- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
válasz
BTminishop #7499 üzenetére
jquery nagyon 2014.
en egyenesen egy frameworkkel kezdenek, mint amiket Goose is felsorolt. React-ot meg hozzaadnam, esetleg a signalr-t is.
-
BTminishop
aktív tag
válasz
Chesterfield #7497 üzenetére
HTML5,CSS3,Javascript,jQuery esetleg
-
Goose-T
veterán
válasz
Chesterfield #7497 üzenetére
Projektfüggő, ismerni kellene azokat a frameworköket, könyvtárakat, amiket használnak a webes részhez.
Javascriptből ezeket érdemes átnézni: KnockoutJS, AngularJS, Bootstrap, Node.js, meg az ehhez kapcsolódó segédcuccok (Webpack, Npm, Bower, RequireJS, Gulp stb.).
ASP.NET-ben van még az MVC4/5, Web API, esetleg az ASP.NET Core.
Programnyelvből még érdemes megnézni a Typescriptet, egyre több helyen használják a Javascript helyett (illetve egész pontosan annak az "elfedésére", mert ts-ből js fordul).
Ezek mellett még az Entity Framework ismerete is elégge alapvető már mostanában, ha eddig még nem találkoztál volna vele.
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Felvettek egy ASP.NET gyakornoki programba, és szeretnék előre tanulni hozzá.
Fel tudnátok sorolni azokat a témaköröket, amiket ismernem kell?C# az ugye alap.
HTML5? CSS3?köszönöm
-
Tomaaasz
aktív tag
Én ezt használtam egy időben WPF-hez:
-
sontqq
csendes tag
Sziasztok!
Itthoni kis projektemhez szeretnék segítséget kérni. WPF-ben szeretnék diagrammot / chart-ot létrehozni.Alapból WPF-ben nincs benne a CHART controller és ez hátráltat. Napok óta bújom a goglit de nem találok olyan megoldást ami működik. Próbáltam a NuGet-el megnézni párat de siker nélkül. Próbáltam ezt a Dynamic Data Display-t is de semmi. Konkrét hibát nem tudok mutatni, igazából temérdek van mindig. Nem akarom magam nagyon beleásni a dologba, egy egyszerű alkalmazást szeretnék ami megnyitáskor egy fájlból beolvasott értékeket megjelenít egy lineáris vagy oszlop diagrammon.
Úgy tűnik mintha a neten lévő tutorialok és controllerek outdatedek lennének, semmi nem úgy működik mint ahogy a dokumentáció szerint kéne.
Szóval ha volna köztetek valaki aki egy példakódot vagy egy rövid leírást tudna adni a megvalósításra annak nagyon megköszönném!
-
Milgram1
aktív tag
Hali!
Kaptam egy olyan házi feladatot, hogy egy korábbi adatnyilvántartó programomat kell átírnom úgy hogy rekordok tárolásához struktúrát használjak, és mindenhez függvényt kell. Ez meg is van viszont a problémám az, hogy a keresés, és módosítás rész sehogy sem akar össze jönni, vagyis ha olyan azonosítóra keresek ami nem létezik akkor vagy kifagy a program vagy pedig csak kiír valamit ami egyébként nincs benne. Próbáltam már több módot, a törlés részből másoltam akkor sem volt jó szóval nem nagyon tudok vele már mit kezdeni.más: Az miért van, hogy a code::blocks rendesen megjeleníti ahogy elterveztem, viszont nem működik a program? ez alatt azt értem, hogy amikor új adatot akarok megadni akkor folyamat csak új azonosítót kér, a devC++ meg fordítva.
-
amargo
addikt
És persze UWP-t csak windows 10-től tudsz futtatni..
-
martonx
veterán
Az UWP architekturálisan teljesen más, sokkal modernebb. Ugyanakkor eléggé felülről nézve az is yaml + c# alapú (leszámítva a js képességet és a DX12 + C++ képességet).
Két fő különbség van egyébként (ahogy én látom, aztán persze hosszasan lehetne még sorolni az apróságokat): 1. UWP csak store-ból telepíthető, 2. UWP minden esetben sandboxban fut, abból sehogy nem tud kilépni, nem adható neki admin mód.
Ja, és UWP tud .Net Native-ra fordulni, míg WFP nem, már ha ez fontos (teljesítmény szempontból). -
Chesterfield
őstag
Köszönöm a válaszokat, azért kérdezem, mert lenne egy olyan álláslehetőség, ahol Windows Forms alkalmazásokat kellene fejleszteni.
-
martonx
veterán
válasz
Chesterfield #7483 üzenetére
Klasszikus desktop alkalmazásnak nincs. UWP az új desktop, illetve speciális esetekben WPF még játszhat, de az is inkább már csak megszokásból.
-
válasz
Chesterfield #7483 üzenetére
Pl. WPF-nek miert ne lenne?
-
Chesterfield
őstag
Desktop alkalmazásoknak van jövője szerintetek, vagy mindenképpen ASP.NET MVC irányba érdemes mozdulni?
-
BTminishop
aktív tag
válasz
Chesterfield #7481 üzenetére
Nem hinném.
Van még csomó oldal.
kb ennyi -
Chesterfield
őstag
Developer university tutorialokért megéri pénzt adni?
Vagy mit javasolnátok?köszönöm
-
Chesterfield
őstag
Ok, köszönöm a válaszokat.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Alexios #7477 üzenetére
Mi köze van az oop-nak, ahhoz hogy a kódod külön fileokban van-e, vagy sem? Nekem ez most nem akar leesni.
(#7475) Chesterfield: +1 érv a külön file-ok mellett: ha valaha elkezdesz csapatban dolgozni, ahol van source control is, akkor kevesebbszer lesz majd conflict mergeléskor, amit kézzel kell feloldani.
-
alratar
addikt
válasz
Chesterfield #7475 üzenetére
C#-ban is célszerű minden osztálynak külön fájlt készíteni, mint Java-ban?
Az át tekinthetősig kedvéért, igen.
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
C#-ban is célszerű minden osztálynak külön fájlt készíteni, mint Java-ban?
Van erre valami bevett szokás?köszönöm
-
Froclee
őstag
válasz
BTminishop #7472 üzenetére
Kis help: Console.Write nem ír új sort, csak a Console.WriteLine. Hajrá.
-
BTminishop
aktív tag
Sziasztok,
Ha van egy txt fájlom, amiben egymás alatt vannak a számok, akkor azt, hogy tudom kiíratni mátrix formában ?
pl:
1
2
3
4
5
6KIMENET:
1 2 3
4 5 6 -
BTminishop
aktív tag
válasz
BTminishop #7470 üzenetére
EDIT
-
BTminishop
aktív tag
Üdv
Ha leszedek valamilyen .dll-t az én esetemben (officeos dll), akkor hol tudom megnézni milyen metódusai vannak az adott librarynek?! -
törölt tag
válasz
latis666 #7468 üzenetére
VB-s vagyok, csak egy tipp:
A Form1-en lévő lista Modifiers legyen internal, vagy public.
A Form2-ben meg legyen pl ez a kód://Veszed a Form 1 megnyitott példányát
Form1 frm = Application.OpenForms["Form1"] as Form1;
//lw elem adatai
string[] values = {textBox1.Text, textBox2.Text, textBox3.Text};
//lw elem
ListViewItem item = new ListViewItem(values);
//elem hozzáadása
frm.listView1.Items.Add(item);
//Vagy a korábban írt kódod szerint:
frm.updateTrackList(values);Profik javítsanak ki, ha valami nem jó
-
-
sztanozs
veterán
válasz
alratar #7466 üzenetére
Legegyszerűbb, ha van a Form2-ben egy Form1 típusú publikus tag:
Public class Form1:Form {
Public Form1 form1referecia;
...Ezt a Form2 peldányosítása után átadva feltöltesz neki a button1_Click függvény végén:
frm2.form1referencia = this;
Ezután a Form2-ben tudsz hivatkozni az eredeti fórumra a form1referencia változó segítségével.
-
amargo
addikt
válasz
BTminishop #7459 üzenetére
-
Alexios
veterán
válasz
BTminishop #7459 üzenetére
asp.net mvc
-
BTminishop
aktív tag
Üdv!
Webes alapú programot kellene írnom C#-ban. Milyen irányba nézelődjek? -
alratar
addikt
válasz
sztanozs #7455 üzenetére
Hibaüzenetet sajnos nem, ugyanis nem volt semmi, simán nem csinált semmit.
Itt töltöm fel a tömböt a második form textboxainak adataival.
private void btn_save_Click(object sender, EventArgs e)
{
FileOperations fo = new FileOperations();
trackData[0] = tbx_trackname.Text;
trackData[1] = tbx_distance.Text;
trackData[2] = tbx_laps.Text;
trackData[3] = tbx_lapdistance.Text;
trackData[4] = tbx_speed.Text;
trackData[5] = tbx_corners.Text;
fo.trackSaveToXml(trackData);
//mw.updateTrackList(trackData);
this.Close();
}És ez van a főformon, amivel a listviw-hoz próbálom tenni az új sort.
public void updateTrackList(string[] trackData)
{
ListViewItem lvi = new ListViewItem(trackData[0]);
lvi.SubItems.Add(trackData[1]);
lvi.SubItems.Add(trackData[2]);
lvi.SubItems.Add(trackData[3]);
lvi.SubItems.Add(trackData[4]);
lvi.SubItems.Add(trackData[5]);
lvi_tackList.Items.Add(lvi);
} -
Milgram1
aktív tag
Sziasztok! Feltöltenék két tömböt végjelig de az első elem után véget ér a feltöltést és az eredményeket írja.
Valakinek valami ötlet, hogy miért nem megy így? Teljes kód
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Kérlek segítsetek nekem.Egy ListView-t próbálok használni egy xml-ben tárolt adatok megjelenítésére. Ezzel semmi gond, simán műkődik.
A bonyodalom ott kezdődik, hogy egy második formon adatokat kérek be, az beíródik az xml-be és megjelenőik a listviewban.Vagyis.
Van egy fő form. Ezen van a listview meg egy gomb.
A gombot megnyomva megjelenik egy újabb form, amin texboxok segítségével bekérek néhány adatot, amik az itt lévő gomb megnyomására bekerülnek az xml-be. (ezt megoldottam)
Ugyanezzel egy időben a fő form listviewba is be kellene kerüljön.Remélem érthető. Ha nem, szóljatok és megpróbálom jobban elmagyarázni.
-
Fontos volt az index, de felesleges volt az egesz, mert entity framworkos megoldassal gyakorlatilag egy sor volt az egesz. Kezdeti allapottal hasonlitgattam az objektumok aktualis allapotat, de a DataContext ChangeTracker objektumanak van egy HasChanges() metodusa, ami megoldja a problemamat
-
Alexios
veterán
Ha már rövidebben akarod akkor:
if ((Kiserocimkek.Count(a => EredetiKiserocimkek.Any(b => (a.EloirtDarab != b.EloirtDarab) || (a.Vonalkod != b.Vonalkod))) > 0)
return true;Viszont itt nincs semmiféle sorrend, minden elem össze van hasonlítva mindegyikkel, eleve ha fontos az index, akkor nem nagyon fogod linq-val megírni
-
Sziasztok!
Adott két lista. Különbségeket keresek (pontosabban azt, hogy van-e különbség). Az elemeit össze kell hasonlítanom bizonyos propertyk alapján, egyesével végighaladva a listák elemein. Fontos a sorrend, az A lista első elemét a B lista első elemével kell összehasonlítanom.
For ciklussal, if-ekkel tökéletesen működik, de meg szeretném írni rövidebben linq-val.
if ((Kiserocimkek.Where(a => EredetiKiserocimkek.Any(b => (a.EloirtDarab != b.EloirtDarab) || (a.Vonalkod != b.Vonalkod)))).ToList().Count > 0)
return true;Ezt írtam, de valamit benézek és a lista összes elemére teljesülnek a feltételek
-
Sziasztok! Adott egy tanulgatos projekt. WPF + Entity framework. Egy HR-szerű appot irok, amiben dolgozokat lehet felvenni az adatbazisunkba. Van egy rakat tabla, pl. a Dolgozo tabla kapcsolatban all a Fizetestipusok tablaval, Beosztasok tablaval stb. Ezeket meg tudtam oldani, az xaml-ben bindinggal. A kerdesem az lenne, hogy hogyan szokas mondjuk egy olyan kapcsolatot a felhasznalo ele tarni es megvalositani, amiben junction table van, azaz pl. Egy Dolgozo tartozhat tobb ceghez is, ekkor adott egy Dolgozok tabla, egy Cegek tabla es a kettot osszekoto DolgozokCegek junction tabla. A cegnel ahol vagyok, ott MVVM patternnel jatszunk. Ugy terveztem, hogy lesz egy legordulo lista es abban checkboxok. Hogyan tovabb?
-
törölt tag
Sziasztok! Valaki Win Form-on próbálkozott olyannal, hogy TabControl bordert eltünteti? Sajnos külön opció nincsen rá, így valami TabControl alap tulajdonságot felülíró kis Control-t kéne összehozni. Nézegettem külföldi fórumokon, de gondoltam megkérdezem itt is, hátha próbálkozott már vele valaki, egyszerűbb megoldással. Konkrétan erre gondolok:
Válaszokat előre is köszi!
-
amargo
addikt
válasz
szoke12 #7431 üzenetére
Csak hirtelen néztem rá:
.Where(f => extensions.Contains(f.Extension.ToLower())).ToArray()
Ha már úgy is ToLowerrel vizsgálsz, akkor minek teszed bele a listádba a nagybetűket? (amúgy se lenne értelme, de így)Path.Combine-nek is nézz utána.
jpeg a file name, de png is lehet benne, ez csak rossz elnevezési gyakorlat -
szoke12
őstag
Valóban kellett az IO osztály. Ez lett a végleges megoldás:
string[] extensions = new string[] { ".jpg", ".JPG", ".jpeg", ".JPEG", ".PNG", ".png" };
string route1 = Directory.GetCurrentDirectory();
route1 = route1 + "\\" + subfolder + "\\";
DirectoryInfo jpegInfo = new DirectoryInfo(route1);
FileInfo[] files = jpegInfo.GetFiles()
.Where(f => extensions.Contains(f.Extension.ToLower())).ToArray() -
szoke12
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Kezd alakulni a dolog, amit írtatok, az alapján haladtam tovább és úgy fest, már működik is
Ha van benne kép, akkor azt teszi ki, ha üres a mappa, akkor a megadottat.
Már csak azt kell lekezeljem valahogy, hogy csak a képeket vegye figyelembe a mappában. mert ha pl van benne egy .txt, meg akarja nyitni és máris nem fut tovább...Még ezt keresem...
Kezdek belejönni
-
szoke12
őstag
Újabb kérdés:
Azt szeretném leprogramozni, hogy ha egy bizonyos mappában el van helyezve egy kép, akkor az legyen a háttérkép, minden egyéb esetben egy alapértelmezetten megadott háttér legyen.
WPF-ben van írva. Eddig ott tartok, hogy a mappát ha nincs, akkor létrehozza, és ellenőrzi, hogy van-e benne valami. -
szoke12
őstag
válasz
szoke12 #7422 üzenetére
Megvan!
Egy nagy adag játszadozás után sikerült megoldani!
public partial class MainWindow : Window
{
public MainWindow()
{
InitializeComponent();
Screen s = Screen.AllScreens[1];
System.Drawing.Rectangle screenBounds = s.Bounds;
this.Left = screenBounds.X;
this.Top = screenBounds.Y;
this.Height = screenBounds.Height;
this.Width = screenBounds.Width;
}
}Ha "Maximized"-re állítottam a WindowState-et, akkor visszaugrott az első képernyőre.
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Biztosan nem túl bonyolult dolog, de nem tudom, hogy álljak neki. Azt szeretném megoldani, hogy egy alkalmazás automatikusan a másodlagos kijelzőn induljon el, méghozzá teljes képernyővel. Ez utóbbit már sikerült beállítanom, de arra nem jöttem még rá, hogy miként tudom áttenni a másik monitorra, hogy ne kelljen áthúzni.
c# Wpf alkalmazás
Köszi előre is!
-
martonx
veterán
Miért ne lenne a C# jó irány? Persze ha csak a pénz a lényeg, akkor a legjobb valami extrém nyelven istenkirály programozónak lenni, pl. bank szektorban COBOL programozók 1,5-2 misit simán meg lehet keresni. Más kérdés, hogy a munka is pont ennyire szar
Aztán ott vannak a big data nyelvek (Scala és társai) ezekkel is jól lehet keresni. Igaziból bármilyen nyelvvel jól lehet keresni, ha igazán jó leszel abban, amit csinálsz. A nyelvenkénti fizetés eltérések hiszem, hogy 10-20%-on belül mozognak.
-
válasz
T0mBd1gg3R #7412 üzenetére
Java.
-
Sziasztok!
Villamosmérnökként jelenleg főleg beágyazott teszteléssel foglalkozom, illetve beágyazott C programozásból van tapasztalatom. Amit a BME-n, Kandón lenyomtak C++ból azt akkor évekkel ezelőtt megtanultam. Window application fejlesztési tapasztalatom csak Perl/PerlTK-ban van.
Most van lehetőségem 3-4 hónapig aktívan tanulni egy munkahelyváltáshoz. Érdemes lenne-e C#-ra ráfeküdni?
Nem köntörfalazok, erősen motiválna a pénz, szóval olyan irányba mennék, amivel itthon pár év tapasztalattal ha nem is nettóban de meg lehetne keresni 7 számjegyet.
Ha nem a C# a jó irány, akkor mi?
Ha a C# a jó irány mik lennének a lépések?
1. Visual Studio MSDN-ről, regisztrálni valami free-re
2. Valamilyen Lynda, vagy nCore PDF alapján elkezdeni
3. Hogyan tovább? Ha eljutok egy szintre hova jelentkezzek ahol sokat lehet fejlődni, nem csak a napi rutin van? Mennyi idő kell eljutni arra a szintre, hogy felvegyenek?Köszi
-
fatal`
titán
válasz
Peter Kiss #7410 üzenetére
Hupsz, az assemblyt elfelejtettem megnézni
Jó az aláírásod második fele
-
Alexios
veterán
pedig ahol list<int> van ott hashset<int>-nek is mennie kéne, ugyanaz a namespace
Amúgy lista.distinct() és kivannak szűrve a duplikált elemekIlletve olvashatóbb a kódod ha egy megametódus helyett, amiket ráadásul regionnal szedsz szét, amiket most regionokbe raktál kirakod egy külön metódusba és azokat hívod meg.(főleg hogy lényegében mind ugyanazt csinálja, és 3x kell leírnod mikor egy metódusba elég lenne 1x és azt 3x meghívni)
-
alfa20
senior tag
semmi extra csak ismerkedem a C#-al, azt akartam, hogy két lista elmeiből egy harmadik listába tegye bele "a" és "b" lista elemeit, de minden elem csak egyszer szerepeljen.
a
List<int> b = new List<int>();
sor alá akartam az alábbit betenni:HashSet<int> ab = new HashSet<int>();
, de mivel nem engedte így lett sima lista, halmaz helyett, és a kiválogatás is más megoldást kapottitt a jelenlegi amiből kihagytam a
HashSet()
-et:using System;
using System.Collections.Generic;
namespace Console_halmazok
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
List<int> a = new List<int>();
List<int> b = new List<int>();
int hossz = 10;
Random rnd = new Random();
#region kitoltés
while (b.Count < hossz && a.Count < hossz)
{
int szam = rnd.Next(1, 101);
if (b.Contains(szam) == false)
{
b.Add(szam);
}
szam = rnd.Next(1, 101);
if (a.Contains(szam) == false)
{
a.Add(szam);
}
}
#endregion
#region Unio
List<int> ab = new List<int>(a);
foreach(int item in b)
{
if (ab.Contains(item) == false)
{
ab.Add(item);
}
}
ab.Sort();
#endregion
#region kiiratás
Console.Write("A lista {0} eleme: ", a.Count);
a.Sort();
foreach (var i in a)
{
Console.Write("{0}, ", i);
}
Console.Write("\nB lista {0} eleme: ", b.Count);
b.Sort();
foreach (var i in b)
{
}
Console.Write("\nAB lista {0} eleme: ", ab.Count);
ab.Sort();
foreach (var i in ab)
{
}
#endregion
Console.ReadLine();
}
}
} -
alfa20
senior tag
VS 2015 Community-ben melyik névtérben érem el a HashSet-et.
MS szerint ausing System.Collections.Generic;
kell de nekem nem ismeri fel. -
Alexios
veterán
válasz
MineFox54 #7400 üzenetére
Ahogy felettem is írták, ha a dictionary elemére akarsz hivatkozni mert a cntk az(nem "változó konstruktor" akármire is gondoltál ezalatt
) akkor [entry.Value.Name]. Viszont jótanács: használj sokkal kifejezőbb neveket, elbírja azt a plusz bájt adatot a gép, cserébe sokkal olvashatóbb lesz a kód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged