- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
Aktív témák
-
GD
őstag
-
szeretnék opengles gyorsítást a linux alatt, hogy az xgl-t fel tudjam tenni. alapból telepítés után a linux az nv drivert pakolja be, s azzal megy a grafikus felület, én szeretném ha nvidia drájver lenne a gépen, s akkor mehetne fel az xgl is, de az nvidia driver nem települ, pedig több féleképpen próbáltuk, többször is ...
nvidia 6600gt-m van. -
-
GD
őstag
configure lefut (--disable-gcc-checking) mert a stable csak így fordul avagy cc=gcc33, minden enabled ami nekem kell, a make után dob hibát:
In file included from libpostproc/postprocess.c:655:
libpostproc/postprocess_template.c: In function 'do_a_deblock_MMX2':
libpostproc/postprocess_template.c:2901: error: memory input 4 is not directly addressable
libpostproc/postprocess_template.c: In function 'postProcess_MMX2':
libpostproc/postprocess_template.c:3510: warning: pointer targets in passing argument 6 of 'blockCopy_MMX2' differ in signedness
libpostproc/postprocess_template.c:3656: warning: pointer targets in passing argument 6 of 'blockCopy_MMX2' differ in signedness
libpostproc/postprocess_template.c:3757: warning: pointer targets in passing argument 4 of 'tempNoiseReducer_MMX2' differ in signedness
libpostproc/postprocess_template.c:3781: warning: pointer targets in passing argument 4 of 'tempNoiseReducer_MMX2' differ in signedness
make[1]: *** [libpostproc/postprocess.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/src/MPlayer-1.0pre7try2/libavcodec'
make: *** [libavcodec/libavcodec.a] Error 2 -
charlie54
csendes tag
-
GD
őstag
a gnome hang beállításoknál eszközöknek 2 lehetőségem van (két katt a jobb oldali hangszóróra módszer) alsa és oss, ebből én az alsa-t választottam, innét gondolom hogy az van működésben
1. apt-get install alsa-source?
2. ezek után látni fogja a mplayer configure az alsa-t?
xmms-nél látok olyat hogy eSound output modul ő lene az esd?
3. ez tudja azt hogy több alkalmazás is adhat egyszerre hangot menet közben?
4. hogy lesz ilyen audio kimenetes pl az mplayer?
nah ennyi a kétforintos kérdésekből, köszi -
QuarK
senior tag
Három különböző ''tutorial'' lépcsőfokain is végighaladtam; és amennyire az éjszakát átvirrasztó agyammal képes voltam felfogni a dolgokat, nem szabtam el sehol... De leginkább egy fogalmam-sincs-hogyan-de-működik-örülök-a-fejemnek-nem-piszkálom állapotban vagyok most
Szóval de, lehet -
QuarK
senior tag
Ööö... A linkelt lapon volt egy link valami online generátorhoz, és ott lefutattam 75 Hz-re, majd 85-re, és a HorizSync és VertRefresh max. értéknek az xorg.conf-ban megadtam egy olyan számot, ami nagyobb, mint amit a 75-re dobott ki, de kisebb, mint amit a 85-re; restart után már műküdik is... Nem kellett végül semmilyen modeline... Frász se érti
Semmi mást nem kellett változtatni, csak ennyit:
HorizSync 28-60 50-ről
VertRefresh 43-75 60-ról -
QuarK
senior tag
Összenyűglődtem én mindent, beírtam a monitor frekvenciáit, csináltam modeline-t, újrakonfiguráltam többször is az X-szervert, de sose tette be a listába a 75Hz-et, mindenütt csak a 60-at ajánlja fel továbbra is... Plusz, párszor a gdm is azt mondta, na jó, ő most nem hajlandó elindulni, olyankor mindig vissza kellett másolni az eredeti configot.
Nincs szerencsém
De abban legalább sikerem volt, hogy már fut a quake3, hanggal, mindennel, pöpecül -
Bero
aktív tag
Köszike.
Xmms már megy, nagyban mp3-at hallgatok. Ha még a freki be lenne állítva kifejezetten boldog embernek számítanék. Monitor papírt nehéz lesz találni, mert olyan régi, hogy szerintem az adatait is kőbe vésték. 1024ben 85Hz-en ment Win-ben, ez tuti. Majd meglássuk, heggesztjük.
Előre is kösz!
Üdv: Bero -
GD
őstag
van egy hangkártyám is, hegesszük már meg hogy menjen
amúgy, ez a xorg modding engem is érdekel, mert a készben már kb tudom mi miért van, de ha alapból nincs benne vmi, problémás faragni, info és tudás nélkül
1887 hsz-re se nagyon böffent senki, legalább saccoljátok meg
[Szerkesztve] -
-
GD
őstag
óóóó igeeeeen
az általad linkelt leírás első módszere teljesen működőképes
mplayer xv kimenettel, ahogy szeretem, teljes képernyőn 16%proci terhelés
ha a notimon megoldódna a hang problem, lef@snám a bokám örömömben
triviális kérdésem: az asztalra a rendszer által auto ''kimountol'' meghajtókat hogy lehet eltüntetni? ezek csak ''ikonok'' persze, user-ként nem engedi.. lépjek be root-ként grafikusan?
a mountolás még oké, de ne lökje ki az asztalra, jó az ott a /mnt agy a /media-ban is -
Stephano_
csendes tag
megpróbáltam. az eredmény, hogy el akarja távolítani a kubuntu-desktop és xubuntu-desktop csomagokat (és függőségeiket), amit érthető módon nem szeretnék
valami javaslat?
itt a forráslistám:
deb cdrom:[Kubuntu 5.10 _Breezy Badger_ - Release i386 (20051012)]/ breezy main restricted
deb cdrom:[Ubuntu 5.10 _Breezy Badger_ - Release i386 (20051012)]/ breezy main restricted
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu breezy-updates main restricted universe multiverse
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu breezy universe main restricted multiverse
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu breezy-security universe main restricted multiverse
deb http://kubuntu.org/packages/koffice-15 breezy main
deb http://archive.czessi.net/ breezy stable-updates review
deb http://kubuntu.org/packages/kde35 breezy main -
GD
őstag
-
ngabor2
nagyúr
mondjuk deb alatt szinte sose használtam sudo-t, és ott se kellett felhasználót megadni. ubuntu alatt biztos, hogy simán sudo passwd-vel állítottam be a root jelszót. de este ellenőrizni fogom otthon, nehogy tévképzeteket hintsek el itt a nagyérdemű között. btw a te megoldásod se hibás, úgy is megy.
-
-
GD
őstag
az alap szoftverek frissülnek? de gondolom pl egy nvidia vagy egy xmms már csak ha letöltöm a csomagot valahonnét?
kiszedtem a kometezett dolgokat a source.list-ben , sokkot kapott az apt..
nálad hogy néz ki a drapper list-je?
nemtom mi az új fedora titka hogy olyan kurvagyors a desktop, talán a 2.14-es gnome, de nem bánnám ha az ubuntu-m is így menne..
eldobnám a fedórát ha elérné ezt a sebességet az ubuntu, mert a redhat elég sok dolgot megkavar, nem ott és úgy van mint más disztribekben,
pl ugyan az a smb.conf jól megy ubuntu-val, de fedora alatt nem..
pedig ugyan úgy a smbpasswd-ből autentikál meg ugyan az a guid, uid.. -
GD
őstag
hm, gondolom az mplayer-t újra kell forgatnom ha ESD-t akarok, mert nem ajánlja fel a gui-n az ESD lehetőséget..
xmms-nél meg Alsa,eSound,Oss, meg diskwriter kimenetek vannak..
pedig nekem is feltünt már hogy 1xre csak egyféle program ad hangot és jó lenne ha nem így lenne..
szal akkor xmms, mplayer újrafelrak?
[Szerkesztve] -
mimóza
tag
Helló,
köszi a tippet!Ellenőriztettem a progival, már a letöltött iso sem egyezett...
(Flashgettel töltöttem). Leszedtem mégegyszer(most Getright-al), és OK, feltelepült gond nélkül.
Vajon van-e összefüggés a letöltőprogi és a hibás iso között? Mindenesetre a Flashgetet a jövőben messzire elkerülöm. -
wassermann
addikt
Hú de jó hogy ezt most itt pont tárgyaljátok, mert én a XORG-nak valamilyen konfiguráló varázslóját indítottam el és mindig az ott ajánlott értékeket írtam be, amivel jól elszúrtam a dolgokat, mert most 85Hz-en indítja az LCD-m, ami ilyenkor egy ídő után lekapcs, mondván ''not supported mode''... most le is fáradtam, így ezt már a Wixp-ről irom.
-
zsommi
senior tag
Ja, köszi, azota már megtaláltam, csak az volt a gáz, hogy ez előtt nem volt ubunutum, hanem uhu, meg debian, aztán azokban máshol keresendők az ilyen beállitások..
Mint kiderült, az volt a gaz hogy 24 bit-es felbontással nem ment, de már megvan, és megy..
Már csak az a géz, hogy a 640x480-as felbontásnál nem tud nagyobbat..
Erre mondhatnál vmit, ha tudsz, mert én már kifogytam az ötletekböl...
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gumi és felni topik
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- One mobilszolgáltatások
- Mazda topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bluetooth hangszórók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest