- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
válasz
Xmodule #31126 üzenetére
Milyen frissítésre gondolsz, az Ubuntu tárolójában levőre, mikor a kötőjel utáni szám nő, vagy mondjuk a 2.6.32-esről frissítenél 2.6.35-re?
Utóbbinál itt olvashatsz az újdonságokról (a kernel verziószámát átírhatod a címsorban arra, amelyikre kíváncsi vagy). -
-
ntomka
nagyúr
válasz
Xmodule #30702 üzenetére
Ritkán használok ilyesmit. A TC után winről mind egy nagy csalódás, tiszta körülményes használni. Néha az mc-vel szórakozok terminálban, de abban lassúak a fájlműveletek, szóval kezdek parancsokra átszokni. Illetve grafikus felületen a KDE beépítettjét szoktam, ha gyorsan kell valamit különösebb root jogkör nélkül csinálni, mert ezt egy kattintással át lehet alakítani paneles módba is.
Egyébként meg Gnomeon a Nautilus teljesen jó, a Nautilus elementaryba ráadásul van beépített terminál is már és az új verzók is tudnak kétpaneles módot.
-
válasz
Xmodule #30479 üzenetére
A tanúsítványával gondok vannak, háromszor kellett a figyelmeztetést átlépnem. Operával eljutottam addig, hogy kattintgatni keljen aztán meg beírhattam a felhasználó azonosítót meg a jelszót. Ennél tovább nem jutok, mert nekem ilyenem nincs. Te idáig eljutottál?
Amúgy szerintem Safari kell neki - https://ibank.cib.hu/Applet2.html. -
válasz
Xmodule #30361 üzenetére
Nem, a minimális lépések:
sudo apt-get autoremove --purge nvidia*
újraindítás, helyreállítás mód
sh ./....run
rebootHa gond lenne, akkor a /etc/modprobe.d/blacklist.conf fájlba írd be ezeket:
blacklist vga16fb
blacklist nouveau
blacklist rivafb
blacklist nvidiafb
blacklist rivatvDe ugye 10.04-ről van szó?
-
Siriusb
veterán
válasz
Xmodule #29978 üzenetére
Kimásoltam a saját conkyrc-mből az idevonatkozó részt:
${color lightgrey}CPU:$color ${execi 8 sensors | grep 'temp2' | cut -c15-16 | sed '/^$/d'} °C ::: ${color lightgrey}Core0:$color ${execi 8 sensors | grep -A 1 'Core 0' | cut -c15-16 | sed '/^$/d'} °C ${color lightgrey}Core1:$color ${execi 8 sensors | grep -A 1 'Core 1' | cut -c15-16 | sed '/^$/d'} °C
$color$stippled_hr${color lightgrey}Szerk: amint láthatod is, ez egy 2 magos procira van írva. Az ls-sensors fel kell rakni hozzá.
-
válasz
Xmodule #29970 üzenetére
Szerintem egyszerűen ott a probléma, hogy nem jó verzióval próbálod. A Preview cuccot kell letölteni és azt telepíteni.
Megnéztem netbookon 32 bites Ubuntuval és simán megy. Amúgy rájöttem, hogy Firefoxból kattintva erre az xpi-s cuccra, egyből felajánlja, hogy települ.
Nem baj, az én módszerem jobb, mert így Operával is mükszik. -
válasz
Xmodule #29968 üzenetére
Na most akkor összesítsük:
A /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárban kell lennie egy könyvtárnak, melynek a neve moonlight. Ez fontos, hogy ott legyen, enélkül nem megy (persze tele tartalommal). Emellett még ott kell lennie a libmoonloaderxpi.so nevű fájlnak is.
Még egy dolog eszembe jutott, jó architektúrára töltötted le? Mert bizony az sem mindegy ugye. Én asszem a 64 bitest írtam, de ha minden igaz, akkor neked a 32 bites kell. -
válasz
Xmodule #29966 üzenetére
Hülye kérdés, de nincs a Flashblock beüzemelve nálad? Mert akkor nem játsza le egyből, csak ha külön rákattintasz.
Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy nincs szükség rá, mert könnyen összelehet hozni olyan szituációt, amikor bizony jól jönne. De normál használat mellett általában a 4 GB-ból nehéz kifutni. -
PuMbA
titán
válasz
Xmodule #29957 üzenetére
A 10.04-ben lévő ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) még nem támogatja a GT2xx-eken lévő hangchipet. 10.10 alpha-val próbálkozhatsz.
-
válasz
Xmodule #29914 üzenetére
Szal letöltöd akkor a novell-moonlight-2.99.0.8-x86_64.xpi nevű fájlt. Archívumkezelővel nyisd meg és csomagold ki belőle a plugins könyvtárból a moonlight könyvtárat és a libmoonloaderxpi.so fájlt a /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárba.
Nyisd meg a Firefoxot, navigálj el az RTL Most oldalára, ott próbálj lejátszani egy ilyen Silverlightos videót. Először a kodekeket tölti le és telepíti, majd ha végzett, akkor nyomj egy F5 billentyűt az oldal újratöltéséhez. Ekkor már rendben lefogja játszani a videót.
Ennyi lenne a dolog. Amúgy nem tudom, hogy hivatalosan hogyan kellene telepíteni (de bizonyára nem így), én csak belenéztem ebbe az xpi-s fájlba és ösztönösen cselekedtem. -
válasz
Xmodule #29908 üzenetére
Az MoonLight és van külön Chrome-ra belőle plugin. Mondjuk annak a telepítését és beüzemelését nem tudom leírni, mert az kicsit másabb mint az Operás és Firefoxos, de a lényeg, hogy a legújabb verza kell, hogy az RTL Mostos videók menjenek. Nálam remekül viszi őket most mindkét böngészőben, jobb mint a régebbi flash videók.
-
válasz
Xmodule #29895 üzenetére
Hát, ez könnyen elképzelhető, persze. De csak úgy tudsz megbizonyosodni róla 100%-osan, ha SATA csatival is összekötöd a vinyót a lappal (mert hát a külső házból bizonyára kiszedhető a HDD). Telepítetted egyébként a gépedre az Ubuntut belső merevlemezre is? Mert akkor azt is összevetheted a külső vinyóval.
-
harry
veterán
válasz
Xmodule #29688 üzenetére
Telepítésnél azt hiszem a legelső lemez MBR-be rakja a grubot alapból, tehát belepiszkál, de tudtommal lehet partícióra is telepíteni, és akkor nincs ilyen probléma. De ezzel még nem játszottam, nem tudom.
Szerintem nincs különösebb értelme a 64bitnek, nálam az a rendszer némileg több ramot is evett, és flash/java gondok is voltak. 32biten is össze lehet hozni, hogy kezeljen 4gb ramot, a kernelt kell kicsit módosítani, hogy legyen PAE támogatás (ha jól emlékszem). Vagy server kernelt használsz, ami ezt alapból tudja, de nem tudom mennyire praktikus egy asztali gépen. -
válasz
Xmodule #29669 üzenetére
1. Lejátsza (Mért is ne tenné?).
2. Megfelelő lejátszóval biztosan nem lesz gond.
3. Mért ne játszaná le, főleg ha elég erős hozzá a hardver, vagy ha van gyorsítás? Nekem a monitorom pont ekkora, nem volt még gondom a FullHD videók lejátszásával sem. SMPlayer és VLC amit ajánlani tudok, a kimeneteket jól megválasztva. -
pc-user
senior tag
válasz
Xmodule #13075 üzenetére
Na én is valami ilyet olvastam, pont most szerettem volna leírni; nincs külön lomtár az lxde-ben...
A panelra, vagy az asztalra szeretnék kitenni valami elfogadható ikont a firefox-nak (pl. a sajátját), de egyenlőre nem sikerül...
A Gnome-hoz képest elég szűkreszabottak a lehetőségek...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Xmodule #13069 üzenetére
Jah, igen. Amúgy nem érzem gyorsabbnak az xubuntut, korábban mikor próbáltam, akkor sem tűnt gyorsabbnak, szal inkább nem állok neki mamáméknál még azt az idióta nyomtatót is újra bevarázsolni linux alá, marad a rendes Ubi, viszont mindkét gép kap 1-1 rendes P3-at 1GHz fölött.
-
rtom
senior tag
válasz
Xmodule #13008 üzenetére
Igen, a 32 bit-es rendszerek összesen 4 Gb memóriát tudnak címezni, de ebben benne van a video RAM is, ezért látszik csak 3,2. Lehetőségeid:
- PAE funkciós kernel fordítása (ezzel az ember a nyakába vesz mindenféle gondot, mert kompatibilitási problémái lehetnek nvidia driverrel, különböző inteles és wifi meghajtókkal - bár ezt csak olvastam, saját tapasztalatom nincs)
- 64 bit-es rendszer telepítése
- szerver kernel telepítése - ez tűnik a legkönnyebnek:$ sudo apt-get update
$ sudo sudo apt-get install linux-headers-server linux-image-server linux-server -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule #12917 üzenetére
...hát, elég határesetnek tűnik...
Szerintem ez egy olyan lap, ami a "korai időkben" támogatta az USB bootot... Ezekre jellemző, hogy nagyon korlátosak, kevés funkciót/rosszul (hiányosan) tudnak. (Ezért nem ment nekem sem a Win boot USB-ről egy P4-es lapon, ott a Linux elindult).Esetleg próbáld meg, grub4dos tovább jut-e vele.
A pen-t pedig mostani állapotban meg lehetne próbálni újabb gépen, hogy maga a rendszer jól van-e fent a driveon.
-
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule #12915 üzenetére
Lehet, hogy nem támogatja korrekten.
Slax is ugyanezt csinálja?
(Annak konkrétan be kéne hoznia egy grafikus boot menüt.)Mikori az alaplapod?
Szerintem próbálj meg egy BIOS-frissítést, ha van. (...de ne viharban!)
Illetve formázd újra a pendriveot, hátha filerendszer probléma.
-
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule #12911 üzenetére
Szerintem ha valamivel gond lehet, az esetleg a BIOS boot funkciói.
Bár a mai gépeknek tudniuk kell korrekten bootolni pen-ről.Egyébként jártam úgy P4-es gépen, hogy Linuxot bootolt rendesen róla, de működő boot-XP-t nem (fel szerettem volna tenni egy pen-re mindkettőt)... utóbbira csak a végén jöttem rá, amikor már szinte mindent végigzongoráztam, azóta pedig nem volt hangulatom újrakezdeni... szóval semmi sem tökéletes.
(Egykor a CD-boottal is voltak bizonyos esetekben gondok, talán még a mai gépeken is olykor.)
DSL-t csak CD-ről próbáltam eddig (egyébként szimpatikus rendszer), így nem tudom, milyen filerendszeren hajlandó futni (illetve feltettem vinyóra is, de az Linuxos fs volt), Slax biztosan fut FAT-ról is.
-
-
-
gyurman
tag
válasz
Xmodule #12789 üzenetére
Fent marad az ntfs3g. Én is így frissítettem a pulseaudiót. Jó lenne az is, csak az a baj, rosszul szól.
Skype webcam select
Srácok neketek megy a skypeben a webcam? Én kiválasztom, majd tesztelem, világít a kam és csak futó képet látok. Miért?
Tudtok erre jó angol cikket? Vagy jó magyar is. -
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule #12787 üzenetére
Úgy tűnik, van néhány nem elérhető forrás a tárolóid között...
/etc/apt/sources.lst-be szerintem beírtál néhány plusz sort, amivel gondok vannak...
...legalábbis ntfs-3g.sitesweetsite.info jelenleg (vagy ideiglenesen vagy végleg) megszűnt, ill. nem elérető.A ...flomertens.keo.in... címen pedig a hivatkozott file nem található, tehát úgy tűnik, ez a cím sem jó már ilymódon...
Egyébként ha nem muszáj, jobb nem használni külső tárolókat, általában a disztribúció tartalmazza a legtöbb szükséges programot.
Szóval szerkeszd meg ezt a sources.lst filet és töröld belőle azokat a bejegyzéseket, amik nem kellenek. Hivatalos Ubuntu tárolót nem tudok mondani, de szerintem grafikus felületen is tudod szerkeszteni valahol és valószínű, felajánlja őket.
-
Major Major
senior tag
válasz
Xmodule #12697 üzenetére
tedd fel a system-config-samba csomagot, akkor be tudsz majd állítani windows hálózatos megosztást
A Rendszer/Adminisztráció/Samba alatt találod majd a programot
Menj be a Beállítások/Kiszolgálóbeállításokba
Az Alap fülön Munkacsoport és Leírás értelemszerűen
A Biztonság fülön a felhasználóazonosítási mód legyen Megosztás (így nem fog jelszót kérni), és vendégazonosító ne legyen
Ha hozol létre megosztást, akkor a Látható elé mindenképpen tegyél pipátha végeztél a beállítással, terminálban adj ki egy sudo /etc/init.d/samba restart parancsot
-
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule #12692 üzenetére
Nem ismerem a Gnome hangbeállító felületét, de KDE alat kmixben be lehet állítani, hogy az alapértelmezett dolgokon felül megjelenjen pl. a MIC boost, valamint van külön egy Capture csúszka a felvétel hangerejének.
Én úgy tudom, az újabb kernelekben az OSS már "deprecated", vagyis lassacskán kiveszik belőle és már nem fejleszik.
Ha működik Alsa-val, akkor elsősorban azt érdemes használni...
-
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule #12685 üzenetére
Nálam nincs gond Skype-pal, igaz, webkamerát még nem akartam használni vele.
Viszont a hang jó, viszonylag sokszor használom. Hangerővel vagy egyéb minőséggel van gond?
...mert esetleg a csúszkákat érdemes lehet feltolni + a mikrofon erősítést is meg lehetne nézni, van-e olyan. -
-
gyurman
tag
válasz
Xmodule #12241 üzenetére
Meg lehet csinálni, hogy úgy is bootoljon és ne keressen az XP.
1. megoldás: Keresel egy linuxot, vagy valamit amivel tudod szereszteni a boot.ini fájlt. Vigyázz, mert rejtett védett és minden. Megkeresed mi az a partició amire telepítetted és átírod a számát. Valószinú valahol nagy számot látsz pl 3 vagy 2 azt kell kevesbbre írni.
2. megoldás, fogod a feltört xp lemezed, és miután kéri hogy nyomj egy gombot a folytatáshoz, elkezded pár 1-2 másoderces megszakításokkal nyomni az F10-et addig míg meg nem jelenik a nyomjon F2-őt felirat.
Hátradőlsz és várod míg betölt a konzol ott kiválaszthatod a telepített wint, majd bootcfg paranccsal talán find de arra rájösz. kapsz egy bejegyzést a boot.ini-be. Akkor megint keresel egy rendszer amivel azt editálhatod és beírod a végére azokat a paramétereket, mint az eredetinél volt.Ezután kersel egy windowst vagy wine alá letöltesz Registry Workshoppot, és betöltöd a softver és a local user hivet, tudod azok merrre vannak? Abban keresel E:\-t és lecseréled az összeset c:\-re.
Majd újraindít a rendszert és máris megy a win. Jó játék.
-
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #12246 üzenetére
Amúgy az Ubuntuban egyedűl az nem tetszik, hogy elég nagy a gépigénye. Most ezt csak azért írom, mert a lent említett configon is és az adatlapomon lévő configon is az xp 2x gyorsabb. Ez nem tudom miért lehet. Pedig ki van kapcsolva mind a két gépen az extra gyorsítás. Mondjuk ha be van kapcsolva akkor is lassabb az Ubuntu.
-
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule #12241 üzenetére
Sajnos ebből tényleg újratelepítés lesz (vagy visszateszed e-re), a registry-bejegyzések miatt. Nem tudok olyan segédprogramról, ami azt is átírná.
"Csak" ez a gondja...Egyébként az XP-s konzol a legkisebb mértékben sem DOS, csak szöveges módú parancssor, ami képes értelmezni néhány DOS parancsot.
Sok sikert a telepítéshez.
A Grub a fentiek alapján visszamegy rá, úgyhogy akkora gond nincs. -
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule #12236 üzenetére
Elvileg bootolsz egy live CD-ről és grub-reinstall /dev/hova
Esetleg egy reinstall:
grub
find /boot/grub/stage1 (megmondja, hol van a grub, ez alapján: )
root (hd0,1) (illetve hd(x,y) find válasza alapján)
setup (hd0) (ez a boot vinyó)Javítsatok, ha hülyeséget írok.
...hogy én mit nézek annyit a fórumon... lassú... mármint én.
Szerk.: Mit jelent, hogy elrontottad az ntldr-t?
Ha letörölted, másold szimplán vissza. -
gyurman
tag
válasz
Xmodule #12236 üzenetére
1. Linux cd megír
2. indítasz consolet
3. sudo grub
4. find /boot/grub/stage1
5. root (hdX,Y) hdX,Yhejére teszed, amit kaptál fent.
6. setup (hd0) ha nem akarsz másik boot managert telepíteni, ha akarsz akkor a felső hdX,Y akkor installálhatsz pl GAG -ot ha pl van egy BSD-d.
7. quit
8. restart
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest