- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Magisk
Aktív témák
-
Joshi
titán
Korábban már felvázoltam a problémámat és most olyan tanácsot kaptam hogy szerkeszteni kellene az xorg.conf fájlt. Ha valaki csinált már ilyet vagy tud egy oldalt ahol magyarul találok használható leírást ezzel kapcsolatban azt megköszönném.
-
Joshi
titán
Hátha valakinek van megoldása a problémámra:
Olyan gondom van hogy a jelenlegi LG 50PK250 plazma TV-mel gondja akad a HTPC-re telepített Ubuntu 10.10 oprendszernek pontosabban a linuxos nvidia drivernek. A videókártya egy sima geforce 210 512Mb-os kártya HDMI-vel csatlakoztatva. A gondom az hogy nem hajlandó képfrissítési frekvenciát váltani a TV, kiválasztható 24, 30, 50 és 60Hz de mindig 60Hz-en marad a TV. Windowson nincs ilyen probléma ott működik. Próbáltam béta 270.29-es drivert is de ugyan az a helyzet. A hang se megy át HDMI kábelen pedig a megfelelő kimenetek vannak beállítva. Mi lehet a gond?xrandr parancs futtatásának eredménye ha ez számít valamit:
-
Joshi
titán
válasz
Kendek #34196 üzenetére
Megoldottam most már sikerült, sőt egészen odáig jutottam hogy van egy jól működő Ubuntu 10.10-em SMPlayer és XBMC-vel amiken működik a VDPAU hardveres gyorsítás HD filmeknél. A probléma most ott van hogy a 23.976-os képkockás filmek picit darabosak mert a TV nem 24Hz-en hanem 60Hz-en megy. Az XBMC-ben van egy olyan funkció hogy a képfrissítésfrekvencia igazítása a film képkocka-sebességéhez de nem változik semmi ha bejelölöm. Igazság szerint a képernyő beállításoknál is ez a helyzet tehát hiába állítom be hogy 1920*1080 24Hz nem történik semmi marad a 60Hz.
-
Joshi
titán
Raid0-ban van két db SSD meghajtó és erre telepítettem az Ubuntu 10.10-et, de telepítés közben kiírta hogy a rendszerbetöltőt nem tudja telepíteni válasszak másik meghajtót. Ilyenkor mi van?
ui.: rendszerbetöltő nélkül folytattam a telepítést, de ekkor azt írja hogy majd külön kell telepítenem azt.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy egy HTPC alapra melyik Ubuntu 10.10-es verzió lenne a legmegfelelőbb driverek szempontjából? 32 v 64bites?
Konfig röviden: AMD X2 Brisbane, Geforce 210, 2gb DDR2 800Mhz, iMON VFD.
Előre is köszi. -
Joshi
titán
Létezik olyan Ubuntu verzió ami csak a minimális rendszereszközöket és programokat tartalmazza grafikus felület mellett?
-
Joshi
titán
Sziasztok. Egy linuxos gurutól kérnék segítséget az XBMC Live alatt működő iMON VFD telepítéséhez/életre keltéséhez.
Linkeket már találtam a szükséges telepíteni valóról, de mivel nekem még soha nem volt dolgom linux-al így nehézségekbe ütköztem.
Segítséget előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Automobilista 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest