- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
-
n00n
őstag
Igen, hiszen az alapoktól rossz koncepcióval készült a gnome2. Ezért kellett kidobni.De te biztos jobban értesz hozzá, mint a fejlesztők, akik a sok gány hackelés mellett már nem bírtak normális kódokat írni. Egyébként semmi bajom a gnome2-vel, 6-7 évig használtam. Viszont belátom, hogy a fejlődés útjába állt...
-
-
rybank
senior tag
Na ezen a kettőn beszartam! Még könnyebb az átállás, aki akar.
(#44365) zed01 Igazából ez nem probléma. Hiszen van neked megfelelő felület.
(#44364) hcl Ha a kernelben ez egy "Ubuntu thirty party patches", vagy hasonló rész alatt van. Akkor nem sok módosítást tartalmaz. Számszerűen.
-
zed01
őstag
-
floatr
veterán
Ezen az alapon a Ford T-model is kiforrott, aztán mégsem azért kaparnak az emberek általában. Biztos meg vannak vezetve
Nemrég volt egy-két felmérés, hogy ki milyen környezetet használ bubival, és a nagy fanyalgások ellenére meglepően sokan voksoltak a unity mellett. Tod, ők azok, akik nem hintik az igét minden fórumon, és nem jajveszékelnek, hogy mivé lett a világ. Ha egy kicsit odafigyelnének a problémázók, és pozitívabb visszacsatolásokat adnának a Canonicalnak, meg lennénk lepődve, hogy milyen könnyedén építenek be újabb ötleteket. Bár mondjuk ezeknél az embereknél általában nem a jobbítási szándék a jellemző, hanem az h visszakapják a régi megszokott-megkopott fagolyót rugdosni, miközben azt figyelmen kívül hagyják, hogy a gnome2 nem csupán a Canonical számára döglött meg, hanem pár % nosztalgiázót kivéve mindenki dobta, ami kevés lesz a forkok fenntartására egy amúgy is csekélynek mondott piacon.
Sokkal többen fognak xfce/lxde alapú rendszereket használni, mint akik ezt a forkolósdit valamennyire is komolyan veszik.
-
-
-
Nem-nem, nálam SEMMI. Se a VLC, se a SM, sem az Mplayer nem tudja használni a VDPAU-t, pedig az mplayer szerint megvan a kimenet. Van még hozzá egy tesztprogi, amit egyszer néztem, de nem ment, most meg akarom megint próbálni, de nem fűzök nagy reményeket hozzá.
Különben ez legyen a legnagyobb bajom egy Linuxon, főleg egy tuningolt Core2-es gépen
-
BigManus
addikt
Szevasz Zed!
Miért van az az érzésem, hogy itt is kötekedni akarsz, mint anno a vírusirtó topicban?
Kendek nem ellened írta, nem a személyednek szólt, hanem egy egyszerű figyelmeztetés volt részéről!
Az meg a másik, hogy Ő milyen stabilitású rendszert használ, az had legyen már a magánügye. A kettő nem igazán függ össze, vonatkoztasd el. -
Valahogy olyan érzésem támadt, hogy valami kimaradt ebből a listából. Biztos, hogy mind a ~10.000 aktív PPA-t számba vetted válogatáskor?
Amúgy pedig én legalábbis nem ajánlanám, hogy valaki ezek közül felvegye az összeset. Csakis meggondoltan és a legszükségesebbeket érdemes használni. A rendszer stabilitását veszélyeztetik és hatalmas biztonsági rés is az összes PPA. -
Hát, most igazság szerint én a régebbi kiadásokban levő sudo 15 perces jelszóemlékezős beállításában találtam olyan lehetőséget, aminek segítségével simán szerzek root jogosultságot. Ha felhasználói jogosultságokkal eltudok helyezni egy fájlt, akkor már csak az kell, hogy egyszer beírja az illető a jelszót (akármihez) és már el is helyeződik az automatikusan induló, root jogosultságokkal rendelkező szkript a rendszerben. Mikor ezt felfedeztem, utána át lett állítva ez, így legalább idegesítőbb, de biztonságosabb is.
-
aag
őstag
Akkor én is mondok tényeket:
- a versenyeken másodpercek alatt törik fel a böngészőket. A linux alatt futókat is.
- a linuxos szerverek feltöréséről (pl. a Nemzetbiztonsági hivatalé, vagy éppen Debiané, stb) naponta érkeznek hírek. Vajon talán igazak?
- buta megközelítés a vírustelepítés vitatása. Manapság az információszerzés a cél. Az, hogy nem tudod, nem veszed észre, -és mások sem-, nem jelenti azt, hogy nem törtek be hozzád. Betörnek. Úgy jönnek befelé, mint déli szél a nyitott ablakon.
Mindez jellegében csöppet ellentmond az általad idézet nagyképű, bárgyú, szakmaiatlan és fennfennhéjázó szövegnek. De nem gond. Csak ringasd magad hamis biztonságérzet tudatában, annál könnyebb dolguk van azoknak, akik ...
-
kutkut
addikt
Ez csak a feltelepítést írja le. Vagy rosszul látom?
Amit linkeltem, ott a letöltéssel együtt fel is telepíti az ubuntut, kéri, hogy rebootoljak, válasszam ki az ubuntut a win7 helyett stb. Na, itt akadok el. Amit te linkeltél, ott eddig a pontig jutok el: "Induláskor választhatjuk ki, hogy Ubuntut, vagy Windowst szeretnénk e indítani" Ez után nekem nem a linkben szereplő következő kép van, hanem a fent említett "gave up waiting for root device..." szöveg. Ha félreértettem, akkor sorry.
-
-
linux-image-3.2.0-2-generic-pae
linux-headers-3.2.0-2-generic-pae
linux-headers-3.2.0-2
Alsa-headers nevű csomagról sajnos nem tudok... -
-
qamu74
őstag
"Telepítsd az Kubuntu korlátozott extrákat, az tartalmazza az összes szükséges gstreamer kodeket."
Na ezt hogyan kell telepíteni?
Arra a parancccssra amit leírtál (köszi), ezt írta ki a terminál:
qamu74@qamu74-desktop:~$ sudo add-apt-repository ppa:gstreamer-developers/ppa
[sudo] password for qamu74:
You are about to add the following PPA to your system:
PPA for GStreamer developersMore info: https://launchpad.net/~gstreamer-developers/+archive/ppa
Press [ENTER] to continue or ctrl-c to cancel adding itExecuting: gpg --ignore-time-conflict --no-options --no-default-keyring --secret-keyring /tmp/tmp.OMBAVDZwgv --trustdb-name /etc/apt/trustdb.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg --primary-keyring /etc/apt/trusted.gpg --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80/ --recv 688F8FE67057C366AFA97270C0B56813051D8B58
gpg: requesting key 051D8B58 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: key 051D8B58: "Launchpad PPA for GStreamer developers" not changed
gpg: Összesen feldolgoztam: 1
gpg: változatlan: 1
qamu74@qamu74-desktop:~$ -
-
-
-
Sting és a privát szemétdombja évek óta a szórakozás forrása számomra. Ha éppen röhögni akarok vmin, felnézek oda, biztosan találok vmit.
Az inkriminált kerneles dolog még csak nem is volt igaz, ugyanis nem a kernel, hanem az intel által készített béta driver okozta egyes NIC-ek elhalálozását.
-
-
-
aag
őstag
Természetesen, sőt még sok más egyéb is. A dolog sajnos nem ilyen egyszerű. Sokat foglalkoztam ezzel a témával és nem tudok senkiről sem, akinek menne. Pedig majdnem az összes magyar DVB-T TV-csatorna ezzel a kódolással megy adásba. Pl a TV2, vagy az RTL-KLUB is. Az AAC kodek hiánya nem csak azt jelenti, hogy a VLC-n vagy az MPLAYER-en kívül más nem játssza le a felvett filmet, hanem azt is, hogy nem lehet vágni-átkódolni. Ahhoz ugyanis legalább a dekóder része kellene a kodeknek. Minden dekóder ingyenes. Fizetni legfeljebb az encoderekért kell. Tehát el sem tudom képzelni miért nem telepíthető szabadon a lejátszó-kodek az Ubuntuba, de sajnos így van.
-
Ingyen nekem is adhattad volna, én örülnék annak a lóvénak, amit egy C2D-ért kapnék...
De amúgy az elv a lényeg. Egy jól megírt program okosan használja a memóriát. Ha kicsit tájékozódsz, látod, hogy pl. a szerveres világban a 100% kihasználtság a cél, mind procik, mind RAM esetén, mert a felesleges kapacitás is gáz, meg a kevés is. Kicsit lejjebb, asztali/mobil gépeknél is igaz ez; egy jó progi képes kihasználni a gépben levő ramot, és nem jó, ha kifut belőle. Ez egy sima netezés esetén nem gond, de pl. ha valaki komolyan rajzol, akkor az.
Barátnőm most egy újság oldalát rakja össze fotosopban, és az asztali gépe a 4Gb RAM-mal folyamatosan swappel a sok layertől (winnyóz). Egy kevesebb ramot zabáló oprendszerrel valószínű gyorsabban tudna dolgozni, mert nem várna állandóan a winyókerregésre.Azon kívül igen, most éppen olcsók a RAM modulok. Máskor meg nem lesznek.
-
aag
őstag
...és mi a helyzet a KDE-s Ubuntuval? Az nem oldja meg ezeket a buta GNOME-os dolgokat? Vagy jönnek helyette más bibik? Ezekről is szívesen beszélgetnék. Akinek van valódi használaton alapuló véleménye, kérem legyen olyan jó és ossza meg velem is.
-
Nowhereman
őstag
A Mintnek nem a MATE lesz az ütőkártyája, hanem az MGSE. Nem fogja senki visszasírni a Gnome2-t, ha a Gnome3 agyatlan újításait(ez kb. a módosítások 80%-a szerény véleményem szerint) ki lehet iktatni. És nem a Mint 12 megjelenése lesz a nagy dátum a Mint életében, hanem az ubi12.04LTS. Ugyanis a 10.04LTS támogatásának megszüntetésével fog kiderülni, hogy mennyien komálják az asztali 24colos egérmutatós mobiltelót...
-
-
pocokxx
Közösségépítő
Ó, nekem nagyon gyenge netem van...
De, ha win alatt fut az utorrent, attól az msn még nem lép ki... Még ezt kipróbálom, ha nem segít, akkor felrakom az XP-t. Bár korlátozni a transmissionben is lehet, de nem csak az a gond. Szóval szerintem kb fél év után visszatérek XP-re. Igazából bármit próbáltam megoldani ubuntun nem sikerült... Jó lenne, ha rátudna nézni valakii hozzáértő, de így... (Igazából nincsenek nagy gondjaim vele, de zavar, hogy ami van, azt nem tudom megoldani. win alatt nem nagyon volt ilyen...)
Most látom, hogy írtál még. Tűzfalat nem piszkáltam, de, ha nem lenne nyitva az a port, akkor nem is töltene le... Vagy tévedek...?
-
-
-
Ne haragudj, de indoklás nélkül ilyeneket ajánlgatni akkor sem kellene. Én is mondok pár tárolócímet amiről azt sem tudod, hogy mihez van és mit csinál a rendszerrel, persze önzetlenül, Te felveszed és ráfrissítesz a rendszerre?
A catalysthacks PPA-val tényleg nem volt gond Maverick alatt, de Natty alatt van. Méghozzá akkor, ha a libva-x11-1 csomag már telepítve van és arra frissíted rá. Magam is tapasztaltam és több embernek is le kellett már írnom a megoldást, különben nem tudott lejátszani semmit sem a VLC-vel, nemhogy hardveres gyorsítása legyen. Azon kívül mint mondtam, nálam jelenleg nem is működik a GPU-gyorsítás, szegmentálási hibával kilép a VLC ha aktiválom. Bizonyára ennek örülni fog az akinek fingja sincs róla, hogy mitől van, csak a javaslatodra cselekedett. -
És mégis mi az ördögért kellene nekem a Kubuntu backports PPA-ja? A többiről nem is beszélve. Ha már ajánlgatsz, akkor legalább azt írd le hozzájuk, hogy mi mihez van és miért jó nekünk felvenni őket. Lehet, hogy éppen egyáltalán semmi szüksége rá az embernek.
A catalysthacks PPA-hoz például leírhatod azt is, hogy frissítéskor problémák adódnak amiket kézzel lehet csak megoldani (libva1 <-> libva-x11-1). Nem beszélve arról, hogy csak HD-s szériákhoz jó ha fglrx-et használ az ember. De nekem például még így sem, mert szegmentálási hiba lép fel.
Egy szó mint száz, különösebb magyarázat nélkül ne javasolgass másoknak olyan PPA-kat amik problémákat, instabilitást okozhatnak. A fellépő problémák megoldásait pedig közöld, meg a használatuk előfeltételeit. -
M.W.H
aktív tag
szóval akkor most a te szavaid alapján igy döntöttem
fogom az ext4 es particiót és a swapet (ez a kettö a lemez elején van) törlöm ráhuzok egy vindozt(xp-t) belövöm faszán, leszedem az easeus-t megcsinálom az ext4 et és a swapet vele és már rá is rakhatom az ubuntut?kérdés le tudok csipni vele ugy hogy ne csipjek bele pár olyan szektorba ami tartalmaz esetleg vines fájlokat?
vagy vin telepitéskor a jelenlegi 20 gigást osszam ketté és akkor a másik 10 gigára mehet az ubuntu gond nélkül? 10/10 giga elég mindkettönek winnek biztosan lehet csak 5 öt kap -
ViZion
félisten
-
törölt tag
Nagyon off:
Láthatóan hiába fejlesztik pl. a Windows verzióit évekig, ha rengeteg olyan hiba van, amit az összes támogatott verzióban javítanak. Ez esetben így csak 10év+az XP kifejlesztésére szánt idő az az időmennyiség, ami alatt nem sikerült hibamentesre készíteni. A többit cska azért nem tudjuk, mert már nem támogatott.
Az opensource pedig: add ki gyorsan, add ki sokszor! (Vagy hogy is van?) És jönnek a bugreportok, és javítják. De nem kötelező normál kiadásokat használni, nem kötelező Ubuntut használni. Sőt, Linuxot sem kötelező."elvárom hogy minden jól működjön">Így is lehet. De te mivel járultál hozzá ahhoz, hogy te vagy más ingyen használhassa jó minőségben ezt a sw-csomagot, amit jelen esetben pl. Ubuntunak hívnak? Ha az "as it is" ezek szerint ki is maradt, miért érzed jogosnak, hogy reklamálsz?
-
Siriusb
veterán
A kozösségnek éppen az lenne a célja, hogy mindenki azzal járuljon hozzá a közöshöz, amivel tud, pl bug reporttal. Szerintem ez kellene hogy legyen a legkevesebb...
Persze egy vállakozási/vállalati környezetben nem az új funkciók azonnali használatba vétele, hanem a stabilitás a fontos, ott tényleg nem lehet tesztelgetni. -
RBJ
addikt
én is hasonlóan gondolom. pl apró dolgok vannak pl a firefox untiy alatt nincs benne a könyvjelzők import mentés lehetősége vagy a deluge nél egyszerűen nem tudom megnézni, hogy pl milyen verziót használok.
apró és lényegtelen dolgok de mégis idegesítőek. csak azt nem értem ha valamilyen verzió alakul akkor miért nem csak csiszolgatják miért mindig kiadni valami lomot pár havonta.
hozzáteszem nem rossz dolog ez az új panel dolog de mért nem csiszolják vagy még fél évig és aztán legyen végleges és tolják vagy 2 évig oszt jó van.
nem értem minek ez a nagy rohanás a verzióvátlásokkal.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged