- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hogyne lenne? DispatcherTimernek hívják.
Az eltolást szerintem egy TranslateTransform segítségével tudod a legjobban megoldani, az Y értékét kell növelned vagy számítanod.Sajnos nem tudok jó anyagról
Nekem az egyetemi jegyzetek voltak a kezdőlöket, aztán WP-s gyakorlattal állt össze a kép. Persze a WPF sokkal több, mint a Silverlight, de az alapok azonosak.
-
Elkezdtem WPF-be faragni, de vannak problémák.... Pl. Nincs timer. Az sem világos, hogyan tolom el 1/96-od inch-el a textbox-ot? Ha jól értettem ez "felel" meg 1 pixel-nek.
cattus
Köszi! Amikor a Betöltenék egy mintát egyből reklamál, hogy szerezzek be fejlesztői licence-t. -
Arra gondoltam, hogy WindowsPhone-ra is összedobnék pár apróságot. Fejlesztői licence nélkül megoldható? Első körben a saját telefonra tölteném fel, nem a store-ba. Vagy csak store-on keresztül érhető el? Az meg fizetős ha jól tudom.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Szeretnék egy olyan megoldást, ahol C#-ban tudom egy FTP-n lévő text fájl tartalmát módosítani. A lényeg annyi lenne, hogy ne törölje a fájlt, hanem annak tartalmát tudjam módosítani. Szeretnék megoldani egy üzenetküldős rendszert. Már csak ennyi hiányozna, hogy lehessen módosítani a text file tartalmát.
Remélem valaki tud rá megoldást.
-
-
Most ott tartok, hogy WinForms-ban van az egész. Mikor elinul a súgó, akkor maximalizálja az ablakot, és ennek a felbontásnak a tört részére állítja a betüméretet. Így felbontástól függetlenül mindég ugyanannyi sor fog megjkelenni. Ezt a szöveget átalakítom bitmap képpé. Ez azért jó, mert egy parancsal tudom tükrözni az egészet, nem kell spéci betűtípus. Ezt pixelenként tolom el, így megvan a függőleges scroll.
Most 2 dologgal küzdök. Az 1ik ez a szövegformázás, a másik pedig a directx időzítés. -
válasz
kingabo #6485 üzenetére
Nem pont 20 karakter, csak kb. Hogy pontosan mennyi az a felbontás, és betüméret függő. Ha jól láttam a linkelt fürumon pixel pontosan kiszámolja, hogy kifér-e a szöveg. Ez nagyon szimpi, csak még nem értem minden sorát.
Súgógépet próbálok csinálni. Ehez nagy betük kellenek, hogy távolabbról is jól olvasható legyen, ezért nem sok betű fér el egy sorban.
-
martonx
veterán
Ugyan ezt az SQL topikban kellett volna kérdezned, de tessék itt az én módszerem, ami a belinkelt google-os módszernél biztosan jobb, és hatékonyabb (meg rövidebb is, de az ugye kit érdekel):
-- disable all constraints
EXEC sp_msforeachtable "ALTER TABLE ? NOCHECK CONSTRAINT all"
-- delete data in all tables
EXEC sp_MSForEachTable "DELETE FROM ?"
-- enable all constraints
exec sp_msforeachtable "ALTER TABLE ? WITH CHECK CHECK CONSTRAINT all"Mondjuk ezt eddig csak MSSQL 2012-vel próbáltam, de elvileg az Azure SQL már 2014-el is kompatibilis, szóval mennie kellene.
-
kingabo
őstag
Ha fixen 20 karakterre akarsz törni, akkor Skip és Take Linq-val, mintha lapozást akarnál megvalósítani, csak rekordok helyett karaktereid vannak.
Magát a problémát, amit így akarsz megoldani azt viszont nem értem. Biztos ez a megoldás rá, hogy 20 karakterenként lesz új sorod?
-
ubid
senior tag
válasz
lord.lakli #6482 üzenetére
jaja. csak ez nem működik
és nagyon nagyon sokáig fut... 7 perc után kilőttem...
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni egy kis Azure SQL-ben ?Annyira be van védve az egész azure sql hogy már nevetséges szinte...
Management Studio-ból szinte semmi sem megy... csak scriptel... vagy úgy sem...
Hogyan lehet kitörölni az adott DB összes tábláját ?
Legjobb lenne poweshell segítségével. de bármilyen megoldással megbékélek már...
Köszi -
-
Hogyan lenne egyszerűbb szöveget tördelni pl. 20 karakterenként?
Arra gondoltam, hogy szétrobbantom a szöveget szavakra pl. a string.split-el, és abból rakosgatom össze. Ami elég macerának tűnik.
Elképzelhető, hogy ha egy richtextbox-ba töltöm be, eljátszok valamelyik paraméterével(font méret, magának a box-nak a szélessége) amivel 20 karakteres lesz 1 sor,és a rendszer tördeli be automatikusan. Ki tudom olvasni soronként?
Vagy van még elegánsabb megoldás? -
izsom
újonc
interface Darabolo
{
int Darabol(int meret);
}class test : Darabolo
{public int Darabol(int meret)
{
return 0;
}
}Így valahogy?
-
izsom
újonc
Hello!
Segítséget szertnék kérni!
Van egy ilyen feladatom:
Definiáljon egy matek Darabolhato nevű interfészt.
Deklaráljon benne egy "Darabol" nevű metódust, amely paraméterként megkap egy méretet(egész) és visszaadja, hogy hány darab ilyen méretű darabra lehet szétosztani darabolható dolgot".Az interfészekkel nem vagyok tisztába, és eddig jutottam:
interface Darabolo
{
int Darabol(int meret);
}a többi dolognak milyen formában kell belekerülni?
-
biigi
tag
Közben egy barátom segítségével sikerült megoldást találni.
Gondoltam hátha érdekel másokat is: -
rbertkrl
aktív tag
Köszönöm, a Te tipped is !! Nyáron több időm lesz foglalkozni a nyelvvel, ezért most még "kihúzom" valahogyan(tulajdonképpen én vagyok a 2 diákból az egyik, aki ezt szereti/szeretné csinálni és el is tudja magyarázni mit miért csinált a háziban) és nyáron egy kicsit foglalkozni szeretnék azokkal az alapokkal amit a drága oktatóm úgy ad le, mint valami száraz zoknit, tele porral, hogy még egy kicsit tüsszögjek is tőle. Ez azt jelenti, hogy a legérthetetlenebb és leghosszabb magyarázatot megkeresi a neten (általánosan eltés tananyagot tol elénk, középsuli 11.-ik osztályévében) aztán szétszivatja a fejünket, ha nem tudjuk szóról szóra. Az már nem számít ha nem értjük ... Tisztában vagyok dolgokkal, de ahhoz, hogy mélyebbre ássam magam a témában kell a segítség, ezt pedig nem egyszerű szerezni. Egyenlőre azért egy kicsit meg vagyok elégedve magammal, mert ahhoz képest, hogy osztályszinten tudtam eddig csak programozást tanulni, lassan a mátrixokat gyaluljuk le. Nem gyorsan, de ku*va lassan. Nyáron kicsit eléjük térek, aztán megpróbálok úgy belépni az ajtón, hogy hátradőlve végigtudjam csinálni a feladatok nagyrészét a következő évben. Apropó ... Valakinek valami sejtése, hogy a programozás középiskolában tanítása divat volt régebben is (gondolok C#-ra, nem pascalra, meg logora)? Ha igen, milyen szinten ?
-
netpeti98
addikt
Mostanában kezdtem el újra foglalkozni a nyelvel. Ki milyen tutorialokat, leírásokat javasol az osztályokra? Lassan kezdem megérteni őket, de jó lenne valami egyszerű alapozó.
-
zsolti_20
senior tag
Szépnapot mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék, hogy SendKey-el megoldható a CTRL+ALT+DEL kombináció? Mert nekem sajnos nem akar összejönni... Próbáltam egy alternatívát a nuget-en telepített az inputsimulatort de valami oknál fogva a Windows.InputSimulator. után nem ad be mást csak az echot meg még egy opciót.
-
biigi
tag
Sziasztok!
Láthatóssággal kapcsolatban lenne kérdésem.
Most tervezzük újra a cégnél a meglévő kód egy részét. Ahogy eddig gondoltuk:
Van különböző kameragyártó, és ezeknek mindnek megvan az egyes gyártók által készített api-jai. Camera.Kameragyártó1, Camera.Kameragyártó2, Camera.Kameragyártó3,… Minden ilyen egység egy külön dll és namespace lesz, és mindegyik tartalmaza a saját CameraManager-ét. Ezen dll-ek kezelését fogja osztály egy általános kezelő (MTManager). Az MTManager szintén külön dll és külön namespace-ben (Camera.MTManager) van.A cél az lenne, hogy az MTManager-ben tudjuk kezelni az összes kameragyártó eszközeit, de a programban, ahol ezek majd használva lesznek ne lehessen elérni, használni direkt módon az egyes kamera gyártók dll-jeit.
Meg lehet ezt valahogy csinálni? Az Internal láthatóság a külön dll-ek miatt nem működik.
-
-
Mert érthetetlen. Ha pedig az alap dolgokat nem értik (és az hogy felmondja a leckét, nem jelenti azt hogy érti is, és alkalmazni is tudja), márpedig az objektum orientáltság alapelvei nem egyszerűek(nem is vagyok vele tisztában)
pl. Én se értem miért nevezik az egy dimenziós tömböt vektornak. Igaz nekem nem is próbálták megtanítani. Mindenesetre a vektornak iránya szokott lenni nem pedig elemszáma. Szóval nekem ez elég zavaros.
Persze ez csak az én tudatlanságomat bizonyítja. -
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Megoldást szeretnék találni egy bonyolultabb problémámra. Remélem itt meglelem
Csinálni szeretnék egy console application aminek annyi lenne a funkciója, ahol villog a kurzor oda írjon valamit. Nekem csupán a virtuális billentyűleütésre lenne szükségem. Pl. consoleba beírom hogy "kecske", nyomok egy entert vagy bármilyen más gombot és beírja nekem oda ahol villog a kurzor. Ez a konzol alkalmazás a háttérben futna.
-
-
MineFox54
őstag
válasz
lord.lakli #6449 üzenetére
Teljesen az alapoktól kezdi
. Én az alapoktól ebben tanultam.
-
-
lord.lakli
őstag
Biztos az oktató valódi tudása ANSI C-ben van
(#6448) MineFox54: hát a gyerek még nem tud róla, hogy szeretné
Köszi, akkor megnézem és szerintem beszerzem majd neki. Egyelőre az alapokat kell elsajátítania. Alap dolgokkal is foglalkozik a könyv? Maximum előveszem a régi egyetemi jegyzeteimet
-
MineFox54
őstag
válasz
lord.lakli #6446 üzenetére
A gyerek C#-t szeretne (vagy nem szeretne
) tanulni? Nekem pár éve a "C# mesteri szinten 21 nap alatt" vált be.
(Nagyobb virágboltokban is megtalálod a könyvet.)
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
lord.lakli #6444 üzenetére
Igen, tudom, szerintem nagyon túlbonyolítottam. Ez volt itt a baj. Kerestem én a vektoroktól mindent. Az utóbbi javaslatod nem jutott eszembe, köszönöm szépen.
-
lord.lakli
őstag
válasz
rbertkrl #6443 üzenetére
Hidd el nem volt lenéző stílus, sem kioktatás, csak sajnos manapság egyre gyakoribb tapasztalat, hogy inkább kérdeznek, mint gondolkodnak, keresnek megoldást az emberek. Szerintem pont ez az a szakma, ahol lehet és kell is keresni megoldásokat, főleg alap dolgokra.
string[] tomb = new string[5];
első eleme: tomb[0], ez stringet ad vissza
string egy karaktere: string[ i ], így a kettőt összerakva: tomb[0][0]: tömb első elemének első karakterét adja vissza (típusa char)Tippek kereséshez: c# vector, c# string first char
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
lord.lakli #6442 üzenetére
Igen keresgéltem guglin... Nem kell kioktatni, tudom, hogy mi az a google és, hogy miket lehet ott találni. Hogy milyen szavakra? Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy hogyan keressek arra, hogy hogyan határozom meg egy vektor elemének első karakterét. Nyilván próbálkoztam, de mivel ez egy szakmai oldal, gondoltam segítenek, kioktatás helyett(némi lenéző stílus mellett).
-
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok !!
Megint kaptunk egy hasonló házit, mindenképpen vektorral kéne dolgoznom ... Namost, tulajdonképpen azt sem tudom, hogy a string[] nevek 'i'-dik elemének a [0]. indexű karakterét hogyan határozzam meg. Ezután ezeket gondolom egy másik leválogatott vektorba kéne egy ciklussal áthelyezni. Na ezt nem tudom hogyan lehetséges. Valaki segítsen kérem, mert egyenlőre nagyon bebuktam ezt a feladatot. A feladat így szól :
"Írjon olyan c# programot amelyik feltölt egy 10 elemű karakterlánc típusú vektort vezetéknevekkel majd utána a program névkereső szerint működve ha beírjuk a név kezdőbetűjét akkor kiadja az azzal kezdődő neveket"
-
Jester01
veterán
válasz
rkristof #6439 üzenetére
Az erőteljesen függ attól, mit is használsz konkrétan.
Az IDbCommand-nak van Parameters tulajdonsága, oda lehet hozzáadni a CreateParameter segítségével példányosított paramétert aminek előzőleg beállítod a szükséges tulajdonságait. -
rkristof
tag
c# adatbázis lekérdezésnél van olyan problémám, hogy ha így írom be akkor tökéletes:
string selectutasitas = "SELECT * FROM [" + hiv + "$] WHERE hova ='Budapest' ";
viszont ha változót akarok a 'Budapest' helyett (pl: string selectutasitas = "SELECT * FROM [" + hiv + "$] WHERE hova =@cel"; ) akkor ezt a hibát dobja: " Egy vagy több szükséges paraméterhez nincs érték megadva."semmilyen változót nem fogad el, akkor se ha 1 sorral felette deklaráltam.
Szóval mi lehet a megoldás? Köszönöm a válaszokat!
-
zsolti_20
senior tag
Sikerült kibogarásznom nagyjából mindent. Egy gondom van már csak, hogy nemtudom pontosan hová kellene elküldenem a flac hang fájl-t, hogy vissza kapjam a text-et. Ezzel próbálkozom jelenleg:
"https://www.google.com/speech-api/v2/recognize?output=json&lang=en-us&key=yourkey"
Miután megadom az API kulcsomat amit google api consoleban csináltam ezt dobja ki. Illetve olvastam olyasmit, hogy ez naponta csupán 50 kérést tud teljesíteni. "max limit of 50 requests ‘a day" . Így picit gondolkodóba estem, hogy ez tényleg így van vagy sem. Mert ha igen akkor ott van pl a google translate ami szintén fordít hang alapján nem kell neki pötyögni. Esetleg azt használatba lehet venni? A problémám az végül, hogy nem tudom az URL-t ahová a flac hangfájlt tudom küldeni amiből vissza kapom a szöveget.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
MineFox54 #6432 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Szerk.: Próbálgattam én már a beépített beszédfelismerőt, de nem sok sikerrel. Elméletileg a magyar nyelvet nem is tudja... És csak angol win-el akar menni. Egyetlen utat a web speech api-n keresztül látok. De annak a beüzemelése elég bonyolult..
-
MineFox54
őstag
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/office/hh361683%28v=office.14%29.aspx
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff512421.aspxHolnap összelegózom.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Nagyon megtetszett a googlenak ez a hangalapú fordítórendszere. Nem lehet esetleg valahogy integrálni C#-ba? Arra gondoltam, a gépemen eltárolna egy hangfájlt amit belemondtam a mikrofonba, majd tovább küldené a google fordítónak, majd a fordítás vissza jönne hozzám. Valakinek esetleg van tapasztalata erről?
-
-
cubix
tag
Sziasztok!
Már egy ideje küzdök azzal a problémával, hogy Process.Start-al indítanék egy jar-t (@"C:\Program Files\Java\jre1.8.0_45\bin\java.exe -jar file.jar ") de elszáll azzal, hogy a rendszer nem találja a megadott fájlt. Hogyan lehetne ezt megoldani?
-
Hátha vkit érdekel: CodeFluent Entities Professional 3 napig ingyenes.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Valaki ismeri a google developers console-t? Elég sok API érhető el az oldalon, de a használatukkal kapcsolatban nem találtam szinte semmit. Ha valaki ismeri megkérhetném, hogy írjon róla 1-2 szót?
-
Zsolt1
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy c# vs 2012-ben egy sima formos alkalmazásnál azt hogyan lehetne megoldani, hogy ha van egy textboxom és annak alapból adok egy értéket idő (DateTime, egyéni formázásba) formátumban, akkor amikor visszafelé is ugyan olyan formátumban tudjam odaadni egy változónak? Konkrétan erre gondolok:
//Kiírom textboxba:
DateTime now = DateTime.Now;
textBox2.Text = now.ToString("yyyy.MM.dd. H:m");
//Beolvasom textboxból:
DateTime kezd, vege, hossz;
kezd=Convert.ToDateTime(textBox2.Text);Itt valahogy meg lehetne oldani, hogy ugyan olyan formátumban vissza tudjam kapni és el tudjam tárolni? Jelenleg errort dob rá a visszaolvasásnál.
A másik kérdésem az lenne, hogy lehet ezzel a DateTime típussal egyszerű műveleteket (-,+) végezni? Tehát ha van ugye a kezd változó és a vege változó, akkor ha kivonom egymásból a kettőt és a hossz is ugyan olyan típusú, akkor megkapom a különbséget vagy itt trükközni kell más típusba konvertálással és csak úgy lehet ezt megoldani? Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
zsolti_20 #6417 üzenetére
Válaszoltam is. kb. a form1 létrehozása után lefuttathatod az első alap lekérdezést.Ez feltölti adatokkal. Vagy készítesz egy önáló lekérdezést, amit meghívsz az alap paraméterekkel. Ez feltölti a szükséges szövegeket. Aztán később ezt hívod meg (felparaméterezve) a gombra klikkeléskor.
Remélem érthetően nyökögtem el!
-
-
zsolti_20
senior tag
Igazából nem rejtett a szöveg, hanem egy értéket jelenít meg gombnyomásra. Szóval a gombnyomás után tölti be oda a textbox-ba. De nem szeretnék gombot nyomogatni, hanem a program indulásakor egyből kiírja. Bocsánat én fogalmaztam rosszul.
Szerk.: Igen ez két kérdés akart lenni.
-
MineFox54
őstag
-
válasz
zsolti_20 #6400 üzenetére
másik program funkcióját is bele lehessen iktatni?
Konkrétan mire gondolsz?
van egy textbox, amiben van egy rejtett szöveg de gombnyomásra jelenik meg. Nekem arra lenen szükségem, hogy amint elindul a program ezt a gombot automatikusan megnyomja.
Ennek így se füle se farka. Miért legyen rejtett, amikor egy ből láthatóvá akaros tenni?
-
martonx
veterán
válasz
zsolti_20 #6400 üzenetére
"Ha nem ez lenne a megfelelő topik ezzel kapcsolatban kérlek irányítsatok át"
Ez a C# topik, szóval elvileg jó helyen jársz. Gyakorlatilag meg csinálni kellene egy hülye kérdések topikot, mert az lehet, hogy megfelelőbb lenne számodra
Viccet félretéve, nem lehetne értelmesebben, netán példa kódokkal megfogalmaznod, hogy mit is akarsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Path of Exile (ARPG)
- OTP Bank topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- VR topik
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Sony PlayStation 5 ( PS5 ) Sony PlayStation VR2 Csomag
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest