- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Dufresne
addikt
Hogyan kell összepárosítani a download for X-et a firefox-al?
-
Dufresne
addikt
válasz
zLegolas #2024 üzenetére
Köszi, de közben keresgélve találtam benne particiókezelő progit
Csak nvidia chipset driverrel nem boldogultam, letöltöttem az IM32-es verziót. Aztán rögtön volt egy kis hiba, amit kijavítottunk ittenAztán mostmeg valami kernel hibára, vagy nem megfelelő verzióra hivatkozva adja meg magét az installer.
ÉS mi az a Yast?google-val rákerestem és leginkább SuSe-nél, említi ott sokszor, de ubuntura nem találtam utalást és a csomagja sincs fenn alapból.
-
Dufresne
addikt
Uhh rájöttem találtam valami beépített particiókezelőt
Linux-ban hogy tudja az ember, hogy éppen melyik partícióra ment fileokat? -
Dufresne
addikt
Lemezkezelőhöz használatos alkalmatosság mi van linux-ban, ami mutatja lemezek kihasználtságát, partíciókat, aztán azokat lehet formázni esetleg. Konzolban ez hogy működik?
-
Dufresne
addikt
válasz
zLegolas #2000 üzenetére
Ezis elképzelhető, de én most winben azt nézem, hogy az egyetlen mappa, amit nem jelenített meg, az az, amelyik Ú (hosszú u-val) kezdődött. Többit megjelenítette, csak a hosszú ékezetes betüket nem ismeri fel azokban sem...
Meg lehet az említett megoldás működik, csak ha nem is látom az adott mappát, akkor hogyan állíthatom a jogosultságát, pl ha azonkívül, hogy nemlátom, még a nevét sem tudom fejből, csak ez a dilemma jutott eszembe.
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
válasz
T. Almeida #1998 üzenetére
Értem.
Mára utsó, ami felmerült bennem, hogy nem látom az össze könyvtárat a bemountolt partíciokról..nemtudom ez mitől lehet. LEgalábbis hda5-ön ez van. ÉS van olyan mappa is amit üresnek jelez, közben nem az... -
Dufresne
addikt
Nekem meg mára az utsó kérdésem, az iso bemountolással kapcsolatos. Szóval van mondjuk egy iso file-om a bemountolt hda5-ös partíciómon. Hogyan kell ezt akkor bemountolni?
-
Dufresne
addikt
válasz
T. Almeida #1994 üzenetére
Jó kérdés, még, hogy hogyan lehet belépni könyvtárakba konzolon belül...
Megvan''cd'' mint dos-ban annó
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
válasz
T. Almeida #1992 üzenetére
Még egy kérdés, hogy hogyan tudok bemásolni a /usr/share/pixmaps könyvtárba png filekoat, csak mert ha kijelölök egyet másolásra, akkor utána nemlátok a mappában beillesztés funkciót.
-
Dufresne
addikt
válasz
T. Almeida #1989 üzenetére
-t auto kapcsolóval működik a hda5-re is
Ezer köszönetCsak nemértem, hogy ntfs-t ha beírom, akkor miért nem...
-
Dufresne
addikt
válasz
T. Almeida #1987 üzenetére
LEhet benne valami, mert hda1-re remekül bejön ez a megoldás, köszi
Hogyan tudom megnézni, hogy milyen mountolható meghajtóim vannak? -
Dufresne
addikt
válasz
T. Almeida #1987 üzenetére
NTFS van rajta, csak azzal nem működött és gondoltam kiprbálom fat-al, de azzal sem ment.
Amúgy sudo mount -t ntfs /dev/hda5 /media/hda5 panarcsra bemountolja, csak nemtudok belelépni... -
Dufresne
addikt
válasz
T. Almeida #1985 üzenetére
A mountolásra gondoltam
Amúgy meg ezt dobja erre [link] -
Dufresne
addikt
válasz
T. Almeida #1983 üzenetére
Hogyan lehet még máshogy?
jah és a usernam '<>'' jelek között legyen? -
Dufresne
addikt
válasz
T. Almeida #1981 üzenetére
Hová is kéne ezt pontosan beírni?
Tehát, ha mountolok, akkor ilyen a parancs mondjuk: sodu mount -t ntfs /dev/hda5 /media/hda5 ebben kéne ezt beszúrni valahová, vagy az fstab-ba?
[Szerkesztve] -
-
Dufresne
addikt
válasz
ngabor2 #1917 üzenetére
Igazad van, nálam is megy min a kettő, csak kísérletezgetek, hogy belémrögzüljenek a parancsok, stb...
Amúgy which id után /usr/bin/id ezt írja ki, majd visszalapom a prompt-ot
Az fstab file-om, meg így néz ki: [link]
Amúgy tegnap óra van linuxom, úgyhogy kb olyan ez egyenlőre nekem, mint a kidobós vaksötétben...
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Másik problémán, pedig, hogy nvidia vga drivert sikerült feltelepíteni, de a platform driverrel nem boldogulok.
beadom a sudo sh NFORCE-Linux-x86-1.0-0310-pkg1.run parancsot, amire ezt dobja a gép [link] -
Dufresne
addikt
válasz
ngabor2 #1912 üzenetére
Én hoztam létre egy kapcsolatot a freeweb ftp szervere és a gép között (a helyek/kapcsolódás kiszolgálóhoz segíŧségével). De valamit nemjól sikerült beállítanom és nemtudok egyik beállított kapcsolaton keresztül sem csatlakozni. Ezt a csatlakozási problémámat a gftp-vel megoldottam, csak szeretném emellett törölni az idáig létrehozott kapcsolatokat, csak nemtudom hogyan kell
A másik gondom pedig még mindig a mountolással kapcsolatos. Egyik, hogy a bootlolás közben a mount local filesystem-re faild-ed ír a rendszer, pedig elvileg úgycsináltam, ahogy [link] itt található
A másik, hogy akkor már iderakom [link], hogy mit ad ki a mount parancsra konzolban és ha tudtok, akkor pls segítsetek, hogy hogyan kéne bemountolni a többi nem linuxos ntfs partíciómat.
Köszi előre is.
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Hogyan tudok törölni egy a kapcsolódás kiszolgálóhoz segítségével létrehozott ftp kapcsolatot?
Még a másik kérdésem az lenne, hogy az eddig bemountolt meghajtókat hogyan lehet unmountolni? Van-e ilye parancs, amivel egyszerre az összesen végrehajtható a dolog.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest