Aktív témák
-
Xmodule
őstag
hi. tudtok valami grafikus mail servert? marmint azt szeretnem hogy amikor akarom akkor bekapcsolom a servert regelek valahova es igy megtudom kapni a leveleket aztan ki is tudom kapcsolni szoval igy nem jönnek spamok meg ilyesmik.van ilyen ingyenes program?
-
Xmodule
őstag
sziasztok. az lenne a kerdesem hogy valaki hasznal -e skype -ot ubuntun? nekem csak annyi lenne a kerdesem hogy chat nel nem lehet e a betumeretet nagyobbra allitani? mert igy alig tudom elolvasni amit irnak.
-
Xmodule
őstag
valami ötlet van erre az oldal töresre chrome alatt?
-
Xmodule
őstag
valamiert szetesett a prohardver a chrome alatt. a bal oldali sáv közepen van igy eleg erdekesen nez ki az oldal. szerintetek mitöl lehet?
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a valaszokat.
Kerdesem lenne még, van nekem egy 1TB -os HDD -ami ntfs re van formazva. Erdemes lenne e valahogy lementeni rola mindent es ujra formazni ext3 ra? Ezen van minden adatom. Lenne valami elönye az ext3 nak? Amugy van rajta par nagyobb file is mondjuk olyan 15-40gb osak is.
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Csak erdekelne, hogy ki melyik free filekezelöt hasznalja? En a krusadert hasznalom most, de lehet van ennel jobb is esetleg. Anno mikor windowson voltam akkor Total Commander -t hasznaltam es az nagyon tetszett.
-
Xmodule
őstag
hi. egy oriasi gondom lenne. be szeretnek lepni a cib fiokomba de sehogy sem tudok. semelyik böngeszövel nem engedi. fontos lenne hogy meg a mai nap betudjak lepni aki tud segitsen legyszives. ez a cim ami nem megy. azt irja hogy nem tamogatja a böngeszö. de akkor melyik tamogatja?
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Ha nekem zart meghajtoban feltett nvidia driverem 192.36.24 -es de az nvidia oldalon van mar 256.53 -as verzio akkor azt erdemesebb feltenni. Ha igen, akkor csak letöltöm azt a xyz.run file -t es futtatom? Valaki csinalt mar ilyet?
-
Xmodule
őstag
hello. en hdmi vel hasznalom, es nekem van hang. elöször nem volt mert a vga kartyan nem volt radugva a kis összekötö kabel vga-alaplap. azutan meg digital stereo outputra allitottam a hangdrivert. ezt követöen kikapcs a gepet majd ujra be. a sima restartnal nem muködött nekem, csak kikapcs bekapcs utan.
-
Xmodule
őstag
használ valaki conky -t? az erdekelne hogyan lehet megadni neki a cpu hömersekletet.
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Szoval eljött a hetvege a nagy valtas ideje. Fel is tettem a belsö HDD ra az ubuntut viszont nincs hang. Ugyan az a beallitas van mint a kulsö HDD -n amikor fent volt es nincs semmi hang. A vga hdmi portjarol jönne ki a hang a tv hdmi portjara. Ötlet? Amin van most es amin a kulsö HDD -n muködött is az Digital Stereo out + Analog stereo input
-
Xmodule
őstag
szerintetek az mitöl lehet, hogy amikor inditom a gepet akkor kb 1-1,5 perc mire bejön a login kepernyö, de kikapcsolasnal meg kereken 3 másodperc? lehet ennek köze hogy nem sata2 vinyora van telepitve hanem usb röl megy? marmint usb röl a sata2 vinyo. ilyen kulsö hazban van a hdd.
-
Xmodule
őstag
Sziasztok ismét. Feltettem az ubuntut és le vagyok nyügözve. Sokat fejlödött 2 év alatt. Viszont egy probléma még mindig van, ami anno is volt. Ha filmet nezek akkor horizontalisan tehat vizszintesen neha csikozodik a kép. Olyan mintha eltolodna. Ez nagyon zavaro. Ki lehet ezt valahogy kuszobolni? Mi okozza ezt?
-
Xmodule
őstag
HA felteszem az ubuntut egy kulsö USB -s vinyora akkor a gépben lévö vinyo boot sectorat nem piszkalja meg? Egyaltalan lehet kulsö usb -s vinyora telepiteni installalni?
Ja és érdemesebb -e a 64 bites verziot leszedni? Csak mert 4 giga ram van a gépben.
-
Xmodule
őstag
Ja egy szerintem fontos dolgot még elfelejtettem. A tv -re a gég a vga kartya HDMI kimenteröl van rakötve, szoval megy -e ilyen formaban? Mert amugy a HDMI -n valahogy nem jön jel a geptöl dos modban, csak mikor most jelen esetben betölt a win7. Elötte nincs semmi kép. Szoval telepitesnel tudnek monitor hasznalni ami dvi -s de utanna hdmi vel nem lesz semmi gond?
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Rég jártam itt, kb 2 éve lassan, de most ugy gondoltam ismét Ubuntura térnék át. Viszont le vagyok kicsit maradva, igy lenne pár nagyon egyszeru kerdesem. Szóval:
1: lejátsza -e a fullhd filmeket az ubuntu ?
2: regebben olyan problemam volt mar csak a sima filmeknel is hogy a kep valahogy darabos volt, mintha el lett volna vagva, igy hullamzott. Erdekes volt nagyon de amugy nem veszesen de lehetett latni hogy nem megy tisztan a kep. Pedig a legujabb NV driver volt fent akkor is. Szoval van e meg ilyen vagy mar tisztan szepen jatsza a filmeket?
3: Blu-ray filmeket tudja jatszani? van e hozza lejatszo program és azzal tiszán megy -e?
Nekem egy 40 es lcd tv re lenne kötve amin 1920x1080@60Hz kene muzsikaljon. Kb erre lennek kivancsiKöszi elöre is.
-
Xmodule
őstag
van különbség, ha csak wubi val vagy ha simán telepitem az ubuntut? mármint teljesitményben akár.
-
Xmodule
őstag
Amúgy, hogy lehet ilyen saját avatart betenni? mert sokaknak olyan van ami nincs is benne a választhatókba.
-
Xmodule
őstag
LXDE alá máshogy kell megírni a conky -t mármint más parancs kell neki néhány helyen. Tudok küldeni gnome osat meg lxde -set is irj privátot.
-
Xmodule
őstag
AMúgy ezt sosem fogom megérteni, hogy emesene ben miért kell egy file küldésnek 63% os CPU használat és 56 fok?
Elég mókás. Ráadásul kifagy a program is 1-2 másodpercenként.
-
Xmodule
őstag
válasz
pc-user #13081 üzenetére
De én nam azt írtam, hogy hangot, hanem csak ilyen szöveget egy ablakban
Amúgy nekem opera gyorsabbnak tűnik, mint az FF. Mondjuk néha kifagy és akkor ki kell lőni. Bár lehet azért mert nálam átlagban 10-15 ablak van egyszerre megnyitva.Abból egyik folyamatosan letöltés. -
Xmodule
őstag
válasz
pc-user #13078 üzenetére
Nem
Olyan az ikonja mint a terminalnak. Nem tudom miért. Amugy én operát használok. De FF -t is probáltam már kitenni de annak valóban nem volt ikonja.
Neked az ikonok miatt nem szokott néha ilyen figyelmeztető üzenetet adni mikor bekapcsolod a gépet? nekem néha szokott. -
Xmodule
őstag
Bekapcsoltam ma a gépet és az összes betű fele akkora lett
Érdekes dolgok történnek. Pedig nem is állítottam semmit.
-
Xmodule
őstag
Nem tudtok valami értelmes RSS olvasót? Mi több site ot is megtud jegyezni? Ja és különálló programra gondolok.
-
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #13026 üzenetére
Tényleg! Köszi. Esetleg azt nem tudod a conky miért nem jelenik meg?
-
Xmodule
őstag
válasz
pc-user #13021 üzenetére
Nem azt még nem kapcsoltam ki de most megteszem. Amugy arra rájöttél már, hogy az alkalmazás-indítóra hogyan lehet programokat tenni? Mert ugye ott van alapbol a PCman,terminal, és egy web browser de én még pár dolgot szeretnék oda tenin. van egy olyan menű hogy hozzáadás de valami *.desktop file kell neki vagy ilyesmi. olyat meg sehol sem találtam. Pl operát tenném oda. Meg ezt sem értem, hogy conky -t miért nem mutatja.
Ó-Ó az asztalon a jobb klikkes beállítást is sikerült ellőnöm. Most valami fekete menűs van -
Xmodule
őstag
Ebben az LXDE -ben miért nem látom a conky -t?
-
Xmodule
őstag
Hoppá. betettem a +2 giga ramot biosban rendesen kiirja hogy 4Gb itt ubuntuban meg csak 3,2Gb ot lát. Ez most a 32bit miatt?
Nektek eddig mennyi volt a legtöbb UpTime ujra indítás nélkül?
-
Xmodule
őstag
válasz
pc-user #13003 üzenetére
Köszi a linket. Amugy ez a Lxde nem egy külön distro? Csak mert ugye úgyl áttam, hogy le lehet szedni isoban. Tehát ez nem olyan mint a gnome vagy a kde, hogy csak beirom, hogy sudo apt-ge install Lxde-desktop. Amugy letöltöm és kiprobálom.
PazsitZ: amugy ha elszállna a grub akkor bebootolsz ubuntu lemeztöl és terminálban kiadod ezeket a parancsokat és jó lesz:
grub
find /boot/grub/stage1
root (hd0,1) <--ez neked más lesz valószinűleg.
setup (hd0) -
Xmodule
őstag
válasz
Xaero88 #12994 üzenetére
Üdv a klubban!
Kérdés. Ma a 2giga ramom mellé jön még 2 giga tehét 4 giga lesz. Szóval 64bit ready lesz az egész gép. 1. Lehet e a már fent lévő 32 bites Ubuntut valahogy ugy átalakitani 64 bitesre, hogy a feltelepített programok megmaradjanak(szeritnem nem), 2. érdemes- e egyáltalán 64 biteset feltenni? Mennyire van támogatva, és gyorsabb -e?
-
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12982 üzenetére
Istenem de zokni vagyok. emesene -re gondoltam. Nem tudom miért írtam aMSN -t...szóval az emenese rosszalkodik file küldésnél.
-
Xmodule
őstag
a python mit csinál? csak mert megy az aMSN és két filet küldök egyszerre és máris 50% cpu terhelés. ráadásul szakad a program. mármint irok megáll aztán késöbb pár másodperc mulva beteszi a szöveget.mintha lefagyna aztán ujra jó. ja amugy a python ra irja hogy 50% cpu usage
-
Xmodule
őstag
válasz
Siriusb #12945 üzenetére
igen.de mikor 2gigábol 2 gigát használ nem kicsit beszaggat a gép. és csak 2 folyamat volt. telepítés+msn. ubuntuban meg megy opera 8 ablakkal, skype, online radio vlcvel, letöltés, synaptic telepítés, msn és 500mb van használatban a 2gigábol.elhiszem hogy azért van hogy használja de nem mindegy hogy használja. ja és azt nem is mondtam hogy úgy darálta a vinyot mint egy mákdarálo. ezt sem tudom mire vélni. mindegy.
-
Xmodule
őstag
Mivel már a csapból is az folyt, hogy a win7 béta milyen jó, meghogy sokkal jobb, gyorsabb meg minden, mint a vista sp1 ezért leszedtem (ingyenes) és feltettem. Sajnos kell egy M$ nehezen tudok leszokni a szép grafikáju játékokról, tudom konzol
Szóval feltettem. Hát pár órát eljátszottam a rendszerrel nézegettem. Megállt a szivem mikor egy msn+game telepítés 2gb ramot megevett. Aztán sírva jöttem vissza ide a kis felépített ubuntumhoz. Pedig régen nagy win98, xp fan voltam. De most már nem térnék vissza egyikre sem mint main OS. Örülök, hogy megtértem. Az átállás elég nehezen ment. Hiába a megszokás nagy úr! De sikerült. Off vége
-
Xmodule
őstag
Szerintetek ha a dvd írom nem akarja törölni sem írni a dvd-rw -t és azt írja hogy DMA meghajtó hiba akkor tönkre ment az író?
DMA-driver error, CRC error
E: ASUS DRW-2014L1T -
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12922 üzenetére
Az UNetBootin nevű programmal teszem fel az isot.
Core2 nem az fbi ellen védekeznék, hanem a hackerek ellen.
Mondjuk az a pár ezer ft ami a számlámon szokott lenni nem tenné gazdaggá de azt mondják a szegény embert az ág is húzza
-
Xmodule
őstag
Nem tudom mi van már itt. A bios támogatja az USB ről való bootolást viszont akármelyik linuxnál ezt írja:
SYSLINUX 3.63 Debian-2008-07-15 CBIOS Copyright (C) 1994-2008 H. Peter Anvin
boot: (na itt nyomok egy entert vagy akármit és ezt irja mindenre)
Could not find kernel image: linux -
Xmodule
őstag
Szeretnék ugy megcsinálni egy Pendive os linuxot, hogy bebootolok róla, de fent van mondjuk a firefox+java mert arrol szeretnék bejelentkezni az online bankomban. Szerintem igy biztonságosabb nem?
-
Xmodule
őstag
válasz
Neil Watts #12905 üzenetére
Minig azt irja Could not find kernel image: linux
-
Xmodule
őstag
válasz
Major Major #12867 üzenetére
Csak ezket írtam be:
wget http://crunchbanglinux.org/build-scripts/crunchbang-installer-8.10.02.sh
chmod +x crunchbang-installer-8.10.02.sh
sudo ./crunchbang-installer-8.10.02.sh
itt a link mit kellet volna még hogy jó legyen? -
Xmodule
őstag
-
Xmodule
őstag
Én VLC -t használok zenére és filmre is. SZerintem a legjobb. Nekem leaglábbis ez jött be a legjobban. amugy van valami winamp szerű xmms asszem.
-
Xmodule
őstag
ez a crunchbang -et valaki megtudta csinálni? mert én elakadtam a sudo ./crunchbang-installer-8.10.02.sh sornál. azt írja hogy command not found.
-
Xmodule
őstag
OMG. Hazajöttem mondom de hideg van a szobámban (20 fok) a szokásos 28 helyett. Gépet bekapcsolom Ubuntu bootol 1-2 mp ig majd lekapcs. Na mondom ez mi volt. Akkor újra. Megint Ubuntu bootol 4-5mp majd leáll. Hoppá. Na megint bekapcs. Bebootol ubuntu beirom username/pass majd Ubuntu leállító képernyő és gép leáll.Komolyan mondom hogy 4x kellet elinditani a gépet, hogy felálljon a rendszer. Ez most mi? Vagy elfelejtettem ilyen hidegben kihuzni a szivatót?
-
Xmodule
őstag
-
Xmodule
őstag
válasz
CPT.Pirk #12822 üzenetére
Anyum gépében vagy egy GeForce2 MMX400 as 64MB os kártya. Ez sem csúcskategória. Monduk nekem pont 1024x768_86Hz en megy. Szerintem amugy Nv kártyák jobban vannak támogatva. Bár még sosem volt Ati kártyám. S3 viszont volt már mondjuk azzal pont nem probáltam Linuxot. Bár szerintem a nagyon régi kártyák max 800x600 at tudnak. De meglehet tévedek! Javitsatok ki.
-
Xmodule
őstag
válasz
vizimi #12791 üzenetére
Megnyitod GIMP -et. File->Létrehozás->Képernyőkép-> itt én arra szoktam menni, hogy Lefotózandó terület kijelölése-> Képkészítés gomb-> Kijelölöd a területet az egérrel->Ezután GIPM ben ott lesz a kép, ha akarod szerkeszted ha nem nem->Fájl->Mentés másként->Itt beállítod hova tegye alul file típust én JPG ben szoktam menteni. Ezzel kész. Utánna. Képfeltöltö-> itt megadod az utvonalat alul a mail cimet->megvárod míg feltölti van hogy sok idő!-> utánna legalul a közvetlen link ezt másolás-> itt PH!-n hozzászolásban link gomb majd beillesztés-> utánna vissza a képfeltöltös oldalra ott a kis képre jobb klikk majd kép cimének másolása->visszajösz PH! hozzászólás szerkesztőbe elvileg a "link" kéken lesz szóval kijelölve akkor nyomsz egy Kép gombot majd oda beilleszted a kis képnek a cimét. Igy betesz egy kis képet és ha ráklikkel valaki akkor nagyban megnyitja. Ennyi. Ha nem megy kérdezz. Ja a Kép gomb után beilleszted a kis kép címét utánna már annak nevet nem kell adni.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged