- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
biigi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldásában:
Adott egy osztály: allat és az néhány leszármazott osztály róka, medve...
ezek egy dll-ben vannak.
Wcf-en küldöm át ezeket egy List<allat> formában.
Ez mind addig működik ameddig az allat osztályban kiírom az xmlInclude(typeof(roka))... attributumokat, de
csak hogy jó legyen van egy másik dll-elem amiben még létezik néhány leszármazott pl. kutya
Ezt már nem tudom felvenni az állat osztály elé mert ez ott nem látható, és nem is szabad hogy ott látható legyen.
A kérdés az hogy hogyan tudom megodani hogy a List<allat> amiben már van kutya is az átmennyen a wcf-en.
Jelenleg nem várt típus hibát kapok.Kerestem erre megoldást de mindenhol csak azt találtam hogy adjam meg az extra type-okat a szerializáláskor paraméterként, de ez nekem nem jó mert wcf-nél ő csinálja meg a szerializációt én ebbe nem tudok belenyúlni.
Nagyon köszönök előre is minden tippet.
-
biigi
tag
Sokszor van olyan kérdése amit ez akár meg is válaszolhat
-
biigi
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani könyveket és tanfolyamokat ami használható tudást ad program tervezésben és programarchitektúrában? A cégnél ahol dolgozom új formába kellene önteni a meglévő kódokat, ezrét lenne szükségem ezekre.
Minden infót előre is köszönök
-
biigi
tag
Hali!
Nem tudom mennyire illik ide ez a kérdés, de más helyet nem találtam.
Visual Studió generál ///<summary>-t függvényeknek, amiben benne van minden paraméter.
Hogy tudom ezt frissíteni (Pl. ha a függvényt fejlécét kibővítettem egy paraméterrel)? Hogy tudom újragenerálni?
Van erre valami hotkey?Google nem dobot ki semmilyen használható ötletet.
-
biigi
tag
Közben egy barátom segítségével sikerült megoldást találni.
Gondoltam hátha érdekel másokat is: -
biigi
tag
Sziasztok!
Láthatóssággal kapcsolatban lenne kérdésem.
Most tervezzük újra a cégnél a meglévő kód egy részét. Ahogy eddig gondoltuk:
Van különböző kameragyártó, és ezeknek mindnek megvan az egyes gyártók által készített api-jai. Camera.Kameragyártó1, Camera.Kameragyártó2, Camera.Kameragyártó3,… Minden ilyen egység egy külön dll és namespace lesz, és mindegyik tartalmaza a saját CameraManager-ét. Ezen dll-ek kezelését fogja osztály egy általános kezelő (MTManager). Az MTManager szintén külön dll és külön namespace-ben (Camera.MTManager) van.A cél az lenne, hogy az MTManager-ben tudjuk kezelni az összes kameragyártó eszközeit, de a programban, ahol ezek majd használva lesznek ne lehessen elérni, használni direkt módon az egyes kamera gyártók dll-jeit.
Meg lehet ezt valahogy csinálni? Az Internal láthatóság a külön dll-ek miatt nem működik.
-
biigi
tag
válasz
atti1848 #3264 üzenetére
Amennyiben adatokat csak a játék indítása előtt vársz, akkor a legtisztább megoldás ha a játékForm construktorába paraméterként megadod a formról az adatokat.
Ha játék során is szeretnél adatokat kapni akkor a játékform osztályban minden adathoz létre kell hozni Propertiket és azok változásaira reagálnék (set).
Nem biztos hogy ez a legjobb módszer de én így csinálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Flight Wireless
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest