- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
aag
őstag
-
veze
őstag
én is ugyanezt kérdeztem korábban..
Kendek mester adta meg a választ, miszerint :
"Alt+F2 -> gconf-editor
apps -> metacity -> general -> button_layout, írd át :minimize,maximize,close-ra."de ha másik témát választasz azok között is van olyan aminek alabol a másik odalon van, legalábbis én találtam ilyet
szerk: opsz, közben látom már meg is írta
-
Az FSN.hu alapítvány kiszolgálóján található hivatalos, fő magyar tükörszerverrel van a probléma. Ez elég sokszor előfordul sajnos, így érdemes átállni valamely másikra. Ajánlott másik hazait választani, esetleg elég gyorsak a német szerverek is, legvégsőbb esetben a Fő kiszolgálót is választhatod, de azt annyira nem ajánlott leterhelni.
Synaptic csomagkezelő -> Beállítások -> Tárolók -> Ubuntu szoftverek fül -> Letöltés innen: Egyéb.. -
A /etc/rc.local Ubuntu esetében alapból nem bash, hanem dash szkript akar lenni. De magadnak olyat csinálsz, amilyet akarsz.
Nem értem, az induló folyamatokat hogyan akarnád egy szkriptben tiltani? Onnan maximum kilődözni tudod a már elindultakat.
Tiltogatáshoz írtam a sysv-rc-confot, azt nézegesd. -
Konkrétan a szkriptfájl nevét értem alatta. Abba beírhatod azokat, amiket szeretnél indítani. Bár mindent nem feltétlenül célszerű így indítani, mert a fájl root jogosultságokkal fut le. Igaz, a sudo segítségével ellehet játszani a jogosultságokkal, szóval igazából mindegy. A legjobb, ha van grafikus felület, akkor az indítópultba könnyedén lehet irkálni bármit a saját nevedben.
-
Egyszerűbb tiltáshoz:
sudo apt-get install sysv-rc-conf
sudo sysv-rc-confA futtatható szkriptfájlodat helyezd el a /etc/init.d könyvtárban, majd:
sudo update-rc.d fájlneve start 99 2 3 4 5 .
ahol a 99 meghatározza, hogy mikor, hányadiknak fusson le a szkript indításkor, a 2, 3, 4 és az 5 számok pedig azt, hogy mely futási szinteken. Ennél némileg egyszerűbb, ha csak simán a /etc/rc.local fájlba beírod amit szeretnéd, bár egyenértékű a fenti paranccsal.
Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch
- Kutya topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyomtató topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest