- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Végül megvettük az LG W1942S-t!
Eddig nagyon bevált, élénkek a színei, nem érződik kicsinek, "bevilágítás" nem zavaró (még ha van is, az szinte észrevehetetlen átlagos használat esetén), nincs vészes utánhúzása, 1440×900-as felbontásban nagyon fasza!!!
33,7 rongyért ([link]) nagyon megérte.Viszont: Egy kis hitelrontás az iPonnal kapcsolatban: mi azért választottuk az "LG W1942S" típusú monitort, mert olcsó volt, jó, és az iPon honlapja szerint van rajta DVI-csatlakozó. Nos, a nagy francot. Nincs rajta DVI, és ezt csak a boltban, a megvásárlás UTÁN fedeztük fel csodálkozva.
De akkor már úgy döntöttünk, hogy mivel ennyi pénzért jelenleg csak nagyon sok utánarohangászás után tudnánk monitort venni, maradjon.
Akkor közölték, hogy előfordul ilyen eset, hogy fa×zságot tüntetnek fel a honlapon, és hogy valójában a gyártó honlapja a mérvadó. Mondom jól van (ba×meg), de nem fogom minden egyes terméknél végigvizslatni, hogy vajon igazat mondanak-e...Ekkor mondta, hogy ha nem OK a dolog, visszaadják a pénzt. De akkor már nem akartuk visszaadni a moncsit, mert akkor természetesen egy másik monitorért utána kellett volna rohangászni, lefoglalni, ez több nap...
Úgyhogy ha az iPonban vásároltok, nagyon figyeljetek oda, hogy ne csak az ő honlapjukon szereplő adatokat nézzétek meg, hanem a valós, gyártói adatokat is!!!Amúgy Ti4x, szerintem a BenQ-val és a FuSi-val kapcsolatos előítélet egy fa×zság. Érvek nélkül különösen, de a tesztek is azt bizonyítják, hogy igen jó termékeket tudnak ezek a cégek gyártani, attól még, mert esetleg van egy-két nem olyan tökéletesre sikerült darabjuk, attól nem szabad olyat kijelenteni, hogy egy márka "nem jó".
-
old_artist
addikt
Ki kell próbálni!
Egyik ismerősöm még régen (kb 2éve) próbálgatta, de valami közbeiktatott "erősítőn" vagy valami hasonlón keresztül, ki tudott csiholni asztali DVD lejátszóból LCD-TFT monitorra képet, de lehet, hogy manapság már a technika fejlődésével (LCD-TV) simábban is menne!
-
skylaner
senior tag
A HP és a Samu között mi okozza a különbséget?
A Samun is a kék az kék, a barna az barna. A HP-n intenzívebbek a színek, de ez lehet a különböző beállítás miatt is, hisz sehol nincs írva h milyen kontraszt,fényerő,RGB értékek vannak beállítva stb...A VGA kártya driver beállítási sincs feltüntetve ami szint úgy különböző lehet.
Lehet h a HP-n (Nvidia kártya esetén) a driverben a Digital Vibrance fel van tolva, míg a Samun 0%, ez is nagyon sokat tud dobni a színeken. -
ez_meg_emaz
őstag
Miért szerinted a philips-be saját panelja van?
Erröl is volt már szo. Hogy saját panelt csak vmi 2-3 felsökatos gyárto tesz a tftibe. Szal a philipsbe is cmo meg hasonlo panlet tesznek. Annyi amugy a szarkavarás ebben a tft témába hogy igazábol már nem izgat, mert szvsz tn és tn közt annyira nincs kül hogy egyik sokkal jobban megérje egy árkategorián belül mint a másik(persze nyugodtabb lennék egy samu panellal de nem érzem hogy nagy érvágás lenne ez a CMO). Szal mindenki vegye azt ami szimpatikus, csak annyi hogy ha játékra kell akkor 5-2ms meglegyen. A tesztek meg szvsz nem annyira megbizhatoak. Az lenne tuti ha az ember maga tesztelné. Meg talán még a ph-s teszt amibe megbiznék. -
ChrissTa
tag
Max 70k. Gondolom ennyiért marad a TN panel. Főleg filmnézésre, játékra, netezésre és programozásra használnám.
Milyen márkát ajánlotok, amiben nincs panel rizikó, és jó? A régi CRT-m LG, és meg voltam elégedve vele, csak eljárt felette az idő, és az új vas alá (ami hamarosan érkezik) kellene egy új monitor.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Miért, mi baj van a FuSi vagy BenQ márkákkal? Tudtommal nem rosszabb, mint mondjuk az LG, csak utóbbinak nagyobb neve van.
A Viewsonic márkáról viszont nem tudok semmit... és zsákbamacskát nem szeretnék venni.Az árról: sajnos mint korábban említettem, 30-33 ezer Ft a keret, tehát ennél feljebb nem nagyon tudok menni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
A Dell most 38k, az LG meg 34k. Az illető (nem magamnak veszem) kb. az utóbbi összeget szánta rá MAXIMUM (sőt, az eredeti keret 33k volt), ezért nehéz a választás...
Igazából az is a probléma, hogy NEM szélesvásznú monitorra vágyik, hanem a hagyományos, 4:3 arányú képernyőre. Valahogy meg tudom érteni, mert sokszor rohadt idegesítő a szélesvásznú, még ha ez is az új és elterjedt szabvány (bár nem tudom, miért jobb pl. 19"-os esetén).
Ebben az esetben tudtok olyat ajánlani, ami NEM szélesvásznú és kicsit olcsóbb a Dell-nél (19", max. 33-34k)? Vagy a "hagyományos" monitorok már jóval drágábbak?
Bocs a problémázásért, de tényleg kéne az a monitor...
-
rhen
senior tag
"Záridő
De mi is az a záridő? Egyszerű: az exponáláó gomb megnyomása és a kép befejezése között eltelt idő, mikor is a gép a filmre (azaz jelen esetben az érzékelőre) engedi a fényt. Tehát a záridőről is elmondható, ami az ISO-ról valamint a blendéről: az érzékelőre jutó fény mennyiségét határozza meg. Minél hosszabb ideig exponálunk, annál több fényt kap képünk. A záridő általában nagyon rövid, sokszor egy másodperc alatti, de vannak olyan helyzetek (például éjszaka egy városban) ahol szükséges a hosszú, esetenként akár tizenöt másodperces(!) is. Ezt minden gép máshogy válogatja, de egy komolyabb gép 1/2500-tól egészen 33 másodpercig is képes exponálni.
Rövidebb záridővel dermedt (az éppen zuhanó vízcseppek megmerevednek, a gyorsan haladó sportautó megáll, az éppen repkedő lepke szintén), hosszabb záridővel pedig dinamikusabb, de akár bemozdult, homályos képeket érhetünk el. Hosszabb záridőnél éppen ezért javallott állványt használni, hiszen hosszú másodpercekig képtelenség miliméter pontossággal tartani egy több száz grammos készüléket. (Mókásnak hangzik, de egy kb. 350 grammos készülék, tizenöt másodpercen keresztül, úgy, hogy levegőt sem lehet venni – bizony nehéznek tűnik.)" [link]
a lényeg, h nagyobb záridő esetén a pixperan-os autó utánhúzása is nagyobb lesz elvileg
.
így ha nem egyforma záridőt használunk/tok akkor esetleg jobb utánhúzással rendelkező monitor is tűnhet roszabbnak, csak amiatt, h nagyobb záridőt használtunk. -
rhen
senior tag
-
Eagle16
addikt
Én is csinálnék ilyen tesztet (állítólag az LG W2252TQ az egyik leggyorsabb most a piacon, legalábbis a digitalversus-on ezt írták...), de szerintem nem mindegy a fényképezőgép milyensége sem. Tehát nem ugyanaz lesz az eredmény egy 20k-s géppel (ami nekem van) mint egy 40-50k-sal.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor ezek szerint csak délután volt valami módosítás, talán túl olcsón akarták adni, és rájöttek.
De most már a helyén van
Mindenesetre még mindig nem vagyok képben, milyen monitort kellene venni...
Kérlek, bombázzatok ötletekkel! -
Sk8erPeter
nagyúr
OK, de az iponnál eddig vannak pozitív tapasztalataim, és ott 3 év gari jár a monitorra.
Igazából még mindig senki nem mondott semmit arról, amit írtam: -
Sk8erPeter
nagyúr
Az általad korábban említett Dell elfogyott, tehát mit szóltok ehhez:
LG W1942S-SF ?Köszi a segítséget!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi
, ezek szerint ennyiért nehéz igazán jót találni?
Szimpatikus így elsőre, de valahogy az 1000:1 kontrasztarány kevésnek tűnik, nem? Vagy ez éppen hogy jó??? Egyszerűen már nem tudok kiigazodni a kínálaton.
Úgy tudom, van különbség dinamikus és statikus kontrasztarány között is, ami teljesen eltérő adatokat eredményez."3 napos pixelhiba garancia" viszont nincs rá...ez annyira nem szimpi dolog. Bármi gáz van, a hajamra kenhetem?
-
Kal-El
senior tag
Köszi ti4x az infot a te hozzászólásod miatt említettem meg a HP-t.
Egyébként továbbolvastad?
Mert ott van egy másik teszt: [link] melyben szembeállítják egy Dell-el ami nem is glossy.
A Dell szebb képet ad, de PVA paneles.
Ami nekem nem világos, hogy mivel másabb a TN panelnél, mert nem értek hozzá?
Gondolom fejlettebb panel, de akkor biztos drágább is. -
rhen
senior tag
nekem a Philips 220CW egyértelműen a győztes, abból amiket most így hirtelen keresgettem és láttam róla.
csak kicsit félek tőle, mert nincs 3 napos pixelgarancia és a normál garancia is csak 1 év.
ha a philips is vállalná a 3 napos pixelgaranciát és mondjuk 2 év jótállást azonnal nem gondolkodnék tovább...
így kicsit félek tőle. -
skylaner
senior tag
Persze jók ezek is,lehet h jobbak is mint a samsungok. Csak én még életemben nem láttam ViewSonic monitort,nem is nagyon olvastam róluk így semmi tapasztalattal nem tudok róluk véleményt adni és ajánlani őket.
Amúgy pixel garanciával h állnak a ViewSonic-ok ? Gondolom nincs 3 napos pixel-garancia.JamesHolden:
A 20" és a 22"-es monitorok felbontása ugyan az. 1680x1050. Játékra már nem nagyon de úgyis azt írtad h arra úgyse használnád.
-
Furky
őstag
Annyit lehet látni, hogy C... És mivel digitalversusos linkeden, amire írtam, ott CDA van írva a 2232BW-nél, aminek a grafikonja teljesen ugyanaz, mint a behardware-es linkeden, nyílván az a C megjelölés is a behardware-en CDA... Csak nem jöhet ki tök véletlenül ugyanaz az érték egy CMO-ra, és CDA-ra... Nameg mi az a CDA amúgy? Eddig CPT volt a 4. panel... Elég nagy kavarás van.
óóóótejóóóég hogy néz ki az 2232BW CDA-s panel esetenként digitalversuson... a pixperan-os teszteken a viewsonic nem valami jó, viszont jó a szürkéje, a színei szebbek, ez tény... Kalibrálás után meg közel azonosak az értékek
-
skylaner
senior tag
"2. google--> "DVI szabványok" (keresendő szöveg) --> és hoppá,hatalmas meglepetésre a legelső találat leír mindent!!! "Ha ezt megcsinálja akkor ugyan ahhoz az oldalhoz jut mint amit te belinkeltél legelső
Hát szerintem ez nincs normálisan megfogalmazva:
"ja és csatlakozóknál mi a különbség a DVI-D és DVI-I között? "Ezt a fenti kérdés nem tartalmazza, szerintem:
"....ha esetleg csak tapasztalatra lettem volna kiváncsi...."Ezért írtam h tegye fől érthetően a kérdését. Valahogy így:
ja és csatlakozóknál mi a különbség a DVI-D és DVI-I között? Használ valaki DVI-I-s megjelenítőt? Tapasztalat róla ?Szerintem zárjuk le már ezt a témát.
-
Sir Maxwell
csendes tag
még csak az assasins creedet néztük meg azon a moncsin 1920ban, de az meseszép volt...
sajna többet nem tudtunk kiprobálni, mert az alaplap(p5q3 deluxe) nem birja a corsair ramokat, és az uj(xfx 790i) csak kedden jön meg...
akkor fogunk tesztelgetni
3dmark06 16000 pötty, utána meg már a ramok miatt folyamatos kék halál
nem tud annyi feszt adni a ramnak az alaplap, mint kéne, és hiába jumpergetsz, nem megy... -
Tituszazeb
tag
Ez megnyugtatott, gáz lett volna, ha még az alig féléves tápomat is cserélhetném le.
A procit is tervezem, de, csak szépen sorjában haladok.
Nehéz eldönteni melyiket lenne sürgősebb cserélni: proci vagy VGA?Mondjuk egy 6400-asra...az a legnagyobb úgyis...és belemegy a lapomba.
-
old_artist
addikt
Igen, még ez is egy alternatíva lehet a lenovo mellett, a TN panelosakkal szemben, ez az LG L245WPM, ami 8ms g2g válaszidővel és 24" WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0) panellal szerelik, viszont ez majd másfél, kétszer annyiba is kerül, mint egy lenovo, de hisz 24"-os.
Yany cikke az LG L245WP-BN-ről - olvasnivaló! -
Bulitt
addikt
Valszeg úgy értette hogy megcsinálja de mindig vissza ugrik. A kövi megoldás lehetséges még:
Töröld eszköz kezelőből a monitor típusát. Majd restart ilyen esetben plug&play monitort érzékel, vagy megkérdezi hogy tegyen e fel illesztőt. Innentől meg már menni fog szerintem.
A másik ha nem ajánlja fel restart után a driver telepítését., de átvált plug and play-re akkor az illesztő frissítésével magad válaszd ki.
-
Baga1983
senior tag
Á nem értem én ezt a monitort....egyszerüen a drivert s e tom leszedni, ha leszedem akkor éppen addig ok, erre ujraindítom a rendszert már megint ott van a beállításoknál hogy syncmaster 940-8800GT... olyan mintha ujra ott lenne...nem tom nem változik semmi...ugyanugy crt monitort ir ki...nem lehetett frissiteni sem az illesztőprogramot...nem is értem.
-
Furky
őstag
Ez a videó marha jó
Linkelem is csaklinkeken
wwhy: digitalversuson biztos találni, keresni fogok
-
Furky
őstag
Én nem akarok senkit sem le-, illetve rábeszélni egyes modellekre, csak azt, hogy ez a paneltéma túl lett már siránkozva. Nekem CMO-s Samsung 226BW-m van, haveromnak AUO-s, ő fél-, háromnegyed évvel korábban vette, mint én.
A deltaE persze jól mutat ezt-azt, de egyik TFT sem tökéletes alapbeállításon, kalibrálni kell, kalibrálással meg jó értékeket lehet elérni mindkét, vagy mindhárom fajta panellal. Még egy EIZO-t is kalibrálni kell, ahhoz, hogy kihozzák belőle a maximumot. De az nem ez a kategória, mi most a TN+Film panelekről beszélünk, akiknek fontos a színhűség, nem fog TN+Film panelbe fektetni. El lehet érni szép alacsony deltaE-ket, meg jó színhűséget is TN+Film panellel, de az mégsem egy S-PVA, vagy S-IPS panel lesz... -
Furky
őstag
Már miért nem lennének jók a CMO paneles monitorok? Nem kell túlzásbavinni ezt a panelhülyeséget... Annyi lett mondva, hogy látható a különbség, de ebben a TN+Film paneles kategóriában senki se várjon csodákat...
Agyam elszáll már ezektől a baromságoktól. Átestetek a ló túloldalára panelkérdésben...
Peace -
LucifeI2
őstag
Igen tudom, LAN partyzni is szoktam járni, ezért is jobb lesz a TFT. Viszont ha tudnék szerezni egy Dell SP2208WFP-t, egyből megvenném. Ahogy néztem még webcam és HDMI csatlakozó is van rajta. Kinézetre viszont annyira nem tetszik. A samsung kinézete azonban nagyon tetszik.
Még mindig tanácsokat kérnék, hogy melyik monitort lenne érdemes vennem, amit be is tudok szerezni Magyarországon.
-
-
wwhy
veterán
hohóóó
mire vagytok kíváncsiak ? mind2 monitor itt a kezem ügyében [a 228WFPc samu panellal eladó
] a 2208-aspedig vszleg AUO-s panel (made in czeh republic, A00 rev), pontos infót még nem sikerült találni a paneljával kapcsolatban. Színvilágilag nem olyan rettenetes nagy a kül., nekem az extrak (usb, stb. ) nem ernek pénzt
-
old_artist
addikt
A Dell 2208WFP 5ms 22"WS TN+Film (ki tudja, hogy melyik gyártó paneljét szerelik bele),
a Dell E228WFP 5ms 22"WS Samsung (LTM220M1-L01) és CMO (M220Z1L01) TN+Film panellal szerelik.
Különbözőségeket itt is találsz! -
Furky
őstag
Ezt könnyen el tudom képzelni, hogy így van
Azzal kiegészíteném, hogy ne pixelhibára hivatkozzanak az emberek, mert tft monitoroknál a pixelhiba csak bizonyos mértéken felül számít hibának.
Kivételt képez ez alól egyes gyártók 3 napos "extra" pixelhiba garanciája, ami akár egy alpixelhiba esetén is pixelhibának számít. -
wwhy
veterán
A color delte E a Dellnél 2.2 , a Viewsonicnál 2.8 vagy 3 volt , ez annyira nem számottevő különbség
nem számottevő? próbáld csak ki a sima vga driverben állítani bármelyik színt csak 1 pont értéket, és már az is látványos; ......
különbség Viewsonic 4000:1 dinamikus kontrasztja és a jobb garanciája.
jobb a garija, mint a Dell 3 éves full garanciája? ez érdekes -
wwhy
veterán
Dehogy mindegy. Először nyálazd át a topikot (bal felső sarok, kereső).
Aztén nézd meg, ha tudod, élőben. Vszleg nem tudod (sajnos más sem nagyon).
Szűkítsd a kört, keress célteszteket (pl. az általad kiválasztott 2ről)
A számokkal meg ne foglalkozz, sas (vagy mittoménmilyen) szemed kell legyen, h rendes monitornál észrevedd a válaszidő-különbséget, a kontraszt meg annyira nem érdekes, azzal kezdődik a kalibrálás, h visszaállítjuk xy%ra (a fényerővel együtt), -
B-L-A-C-K
titán
Hát az ujjabaknál már ezrevehetőn jobb, 226bw dinamikusan 3000 ezer volt nekem már az is nagyon farankó volt számomra, de jövö hét elején jön meg a Samsung 2493-as moncsim annak 10 ezres lesz azt olvastam hogy ez már dinamikusan nagyon gyorsan váltja a kontrasztot de majd meglátjük...
Ha pixelhibamentes lesz és nem kell visszaküldenem jövö hét végére teljes teszt leirással fogok tudni rendelkezni...
-
old_artist
addikt
"Ezt már kiveséztük ezerszer, mind1k panel ugyan olyan jó csak az egyikbe több a kék szin a másikba meg nem de kaliprálható, nekem cmo-s 226bw-m volt és tökéletes volt, szóval tök mind1 miylet veszel csak parasztvakitás az egész...."
Igaza van B-L-A-C-K -nek, ha jól be van kalibrálva mind egy, hogy milyen Samsung panelos a készülék, akkor nem lesz gond vele, csak arra kell figyelned (esetleg), hogy ne legyen pixel/al-pixel hibás!
Egyébként, ha megbízhatót akarsz venni, akkor EIZO vagy NEC, ezekbe egyedileg gyártott paneleket (letesztelve, – mármint a monitorgyátó, és nem a panel gyártó) raknak, kevés a valószínüsége, hogy elégedetlen lennél velük szemben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG UltraGear 27GR95QE-B (2K/240hz/0.03ms)
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest