- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98 #4995 üzenetére
Na elvileg itt van egy megoldásom hozzá.
Nekem jónak tűnik,ha mégse az akkor szóljatok
Ha van más megoldás is akkor szívesen meghallgatomElső körben azt hittem kellene egy beszúró rendezés vagy hasonló,aztán kicsit jobban elkezdtem rajta agyalni és rájöttem,hogy sokkal egyszerűbb annál minthogy bármilyen rendező algoritmus kéne...
Jó kis Nemes Tihaméres feladatok
Am saját magad szórakoztatására csinálod vagy kiadták feladatba? -
válasz
netpeti98 #4995 üzenetére
Most mindjárt olyat mondok, hogy kettéáll a füled: nem az a feladat, hogy rendezd a tömböt! Ujjgyakorlatnak persze jó volt a buborékrendezés, de a megoldáshoz felesleges.
A feladat szövegéből kiderül, hogy a bemeneted minden esetben 1 és N közötti számok kihagyás nélkül (definíció szerint). Neked azt kell vizsgálnod, hogy hány szám nincsen a helyén, és hány lépésből lehet őket a helyükre tenni, kézzel. Más szóval egy ideális rendezési algoritmust feltételezve.
Ha már ez a szám (legyen a példa kedvéért X) megvan, akkor közelebb vagy a megoldáshoz, de nem vagy kész. Ugyanis egy cserelépéssel lehet, hogy egy vagy két szám is a helyére kerül, azaz a kimenet kisebb mint X.
A példádat elnézve mondjuk egy szám sincs a helyén, úgyhogy X=10... De ennél kevesebb csere kell. Az ide vezető úton még gondolkodnom kell kicsit.
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98 #4991 üzenetére
Ha ezt a kis változtatást beleteszed akkor látod,hogy melyik lépésnél melyiket fogja cserélni.
Ez a rendezés sok lépésen keresztül cserélgeti az elemeket,nem tud olyat,hogy egyből mindent a helyére
Ha esetleg fogsz egy papírt és pár darab számmal végig zongorázód a ciklusokat és a változókat/tömböt felírod akkor könnyebben rájössz hogyan is műkösik.int[] tomb = new int[10] { 7, 10, 1, 3, 2, 8, 4, 9, 6, 5 }; //igy egyszerubben meg tudod adni a tomb elemeit
for (int a = 0; a < tomb.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < tomb.Length; ++b)
{
if (tomb[a] > tomb[b])
{
szamlalo++;
int c = tomb[a];
tomb[a] = tomb[b];
tomb[b] = c;
for (int j = 0; j < tomb.Length; j++) {
Console.Write(tomb[j] + " ");
}
Console.Write("\t"+szamlalo+".");
Console.WriteLine();
}
}
}(#4992) fordfairlane igen,buborékos akar lenni
-
netpeti98
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Igazatok van, kicsit jobban bele kellett volna gondolnom az algoritmus működésébe.
Amúgy ezt a feladatot próbálom megoldani:
"3. feladat: Könyvtári pakolás (18 pont)
Egy könyvtár polcán egy sorban N darab könyv van, de nem a kívánt sorrendben. A könyvtáros minden könyvre ráragasztott egy cetlit, amire ráírta, hogy a helyes sorrendben hányadik helyen kell majd lennie. A kívánt sorrend kialakítását párok cseréjével akarja megvalósítani.
Készíts programot (pakol.pas, …), amely kiszámítja, hogy legkevesebb hány cserével lehet kialakítani a kívánt sorrendet!
A pakol.be szöveges állomány első sorában a könyvek N (2<=N<=30000) száma van. A második sor pontosan N különböző pozitív egész számot tartalmaz egy-egy szóközzel elválasztva, az i-edik szám értéke az i-edik könyv helyes sorrendbeli sorszáma.
A pakol.ki szöveges állomány első és egyetlen sora egy egész számot tartalmazzon, azt a legkisebb M számot, amire a bemenetben megadott könyvsorozat M számú cserével a kívánt sorrendbe rakható!
Példa:
pakol.be
10
7 10 1 3 2 8 4 9 6 5pakol.ki
7
"A példában milyen algoritmust használ?
-
netpeti98
addikt
válasz
K_Gabor #4990 üzenetére
Valami így se stimmel
int szamlalo = 0;
for (int a = 0; a < konyvek.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < konyvek.Length; ++b)
{
if (konyvek[b] < konyvek[a])
{
szamlalo++;
int c = konyvek[a];
konyvek[a] = konyvek[b];
konyvek[b] = c;
}
}
}Ha ezt a sorozatot adom be neki: 7 10 1 3 2 8 4 9 6 5 akkor ezt 7 lépésből tudni kellene cserélni neki, de 21 az eredmény. Annyi, hogy módosítottam az általad leírtakat, hogy növekvő sorrendbe rendezzen.
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98 #4989 üzenetére
Nem tudom azóta megcsináltad-e,de 1-2 dolgot elírtál.
Most így hirtelen szerintem így kéne kinéznie:
for (int a = 0; a < tomb.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < tomb.Length; ++b)
{
if (tomb[a] > tomb[b])
{
szamlalo++;
int c = tomb[a];
tomb[a] = tomb[b];
tomb[b] = c;
}
}
} -
netpeti98
addikt
Ha arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi cserére volt szükség egy növekvő sorrendbe rendezéskor, akkor azt melyik algoritmussal lehet megoldani? Például: az eredeti számsor 1, 3, 2, 4, 5 itt (egy cserére volt szükség)
Eddig ezzel a rendező algoritmussal próbálkoztam, de nem jön össze a megszámlálás:[link] -
Alexios
veterán
válasz
Doctor46 #4984 üzenetére
én a harmadik képen úgy látom nagyjából megvan:
a case 1-ben ne csak irasd ki(azt akár berakhatod a metódusba is), hanem hivd meg azt a metódust amiben megvalósítod amt akarsz, pl. a harmoszog2-t, akkor:case 1:
haromszog2();
break;
case 2:
valamimas();
break;de amúgy ezen programon belül szerintem tökfölösleges statikusnak csinálni a metódusokat, illetve a switch elágazásba rakj be egy default: részt, hogy ha valaki rossz karaktert ütne be, illetve én tryparse-ba raknám az egészet, ne legyen gond abból, hogy valaki betűt ír be pl.
-
Doctor46
csendes tag
Sziasztok egy újabb segítséget szeretnék kérni.
Neki álltam a beadandó munkámnak és egy olyant találtam ki,hogy lehet választani 1-4 között és ha az 1-est választod akkor a program kiírja a szorzótáblát ha a 2-est akkor kirajzol egy háromszöget ha a 3-ast akkor kiszámítja egy háromszög kerületét ha a 4-est akkor kiírja a hét napjait.Ezeket eljárásban írtam csak azt nem tudom megcsinálni,hogy hogyan legyen az ,hogy megnyomom az 1-est akkor írja ki a hozzá való programot ha a kettes akkor az ahhoz valót..:/
Ha jól tudom akkor a case-el kell.itt vannak az eljárásaim eddig.
-
netpeti98
addikt
Ha egy sorba vannak szóközzel számok elválasztva egy .txt fájlban (pl: 7 10 1 3 2 8 4 9 6 5) akkor azokat, hogy lehet beolvasni külön-külön? Tehát töltsön fel felük például egy tömböt. A soronkénti beolvasás már megy.
-
Doctor46
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kéréssel fordulok hozzátok,hogy valaki tudna segíteni a félévi beadandó programozási feladatomban?
Még csak fél éve tanulom de valahogy nem nyerte el a tetszésemet a programozás. Ha valaki esetleg ráérne és beleférne az idejébe akkor az írjon rá akár privát üzenetben és elmondom részletesen.
A lényeg ,hogy kb 20 program közül lehet választani.
Nagyon szépen köszönöm addig is! -
fatal`
titán
válasz
trisztan94 #4977 üzenetére
Nálam is előfordul.
