Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
hroberto
veterán
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Úgy próbáltam, de nem szerkeszthető.
-
hroberto
veterán
Windows 10-en nincs olyan lehetőség mint 8.1 alatt, hogy az elkészült fotót egy csuszkával tudtam állítgatni?
-
confuser
senior tag
válasz
Partyface007
üzenetére
úgy tűnt egy darabig hogy megoldódott a készenléti 1% /óra merülés de most éjjel megint ugyanazt produkálta... előtte meg volt hogy csak 4-5% merült olyan 8-9 óra alatt
Azért én ezt nem látom akkora problémának. 1% vs. 0,5% óránként. Simán lehet, hogy egy nyugalmasabb időszakot hasonlítasz össze egy mozgalmasabbal. Pl. előbbi esetben jött 3 email, 2 fb értesítés meg 2-3 egyéb értesítés, esetleg frissített a Store a háttérben egy appot, utóbbinál meg semmi. Vagy csak az akku volt más állapotban, annak se mindegy, hogy 90%-ról kapja ugyanazt a terhelést, vagy 60%-ról. Az akku merülés %-os kijelzése nem ennyire egzakt tudomány, hogy ezt ennyire pontosan össze lehessen vetni ilyen marginális különbségek esetén.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
jelenleg épp 6 backupot látok onedriveon, ebből dátum alapján csak 2 tuti 10-es. de már korábban is raktam vissza 10-es backupot 8.1-re, hogy legyen magyar word flow, szóval nem hiszem hogy ez gondot kell okozzon.
Partyface007: a quiet hoursról én már lemondtam, automatikus szabályok nem működnek, ha be akarom kapcsolni cortanába dob, valahogy fél perc alatt el tudok manőverezni a quiet hours beállításokig. ott az automatikus szabályokat kikapcs-bekapcs, és láss csodát, akkor már leesik neki, hogy most épp mennie kéne.
katasztrófa. -
Gusztáv
addikt
válasz
MrCsiT
üzenetére
Miért nem veszel más telefont, ha ennyire nem tetszik a rendszer? A hangerő állítás a kezdetektől ilyen, sőt régen még egybe volt a csengés és a média hangerő is.
Appoknál nálam ez nem jelentkezik, arra tippelnék, hogy azokkal lehet gond, amikből még nincs Win 10 verzió. Nálam meg fagyás sem volt, de mindegy is, mer lassan csinálok egy HR-t, mert lassan két hetes a 950-em. -
Partyface007
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
nekem 830-on is úgy tűnt egy darabig hogy megoldódott a készenléti 1% /óra merülés de most éjjel megint ugyanazt produkálta
előtte meg volt hogy csak 4-5% merült olyan 8-9 óra alatt
4 postafiókom van (2 outlook.com (egyik kizárólag a telefonhoz használt) 2 exchange)
bár az outlook-ot mutatja legnagyobb fogyasztónak( a telefonhoz rendelt accountnál a szinkronizálás működik de állandóan attention required-et kapok 0x80070490 hiba mondjuk ez már 8.1-nél is megvolt) de nem tartom kizártnak hogy mégis cortana a felelős
tegnapelőtt éjjel nem kapcsolt be automatikusan a quiet hours csak miután megnyitottam az alkalmazást
de már nem tudom
hr után nem álltam vissza mentésből próbáltam mindent kikapcsolni ami nem kell és csak növelheti a fogyasztást de passz
sim kártyát még nem merem használni pont az általad említett hívás problémák miatt :-)
bár valaki említette hogy minden új build-nél látszik a javulás (ami leszámítva hogy mindegyiknél előjön egy újabb hiba igaz is) csak az a baj hogy iszonyat lassúak
már réges régen kéne lennie egy stabil verziónak aminél az alapvető funkciók stabilan működnek
megmondom őszintén engem meg is lepett hogy elkezdték kitolni a régi telefonokra is én MWC-re vártam volna ugyanezt :-)
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
A 8.1-re visszarakod a .63-as mentést vagy van 8.1 mentésed is? Azért kérdem mert Nekem eltűnt csak a .63 maradt meg a onedrive-on.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
farlac
üzenetére
én is 36-on laktam be nulláról a 930-at, aztán frissítettem 63-ra, viszont ott komoly gondok jelentkeztek (hívásokat nem kaptam meg, óránként 4% készenléti merülés), most nyomtam egy HR-t, mert ez tarthatatlan állapot volt, a merülés megoldódott, hívás passz, azóta nem kerestek. de mondom, én biztos nem fogok updatenként szórakozni nulláról belakással. nem azért létezik a beállítások teljes backupja, hogy ne tudjam használni.

szóval ha más tipp nincs, akkor marad a 8.1, az legalább működik. -
farlac
csendes tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Sajnos igen, a 0-ról belakás lesz a megoldás.
Viszont megbánni nem fogod. Mióta kijött a 36-os build, akkor laktam be újra, azóta se fagyás, se újraindulás, semmi a 730-asomon.
Szerk.: Ja és azóta 63-ra frissítettem, HR nélkül. -
ZavaBalazs
őstag
na jó, volt a .63-on egy HR, biztonsági mentés visszaállítás. azóta a billentyűzet (megint?) random mód lelövi magát, például messenger közben, és vissza se tudom sokszor hozni, nem ugrik fel a szövegdobozba pöttyintéskor. erre van valami más megoldás, mint a HR, tiszta belakás? ennyi türelmem nekem nincs, hogy minden frissítés után kezdjek mindent elölről, mert a mentés visszaállítás b*szik működni.
-
pippin12
tag
L735 camera app nem vesz fel hangot csak recsegve, hr után is 😠, remélem majd javítják, ment vissza 8.1 ott tökéletes.. 😣
-
-
törölt tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Hát jó neked. Nekem valamikor az egész képet elfoglalja így húzogathatom össze vissza nem csinál semmit
Milyen telefonod van?Szerk. Ja látom 930 😄 lehet a 735-öt nem szereti.
-
MrCsiT
addikt
szerk-be nem fért: több appomnak egyszerűen nincs ikonja a kezdőképernyőn, vagy, az alkalmazás korábbi [verziókban még megjelent] képe nem jelenik meg a csempén, csak a neve, és ennyi..
Tényleg béta még ez, jól van ez így..
hangerő beállításnál:
"csengés+értesítések" : ki az az idióta, aki egy hangerőre állíttatja kötelezően a csevegő- és üzenőprogramok bejövő üzeneteinek hangjelzését, és a hívásjelzést?!
Ha azt akarom, hogy meghalljam, ha hívnak, akkor azt már nem akarhatom, hogy ne jelezzen egy üzenetről 10-es hangerővel az utcán
-
MrCsiT
addikt
válasz
Gusztáv
üzenetére
Nem érzed, mennyire fan, és mennyire sántít az érvelésed AZONNAL, mikor ugyanazt a buildet kiadják a 950-re, és kitolják a piacra vele, mint amit mi is használunk mint "teszt-rendszert"?
"De le is írták, hogy tesztelésre van, meg ne használd elsődleges készüléken, és ez még mindig a hivatalos álláspont." - 950-en mit használj helyette?

Hol van az leírva a 950-nél, hogy "termékünk jelenleg TESZT verziójú szoftverrel üzemel, ITT írja alá, ha ez nem zavarja, hogy esetleg lefagy majd, nem fog működni ez-az, etc." ??
Ha éppen nem az aktuális verzió, akkor majd az update -ben, na ott, majd valami rossz lesz, Te is írod:
"Szerintem szinte minden build előrelépést hozott, persze előjönnek új hibák is, de jól látható a fejlődés." -ez bizonyosan elég lesz, vagy nem kellenek új vásárlók?Biztosan, minden 950 tulaj szeretné 2 hetente "HR" után 0-ról belakni a telót, mert ugye "hát a mentést, azt ne tegyed vissza, mert akkor majd nem indul el a.. kezdőképernyő, nem csörög az óra, satöbbi..." - de az új verzió elvileg megkívánná ezt tőlük?

Valahogy, ez nekem nincs meg a termék reklámjából.

Hívhatod bétának, akárminek, de ha a 950 csak ezzel érhető el, akkor annak, bizony, végterméknek illene lennie.

Részemről lezárva ez a téma, azzal, hogy meglátom, mit javítgatnak még, de pl. amíg nekik a magyar névjegyzék "vezetéknév, keresztnév" (igen, közötte vesszővel elválasztva, és bizony, ez a vessző nem törölhető) formátumú, addig, tesznek a piacunkra..
Ha a többi platform nem így tesz, hát venni kell azt, és kész..
..kb. a visszaszámolva 4. build óta tudja az Outlook Posta, hogy felvett nem-outlook fiókhoz, esténként elkezd nyávogni, hogy "a fiók beállításai elavultak" .. és ezt vagy 6x benyögi egy este, mint értesítést.
Ha törlöm az értesítést, reggel szépen működik, szinkronizál..
Bejelenteni felesleges, ahogy látom itt az előző hsz-eket, így, inkább információként írom ezt le.. -
törölt tag
válasz
this is life
üzenetére
Hát nem tudom mikor lesz ebből bug mentes rendszer. Vannak olyan hibák amik hónapok óta bejelentettek 2-3 frissítés után is megmaradtak.
-
-
törölt tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
60%-ban igen megoldja a problémát de a maradék 40%-ban nem lehet így sem
-
törölt tag
válasz
this is life
üzenetére
Én sem megyek vissza 8.1 -re vannak benne jó újítások amiket szeretek. Pl a billentyűzeten lévő nyíl. Gyorsaságával sincs gond. Nem is fagy a telefon nem akad. Szép is. De az ilyen rohadt idegesítő bugokat ne már hogy ennyi idő alatt nem lehet javítani. Pl az eltűntethetetlen navigációs sávot . Már fél éve bejlentették a visszajelző appban de semmi. Ha jól tudom nem csak 735-ön de a 640-en 550-en és a 950-en is virtuális navisáv van. Ott működik vagy ott is szarakodik?
-
-
törölt tag
válasz
monosgeri21
üzenetére
Igazad van 😂
Akkor ez valami újítás lesz egyszerre nézhetem a weblap címeket és böngészhetek is egyben 
-
törölt tag
Sziasztok!
Másnál is csinálja azt az edge hogy amikor szeretnék valamilyen weboldalt beírni akkor feldobja a lehetőségeket. Ezzel idáig nincs is semmi gond de az a baj hogy sokszor nem tűnik el , billentyűzet lemegy de ez ott marad. Néha agyf@szt kapok tőle hogy a weblap felét látom
-
roby1520
tag
GroupMe alkalmazás nagyon bejön .főleg hogy nem kell üzenet írásnál kilépni az adott oldalról ..
.
(minha csak sms lenne) -
chipesz
őstag
Windows 10 Mobile Redstone Build 10.0.11102.1000 now in internal testing
"[...] the software is still pretty raw, with fantastic battery drain (giving a standby time of only 5 hours!) and with audio not working at all." Egyre jobb és jobb lesz.

-
[link] mekkora rohadékok 😄 8.1 alá tolják be.
-
Partyface007
őstag
akinek 640-e van és jött rá hivatalosan w10m (tehát nem insider) az kapott firmware updatet is?
köszi előre is
-
boncser
aktív tag
válasz
Воланд
üzenetére
Azt látom hogy A rendszer. De hogy tud ekkora forgalmat generálni? És mivel? Csak azért jó lenne tudni hogy most ez bármikor előfordulhat és kapcsolgatnom kell ki-be a mobilnetet vagy egyedi eset volt.Mondjuk sokat már nem nagyon tudna leszívni a keretemből mert kb 70mb maradt 3 hétre

-
Gusztáv
addikt
válasz
Postas99
üzenetére
Pedig ha az új rendszer több számítási műveletet igényel, akkor valamivel lassan lesz, mivel a SOC teljesítménye adott. Az már más kérdés, hogy érezhető e ez a lassulás (szerintem s800-nál nem igazán). Ha megnézed, az új SOC-ok azért nem véletlen jönnek 6-8, lassan 10 maggal. De majd meglátjuk a következő build-ben mi lesz a helyzet, karácsony alatt épp a Windows OneCore részét frissítették, és pc-n az új 11099 build érezhetően fürgébb lett.
-
boncser
aktív tag
Üdv.
Tegnap este újra elcsábultam és felraktam a legújabb buildet. Minden rendben ment wifi,fiókok stb beállítva, appok elkezdtek frissülni. Nemrég véletlenül vettem észre (mert a telefon b@szott értesíteni) az üzenetek közt hogy éjfél után jött a szolgáltatótól egy sms hogy az adatkeretem hamarosan elfogy. Micsoda? Tegnap még kb 480 mb-om volt. Wifi folyamatosan be volt kapcsolva, meg egyébként is ha nem is lett volna ne mobilneten szarakodjon már frissítésekkel meg ki tudja mivel. Van valakinek ötlete hogy az alábbi képen mi a f@sz ez a rendszer nevű adatforgalomzabáló szar? Eddig nekem egyik build sem csinált ilyet. Le lehet esetleg egyesével tiltani az appok hozzáférését a mobilnethez?
köszi. -
Postas99
őstag
válasz
Gusztáv
üzenetére
Úgy gondolom, hogy S800 esetén már nem kéne elvárni azt hogy ha jön egy frissítés esetleg új op.rendszer attól lassabb legyen. S4Pro esetén megértem és elfogadom, bár ha nem sietnek vele akkor biztos jobban fog sikerülni az optimalizálás.
Remélem minél előbb optimalizálják és a driverek is rendben lesznek.
-
Mr. Double B
tag
Nem igazán tesztelgettem még, de sebességre nem volt gond. Lehet, csak beképzelem, de mintha lakáson belüli képeknél többször kellene manuálisan állítanom a zársebességen, hogy ne legyen szemcsés (vaku nélkül) a kép, de általában vakuval + Rich Capture-el dolgozom, mert nagyon bejön, hogy utólag beállíthatom mennyi vakut szeretnék a képen.
Képminőséget még nem hasonlítottam össze a régebbiekkel.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Attól, hogy mindkettőben Snapi800 van, még nem biztos, hogy 100% ugyanaz a hw, simán lehet eltérés pl a memória sebességében.
Az, hogy kicsit lassabb a Win 10-el szerintem természetes, én még nem nagyon láttam olyan új rendszert (Android, iOS), ami gyorsabb lett volna mint a régi ugyanazon a hw-n. -
natë
nagyúr
válasz
Mr. Double B
üzenetére
Jobban merül W10m alatt.
Nálad a kamera hogyan teljesít 8.1-hez képest?
-
válasz
Mr. Double B
üzenetére
Én azzal a feature update-el is megelégednék ami a 640-en van. W10 nem gyerebe.
-
Mr. Double B
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Gondolom valami 0% ÁFÁ-s sarki GSM-es megoldás... Igen olyat már én is vettem, még egy SonyEricsson 890-est "függetlenül". Aztán brit hálózati adapterrel és Telekomos dobozban jött... szóval lehet a tiéden is olasz szolgáltatói firmware van. A jó hír az, hogy az egész világon talán az olaszoknál a legnépszerűbb a WP szóval biztos lesz rá új firmware.
-
válasz
Mr. Double B
üzenetére
Lehetséges. Az enyém független, de szolgáltatós logo-val jelentkezik be, meg előre van telepítve valami olasz szar. Valami okosság van a telefonnal.
-
Mr. Double B
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hát ez jó kérdés... valóban a 1520 és a 930 szinte ugyan az a HW, de lehet az ördög a részletekben van elásva. Az enyém pl. kártyafüggetlen, szóval a firmware is Nokia/MS country variant, nem pedig szolgáltatóra szabott. A tiéd is független teló?
Egyébként a világ minden kincséért sem akarom senki személyes tapasztalatát kétségbe vonni, tudom, hogy sokan panaszkodnak külföldi fórumokon is a Win 10-re. Nekem az az érzésem, hogy eléggé megcsúsztak a mobil verzió fejlesztésével, de muszáj volt a 950es párt kihozni Karácsony előtt, mert már másfél éves volt a flagship 930 (sőt, ha az Icon-t nézzük, akkor majd 2 éves). Van még mit optimalizálniuk az egyes telefonokhoz és szolgáltatói firmwarekhez.
-
válasz
Mr. Double B
üzenetére
Most tényleg ugyan arra a hardverre máshogy írták meg a W10-et, vagy csak az én 1520-amon lassabb a W10 mint a 8.1?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
igen, ez a reklám velem is szembe jött már, nem tudtam eldönteni, hogy az év öngólját rúgták-e meg, vagy inkább ígérgetés, hogy "bocsi srácok, ez a teló volt az utolsó ilyen, mostantól nincs többé befejezetlen munka"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Ne is mondd, nyuszifüles, rózsaszín tok, csak 700 forintért...
-
Mr. Double B
tag
válasz
Gusztáv
üzenetére
Csak megerősíteni tudom: tessék frissítgetni a buildeket.
Lumia 930-em van a legfrissebb .63-as builden - kiváló. Semmi fagyás, újraindulás, ugyan olyan folyékonyan megy minden mint 8.1 alatt. Egyedüli kritika, hogy mintha az aksi egy kicsit jobban merülne, de mivel nem nagyon méregettem 8.1 alatt így nincsenek pontos adataim. 8.1-el kb 20-25% töltöttséggel értem haza esténként, most meg gyakori a 10% körüli - de ez erősen használat függő.
A 950eseknek szerintem firmware bajuk van, még nem optimális. Amerikában a napokban jött ki egy frissítés rájuk és jókat írnak róla, remélhetőleg a firmwaret még csiszolják szorgosan. Ez az első Snapdragon 808/810 telójuk, szerintem még van mit optimalizálniuk.
-
Syl
nagyúr
válasz
monosgeri21
üzenetére
Hiába linkelsz képet. Be van kapcsolva.

-
Syl
nagyúr
válasz
monosgeri21
üzenetére
Hiába nézegetem. Backup be van kapcsolva, SMS üres

De mindegy. Úgysem volt benne semmi fontos. -
válasz
Postas99
üzenetére
Az hogy a prewiev nem jol futóa ket magos s4pro-n be kell nyelni , ezert is lesz a snapi s4 telefonokra kiadva a hivatalos frissites, meg boven optimalizalni kell , hogy ket magon is ugy fusson a wp mint 4 mag 4 szalon, legalabbis ezt kommunikaltakí. A mostani beta (meg ha adtak is ki vele keszuleket) a s4 sorozaton gyengebb teljesitmenyt nyujr, foleg ha a 9xx sorozat hd felbontasu kijelzojet kell meghajtania... de hianyoznak a driverek is , a w10m a wp8,1 drivereit hasznalja , firmware frissitessel kapjuk majd meg az fw-t is . Addig legyel turelemmel , ha utana is pocsek a tempo , na akkor valtani kell. A teljes kepernyos hivo kepert nekem is faj a szivem , es felvenni is jobb volt a uszka fel es fent ranyomni a hivas fogadasra.Ennek ellenere nekem bejon a w10m .
Contacts and message bacup appal sd-re tudsz menteni majd vissza is allithatod .
-
Syl
nagyúr
válasz
monosgeri21
üzenetére
És honnan is maradnának meg a régi SMS-ek, ha nem rakom vissza a backupot?

Mondom hogy tegnap tettem vissza a 8.1-et, backup visszaállítás nélkül és üres az SMS program. Ezen nincs mit magyarázni
-
natë
nagyúr
Windows 10m-ről 8.1-re való reflash után szükséges fr?
-
RaZroX
addikt
Értem én, hogy nem okés a W10, de pl 625-re a Denim is hibás... 1-2 naponta bejátsza, hogy nem lehet felkelteni a telefont 5-10 percig. Se kép se hang, mintha le lenne merülve. Aztán egyszer csak bekapcsol magától..
Én nem hogy 10-re nem válthatok, de meg kellett állnom a Cyan-nál

-
donmackó
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
Pedig az a nyomkövetés lesz. Nálam is ki van kapcsolva a helymeghatározás, ennek ellenére az utolsó frissítés: Legutóbbi kapcsolat: 2016. 01. 16. 1:29:33
Nézd meg ezen a címen ->Saját eszközök
-
Postas99
őstag
Én mielőtt WP-re tértem volna át Samsungokat tettem beteggé, pedig tudtam, hogy egy nexus jobb választás lett volna. Mégsem magamnak vettem nexust.
Aztán WP-re váltottam, Lumia 822 verizon modell minden földi jóval megáldva. Imádtam, gyors volt nagy tárhely volt benne viszonylag elfogadható képeket csinál, és a legjobb benne NAGY OLVASHATÓ BETÚK, FELIRATOK. Egész képernyős fényképes hivás kijelzés.
Aztán decemberben feltettem a W10 previewt, hiába 1Gb ram és S4 Pro kétmagos proci, sokszor tapasztaltam, hogy a névjegyzék megnyitásakor pöttyöket látok egyre többször, néha meg viszonylag gyorsan működött. Tesztettet hogy a FB ezentúl szólt hogy melyik ismerősömet kell felköszöntenem szülinapja alkalmából.. De nem tetszik a kör alakos névjegy kezelés, a kisebb betűk, a rosszabb akkuidő.
A WP8.1-et szívesen ajánlom idős embereknek mert könnyen kezelhető, de a 10 nem effelé halad.
Váltottam vissza droidra, amint megjelenik értelmes hardver specifikációjú W10 mobile és lesz elegendő jó alkalmazás, váltok, a w10 már nem arról szól hogy gyenge vason is jól GYORSAN elműködik.
Ha az MS eljut addig hogy nem csak legalja és csúcs kategóriás készüléket ad majd ki, el tudom képzelni hogy többen használnák a rendszert.
A potenciál abban van hogy az új eszközöket maga az MS frissíti nem kell a szolgáltatónak bele szólnia, ezáltal majdnem olyan lesz mint az IOS. Ez az MS nagy előnye, ha gond van frissíteni fogja a készülékeket, lehet nem azonnal de frissíteni fogja, és a W10 emiatt nagy lehetőség, csak a fejlesztők is így gondolkodjanak.
-
válasz
Sungoo
üzenetére
Nezz korul az alkalmazas engedelyeknel , mi hasznalhatja a hely meghatarozast, mert jo par apo hasznalja , idojaras, bongeszo, facebook, viber ,kereses, amazing weather,kisalkalmazasok,kameraposta,naptar ,uzenetek-skype,fb messenger ... stb a teljesseg igenye nelkul.
Az edge nekem is befagyott, de a restart segitett a dolgon. Amugy az edge-et se szidnam ,mert az ie se volt stabilabb 8,1-en . Nalam merules gond nincs,, neha neha doccen a rendszer , de a @ bug, gyik kamera appot leszamitva ,minden ok. A kezdokepernyot csempesen hasznalom ,,ezert a hatter lesotetitese az alkalmazas listaba valo visszalepeskor nem jon elo . -
feketedini
tag
Én azért adok neki egy esélyt. Szerintem az akár még jól is elsülhet, h nem lesz újabb win és ezt tökéletesítik, ugyanis eddig mindig valami újba kezdtek mielött "tökéletes" lett volna a régi rendszer. Páromnak Lg Leonja van, és nem érzem sokkal stabilabbnak a rendszert, mint a w10m-t. Értesítések emailről whatsappról csak random jönnek meg neki. Tehát szerintem Androidnál sem jobb a helyzet, max a drágább készülékeknél, de ez csak egy vélemény, nem biztos hogy igazam van. Az biztos hogy elvárható lenne 2016-ban, hogy egy normális oprendszert tudjanak készíteni, ha már ilyen árakon árulják a készülékeket.
-
Sungoo
addikt
válasz
this is life
üzenetére
Tegnap nálam is eljátszotta egyszer az újraindulást. Edge, összes lap bezár, erre nyekk.
Ettől függetlenül elvagyok vele. A dizájn olyan amilyen, viszont az akkuidőt nálam nagyon csökkentette. És még mindig nem tudok rájönni, mi használja néha a helymeghatározást. Minden általam ismert opció ki van kapcsolva. -
rbertkrl
aktív tag
válasz
this is life
üzenetére
Én sem értem. Nekem sem villog, nekem sem indul újra soha, nem robban fel, nem átkoz meg... Az biztos, hogy lehetne pár funkció kiforrottabb, de a rendszer úgy saját magában már nem nyers tény, hanem egy láthatóan előre haladó rendszer. Mondom ezt úgy, hogy mikor kijött több mobilra a rendszer (735) akkor azonnal feltettem. Tudom, hogy milyen volt, azt is, hogy milyen lett. Akik meg fújonganak, nagy részük szerintem nem is tudja, hogy ez miért "preview"-"előnézet/előzetes", arról ne is beszéljünk, hogy a fw még egy mobilra sincs meg a mostaniak közül. De lehet nyomni, hogy vásárlók így, vásárlók úgy... Mindenki egy kicsit tájékozódjon ha vesz valamit, majd' negyed millióért. Ha meg megteheti, akkor neki nem fog fájni. Aki akarja majd veszi az új lumiákat, aki nem az meg nem. Ilyen egyszerű. Az információ eljuthat mindenkihez, csak egy kis kreativitás a titka.
-
spider80
őstag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Van rá esély,hogy nem. 925ös lumiáról váltottam S6-ra áprilisban. átlag 2 (!) havonta indítom újra,de akkor sem azért,mert bármi baja lenne. Április óta 1 alkalommal bezárt a facebook alkalmazás. 1 alkalommal. Semmi egyéb fagyás nem volt. a lumiát meg 2 naponta újraindítottam,mert elment a hang, csempére kattintva visszadobott a kezdőképernyőre,stb. Tudom,ki lehet fogni olyan lumiat is,ami elmegy hónapokig újraindítás nélkül. Ez nem olyan volt. Szóval nincs már az,mint régen,hogy droidot naponta újra kell indítani, wp meg atomstabil. Mondom ezt wp imádóként! Bármikor visszatérnék egy középkategóriás lumiára,ha végre összeállna a rendszer.
-
válasz
teki91
üzenetére
En mar reg megtanultam hogy ne magambol induljak ki , mert en is mielott barmit megvennek , elobb olvasok , minden infot ossze szedek aztan dontok. Ismeroseim egy resze megkerdezi hogy mit vegyen , ok jobban jarnak .. de aki csak ugy vesz telefont ,hogy hu ez jo mert samsung es feher, meg nem is veszes az ara na azok elobb utobb koppani szoktak ... olyankor jonnek , hogy miert van ez vagy az a nyug.
Nyesix
Azert a valtas elott meg varnek, a w10m elobb utobb stabilitas teren ki fogja nagat forrni. Mondjuk ezt az ujra indulosdit nem ertem , mert insiderkent nincs ilyen gondom...
-
nyesix
senior tag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Én Ugyanígy vagyok vele. 830 am van,vártam a wp10 et,de miota beszéltem 950 tulajokkal,akik korabban is wp t használták,már nem várom. A zsír új 950 átlag hetente egyszer magátólujraindul... Most már biztos,hogy megyek droidra,csak a készüléken gondolkodom még (LG G4 vagy Nexus 5x)
-
-
Happi
tag
válasz
this is life
üzenetére
Fent van a 63. Köszönöm szépen a segítséget!
-
teki91
csendes tag
válasz
this is life
üzenetére
Igazából pont nem az itt lévőkből indultam ki.
De ezek szerint az én baráti köröm fura, hogy informálódóak és nincs köztük apple-s csak droid meg wp használó. Rokonaim pl. tőlem szoktak informálódni vásárlásokkor illetve ha valami nyűgje van a készülékeiknek.
Az igaz , hogy geek hajlamúak vagyunk itt.
Valamint igaz a mondás hogy mindenki magából indul ki mert vásárláskor tök mindegy hogy mi de én utána szoktam olvasni , "kutakodni" , hogy tudjam nekem mire kell , mit nyújt és mit nem. Így nem ér csalódás.
( legalább is nem akkora
)Viszont van egy olyan ismerősöm aki csak azért frissit mert kiírja és zavarja
na ő minidig megmosolyogtat. -
válasz
teki91
üzenetére
Lehet hogy az ismeretsegi korom nem tokeletes , de alapbol marka szerint valasztanak , aztan ha az olcsobban csalodnak akkor dragabb keszulek, esetleg marka valtassal is , tobbnyire ott is vannak gondok , s a vegszo azert nem wp mert windows es virusos lesz, meg nem jok a lumiak . A masik reszuk apple fun , regebbi darab megvetele , majd esz nelkul frissiti , aztan jon a sipakolas hogy lassu lett ... s mikor megkerdezem miert frissitett , a valasz mert allandoan feldobta neki a rendszer hogy van frissites .
A forumon megfordulo emberek azert nem egy reprezentativ minta mert ki kevesbe ki jobban de geek, olvasunk , informalodunk hogy mire is szamitsunk aztan vasarolunk. De az atlag telefon hasznalo nem ilyen . Megveszi az eszkozt mert samsung,lg , sony ... stb
Ne az itt levokbol indulj ki. -
teki91
csendes tag
Szerintem az emberek többsége manapság pont utána néz ha vesz valamit. Ha képesek magukat diagnosztizálni egy egyszerű google keresés után akkor nehogy mar a mobilarént ne dobja ki tálaltnak ha beírsz egy készüléket a keresőbe.
Továbbá a legtöbb műszaki cikknek,kocsiknak is utána olvasnak. -
viewdetails
addikt
válasz
Tottalino
üzenetére
Az emberek többsége teleba*ssza a droidos telefonját fingósappal aztán dühöng, mert folyton fagy, esetleg 9-es iOS-t tesz a i4s-re és dühöng mert lassú. Kábé ugyanennyire foglalkozik a W10 készültségi fokával is, ha épp valami nem működik, akkor dühöng. De egyébként pont nem érdekli a telefonja, ha alapvető funkcióiban használható.
Aki meg ide regisztrál, az már nem többségi júzer. Olvasni kötelező. -
ZavaBalazs
őstag
-
Tottalino
tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
És mit tudsz megnézni egy boltban? Hogy tudod tologatni a csempéket? Az összes hiba majd használat közben derül ki.
-
-
Tottalino
tag
válasz
Gusztáv
üzenetére
Kiadni úgy 230 ezer Ft-t egy telefonra, hogy előtte nem nézel utána, nem ismered a rendszert, szerintem nem életszerű
Már bocs, de hol a búbánatban lehetett volna utána nézni? Akkor került ki az utcára. Mert az milyen életszerű, hogy vesz egy hulladék 8.1-es telefont, olvassa a fórumot, és véletlenül rátalál az Insider-re? Hát gratulálok!
Mellesleg megsúgom, hogy az okostelefon használók 1%-a se fórumozik. Hogy itt van 4-500 ember, az egy dolog, de az emberek többsége csak veszi és használja. Azzal, hogy átverték, mert egy teszt telefont vetettek vele, nehogy már a vásárló legyen a hibás, mert nem jött a MA fórumára és kérdezett téged.
Ha legközelebb parizert veszel, előtte elvégzel egy biokémiai tanfolyamot, bejársz a népegészségügy laborjába? Ember, értem én, hogy te vagy a nagy MS fan, de zöldségeket beszélsz. -
-
Gusztáv
addikt
válasz
MrCsiT
üzenetére
Kezdjük ott, hogy WP 10 nem létezik, csak Windows 10 Mobile. Kiadni úgy 230 ezer Ft-t egy telefonra, hogy előtte nem nézel utána, nem ismered a rendszert, szerintem nem életszerű. Főleg 1 hét után 60e bukóval kiszállni belőle.
- nem lesz végleges verzió, ezt lassan meg kéne érteni / el kéne fogadni. Mint 950 tulajt érdekelnének azok a bug hegyek, ami miatt használhatatlan a telefonom
- nálam nem villog a kijelző, se 550-en, se 950-en, se 930-on, se 640XL-en
- ha azon lennél kiakadva, hogy sokszor az MS saját programjai is bénábbak, mint a két konkurens platformon, akkor azt még érteném, pedig valószínűleg erre is van racionális magyarázat
- kerek profilképek, hamburger menü stb - a WP-nek volt egy nagyon letisztul, átgondolt designja, sokra mentek vele (2.6% részesedés). Most mással kísérleteznek, majd kialakul. Pl erre van az Insider program meg a telemetria, nézik, hogy melyik funkciókat használják gyakran
- nekem az MS Band-el jól működik, de ha jól tudom a Samsung okosóra sem működik iPhone-al, Apple watch sem Androidon, akkor azok is szar rendszerek? Egyébként a WP 8-nak is az elején komoly problémái voltak a BT-vel
- hogy mennyi WP fan volt és azok mit csináltak, arról nekem nincsenek információim, de készült erről is kutatás. Ez azt mutatta, hogy a WP felhasználók nagyon kis százaléka ez a kategória.
- én elég sok eszközhöz hozzájutok, a tapasztalatom az, hogy nincs tökéltes eszköz vagy rendszer. Mindegyiknek megvannak az erősségei-gyengeségei. Ha nem felel meg az igényeidnek, és megteheted, akkor válts. Bill Gates ettől nem fog éhenhalni. -
Tottalino
tag
válasz
Gusztáv
üzenetére
A betyár mindenit! Komolyan ennyire nehéz ez? Az MS 3 készüléket kiadott ezzel a szeméttel, 550-950-950xl. És ezek után van még mindig valaki, aki ezt fejlesztés alatt álló rendszernek nevezi? Tényleg ennyire nehéz megérteni, hogy a " nincs végleges W10" csak egy nyelvtani kifejezés, ami mögé elbújhatnak?
Megtalálták a kiskaput, és így joggal mondhatják, hogy bocsánat, de nincs végleges, toldozgatjuk, foltozgatjuk a rendszert.
Ettől még a dolog nem változik, akárminek is nevezi. Annyit sem tud stabilan hosszú távon mint az elődje.
Ja, hogy majd egyszer talán.... JA persze az én pénzemből a te pénzedből, és az összes többi pénzéből akit rá tudtak venni.
Na be is fejeztem, részemről a 8.1-nél megállt az élet. -
Gusztáv
addikt
válasz
Tottalino
üzenetére
Van egy olyan mondás, hogy aki szereti a kolbászt vagy a törvényeket, az ne nézze meg, hogyan készülnek.
Ez egy fejlesztés alatt álló rendszer, amit már egy nagyon korai stádium óta bárki ki tud próbálni, nem csak a fejlesztők. Ez lehet hogy egy hibás döntés volt az MS részéről, fene tudja. De le is írták, hogy tesztelésre van, meg ne használd elsődleges készüléken, és ez még mindig a hivatalos álláspont.
Én is az első build óta gyűröm, direkt erre vettem egy 730-at, de sokáig csak sim kártya nélkül használtam. Kijött az új build, letöltöttem, szórakoztam vele két napig, majd ment a fiókba. Aztán megint elővettem, amikor kijött az újabb. Már nem is tudom, talán a 3-4 build volt az első, amikor pár napra már a 730-at használtam telefonálásra is, aztán még kellett egy kis idő mire a saját telefonomra is fel mertem tenni. De akkor is volt a fiókba egy belakott telefon WP 8.1-el, ha nagyon gáz lenne. Kb nyár óta már folyamatosan Win 10M-et használok, először 830-on, majd 640XL-en, 930-on is. Szerintem szinte minden build előrelépést hozott, persze előjönnek új hibák is, de jól látható a fejlődés.
Az új készülékek is rendben vannak, 550-nél én nem találkoztam komoly hibával, semmivel nem érzem rosszabbnak mint pl egy Galaxy Grand Prime-ot, ami kb egy árkategória. A 950 is jól muzsikál, most már a akku is kezd beállni, újraindulásom, eldobott hívásom még nem volt. Azirisz felismerés is szuperül működik, és most is a dokkolóra van kötve, arró irok. -
blackmoto
senior tag
válasz
MrCsiT
üzenetére
+1
Ja, és a 10386-ra is +1.
Sajnos én is ugyanígy érzek. a korábbi csalódásokat figyelembe véve, pedig Androidra nem mennék vissza. vagy amire igen, az túl drága. A maradék kettőt - iOS és Blackberry - nem is említem, mert az első qrva drága a második meg a topikok alapján nem pont multimédiás tartalomfoggyasztásra való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- E-roller topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
katasztrófa.

Kiadtak egy telefont béta rendszerrel. De nem ajánlják elsődleges használatra

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(minha csak sms lenne)

( legalább is nem akkora