk én nem teszteltem(#23015) jericho69
Vagy döglődik a vinyó, vagy a kábele hasalt meg. -
BullZeye
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Mert szeretném magam beállítani, hogy melyik magot melyik programra bízom
érezhetően gyorsabb, ha a gyakran használt programok, amik úgysem használják ki a 4 magot, csak 1-et, gyorsabban végeznek feladatokkal. De nekem az is tökéletesen megfelel, ha command prompt nélkül prioritást véglegesen átállíthatom. -
BullZeye
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, és előugrik egy pillanatra a command prompt (aka fekete ablak) ezt mondom, enélkül nem lehetne megoldani? Bakker 2010et írunk, nehogymár ne lehessen eldönteni, hogy én mit mekkora prioritással szeretnék futtatni. Vagy hogy hány magot és melyikeket használja melyik alkalmazás ....
szerk.: ja várj, félreértettelek, megnézem....
Jah, hát lehet parancsikonba belerakni, DE:
Ugyanúgy kijön a fekete ablak, és az ikon is megváltozik, amit ugyanúgy meg kell változtatni, és rohadtul nem elegáns megoldás .... úgyhogy a kérdésem még fent áll.Mivel / Hogy lehet beállítani Windows 7 x64 operációs rendszeren, hogy egy program milyen PRIORITÁSSAL és AFFINITÁSSAL induljon el mindig.
Prior nevű progi mint írtam kiesett, nem működik ezen az oprendszeren.
-
csokiss
csendes tag
ok, köszi, megy

-
csokiss
csendes tag
lenne még egy kérdésem: hogy tudom összekötni a laptopot az asztali géppel??? laptopon win7 van az asztalin pedig xp???
-
jericho69
tag
Hello!
A gépemben 2db merevlemez található, egy a rendszernek és programoknak, a másik pedig adattárolásra. A kérdésem az lenne, hogy egy bizonyos idő után (nem tudom,hogy mennyi vagy mitől függ) ha beakarok lépni a "D" meghajtómba, akkor megáll a rendszer, egérre nem reagál, hallani,hogy felpörög a merevlemez ventije majd kattan egyet és csak utána tudok belépni. Ilyenkor az everest se látja addig, amíg meg nem történik ez a folyamat. Ez mitől lehet?
Üdv.
-
csokiss
csendes tag
köszi
-
csokiss
csendes tag
Hi! Új partíciót hogy tudok csinálni miután felraktam a win7-et???

-
jerry311
nagyúr
Hogyan lehet Windows 7-ben abszolút metric-et állítani egy route bejegyzéshez?
Bármit állítok, hozzáadja az alap metric-hez. Ha kézzel állítok metric-et egy hálózati kártyára, akkor azt adja hozzá a route add parancsban meghatározott metric-hez.
Ja, és persze a TCP/IP paraméterek közt beállított metric sem az, amit beír az ember, hanem +1.
WTF?
Ez olyan szépen működött XP-ben, miért kellett elrontani? Aki eljut odáig, hogy ezzel foglalkozzon nagyon jól tudja, hogy mit akar, nem kell a Windows automata hülyesége...

-
negyedes
addikt
válasz
Gabesz1019
üzenetére
Rocketdock es Objectdock.
-
Gabesz1019
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani Win 7-re valami hasonló dock-ot mint ami Mac OS X-en is van?
Ami esetleg nem eszi annyira a gépet. -
sto1911
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Volume Hotkey mukodik, a masik is jo lenne, de 7-es alatt a Win + nyilak ablak atmeretezesre vannak kitalalva, es nem talaltam konfiguralasi lehetoseget. (ini-ket nem turkaltam
)
-
matykooo
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem tudok neki jelzést adni, mert nem engedi...
Ha esteleg törlöm a particiót, azután szerinted ezekkel a progikkal vissza lehet szedni a dolgaimat? -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nos kipróbáltam CCleaner, és Comodo System Cleaner, de így sem hozza létre

-
Aktív témák
- Autós topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- SzoftverPremium.hu
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Gondoltam azért előtte rákérdezek, hátha van tippetek, mitől omlott így össze, és miért csak a villogó kurzorig jut, miért nem ajánlja fel a csökkentett módot, stb.
És utánna kiderül h hardveres vagy csak vmi hülye szoftveres baj volt
.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Így tényleg nem lessz cod2.Az a baj hogy az alaplapi pci meg olyan rossz helyen van,sok minden útba lenne 1 vga-nak,így nem igazán tudnék bele tenni vgat,ha csak nem lenne valami pci slott magasító