-
trisztan94
őstag
Bedobom ezt ide, mert most így olvasva elmosolyogtam rajta, hogy ezt én is szoktam csinálni
-
válasz
trisztan94 #4974 üzenetére
Most nem igazán van kapacitásom végigbogarászni a kódod, de ha már WP8-ra dolgozol, az "advanced" jelző ellenére a PhotoCaptureDevice API sokkal egyszerűbb az async hívások miatt. Szerintem megéri átállni rá.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Windows Phone 8-ra fejlesztek. Egy fényképezési lehetőséget szeretnék implementálni az alkalmazásomban, de meggyűlt a bajom vele
A probléma az, hogy miután megtörtént a fényképezés (cam.CaptureImage()), nem lép be automatikusan se a CaptureStarted, se a CaptureCompleted, se semmilyen másik metódusba, ahogy ez a kép illusztrálja:
Semmilyen hibát nem kapok, debugger szimplán végigmegy a cam.CaptureImage()-en, majd átlép az OnButtonRelease() metósuba és kész. A telefon viszont sikeresen lefényképezi, mivel a vaku villan és egy pillanatra "megáll" a kép, tehát látni az elkészített képet, csupán nem tudom sehogy sem elmenteni..
Itt van PasteBin-en az egész osztály, én úgy látom, hogy minden eseménykezelőt helyesen lőttem be, de biztos az én részemen van valami hiba.Tudnátok vetni rá egy pillantást, hátha Ti észrevesztek valamit?
-
ubid
senior tag
Van itt olyan aki foglalkozott már Kinect programozással ?
Légyszi írjon már privátba.
Köszi! -
kingabo
őstag
válasz
trisztan94 #4950 üzenetére
Ez biztos? Mert akkor wp7.8 nem is kellett volna, mert mindenki frissíthetett volna wp8-ra wp7.5-ről...
szerk: nem szóltam, kövi lapon volt a válasz.
-
sztanozs
veterán
-
Ez "csak" egy szakközépiskolás szakdolgozat, a szakmai vizsgához szükséges, így az elvárt programozói tudás is alacsonyabb, ezért is helyeztem előtérbe az általános bemutatást, a programot pedig esetleg a bemutatásnak rendelem alá, nem pedig fordítva. A programom nem olyan bonyolult/nagy volumenű, hogy az egész szakdolgozat erről szóljon, legalábbis szerintem.
Csak egyszerű menetrend, amiben ki lehet választani a viszonylatot, azon belül a kiindulási helyet, onnan dob egy listát neked a hét napja szerint. Se térképek, vagy gps vagy egyéb "érdekesség" nem lesz benne.
Így is érdemesebb lenne a programra helyezni a hangsúlyt? -
kispx
addikt
válasz
Pttypang #4967 üzenetére
A szakdolgozatomnál a témavezető azt mondta, hogy platform/eszközök bemutatása nem kell, vagy ha mégis fontos a megemlítése akkor rövid és lényegre térő legyen. A hangsúly a Te programodon legyen. Szóval szerintem az első 4 fejeztetettel kezdeni kéne valamit ebből a szempontból.
-
A nemrég tőletek kapott "pár" felvilágosítás hatására, úgy gondolom, hogy nem árt, ha megkérdezlek titeket is, hogy mennyire megfelelő az eddigi elképzelésem a szakdolgozataim fejezeteiről.
1. Windows Phone platform alapszinten való bemutatása
2. Programozói eszközök
3. Design vezérelt tervezés
4. A platformra jellemző egyedi vezérlők (pivot/panorama)
5. Adatok tárolási módjai
6. Isolated storage
7. Local storage
8. A kész program gyakorlati bemutatásaÚgy gondolom, hogy a XAML és az adatkötés fog a 6-7-es pontra bekerülni a jelenlegiek helyett. A többi megfelelő szerintetek? o.O
-
-
Peter789
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet egy float változót egy string-be átrakni megformázva? Valami hasonlót keresek, mint amit itt csinál a printf, de egy karakterlánc string-be kellene kerülnie az eredménynek amit utána fel tudok használni pl egy fájlnév megadásánál az open függvényben...
ftmp = 19.52466;
printf("%.1f",ftmp);
kimenet > 19.5 -
Athlon64+ egy orbitális hibára hívta fel a figyelmem: az AsEnumerable használatával a LINQ to SQL már nem tudott beleszólni a DB hívásokba, folyamatosan felnyalt minden adatot...
Ezt javítottam is (frissítettem a bejegyzést), valamint feltoltam az egészet GitHubra.
-
Yay, valaki megjavított valamit a RIOS-ban, így fel tudtam tölteni a magyarázatot változtatás nélkül. Itt van a Logout bejegyzés hozzá.
-
Már húsz perce szívok a feltöltéssel lassan (nem volt elég az elmúlt hat óra a megírásához
), egyszerűen nem megy fel. A projekt elérhető innen, a szöveget meg egyrészt megpróbálom elküldeni privátban, aztán vagy átmegy vagy nem...
-
Az a baj ezekkel (meg a korábbi) linkekkel, hogy az egyszerű példácskákból nehezen áll össze az ember fejében a teljes kép...
Főleg amikor némelyik teljesen tévútra viszi, miért kéne ObservableCollection itt például? Ha manuálisan hozza fel az adatot, akkor az eredményt egy az egyben berakhatja egy lista-típusú propertybe, és a listára meghívja a PropertyChangedet. Szerintem felesleges elemenként bizsergetni a listát.
Crytec2010:
Időközben elkészültem a saját megoldásommal. Írtam hozzá egy olyan terjedelmes leírást, hogy ide már nem is merem bedobni, inkább logoutra. Amint felment, beszerkesztem ide a linket, vagy külön hozzászólásba. -
-
amargo
addikt
válasz
Pttypang #4955 üzenetére
[link]
Listás adatmegjelenítés is van benne. Igazából felületen drag&drop simán hozzá lehet kötn és ObservableCollection lesz a barátod.
Egyszerű példa: [link]
Itt már mvvm követés is van [link]A WP7 könyvben pedig pont a 3-50 ábra: Az adatforrás részeinek adatkötése drag-and-drop módszerrel írják le, tehát ott van az, bár régebben egy barátom sem értette meg belőle annyira, így érdemes jól átolvasni és követni Blend-ben.
-
válasz
trisztan94 #4950 üzenetére
Már bocs, de ez marhaság.
A WP8-ra célzott alkalmazások egyáltalán nem futnak, nem is láthatóak WP7-en. Pont fordítva van, mint írtad: a WP7-re célzottak futnak WP8-on szinte kivétel nélkül, quirks módban.
Érdekesség amúgy, hogy VS2013-mal már csak WP8-as projektet lehet indítani, a 7.1 támogatást kiölték. A Windows 8.1-gyel ugyanez a helyzet, sima 8.0-ás appot nem lehet kezdeni, sőt tönkre is teszi, ha abban nyitja meg a gyanútlan fejlesztő.
-
válasz
Pttypang #4946 üzenetére
Igazából még egyszerűbb lenne, ha már úgyis WP7-re dolgozol, ha kihasználnád a platform egyetlen igazi erősségét: a XAML-t és a data bindingot
Minden bindingnál meg tudsz adni egy StringFormat paramétert, amivel deklaratívan le tudod írni a dátumformátumot. Például:
<TextBlock Text="{Binding StartTime, StringFormat='HH:mm'}"/>Mondjuk visszatérve a problémák helyes megoldásához, a megjelenítés formátumát se illik beégetni. Most persze lehet kivétel, mert magyar alkalmazásról van szó, de akkor is. Helyette a locale-specifikus "t" formátumstring a jó.
-
vlevi
nagyúr
kicsit tovább tartott, mint gondoltam, de ez sikerült ennyi idő alatt:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace oraperc
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
DateTime[] datumok = { DateTime.Now, DateTime.Now.AddHours(8), DateTime.Now.AddSeconds(77) };
foreach (var item in datumok)
{
Console.WriteLine(item.oraperc());
}
Console.ReadKey();
}
}
static class MyExtensions
{
public static string oraperc(this DateTime d)
{
int hh = d.Hour;
int mm = d.Minute;
return hh.ToString("D2") + ":" + mm.ToString("D2");
}
}
}A végeredmény:
17:21
01:21
17:23 -
vlevi
nagyúr
válasz
Pttypang #4938 üzenetére
A datumnak vannak ora, es perc propertyjei, en azokat olvasgatnam, lehet, hogy jobb, mint konvertalgatni stringbol.
Sot, lehet, irnek egy haromsoros extnesion methodod, oraperc neven, ami az orat es percet kiolvasva, osszerakna stringben. Es akkor mindenhol hivatkozhatsz ra. -
Hmm, a második lesz, mivel tervben van, hogy a user majd választhat, aztán a választása alapján növeli az itemek értékét.
A link alapján erre gondoltam, de elakadtamvar oraa = from c in db.Avasrol
orderby c.Idopont
where c.Jarat == "35avsz"
select c.Idopont;
foreach (var item in oraa)
{
DateTime time1 = new DateTime(item);
listbox35.Items.Add(time1.ToString("HH:mm",
CultureInfo.InvariantCulture));
} -
válasz
Pttypang #4938 üzenetére
Dehogynem aljas, sőőőt. Pont ez szaglott már az előbb is.
Ha csak az óra-perc kell, és nem végzel vele dátumszámítási műveleteket, akkor is kapásból van két értelmesebb tárolási lehetőséged: 1) óra integer oszlop + perc integer oszlop; vagy 2) "14:20" jellegű varchar oszlop, amibe pont ennyit írsz.
Ha meg végzel ilyet, vagy csak a helyes megoldást keresed, akkor letárolod datetimeként, és megjelenítéskor beformázod egy HH:mm formátumtringgel. Ilyenkor még az se számít, ha az év/hónap/nap egyébként nulla.
-
válasz
trisztan94 #4940 üzenetére
Erre már gondoltam, csak még most fogom kialakítani a kódot magát, eddig az adatbázissal voltam elfoglalva
(#4939) amargo
Magic, köszi, így már picit egyszerűbb lesz -
Mert egy menetrend programhoz használom. A db pedig csak óra&perc-et nem, csak teljes datetime-ot tud tárolni. A listboxba való kiíratáskor substringelem. Legalábbis eddig ez a verzió van, amiről tudom, hogy működik ("apró" problémákkal)
Jelenleg így néz ki maga a lekérdezés és a kiírás:
var oraaaa = from c in db.Avasrol
orderby c.Idopont
where c.Jarat == "35av"
select c.Idopont;
foreach (var item in oraaaa)
{
string dafuq = item.ToString();
listbox35.Items.Add(Convert.ToString(dafuq.Substring(11, 5)));
} -
válasz
Pttypang #4935 üzenetére
Minden esetben a regionális beállításoktól függ a dátumformátum, szerencse hogy ilyen hamar beleszaladtál.
Eszközön meg emulátoron is át tudod állítani egyébként, így más kombinációkat is tesztelhetsz.Azt nem igazán értem, hogy mit és miért substringelsz a dátumon
Ez elég veszélyes és értelmetlen művelet...
Gyanítom valami aljasságot művelsz a DB-vel, úgyhogy nézd meg ezt a választ hogy hogy kéne dátumot kezelni ebben a helyzetben.
Amúgy ha nem DB-ről lenne szó, tárolásra és átküldésre találták ki az invariant culture-t (CultureInfo.InvariantCulture), azaz ha valamiért stringként küldesz át nem-string adatot, használd azt a formázáshoz és parse-oláshoz is.
-
Datetime lekérdezésekor, miután substring-el kiválasztottam a dátumformátum megfelelő részét, akadt egy kis problémám. Eddig nem használtam emulátort, fizikai eszközön teszteltem.
Az emulátoron a lekérdezésből visszakapott dátum:
3/13/1905 5:53:00 AM
Az eszközön pedig:
14/03/1905 05:53:00
A dátumformátum csak az emulátorban ilyen, vagy minden telefonon a lokációs beállítások alapján változik?
Esetleg van valamilyen megoldás, amely kezeli ezt a problémát, vagy a lekérdezés során külön meg kell adni a visszakapott adatok formátumát? o.OMég mindig sql compact db-t használok és wp 7.8-ra fejlesztenék
-
drkbl
őstag
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4932 üzenetére
Plusz, ha jól rémlik az ingyenes Express VS változatokhoz nem lehet MySQL-t telepíteni. Legalábbis régen, VS 2010 környékén még így volt. Azóta meg nem próbáltam.
-
drkbl
őstag
válasz
warchef #4929 üzenetére
Ezt találtam:
"MySQL Connector/Net and MySQL for Visual Studio are two separate products and can be used without one another. However, the following restrictions apply:
◾ Always install the MySQL for Visual Studio before installing MySQL Connector/Net.
◾ MySQL for Visual Studio cannot be installed alongside any version of MySQL Connector/Net 6.6 and before, which has to be removed before installing MySQL for Visual Studio.
◾ The following functions of MySQL for Visual Studio require MySQL Connector/Net to be installed:
◦ Entity Framework Designer, when using the Data Base First or the Model First approach.
◦ Web Configuration Tool " -
warchef
tag
Sziasztok!
MySQL-t szeretném hozzáadni a visual studio 2013-hoz, azonban van egy kis problémám. Leszedem a .net connectort a mysql honlapjáról, fel is települ rendesen, de amikor a projecthez hozzá akarom adni, akkor nem jelenik meg a listában, csak a Ms sql server és a ms access. Mi lehet a hiba?
-
DS39
nagyúr
üdv.
a Webclient karakterkódolását hogy lehet beállítani hogy "multikulti" legyen?
DownloadString-et használva weboldalból szedek ki szöveget, ha a böngészőben nézem utf-8-cal minden frankó, de itt (WP7 app) a magyar ékezetes karakterek helyett <?> jelek vannak. ha átállítom iso-8859-1-re, akkor jók lesznek, viszont más nyelveknél pl német lesz rossz. -
amargo
addikt
smarterasp.net-hez van új csomagvásárlásra 50%-os kupon.
-
válasz
trisztan94 #4925 üzenetére
Sunyik, biztos miattam kapcsolták ki!!
-
válasz
trisztan94 #4923 üzenetére
Amikor én néztem, akkor még inaktív volt az egyéb lehetőség, kiírta, hogy error van oszt jónapot
-
trisztan94
őstag
válasz
xxSanchez #4922 üzenetére
Én kb 1 hónapja regisztráltam magam. Az iskolám nem volt a listában, volt egy "egyéb" (vagy valami hasonló) lehetőség, ott fel kellett tölteni a beszkennelt diákom képét (elöl, hátul). Rá egy nappal már kaptam is az e-mail-t, hogy sikeres azonosítás, oszt' nyomták az arcomba a VS2013 PRO-t
-
xxSanchez
őstag
válasz
trisztan94 #4921 üzenetére
Hol? Mikor tavaly regisztráltam Dreamspark-ra akkor 3 lehetőség volt azonosítani magam, iskolai e-mail címmel, kóddal vagy isic kártyával.
-
AtHoS
nagyúr
Köszönöm mindenkinek az infót, átirányultam a linkelt VS felé
Szerk:
Ahogy látom azt írja, hogy 30 napon belül be kell jelentkezni MS fiókkal és regisztrálni kell a terméket.
30 napig lehet használni korlát nélkül? Illetve termékkódot középiskolás a suliban tud majd intézni?Bár talán ha jó 30 napig, akkor nem lesz probléma
-
AtHoS
nagyúr
Köszönöm mindenkinek az infót, átirányultam a linkelt VS felé
-
martonx
veterán
A Notepad++-os linkelt bővítmény C# scriptekhez való, nem pedig komplett C# alkalmazásokhoz (beleértve a konzol alkalmazást is). A gyerek tényleg el lehet varázsolva, ha szeptember óta C#-oznak, és azt nem sikerült felfognia, hogy milyen programot használnak az órán
Több ingyenes C# alternatíva is létezik, a Visual Studio Express-ek is ingyenesek, gyáriak, de van még MonoDevelop (ez fut linuxon, OSX-en is), SharpDevelop (ez csak windows-os, viszont minimális erőforrásigényű, bár a tudása is kb. ehhez mért).
-
Valamiért silverlightosnak gondoltam elsőre, azt meg tudtommal otthagyta a ms. Akkor a második elkélpzelésem stimmel, hogy dizájnhoz felhasználható elsősorban, én is ezzel tervezem majd összedobni az alklamazásom kinézetét, ezért kérdeztem
Létre lehet hozni egy külön oldalt, ahol olyan stílusban lehet listából válogatni, mint pl az ébresztők beállításánál? [VS-ben nem találkoztam benne a toolboxban, a létrehozható új itemeket pedig még nem tudtam sajnos megnézni, este érek haza, pedig nagyon érdekelne, hogy tudom megoldani..]
-
A blend-et erdemes hasznalni, vagy teljesen kihalt mar, esetleg az en elkepzelesem szerint az interface, dizajn megtervezesehez hasznos, a konkret futtatando kodot pedig vs-el alahajitani? A wp app test kit mar nem az sdk pakk resze? O.O
-
AtHoS
nagyúr
Hali!
Egy barátom felhívott, hogy a téli szünetben kis segítség kellene a fiának C# programozásban.
Középiskolás az inas és programozás nevezetű tárgyuk van.
Eléggé el van varázsolva a srác, de sikerült kideríteni, hogy C# nyelven kellene írni egy rövid programot
No most a gond egyelőre az, hogy futtató környezet híján vagyunk. Ha jól veszem ki, a linkelt Notepad++ bővítmény ezt a hiányt meg is oldja "The plugin allows execution of the C# code (scripts) directly from Notepad++"Jól gondolom ezt vagy van előtelepítési feltétel, hogy ez működjön?
-
drkbl
őstag
Ha valaki light IDE-re vágyna: Sharpening Notepad++
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok,
Van egy feladat, amit excelben kellett megcsinálnom, meg is csináltam, azonban most c#-an kéne..ebben kéne egy kis segítség
Tehát a feladat: meg vannak adva a magyarországi megyék nevei(Baranya, Budapest, stb.), a népsűrűségük(S, L, X stb.), a felsőoktatásban részesülők aránya a teljes lakosságból(14,7%, 15,2%, stb.), vállalkozások száma(90, 103, stb.), és a lakások száma(241, 265 stb.). Ezekből az adatokból (pl.) ki kéne szűrni azokat a megyeneveket, amelyekben a népsűrűség S, az olyanokat, amelyekben a felsőoktatásban részesülők aránya <15% stb. stb. (innen le lehet tölteni a forrásokat, "Az Érettségire felkészítő feladatgyűjtemény. Informatika (81482/1) c. könyv feladatainak forrásállománya"-ban van ez benne)
C#-ban kéne megoldani, de fogalmam sincs, hogy hogyanHa valaki segítene (akár privátban, hogy ne szemeteljük a topicot), megköszönném
-
-
netpeti98
addikt
Van nekem 2 int típusú változóm int a = 5, b = 4;
Ha kiadom azt a parancsot, hogy a -= b; akkor az a értéke lesz az eredmény, ha kiadom azt, hogy b -= a; akkor a b értéke lesz az eredmény. Akkor ha jól értem, ha rövidítő operátorokkal végzem el ezeket a műveleteket, akkor mindig az első változó értéke lesz az eredmény (amiből kivontam a másikat)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest