- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
44kos
csendes tag
válasz Peter Kiss #5910 üzenetére
Ma ismét foglalkoztam a témával, és arra jutottam, hogy az implicit konverzió, amiről a könyv ír a for ciklusban szereplő c++ művelet során történik? Ezt én jónak találom.
Aki tudja, hogy ez-e az implicit konverzió, az légyszi írja már meg.
[ Szerkesztve ]
-
44kos
csendes tag
válasz Peter Kiss #5910 üzenetére
A msdn-es példában pl. a double num = dig; részben az értékadó operátor jobb oldalán egy Digit típus, a bal oldalán egy double típus van, és a Digit osztályban megírt operátor implicit elvégzi a konverziót.
Ezt értem.Az általam írt példában a char c = 'A' ennek mintájára az 'A' karaktert egy számmá konvertálja, amit mint egy karaktert jelelő számot tárol el a c változóban?
Tehát a char egy numerikus típus? (azt tudom, hogy a számítógép csak számokkal dolgozik, és a legmélyebb szinteken a betűk is számok.)Ez a megoldás?
-
44kos
csendes tag
Sziasztok!
Egy könyvből tanulom a c# nyelvi elemeit és sajátosságait, és ehhez a példához jutottam el:
for (char c = 'A'; c <= 'Z'; c++)
{
Console.WriteLine((int)c);
}A könyv ezt írja róla:
A char típust implicit módon tudjuk numerikus típusra konvertálni, ekkor a karakter Unicode értékét kapjuk vissza.Itt mi az implicit konverzió?
Az cw paraméterlistájába írt (int)c tudtommal egy explicit konverzió.
Az író a char c = 'A' értékadásról írhatta ezt a magyarázatot?[ Szerkesztve ]
-
44kos
csendes tag
válasz Peter Kiss #5693 üzenetére
Jó tudni
Ez a namespace dolog még sötét folt nekemEttől függetlenül meg lehet oldani, hogy a "Console." elé írása nélkül is működjön a WriteLine/ReadLine metódus?
Lehet ilyet egyáltalán? -
44kos
csendes tag
Sziasztok!
Mit kell usingolni ahhoz, hogy a WriteLine metódus anélkül is működjön, hogy a Console.-t elé írnám?
Már próbáltam a Console-t, a System.Console-t is, és mindkettőre azt írta a VS, hogy nem léteznek.Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest