Hirdetés
Aktív témák
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Dettó nálam is. Most virtual gépen próbálgatom, de teljes mértékben reprodulálódik a probléma.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Hiába teszem meg ezeket nem hajlandó

Ha be vagyok logolva lemegy, ha le van zárva a gép nem. -
KicsiUbul
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Viszont ezzel megint secure probléma van, mert simán be tud mindenki jelentkezni, aki a géphez hozzáfér fizikailag. Ezt viszont nem szeretném.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így iy ugyanaz a helyzet, de így meg az RDP sem megy.

-
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Engedélyezett, mivel normál esetben lemegy sleepbe. A VNCt meg csak arra használom, hogy távolról elaltassam a gépet.
mostani teszt:
Hálókábelt kihúztam
Egeret kikapcsoltam
az esetlegesen lemezműveletet végző processeket kilőttem
Alvó állapotra váltást 1 percre állítottamegy ctrl+alt+del majd enter kombóval zártam a gépet, addig főztem egy teát, ill készítettem egy szenyát magamnak, ez volt kicsit több mint 6 és fél perc. A gép ugyanúgy vigyorog feléledve
Feloldom a zárolást, 1 perc múlva lemegy sleepbe...
-
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali,
Tehát, ha jól értelmezem, akkor nálad úgy is lemegy automatikusan sleepbe, ha lockolod a gépet?
Konkrétan a javaslataidat nem nagyon értem, (sajnos az ok-okozati összefüggést nem látom át
) mert ha úgy hagyom itt a gépet, hogy be vagyok jelentkezve, akkor minden gond nélkül lemegy sleepbe, akár 1 perc, akár 2-3-x óra van beállítva.
Sőt.
Általában RDPn használom a gépet, és ez esetben ugye localban lockolja a gépet. Ha megszakítom a terminal kapcsolatot, akkor ugy localban lockolva is marad a gép (ami nagyon helyes)
Viszont RDPn keresztül nem tudom manuálisan elaltatni, viszont nem akarom hogy zabálja az áramot feleslegesen. Így VNCn bejelentkezem, (ekkor ugy localban is feloldja a gépet), és úgy teszem sleepbe. Sőt ha ez utóbbi esetben megszakítom a VNC kapcsolatot, akkor a gép szépen elalszik az megadott idő elteltével.De kérdésedre a válasz: AHCI módban van telepítve egy standalone 150GB HDD re.
De mindjárt felhúzom a másik vasra IDE módban is... -
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali,
1; A belogolás után 20 perc elteltével. (ez a megfogalmazás hasonló, mint 20 percre lakom a metrótól, stb)
2; Igen, jelszóval védett a fiók, máskülönben értelmetlen lenne a lockolás
(megjegyzem XPnél ez működött eben a formában) -
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali,
Nem értesz...
be van állítva, hogy menjen le 20 percre sleepbe. Ezt meg is teszi, ha localbol be vagyok logolva, viszont ha lockolom a gépet, akkor ugyanezen körülmények között nem megy le. Ha ekkor belogolok, és úgy hagyom a gépet lemegy. -
KicsiUbul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia,
Ha lockolva van a gép nem megy le, ha belogolok, akkor viszont igen.
-
KicsiUbul
őstag
Sziasztok,
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogy lehet rávenni a win7 et, hogy menjen sleepbe automatikusan akkor is, ha lockolva van a gép.
Előre is köszi
-
KicsiUbul
őstag
-
KicsiUbul
őstag
Sziasztok,
Nagyjából végignyaltam a topikot reveláns szavakra keresve, de nem találtam megoldást, csak hasonló problémát másnál is.
Adott egy Win7 X64, és egy Asus Xonar DS (de az alaplapival is ugyanezt csinálja)
Ha winmpben. vagy itunesben, vagy bármi másban zenét hallgatok, akkor csak a 2 front, meg a center megy. Ha teszteltetem a Xonar progijával, vagy a Windowssal akkor végigmegy mindegyiken, teljesen OK, szólnak.
Viszont, ha pl filmet nézek, ami 5.1, akkor rendben megy, sőt, pl a Nero showtime is tud olyat, hogy a zenét kiteszi 5.1 be, és akkor is szépen szól mind a 6 hangfal. Valami ötlet, hogy ezt rendszerszinten hogy lehet megvalósítani?Köszi,
UbulSzerk: Driverekből kb az összes létező kipróbálva.
Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- Cyberpunk 2077
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AliExpress tapasztalatok
- Robogó, kismotor
- Milyen házat vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4681
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(megjegyzem XPnél ez működött eben a formában)