Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
válasz
sztanozs #7302 üzenetére
Ja behozza, miután a full kód be lett írva. Csak én ahhoz szoktam hozzá, hogy elkezdek írni egy osztálynevet, vagy metódust, és fel is dobja ctrl space-re a lehetőségeket, még azokat a csomagokat(namespaceket) is amik nincsenek még behúzva, és ha kiválasztom valamelyiket belövi azt is. Hát de ezek szerint a microsoftnak ez még túl űrtechnika...
-
_kovi_
aktív tag
válasz
sztanozs #7224 üzenetére
Ezt próbálom, le is fordul, de nem történik semmi. Nem adja hozzá a reg adatbázishoz
System.Diagnostics.Process process = new System.Diagnostics.Process();
System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo = new System.Diagnostics.ProcessStartInfo();
startInfo.WindowStyle = System.Diagnostics.ProcessWindowStyle.Hidden;startInfo.FileName = "regedit.exe";
startInfo.Arguments = "d:\\vdfreg15_64_bit.reg"; -
Kommy
veterán
válasz
sztanozs #6955 üzenetére
Mivel 1 keresőmezőm van, amiben több dologra is szűrök, és nem szeretném ha ismerni kéne a cikkszám formáját ahhoz, hogy keresni lehessen rá.
Tehát ebbe a kereső részbe megy szöveg is szám is, mint megnevezés , gyáriszám. És amúgy is sokkal egyszerűbben lehet csak számokat beírogatni mint a .-ot és - jelet.
-
don_peter
senior tag
válasz
sztanozs #6901 üzenetére
Igen pont ezt használom, de bezárja a programot.:
serialPort1.Write(buffer, 2, 1);
textBox1.Text += buffer[2].ToString("X") + "\r\n";
serialPort1.ReadTimeout = 1000;
serialPort1.Read(buffer, 0, 1);
Elég lenne egy hiba üzenetet küldenie vagy csak alap helyzetbe kerülni vagy megszüntetné az adat küldési folyamot. -
amargo
addikt
válasz
sztanozs #6873 üzenetére
Milyen vérelemre gondolsz, ha a csatorna már hitelesítve van? utána már csak max az engedélyeket kell nézned, hiszen a csatorna hitelesített..
Persze lehet egyesével is vizsgálni a kéréseket, csak milyen pluszt ad a dologhoz?
Amúgy, ha egyesével akarja valaki vizsgálni, akkor mondjuk elé rak egy HttpOperationHandler-ert és azt csinál benne, amit akar. -
sirszevenap
addikt
válasz
sztanozs #6810 üzenetére
Teljesen igazad van, de ezt nem tudom komplexebben megkérdezni. Ez ennyi.
Mellesleg hirtelen felindulásból írtam , ezért elnézést kérek!Úgy működik a dolog, hogy felteszem az adott pillanatba a kérdésem és utána megoldom magamnak így úgy érzem, át lett hidalva az én kérdésem mivel másra jön válasz.
Tehát jogos, vagy várjak, vagy érthetőbben tegyem fel legközelebb a kérdésem!
Üdv.
-
sirszevenap
addikt
válasz
sztanozs #6808 üzenetére
Köszönöm, humorosságod határtalan.
Milliomodik oldal mély bugyraiból sikerült kibogarásznom, hogy ez word-el nem is fog menni 64 bites rendszeren. Csak 32 - bitesen. Minden mással pl jegyzettömb működik.
(#6807) lord.lakli: Nem lenne ez gond, de kb 4. kérdésem már itt amire sose kaptam választ, pedig a tieitekhez képest gyerekjátékok. Sebaj, mindig megoldottam. Mondjuk lehet a ti segítségetekkel nem egy éjszaka lett volna!
-
válasz
sztanozs #6396 üzenetére
Mi mással kéne tekerni?
Annyit kellene csinálnia, hogy kiteszi a képet, amikor azt mondom "play" (pl. lenyomom a szóközt), elindul a szöveg finom görgetése, míg a végére nem ér. Ekkor megáll a scroll.Tulajdonképpen egy súgó programot próbálok kifaragni. Lövésem nincs milyen eseményhez kössem ezt.
Az egeres példád csak arra jó, hogy meglássam azt, hogy sokkal gyorsabban is tudja cibálni a képet. Igaz mozgathatnám n+1 pixellel is, de akkor elég darabossá válik a mozgás.
A folyamatos finom görgetés azért fontos, hogy a szöveget el tudják olvasni, nem mellesleg a sebességét változtatva igazodni tudjon a természetes beszéd ritmusához. Ne legyen feltűnő, hogy olvassa.
-
G.A.
aktív tag
válasz
sztanozs #6279 üzenetére
Üdv!
Igen a using MCP2210 az a DLL file használatához kell.
Még új vagyok a C#-ban, kérlek javíts ki ha rosszul tudom.
A class MCP2210_Function amolyan header file-ként tekintem, amibe funkciókat helyeztem.
print_MCP2210_error
print_MCP2210_settings
MCP2210_Settings
... stb.Amikor a static void Main()-ben használom az egyiket, pl.: MCP2210_Functions.print_mcp2210_setting()-et
akkor a benne lévő kód lefut, majd amint a tartalma végére ér, az összes benne lévő változót "eldob", vagy itt tévedek?Amit most tapasztaltam.
Véletlenül nem kapcsoltam be az áramkört, így futtattam a kódot, így már az első print-nél hibázott.
Ekkor az jutott eszembe, mi van, ha valahogy a többinél megszakad a kapcsolat és ezért kapok fura értékeket?Így arra gondoltam, mi lenne ha beilleszteném a print-be még ezt a sor:
bool isConnected = UsbSpi.Settings.GetConnectionStatus();és igen, ez segített... ,de miért?
-
válasz
sztanozs #6249 üzenetére
Valoban, tok igazad van. Akkor lehet azt csinalni, hogy bedobalod egy char -> int tablaba az elso szam szamjegyeit, ahol is a tabla az egyes karakterek darabszamat jelenti. Pl. 111-bol 1->3 lesz, 134-bol 1->1,3->1,4->1. Ezek utan elkezded nezni a masodik szam szamjegyeit, es ha benne van a tablaban, akkor eggyel csokkented a szamot. Ha a tablaban levo ertekek osszege a vegen 1, akkor jo vagy.
111-113 eseten ugye kezdesz egy 1->3 tablaval, es lesz egy 1->1 a vegen, tehat osszeadhatod. 110-151 eseten lesz egy 1->2,0->1 tablad, a vegen pedig 1->0, 0->1, tehat megint osszeadhatod. 221-322 eseten 2->2, 1->1-el kezdesz, 2->0, 1->1 a vege, szinten jo. 111-123 eseten 1->3-al kezdesz, es 1->2 a vege, tehat nem stimmel, nem adhatod ossze.
-
válasz
sztanozs #6096 üzenetére
Nem az első volt helyből talán az 5. De pont az kellett
Jjjja, meglátom, ennek még nem jártam utána (illetve jártam, csak nem pont ez volt a gond, és ez okozhat eltéréseket).
Van BringToFront, azt tudom. Csak az feldobja az ablakot. De az jó nekem, ha feljön a Form1, elkapni az eseményt, és fel a Form2. Ha hátramegy, akkor hátradobni a Form2-t is. Ha a Form2 jön fel, akkor rántsa fel a Form1-et is.
Csak nem tudom, ez működne-e. -
válasz
sztanozs #6094 üzenetére
Basszus.
Én általában előbb gőglizok, aztán kérdezek
De ebben a keresésben volt egy olyan amit még nem láttam, és ott van, TransparencyKey.Köszi
Még azon filózok, a 2 formos progit hogy lehet úgy megoldani, hogy a 2 form bármelyikét előtérbe hozva előtérbe jöjjön a másik is - elég ehhez az előttérbe hozás eseménykezelőire ráülni?
Illetve hogy az egyik formomnak a másik fölött kell lennie, de más programok eltakarhassák, erre nem jó a TopMost... De akkor mi? :S
-
beleszólok
senior tag
válasz
sztanozs #6004 üzenetére
Ja, akkor bocs. Megnyitottam az oldalt, kaptam egy képernyőnyi spanyol(?) szöveget és felébredt bennem a menekülési ösztön.
Így már értem, miről van szó, bár azok a kommentek... ilyeneket találhatsz máshol is, ezerszám, attól tartok.A többiről nem tudok nyilatkozni, de az szerintem teljesen normális, ha lehetőséget biztosítanak arra, hogy beállíts egy timeoutot, aminek lejártával zombinak minősítesz egy processzt. (a default érték végtelen, magyarán nem kezeli zombiként, bármilyen lassan ad újabb feldolgozandó adatot)
Illetve még egy:
"Nem tűnik a legjobb megoldásnak, de így hagyom..."
valójában:
"Nem tűnik a legjobb megoldásnak, de most/egyelőre így hagyom..."Azért ez nem ugyanaz.
-
martonx
veterán
válasz
sztanozs #5997 üzenetére
Meg win8.1 Home-nál nálam. Vicces, hogy MS közvetve szinte könyörög azért, hogy ugyan fejlesszenek már a népek wp-re is, miközben a szoftveres (intel esetében még a hardveres) requirement-ek megléte sem triviális a tömegeknél.
Sőt az is érdekes, hogy céges gépen viszont megvan a win8.1 Prof, ott meg az Intel i7-esnél valahogy a hyper-v-n vérzik el a dolog. Nyilván csak valamit be kellene valahol kapcsolni, de a francnak van kedve ezért biost, meg ki tudja mi mindent bogarászni.
Idióták. -
martonx
veterán
válasz
sztanozs #5994 üzenetére
Gyakorlatilag a Professional-t ideadják ingyen kb. bárkinek. Ami az 1-2 kötelező pluginnel kiegészítve brutálisan hatékony fejlesztést tud eredményezni. Ráadásul egyre szélesebb platformra.
Már csak azt kellene elérni, hogy a mobil emulátorok ne hyper-v-n fussanak, mert így viszont még mindig kell alá a win8.1 Professional, ami még mindig tömegeket tart vissza pont mondjuk a windows phone fejlesztéstől. -
ubid
senior tag
válasz
sztanozs #5821 üzenetére
Igen ez jó lenne. az a baj, hogy annyira megengedőnek kell lenni a karakterek tekintetében, hogy összecsúsznak a match-ek akár mit csinálok :S
gyakorlatilag BÁRMILYEN karakter lehet az array(''=>'')en belül.
csak az "array szöveg és a => kötött.Kibővítve a regexedet, máris összecsúszik :S
(array[\s,\w,\W,\n]*\(){1}(.*?\);)
Ez a megkötés pontosan mit jelent? :
(.*?\)
-
-
Nite
őstag
válasz
sztanozs #5736 üzenetére
es azt hogyan is kell?
public partial class MainWindow : MetroWindow
{
public MainWindow()
{
InitializeComponent();
System.Windows.Forms.NotifyIcon nI = new System.Windows.Forms.NotifyIcon();
nI.Icon = new System.Drawing.Icon("favicon.ico");
nI.ContextMenu.MenuItems.Add("Exit", onExitClicked);
nI.Visible = true;
}
private void onExitClicked(object sender, EventArgs e)
{
Application.Current.Shutdown();
}
} -
válasz
sztanozs #5647 üzenetére
C# topikban, C# specifikus jelölésekkel gyanús, hogy C#-ot kérdezne.
KREE: Milyen jellegű segítségre gondolsz? Valaki írja meg ezt a feladatot, hogy lásd a megoldást? Jó lesz az neked? Eléggé lebetűzi a feladat, hogy mit kell csinálni, épp csak magyar mondatok helyett félangol-félzárójelre kell átfordítanod.
hcl: VS-ben nem látszik a bezáráskor eldobott exception? Esetleg a Debug menü Exceptions alatt pipáld be a Common Language Runtime hibáknál az automatikus breakpointot, hátha jobban el tudod kapni.
-
válasz
sztanozs #5163 üzenetére
Azt hiszem megvan! Köszönöm!!
private void DBCONNECT(string SQCMD)
{
if (SQCMD != null & SQCMD!="" & SQCMD!=" ")
{
NCD.DBQuery.Clear();
OdbcConnection Conn = new System.Data.Odbc.OdbcConnection(NCD.SConnect);
OdbcCommand catCMD = new OdbcCommand(SQCMD, Conn); //exec dbo.ccTV '05kM'
Conn.Open();
OdbcDataReader myReader = catCMD.ExecuteReader();
int fCount = myReader.FieldCount;
for (int i = 0; i < fCount; i++)
{
String fName = myReader.GetName(i);
}
int fRcount = 0;
while (myReader.Read())
{
NCD.DBQuery.Add(new List<String>()); //egy új allista hozzáadása
for (int i = 0; i < fCount; i++)
{
NCD.DBQuery[fRcount].Add(myReader[i].ToString());
}
fRcount++;
}
myReader.Close();
Conn.Close();
}
} -
-
válasz
sztanozs #4606 üzenetére
Sztornó, újraolvastam az eredeti kérdést...
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a struktúra leírható reguláris kifejezéssel (a matematikai hátterét régen tanították egyetemen és nem emlékszem, de nagyon erős a gyanúm). Szerintem nem úszod meg, hogy legalább egy SAX-hoz hasonló streaming parsert írjál a formátumhoz.
Egyébként valós példatöredék jó lenne, hogy lássuk mi is, ezek a belső blokkok hogyan jelennek meg. Két normál szövegrész között is például?
-
leximester
tag
válasz
sztanozs #4432 üzenetére
Köszönöm, de közben megtaláltam a hibát, viszont nem tudom megoldani a dolgot. A következő kód nélkül hibát dob, (invalid cross thread.) Erre találtam ezt a megoldást, viszont ez ugye az UI szálon fut, ha jól értem. System.Windows.Deployment.Current.Dispatcher.BeginInvoke(()=>{}) Szóval hogyan tudom megoldani ezt ?
-
Gáborr93
csendes tag
válasz
sztanozs #4366 üzenetére
Keresgéltem neten, de csak olyan fákat találtam ahol pl.: 1-nek van két ága 2 és 3, de ezek nincsenek kapcsolatban mármint a 2 és a 3. Viszont az én esetemben elég sok gomb áll kapcsolatban sok gombbal( pl 1. gomb szomszédos a 2. 4.5. gombbal , 2. gomb szomszédos az 1. 3. 4. 5. 6. gombbal) . Így igen összevisszaság lenne a fám ha felrajzolnám. Erre tud valaki valamilyen megoldást?
-
Gáborr93
csendes tag
válasz
sztanozs #4364 üzenetére
A szótár az meg van illetve az is kész hogy ahogy nyomkodom a gombokat, egy textboxba összerakja a betűket. Majd ha ezen betűk halmazát megtalálja a szótáramban, akkor kiírja hogy ez egy helyes szó. Akkor azt mondod hogy a random betűgenerálás a jó választás? Viszont azt nem tudom hogy hogyan lehetne legenerálni az összes lehetséges szót.
-
-
rszp
aktív tag
válasz
sztanozs #4299 üzenetére
byte[] fileData; csak deklarálás
var length = fileData.Length; hossz értékadás, a var sok hibát lenyel, kár erőltetni
sw.WriteLine("static uint8_t[{0}] epromData = { ",length); akkor itt a length vágja pofán. esetleg mégis NULL lesz? majd egyszer megnézem.Nálam sincs VS de úgy rémlik ha nem példányosítok, akkor NULL lesz.
-
trisztan94
őstag
válasz
sztanozs #4270 üzenetére
Ja persze, ez a cél
Viszont egy ilyen hibát dob a sum-ra:
'konyves.Alap.Program.Konyv.ar' is inaccessible due to its protection levelAnnyit felfogtam, hogy nem fér hozzá a "Konyv" struktúrához, de azt nem, hogy miért. Ugyanazt írtam, mint te, public-ra van állítva, a struktogrammot az InitializeCompontents() és az első click metódus közé raktam (oda mennek a globális változók, nem?)
Ez ugye egy button click eseményen belül van, így:private void b_osszertek_Click(object sender, EventArgs e)
{
int ossz = raktar.Sum(r => r.raktaron * r.ar);
} -
trisztan94
őstag
válasz
sztanozs #4259 üzenetére
Hülyén fogalmaztam
Itt a programból egy részlet:
private void b_osszertek_Click(object sender, EventArgs e)
{
int ossz = 0;
for (int i = 0; i < 32; i++)
{
ossz = ossz + (ar[i] * raktaron[i]);
}
l_megjelenites.Text = "A raktárkészlet összértéke: " + ossz.ToString() + " Ft";
}
private void b_kifogyott_Click(object sender, EventArgs e)
{
bool kifogyott = false;
{
if (raktaron[i] == 0)
{
kifogyott = true;
}
}
}
private void b_adottAr_Click(object sender, EventArgs e)
{
int adottAr = Convert.ToInt32(tb_adottAr.Text);
int szamlalo = 0;
{
if (ar[i] < adottAr)
{
szamlalo++;
}
}
l_megjelenites.Text = szamlalo + "-féle könyv kapható " + adottAr + "Ft alatt.";
}Mindig ugyan azt a for ciklust használom, csak néha rakok bele egy elágazást, hogy megnézzek valamit, ezt szeretném ugye egy metódusba elintézni, hogy ne kelljen mindig kiírni a for ciklust. Vagy ezt felesleges metódusba rakni?
-
válasz
sztanozs #4139 üzenetére
Nem. A definiáláskor kap egy 0-t
De kiszedtem az i++-t, a konzolra debuggolásképpen fix értéket írna ki, és úgy is elszáll... :S
Console-hoz hozzáfér, mert amíg nem volt benne BackgroundWorker, addig írt rá. Illetve, mondjuk lehet a bw nem fér hozzá... kipróbálom.
Nem a konzol a gond.
(A Form-ok is használhatnak console-t, ha nem target:winexe -el van fordítvaA BackgroundWorker nélkül ott a trayicon, és ír is konzolra, ha nyomkodom a menüt, csak a háttérben futó dolog nem fut, ugye
)
Megnézem, amit linkeltél
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Milyen videókártyát?
- Revolut
- ASUS routerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mazda topik
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest