- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
charlie54 #2568 üzenetére
félre értettél, nem küldtelek sehová, max ilyen bejövök mert lustavagyok kezdőnek néztelek
bocsi ha alaptalan volt :-P
nekem sem tökéletes a hibernálás, felhasználóváltás, újraindítás, sőt egy ideje érdekes fagyások is vannak..asus noti a6r-b002-őn
és ugyan úgy nyomtalan a dolog..
[Szerkesztve] -
-
charlie54
csendes tag
válasz
charlie54 #2568 üzenetére
Na, akkor jó szokásomhoz híven leírom a megoldást:
ubuntuforums.org-n elég jó kis irodalma akadt a témának. Sőt, végül megoldás is:
a grub menu.lst-t kellett kibőviteni, a kernel sor végére beírni: acpi=force lapic
És a laptop kikapcsol!
ui: azért volt értelme megkérdezni, mert ha valaki már túleset volna ezen és válaszol rá, megspórolom ezt az órácskát. -
GD
őstag
válasz
charlie54 #2566 üzenetére
honnét megy a shutdown parancs? konzol? gnome ikon? mindkettő módon kiakad?
syslog-ban vmi bejegyzés?
képernyő bekapcsolva mit jelent? led ég? képernyő világos?
milyen típusú laptop? hivatalos ubuntu forumon megnézted nem e ismert problem?
kicsit többi infót ha megoldást szeretnél
és egy kicsit több önálló előmunkát
hidd el neked is jobb, mint mire egy fórumon választ kapsz.. -
snowflake
tag
válasz
charlie54 #2555 üzenetére
Ebbe én is belefutottam....
Sajnos úgynéz ki ''megreformálták'' ezt a dolgot is
a /var/lib/locales/supported.d/hu fileba írd be ezt a sort:
hu_HU ISO-8859-2
majd:
sudo locale-gen
illetve ellenőrizd ezt a filet is:
/etc/environment
nálam valami ilyesmi szerepel benne, ha jól emlékszem:
LANGUAGE=''hu_HU:hu''
LANG=hu_HU -
Sianis
addikt
válasz
charlie54 #2214 üzenetére
Működik, köszi a tippet! Csak azt nem értem, hoy eddig nem volt bepipálva, akkor a drága miért írja felül a beállításaimat. Amúgy meg rájöttem megint, hogy a gconf-editor a tuti program, mert más frontendek még a saját beállításaikat sem tudják úgy kezelni, mint a gconf-editor.
Amúgy Dapper-ben nincs programok között a Konfigurációszerkesztő, kézzel kell indítani a gconf-editor-t. -
charlie54
csendes tag
válasz
charlie54 #2104 üzenetére
Na, akkor válaszolok egy saját kérdésemre, amit megoldottam (hátha mást is érdekel?
)
Előszőr is a konfigurációszerkesztőben (bár az szerintem defaultban úgy van) be kell állítani, apps>nautilus>preferences: itt a preview sound kulcs local_only legyen.
Ha ez így van, akkor ha a fájlkezelőben az egér kurzort egy mp3 file fölé mozgatod, egy kis hangjegy jelenik meg. Na, ekkor kellene lejátszani a zenét, amit nem tesz meg egyik ubuntu sem, a gyári konfiggal.
Azért, mert hiányzik egy csomag. Telepítettem az ''mpg123-esd'' csomagot, és hipp-hipp:
szól a zene az előbb leírt egér akcióra. Ez Breezy és Dapper alatt is így működött.
A repo-khoz fel kell venni az universe-multiverse-t is, csak akkor lesznek meg ezek a csomagok. -
ngabor2
nagyúr
válasz
charlie54 #2107 üzenetére
a mime-types-nál nézz körül. most konkrétan nem találom kde alaltt, hogy hol lehet beállítani, gnome meg nincs fenn, hogy az alatt megnézzem.
nedudgi: igazad lenne, ha már lenne fenn egy linux. de mivel ahogy írta, max egy win van fenn, és most fog települni, ezért a gparted/qtparted nem jáccik. hacsak máshol fenn nincs.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest