Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
l33tus
üzenetére
"Hogy tudom azt beállítani, hogy ha hangszórót, vagy fülest dugok a jack csatlakozóba, akkor azon felül, hogy az is működik, ne tiltsa le a saját beépített hangszóróit. (erre itt azért lenne szükség, mert egy kisméretű passzív hangszóró túl gyenge az érthetőséghez, de jó mély, a beépített hangszóró meg szépen érthető, ellenben csak magasat ad. A kettő együtt kimondottan élvezhető hangot adna...)"
Sehogy, ezt a hardver szabályozza és minden laptopon így működik.
A második problémával még nem találkoztam, elképzelhető, hogy driver hiba, próbálj másik chipset drivert keresni.
-
fatal`
titán
válasz
üzenetére
Hm, ha üresen volt minden mag, akkor az tényleg kiakadt, a process, amiről beszéltem az 1 magot folyamatosan 100%-on járat.
(#49947) Pubszon: 3 ghz-es P4, 2GB DDR RAM, HD2600XT AGP. Játszottam vele, ugyanazokkal mint XP-n, nagyjából ugyanúgy ment. Picit lassabb volt, de ami akadt az XP-n is szar volt. De ez továbbra is Vista, nem Win7, utóbbi akkor még nem létezett.

-
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
Kérdezd meg még 20x, akkor sem fogjuk tudni. Cserélj billentyűzetet, nekem kikapcsol a led (igaz, ez USB-s).
-
fatal`
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
Mert áram alatt marad. Kapcsold ki mielőtt leállítod a gépet.
De lehet, hogy ezt biosban is be lehet állítani.Mondjuk ennek az egésznek kb. nulla köze van a topic témájához.

-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az nem az SSD miatt volt, hanem mint fentebb is írtam, ha ki/be kapcsolod az ahcit, akkor állítani kell a registryben, különben nem tölt be a rendszer, nem csak SSDnél, HDDnél sem.
-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. OK, nem tudtam, nincs SSD-m, csak több topicban írják, hogy muszáj hozzá az AHCI.
2. Ja ok, így más
3. Tisztában vagyok vele, hogy mire írtad és mit jelent, csak, ha nem menne fel IDE módban semmilyen vinyóra, akkor az azt jelentené, hogy IDE HDDre egyáltalán nem telepíthető. Bár igaz, azt írtad, hogy vannak olyan sata vinyók.
4. Ez szerintem inkább a Hitachi szegénységi bizonyítványa. Mint ahogy az meg a Samsungé, hogy rendszeresen beszarik a vinyókon az AHCI mód és már BIOS előtt az eszköz érzékelésnél szarráfagy az egész így visszaállítani sem lehet, amíg le nem húzom a kérdéses HDD-t. Egy 750est már gariztattam emiatt, most az egyik terás csinálja ugyanazt, de nincs hangulatom két-három havonta mozgatni az adatokat és gariztatni, mert egyébként ide módban tökéletesen működik, szerencsére. -
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. A trim miatt mondtam
2. Nem lehet alapértelmezett ha a bios szabályozza
3. Még nem láttam ilyen HDD-t, pedig találkoztam már jópárral
4. Na ilyennel aztán meg végképp nem találkoztam, elég gáz lenne, ha ide vinyóra nem lehetne telepíteni.Mondjuk tény, hogy jobb az AHCI, de a hot plugnak van értelme, ez, amit az intel drivere csinál komplett baromság, az ikont el lehet rejteni, hogy csak a nyílra kattintva mutassa.
Nekem IDE módban vannak a HDD-k a samsung bugjai miatt.
-
fatal`
titán
1. Az egy ultimate telepítő volt. A telepítő cd úgy épül fel, hogy van egy config fájl a dvd-n, ami meghatározza, hogy milyen verziót telepít magától. Na, hát ezt a config fájlt a vmware úgymond átugorja (leszarja), ezért tudtál választani. Ha fizikailag telepítesz, akkor ott lefut ez a rész és egyből az ultimatet választotta ki, mert ahhoz van a telepítő.
2. Az AHCI mód az oka, ez funkció (hot plug). Megszűntetni nem tudod, csak ha IDE módba teszed a vinyót, viszont utána nem fog betölteni a win, ha nem buheráltad a registryt (már nem tudom mit kell át/visszaírni).
-
fatal`
titán
Indíts egy parancssort (vagy total commandert, mindegy) rendszergazdaként: Start -> cmd -> jobb klikk -> futtatás rendszergazdaként
Navigálj a cd stb. parancsokkal a mappába, ahol a kérdéses program telepítője van, majd add ki az:
msiexec /a filenév.msi parancsot és máris fogod tudni telepíteni.

A jobb klikknél a rendszergazda opció csak exe fájloknál van. Ha total commandert indítottál rendszergazdaként, akkor alulra a parancsok helyére az msiexec /a filenév.msi parancs.

-
fatal`
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
Persze, hát a gányul megírt szoftverek mind a windows hibája. lol
-
fatal`
titán
válasz
Воланд
üzenetére
"Azt tőlem ne kérdezd, hogy sikeres frissítés után miért nem törlődik automatikusan a mappa tartalma, mert nem tudom."
Pl. azért, mert van olyan beállítás, hogy csak töltse le, de ne telepítse. Aztán azért, hogyha eltávolítod majd úgydöntesz, hogy mégis kell, akkor ne kelljen újra letölteni.
-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"2. A W7-nél nincs autoexec.bat"
De van, a rejtett partíción.
-
fatal`
titán
válasz
pigsty
üzenetére
A mappanézetet mappánként jegyzi meg, de azt hiszem lehet valahogy fixálni, nem tudom, nem használom.
Ha az UAC kikapcsolását nem találtad meg az user error, egyébként ez nem ajánlott (vezérlőpult->felhasználói fiókoknál tudod kikapcsolni). Inkább futtasd a programokat rendszergazdaként, jobb klikk -> run as admin, ahol szükséges.
"Azt már meg se merem említeni, az miért van, hogy IE9, de Firefox5 alatt is"
IE-t nem használok, a többi nekem megjegyzi, de ennek semmi köze a winhez.
-
fatal`
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Esetleg ezt nézd meg. Bár az első hszből van, lehet, hogy már próbáltad.
-
fatal`
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem, Live a vista óta nem támogatott (creative...). Vegyél apróban 1500-2000ért egy audigy ls-t vagy se-t, az a legolcsóbb, ami normális kártya és támogatja az 5.1et rendesen.
-
fatal`
titán
válasz
Tappancs2001
üzenetére
A HP honlapján nincs hozzá szoftvercsomag?
Ha nincs, akkor javaslom én is az XP Modeot.
-
fatal`
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
UACot kapcsold ki. Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok -> Felhasználói fiókok felügyeletének ki és bekapcsolása
Egyébként ez erősen nem ajánlott.
-
fatal`
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nincs. De ha újrahúztad a rendszert, akkor telepítsd fel az összes ilyet és csak utána indítsd újra.

Később opció általában mindegyiknél van.
-
fatal`
titán
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Nem okoz gondot, nyugodtan feltelepítheted a saját kulcsával.
-
fatal`
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Catalyst Control Center
-
fatal`
titán
Ha neten nem tudsz aktiválni, akkor 99%, hogy smsben sem. Ha munkaidőben kell aktiválnod (mert az automata sem fogja), az hétköznap 9-17 azt hiszem.
"remélem elég lesz ha leviszem a papírt amin a kód van meg egy üreset, amire felírom az tőlük kapottat."
Elég, és, ha felírod, amit visszadiktálnak, akkor hardvercseréig nem is kell őket többször hívnod, reinstall után sem. Csak bepötyögöd a most kapott számot.

-
fatal`
titán
válasz
mefistofeles
üzenetére
A telepítőlemez miért nem jó, ha eltakarítod úgyis a wint? Egyébként bármilyen linux live cd, vagy easus partition manager, paragon partition manager stb, rengeteg van.
-
fatal`
titán
válasz
infectedmann
üzenetére
Nem, az iTunes nem kompatibilis az Aeroval. Applenél reklamálj, hogy csinálják meg.

(#49271) AMD Power: Ugye nem úgy csináltad azt isot hogy felmásoltad a fájlokat a gépre és onnan? A DVD biztosan bootolható?
(#49277) moma: A többinél működik, az enterpriset nem tudom.
-
fatal`
titán
"Letölthető ugyan, de ki tudja mennyire van rommá hekkelve? Ha meg "gyárilag" tartalmaz kéretlen programokat, fene megette az eredeti licenszt."
Fogod és összehasonlítod a crc-t az msdn-es változat crcjével. Sok helyről be lehet szerezni az érintetlen telepítőmédiákat is.
-
fatal`
titán
Nem, XPnél is csak a Home verzióban jött a feladatkezelő, illetve a "gumikacsa login"-nál, klasszikus felületen ott is menü jött be (illetve tartományba léptetett rendszeren), de ezt a klasszikus felületet már a Vista óta nem lehet beállítani, így a kék hátterű menüd lesz. Ctrl+Shit+Esc a feladatkezelő, vagy jobb klikk a tálcán és ott.
Egyébként miért megerőltető a ctrl+alt+del után nyomni még négy le nyilat és egy entert?

-
fatal`
titán
válasz
hoolla
üzenetére
Hardverazonosítóból tudja, hogy ugyanaz a gép.
Ha OEM verziót veszel, akkor alaplaphoz kötött lesz az OS, így, ha új alaplapot veszel, akkor az OEM szoftvert a régivel együtt kell eladnod vagy a kukába helyezned. Ha garanciában cserélték a lapot, akkor telefonon leaktiválják.
Dobozos (BOX) verziót viheted magaddal a későbbi gépeidre / alaplapodra, de egyszerre egy gépen használhatod.
-
fatal`
titán
válasz
hoolla
üzenetére
"Tehat ha jol ertelmezem akkor a Home verzio nem tartalmazza a nyelvi frissiteseket?"
Csak az ultimate (hivatalosan, nemhivatalosan prora is fel lehet tenni), de ha szerzel más nyelvű telepítőt az elfogadja a kulcsot (bár ennek értelme nincs, angolt is vehetsz nálunk meg magyart is).
"Fel lehet telepiteni tobb gepre is, vagy az mar illegalisnak szamit?"
Egy gép, egy liszensz. Nem is tudod több gépen aktiválni.
"Es meg annyi, hogy fogok tudni telepiteni bizonytalan forrasbol szarmazo microsoft softvereket, kovetkezmenyek nelkul?"
Igen, bár a warez tiltott itt a fórumon. Miért nem használsz ooo-t vagy libret?

-
-
fatal`
titán
válasz
stvnppp
üzenetére
Sosem volt ilyen probléma a win7-tel, egyszerűen a korábbi winek nem jelezték, ha döglődött az aksi, most már igen.
Ha rendben működik, akkor rendben működik, valamiért rossz jelet küld a telep. De én attól tartok, hogy nem sokáig lesz már jó az az aksi. 3 éves korában meg pláne.
-
fatal`
titán
"win telepítőt, drivereket, programokat"
Nem fér el a HDD-n? Gondolom pendriveod van, arra két klikk a win telepítő készítése, driverek meg elférnek egy másik partíción, nekem is ott vannak.
A winsxs hízni fogsz, nem tudsz vele mit kezdeni, kompatibilitási okokból van így (minden dll, minden verzióját eltárolja).
-
fatal`
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
Zenére AIMPot, filmre MPC-HC.
-
fatal`
titán
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Igen, gyorsabb.
-
fatal`
titán
válasz
Sandormaster
üzenetére
Ha admin vagy, akkor pedig engednie kellene.
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Projektor topic
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- OnePlus 15 - van plusz energia
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- 2026.11.13-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest