- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Aktív témák
-
Sianis
addikt
Hmmm...úgy tűnik, hogy MBR-be nem tudta magát rendesen betenni. Install cd betesz, intása rescue kulcsszóval...[link]
df parancsal kiírathatod a szabad helyeket, ezen látni fogod, hogy hol van a boot jegyzéked, lényeg az eszköz, hogyha /dev/hda(szám) akkor a grub-install mögé /dev/hda kell semmi szám nélkül! Lényeg, hogy oda kell telepíteni ahol a fő boot szektorod van... -
Sianis
addikt
Kérlek, inkább az i386-os verzióval próbálkozzunk! ubuntu-5.10-install-i386.iso a neve...én még mindíg nem hallottam, hogy remekelne a 64 bites verzió, az bizots, hogy a i386-os verzióval nem lesz sok bajod! Legalábbis több nem, mint max nekem
...és amúgy is segítünk...
...és nagyon köszi, hogy ilyen segítő kész vagy -
Sianis
addikt
Hali! Őszintén szólva én nem foglalkozom UHU-val. Próbálkoztam vele, de annyira furcsán viselkedik, plusz a csomagok is elavultak, hogy nem érdemes. Annak jó, akinek elég ami alapból rajta van. Telepítéshez csak 1 cd kell, a másodikon csomagok vannak csak, amit netről úgyis le lehet szedni. Ezért mondom, hogy inkább egy Ubuntu-val próbálkozz(unk), abból elég a x86-os install cd, kiírod, telepíted, az is magyar, érthető. Telepítésnél két fajta partíció kell. Egy partíció amire megy a rendszer (4-5 GB) és egy swap (cserehely, lapozófájl) ami általában a fizikai memória 2x-ese. Ezeket beállítod, kiírod a változásokat, és mehet tovább a telepítés. Utánna már minden értelemszerűen megy.
-
Sianis
addikt
Ha sikerül tárgyalnom PHix kollégával (it.news), akkor hamarosan lesz pár cikk az Ubunturól, nem történelem (max egy kicsi), de főleg Linux kezdőknek témával foglalkozok majd benne. Ajánlott disztró az Ubuntu, könyebb kezdőknek megismeri benne az alapokat (csomagkezelés, repok, terminál, windowsos progikat kiváltó alkalmazások Linux alatt, esetleg némi részletezéssel is), mint bármelyik másik disztrónál szerintem, mondom én ezt úgy, hogy majdhogynem én is ezzel a disztróval kezdtem, sőt komolyabb Linuxos tanulményaimat tényleg ezen a rendszeren végeztem. Tehát a helyzet adott, jelezni fogom, ha olvasni való irányban a közeljövőben elérhető lesz valami, és persze lehet kérdéseket is feltenni nyugodtan itt is!
-
Rufusz
tag
Egyszerű felrakni, de előtte sztem csinálj egy 6-7gb-os partíciót a linuxnak, meg mondjuk egy 1gb-os linux swap-et partition magicben, az egyszerűbb mint telepítésnél variálni.
A végén szól hogy talált vindózt, le kell okézni, és akkor csinál indítómenüt ügyesen
Ahonnan letöltheted:[link]
Okosságok magyarul:[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest