Aktív témák
-
RBJ
addikt
válasz
Kendek #34834 üzenetére
Valahol úgy olvastam. De örömmel kijelentem, hogy maradok az ubinal.
Kiss kérdés. a képernyővédőt beállítom. a zárolást kikapcsolom mégis egy idő után csak fekete képernyő van.
be lehet állítani, hogy az aktuális képernyővédő állandóan menjen ne váltson át semmibe egy idő után? -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #34772 üzenetére
Na most nézem nem teljesen szó szerint. Mert csak a bluetooth ot, sötétítést néztem.
a kamera bekapcs, hangerő, működik. de a bluetooth, képercső fényerő és a ventilátor csendes mód nuku.
Hozzáteném ezek a módok mint Fn + másodlagos billentyű paranccsal lehet elérni ezen a notin.sőt a bluetooth nál azt is tudom mondani, hogy win él boot oláskor mindig felvillant a kis ledje a gépen de most ubin még ezt se csinálja. mintha nem is látná az adott eszközt.
van itt eszközkezelő féle ubin? -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #34729 üzenetére
ahogy mondanák a média markt os reklámban azért hülye azért nem vagyok.
vagy valaki mondja meg hol lehet megtalálni az ajánlatokat a frissebb verziókra ahol mindet mutatja.
ui.: a sikeres ubi tweak frissités után elszált a firefoxom és maga az ubi tweak is eltunt menüből. ajaj.ha a frissités kezelőre gondoltok ott nem ajánl fel semmit csak a rendszer file ok frissitését.
vagy ha a csomagkezelőre gondoltok ott is pl a firefox ra rá keresek csak a 3.6.16 mutatja a legfrissebnek. -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #34722 üzenetére
unity felület hasonló a netbook edition ban találhatóhóz?
Hát valamiért nekem nem fekszik. nekem ne mondja senki, hogy oda belehet zsufolni a parancsikonokat , mappákat úgy valakinek bejöjjön. görgethető stb de szerintem nem az igazi. /saját vélemény/
Mondjuk 2 hete linux ozok és elég volt az ubit megszokni de most már tudom mi hol merre nagyjából és teljesen logikus az egész. hát nehezen fogok váltani az biztos . de jó ideig maradok 10.10 nél.
tényleg elég gáz, hogy a panel helyett van a docky úgymond. pl ha futtatok valamit és letenném a tálcára akkor nem látja az ember ,hogy megyen az alkalmazás.
docky szerintem arra jó, hogy a parancsikonok, mappák rendezeten, vizuálisan csicsásan legyen a gépen. de , hogy panelt, vagy tálcát helyetesítsen az nonszensz.
de lehet én vagyok hülye mert mintha rémlene valami valamelyik dock kezelőnél mintha világított volna egy kis pötty az aktiv elem alatt.
Még egy kérdés van olyan az ubi nál mint a win 7 nél , hogy az aktiv alkalmazások ikonja jelenjen meg csak a panelon nem egy egész kiirásvalami? mert pl ha több alkalmazás futna a kövérsége miatt nem fér el. -
törölt tag
válasz
Kendek #34614 üzenetére
ó, köszi, ez remekül települt!
közben írtam a csomag karbantartójának, az is válaszolt, hogy egy másik csomagot tegyek fel (libwebkitgtk-dev), mert átnevezték... de ezt meg megint nem tudta feltenni rendesen (a függőségeinél az apt-get azt mondta, hogy ne mbírja letölteni őket... -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek #34622 üzenetére
Na jóvan. Valami laikus nagymamás, akarom mondani eccerű grafikus megoldás a hülyéknek nem létezik?
Az ilyen apró szarok miatt nem használ sok ember linuxot. Nézhet ki jól, tudhat sokat, ha egy ilyen windows alatt két kattintásos dolog itt egy terminálos paranccsal oldható meg.
-
törölt tag
válasz
Kendek #34605 üzenetére
problémának probléma, de ezzel a levlistás megoldással nem vagyok kibékülve
nem igazán tartom átláthatónak a dolgot...
valaki próbált már handbrake-et feltenni natty-ra? azt mondja kell neki a libwebkit1.0.2, ami nem telepíthető. ez igaz is, mert alapból nincs a tárolóban csak 1.0.0, de ha felveszem a webkit ppa-t, akkor sem tudja telepíteni, pedig akkor már megjelenik a csomaglistában, de a synaptic továbbra is azt mondja a libwebkit csomagra, hogy nem telepíthető.
-
törölt tag
válasz
Kendek #34595 üzenetére
köszi, ezzel tényleg sikerült, most jól megy végre!
amúgy hol lehet javaslatokat tenni a natty fejlesztésben? mert például az szerintem kritikus dolog a használhatóságot tekintve, hogy ha egy ablak 'urgent' státuszt kap, akkor a unity launcher ne 1 másodpercig csinálja azt a nyamvadt urgent animációt, hanem amíg rá nem kattintok, mert így kb azzal ér fel, mintha beírná a system logba, hogy történt valami...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek #34565 üzenetére
hát ez valahogy valami 80-as évekbeli popsláger lett...
különben kb. 2 A4 lapot tele tudnák írni az ubi kijavítandó idegesítő marhaságaival, amiből elvétve tudtam lehúzni egyet-egyet az új disztribek megjelenésekor. /a windows esetében egy karaktert írnék a hibabejelentés lapra - igen a minden kvantort/. A kezelőfelület a legkisebb gond - és valahogy mindig a felszín lett leginkább sikálva.
Különben meg hogyan akarná megakadályozni egy nyílt szoftver továbbélését? Max névhasználat - esetleg a Unity-t tudja zárt forrásúvá tenni/ez lenne a legkisebb kár/... -
PuMbA
titán
válasz
Kendek #34412 üzenetére
" Aztán ha folyamatosan frissítesz, vagy miután kijött a végleges, akkor onnantól már elmondhatod, hogy nem fejlesztői kiadást használsz, ennyi."
Egyes beállítások viszont valamiért nem állnak át frissítéssel és egy beta után is előszeretettel variálnak át mindent. Nekem a lucidnál meglátszott, hogy beta 1-ről véglegesre frissített 10.04 nem egyenlő egy frissen telepített véglegessel.
Laybee: Indítópultban vedd ki az NVIDIA X Settings-et. Akkor elvileg nem írhatja át.
-
zuzu000
őstag
válasz
Kendek #34398 üzenetére
Köszi,ki fogom próbálni,csak most nagyobb a baj.Kiválasztom az Ubuntut,majd:
ALERT! /host/ubuntu/disks/root.disk does not exist. Dropping to a shell!
BusyBox v1.10.2 (Ubuntu 1:1.10.2-2ubuntu7) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.(initramfs)
Reggel még tökéletesen működött,semmit se csináltam vele azóta.
-
-
válasz
Kendek #34355 üzenetére
2.6.31-től ott van az összes addigi kernel összes modulja, meg a src-ben a forrása... Mindig a legutolsót használom...
...1Gb a cuc, azért az annyira nem kevés...Baobabot megnézem, meg a korábbi kerneleket is le kellene akkor szedni a grub menüből is...
(Aha, a KDE nem takarítja el maga után a Dolphin előnézeti képeit... 5Gb volt belőle...)
Köszi
-
törölt tag
válasz
Kendek #34337 üzenetére
Nekem régebben a madzagos nettel volt baj, "Az eszköz nem kezelt" szöveget írta, és az istennek sem akart madzaggal csatlakozni, fél évvel azután, hogy madzagos csatlakozással telepítettem. Egy-másfél év múlva meg jó lett, de úgy, hogy közben is volt vele ide-oda: szintén madzagról raktam újabb rendszert, telepítés alatt és után volt net, egyszer csak elment, és megint a feni szöveg. A 10.04 óta meg jó. De a Wicd végig jó volt. Egy próbát megér.
-
válasz
Kendek #34334 üzenetére
Engem 'hál istennek nem érint a wifi téma. Már települ a kernel, nagyon kíváncsi vagyok a sebességére
Ha valaki még ilyen kíváncsi típus:
Linux Kernel 2.6.38 installation guide for Ubuntu Linux -
zodo
nagyúr
válasz
Kendek #34329 üzenetére
Köszönöm.
Plusz alkalmazásokat nem tervezek mert csak a hétköznapi dolgok használatára szánom.
pl. Opera böngésző hozzá a flash hogy online videók is menjenek, irodai progik amik alapból felkerülnek max. az Adobe reader kerül fel újként.
Vlc player és kb. ennyi.
Szóval még gyomlálnom is kellene az alkalmazásokból amik számomra feleslegesek.Szerk: 64bit-es verziót nyugodtan telepíthetem a gépemre?
Most olvastam hogy megjelent a Linux Mint Debian kiadás is.
Ezt érdemes feltenni?
Jókat írnak róla egy kezdő felhasználó számára.
Igaz többször telepítettem több linux kiadást is a gépemre, de csak ideig óráig bírtam a játék nélkülözése végett ill. ha valamit elbénáztam akkor nem tudtam rendbe hozni parancssor(ok) segítségével. -
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
válasz
Kendek #34302 üzenetére
Na, nem fogalmaztam valami pontosan, bocsánat.
A problémám az, hogy alsamixerben le akarom húzni az LFE-t, mert alapból olyan erős mélyhang van, hogy kirepülök a székből. Viszont ezek után, ha a panelon változtatok a fő hangerőn, az azonnal visszaállítja maximumra az LFE-t. -
Joshi
titán
válasz
Kendek #34196 üzenetére
Megoldottam most már sikerült, sőt egészen odáig jutottam hogy van egy jól működő Ubuntu 10.10-em SMPlayer és XBMC-vel amiken működik a VDPAU hardveres gyorsítás HD filmeknél. A probléma most ott van hogy a 23.976-os képkockás filmek picit darabosak mert a TV nem 24Hz-en hanem 60Hz-en megy. Az XBMC-ben van egy olyan funkció hogy a képfrissítésfrekvencia igazítása a film képkocka-sebességéhez de nem változik semmi ha bejelölöm. Igazság szerint a képernyő beállításoknál is ez a helyzet tehát hiába állítom be hogy 1920*1080 24Hz nem történik semmi marad a 60Hz.
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #34175 üzenetére
Rendben. Bár azt még mindig nem értem, miből érti a linux, hogy melyik "meghajtóról"
( és hogy azon belül is melyik partícióról -már ha partícionált az adott meghajtó- ) van szó?(Azt'szem linuxban nem meghajtónak hívják, amit annak hivnak windows-ban, de érted, mire gondolok, tehát ez esetben a médiadiskre mint meghajtóra gondolok.)
-
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Kendek #34091 üzenetére
ok, értem amit mondasz és ez a válasz a konkrét kérdésre. Én egy olyan barkács megoldásra gondoltam ezzel az egész gparteddel, hogy a /usr particiót lekicsinyíteni akkorára amennyit most foglal az /usr, vagy kicsivel nagyobbra és az igy felszabaduló helyet a diszken meg hozzácsapni a mostani /home-nak, vagy ha nincs külön akkor /-nek, mondjuk azt nem tudom, hogy a / állhat-e több darabból. Ha ez működőképes lenne akkor nem kellene fstabolni meg másolgatni se, igaz nem lenne túl elegáns se.
-
Chuck Norris
senior tag
-
n00n
őstag
válasz
Kendek #34047 üzenetére
Biztos nem javították még?
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/714300/comments/3
-
dcsabesz
tag
válasz
Kendek #33851 üzenetére
Sziasztok!
Elősször is szeretném leszögezni, hogy szeretek olvasni és nem lételemem a kattingatás.
Az történt, hogy sürgőssen kelett egy gép és rá egy rendszer és az Ubunut tünt a legjobb választásnak. Szóval most ismerkedek a Linux-al. És az volna a nagy problémám, hogy a nagyobb partíciót a z usr könyvtár alá sikerült csatolnom formázáskor és így nem tudok írni bele.
Hogyan tudnám leválasztani és átcsatolni a home könyvtár alá?
Köszi -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kendek #34044 üzenetére
Erről az Atheros problémáról tudsz valamit bővebben? TP laptopomban is az van, és (bár OpenSuse alatt, de ez most nem releváns ) nekem is gond van, mióta az új kernelt használom, konkrétan miután (fél perc - pár perc) megadja magát a wifi Linux alatt, még az aksit is ki kell vennem, mert különben újraindítás után még win alatt is rossz a wifi, szaggat az egér mozgása, amíg ki nem nyomom kézzel a wifi kapcsolóját. A külső DVB-T tuneremnek meg a 2.6.38-as kernel az alapfeltétele...
-
pethYeti
addikt
-
spirit007
senior tag
válasz
Kendek #34003 üzenetére
Győzelem, van haaaang!
Tegnap sajna 11 után értem haza, úgyhogy mára maradt a próba.
Mégegyszer köszi (mindenkinek) !ui.:
kereső használata esetén...
tehát ha valakinek Azalia (Intel HDA) no sound problémája lenne, egy megoldás:sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
And add the following line:
options snd-hda-intel model=generic
Save & rebootby: [link]
-
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #34012 üzenetére
csak mert megcsináltam macubutura kikapcsoltam pár rondaságot de mindent leszámítva jó hogy bal alsó sarokba lehúzom az egeret akkor látom az asztalt jobb alsóba meg ablakválasztás jön elő. gondolom compizba beállíthattam volna ezt csak nem is tudtam hogy létezik ilyen ficsör
szerk.: Requires installation of untrusted packages :// mindegyik ilyenre ezt irja
-
-
pethYeti
addikt
válasz
Kendek #33970 üzenetére
Alakul.
Tehát most így néz ki:
sh -c "metacity --replace & java -Xmx1024M -Xms512M -cp /home/pethy/Minecraft/minecraft.jar net.minecraft.LauncherFrame ; compiz --replace"Erre azt csinálja kikapcsolja a compizt majd egyből vissza, elindul a minecraft, bezárom compizról átvált compizra.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged