- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
viw
aktív tag
bár ez nem biztos h válasz Neked, vagy klambinak, de infóként: év elején kipróbáltam, működik. vpn kapcsolatokhoz beírtam aztán minden vpn-en ment.
-
aag
őstag
Igen, nálam is problémás volt. Most a XUBUNTU-t használom. Ez elég jónak mutatkozik. Csak ez meg lefagyogatott. Aztán rájöttem mitől. Túl sok áramot adott az új kernel. Visszanézve az értékeket a 10.04-esen, majd összehasonlítva a 12.04-essel jól látható volt a különbség. A BIOS-ban visszavettem egy picit és most nem fagy.. Majd a 3.3-as kernel megoldja ezt a dolgot. Talán.
-
-
aag
őstag
Újra kipróbáltam pendrávról futtatva a kubuntut. Dehogy tudja az alapból a JRE-t! És ugyanúgy nem írja ki a wifi-kapcsolat térerejét. És a tálcára rakni valamit egy rémálom. És-és... Szóval ez a Kubuntu nekem nagyon nemtetszik. Továbbra is aztmondom, hogy a MATE lenne az egyedül üdvözítő grafikus felület. De csak az. A többi felület és azok függőségei nem kellenének. Még nem tudom hogyan fogok szert tenni egy ilyen rendszerre, de nagyon örülnék neki az biztos. Talán ha megjön a 12.04-es minimal-CD és azt felrakom grafikus felület nélkül, majd rábűvészkedem a MATE-t és annak függőségeit, akkor elérem ezt az állapotot. Vajon csak nekem van ilyen igényem?
-
aag
őstag
És biztos, hogy tudod miről van szó. Mert nekem ez gyanús. Kattints rá a görbére a bal egérgombbal. Ki kell jönnie e részletes, függőlegesen két részből álló jávás-görbének külön ablakban. Nálad ez történik?
Egyébként ez a ferramroberto-módszer a múltkor sem segített. Mostmár annyi minden van fenn, hogy lehet már amiatt nem megy.
-
Nemtom, fontos-e a 3G -sége a kapcsolatnak.
Ha jól gondolom, az is csak egy interfész. ifconfig mit mond rá?Mert különben némi tűzfal állítgatás (forwarding és NAT beállítása az iptablesben), illetve egy echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward parancs megoldja, hogy a gép hálózati kártyái között legyen csomagtovábbítás.
A dolgot nálad az bonyolítja, hogy wifin menne a teló felé a net, tehát csinálnod kell egy wifi AP-t is a gépedből :S -
Az is Linux. Bármilyen hálózatot meg tudsz osztani amúgy, ha a megfelelő dolgokat teszed ) .
@sonar : Asszem nm-appletnek hívják... Terminálba ha beírod, akkor mi történik?
Meg találtam egy ilyet, bár nem tudom neked ilyen bajod van-e :
"So you’ve noticed the Network-Manager applet is missing from your notification area in Ubuntu and you can’t connect to your wifi or cellular network. Now what?Here’s a few tips to get it back, based on Ubuntu 10.10:
1) Make sure Network-Manager applet is installed
Open Applications > Ubuntu Software Center
Type ‘network’ in the search box and hit enter.
Locate ‘Network Manager’ in the application list and make sure it has a green check mark next to it.2) Make sure Network-Manager-Applet is set to run on start-up
Open System > Preferences > Startup Applications and make sure the box next to Network Manager is checked."
-
-
MacCaine
őstag
Van valami ilyesmi. Mondjuk nem weboldal.
-
leslieke
Jómunkásember
-
-
"és mégis csak az különbözteti meg vagy közös bennük, hogy kde , gnome, lxde, xfce és kész."
Nem. Akad pár nagyobb osztály, amiben kb. ugyanaz a működés, de amúgy hogy milyen pont a kinézete, az csak a fejlesztőn múlik.
Akad ugye Slack, Debian (ezen belül az Ubi, Mint, Chakra...), meg az RPM-et használó Süsü, Redhat/Fedora/Centos/akármi...
Pár kisebb pl. a Gentoo...De nem mindegyik működik másképp. Debian alatt ugyanazokat a parancsokat használhatod, mint egy Ubin.
-
God Vazzeg
veterán
Na neee
Pont ez a lényeg, win alatt még ennyi mindent se lehet testreszabni. Vannak jól bevált dolgok, és nem szívesen változtatnak a fejlesztők, joggal! Mivel megszoksz egy környezetet, magadnak beállítgatok, és ha utána egy homlok egyenes más környezetbe raknak, nem tudsz dolgozni, nem áll kézre. Miért kellene több ablakkezelő? Ezekkel nem tudsz megcsinálni mindent? Olyan széles lehetőségeid vannak, hogy a minimal desktoptól a full-ig minden megoldható alatta, sokkal szélesebb lehetőségekkel, mint amit ki lehet egyáltalán használni.
Én utáltam a win alatt hogy sok mindent nem tudok megoldani, ami itt alap, és 2 kattintással megvan. Teljesen a kezed alá tudod szabni a rendszered, de ugyanakkor jó, hogy egységes a gnome és a kde is, ha egy alap rendszer elé odaülsz, nem kell vakarni a fejed.
Ez az én meglátásom
-
MacCaine
őstag
-
@Vizion : Ez most kb. ugyanaz a nyafogás, mint amikor windózról váltók mondják, hogy ez meg az nem úgy van
1-2 parancs miatt nem kell kardba dőlni
@RBJ : A KDE kb. ugyanaz mindegyiken, a feltelepített programok miatt változhatnak parancsok, meg p. a rendszerindítás más, csomagkezelés, stb.
Pl. rpm-es disztrókon nem apt-get install, hanem rpm -ia , és hasonló szintű eltérések vannak. Megszokás kérdése. -
-
ViZion
félisten
Olvastam anno, amikor infót kerestem róla. Nem igazán informatív, az angol oldalon minden le van írva. Persze itt is vannak a sablon marhaságok, meg az evidens dolgok, ami minden linuxra igaz. Ez is ubuntu alapú, mint sok másik rendszer, de van rajta egy használható skin, meg sok apróság, amitől kényelmes lesz. Pl. Ubuntun a Nautilusból hiányoltam egy halom dolgot (ikonméret állítás, egér vissza gomb, scriptek), itt ez mind alap...
-
ViZion
félisten
Ubuntu az alapja, win/kde szerű a kinézete, de kb. ennyi.
Fizetősnél több progi, meg support van, de nem kell. Chrome is frankó, csak a "fejléc és keret megjelenítése" elől pipa ki, kész. Most folyik a disztribúció-frissítés, eddig minden frankó... és Ubuntuval ellentétben símán engedte törölni a számomra nem kívánatos progikat...svili: Ubuntu.com-ról tölts, és frissítésre is a main servert állítsd, az a biztos.
-
-
ViZion
félisten
Nekem régebben sem tetszett a Kubuntu. Ne kérdezd meg miért. Valahogy az egész KDE nem jön be. Kezdve azzal, hogy ennek az alapja az asztalra kirakott widgetek meg plazmoidok - nekem meg az üres asztal a bejövős.
Pendriveról egy Ubuntu 99,9%-ban megegyezik a telepítettel, legalábbis ott még nem volt soha gondom (kivéve az user error-t). Szerintem adok egy esélyt a Zorin-nak, ha nem jó, akkor Lubuntu lesz... -
rybank
senior tag
Habár nem olyan felhasználóbarát. De sok sok megát lehet spórolni a RAM-ból. Ha ott az lxpanel helyett az ember tint2-t használ. Láttam, hogy a desktop-ot egy fájlkezelő rajzolja ki. Ezek is súlyos megabájtok. Csak simán egy feh kell hozzá. A fogyasztásból ez kapásból kiszed vagy 17-20 megát.
-
MacCaine
őstag
(#46835) hcl:
+1
-
mzx
senior tag
Köszike.
Na most, az eddigi , ami fent van nekem, mondom, sikeresen lett telepitve (csak hát nem mukodik pár óránál tovább), nos, az nem fog "bezavarni" az általad ajánlottnak mukodésébe?
De ettol fuggetlenul is érdekel, hogyan lehet az eddig nálam telepitettet uninstallálni?
(Menümben láthato egy Java plugin control panel is ,meg egy policy tool - ezeken át is lehet?) Az icedtea-t tudnám uninstallálni, mivel az hagyományos, official repós. A többit hogyan? -
ViZion
félisten
Hááát.... ja. már én is látom pár disztró után, h debian és gnome/LXDE vonalon maradok. openSUSE jó amíg nem kell terminalba írni
Fedora asszony gépén volt, elég volt az alap dolgok, így ott sem volt gond...
Gnome Shell remixet majd kipróbálom, csak most átépítem a gépem, így várat magára a dolog. -
-
Attól függ, bár ha jól emlékszem, akkor az atomos netbookomon is hamarabb végzett.
Egyébként tényleg lehet ennyi, ha sok az adat (addig nem áll le amíg le nem másolta), illetve ha betelt a hely. Mert sajnos az mksquashfs nem mindig száll el hibával ha elfogyott a hely, hanem fogja magát és várja, hogy felszabaduljon. Múltkor írta ki a rendszermonitor mikor betelt a partíció, hogy valaminek a bekövetkeztére vár. Na mondom ez jópofa, amíg meg fut, addig nem lesz belőle hibaüzenet. -
Szerintem ez így nem rondább, sőt, mivel nem üt el a szöveg meg az egyéb elemek háttere az alap háttértől, inkább még jobban is néz ki. Bár tény, hogy így is sokkal fapadosabbnak tűnik mint bármely más, nem KDE-s kiadáson.
Egyébként Kubuntu alatt sem lenne ronda, ha nem lenne root jogosultsággal indítva. Legalábbis most már lehetne úgy is használni, mivel azelőtt annál is voltak méretezési problémák. De most, hogy fix betűtípus és -méret van belőve, így már tuti, vagyis az lenne ha nem kellene a root jog.
Csak azért nem zavar annyira, mert nem KDE-zek.
Amúgy pedig GNOME alatt is megvan ez a probléma a Qt-s ablakokkal, csak ugye ott a qtconfig segítségével frankón belehet lőni még a rootét is. -
-
aag
őstag
Figyuszka, nekem a legjobban a 10.04-es ubu vált be. Leszedtem róla a LibreOfficot és helyette felraktam az Abiwordöt meg a Gnumericot. Így most ráfér (nem live-módban, hanem rendesen) egy gyors 4GB-os pendrájvra úgy, hogy még marad közel 1GB hely rajta. Amelyik gépembe dugom, azon fut. Mindegyiken minden megy vele. Szóval most ezzel elég jól elvagyok. De persze mindenki azt csinál amit akar.
-
Azért ez nem ilyesmik miatt szokott lenni Linuxon...
@God Vazzeg : Hogy csináltad a kernelforgatást?
Nekem az volt, hogy lefordtottam, .deb csomagot csináltam belőle, és csomagként lehetett telepíteni. így magától belepakolta a GRUB menübe a kerneleket, és lehetett választani. Modulok elvileg az adott kernelhez vannak, nem közösek, de fixme valaki, ha mégsem. -
-
aag
őstag
Igen, ezzel én is így voltam. Az évek során végigpróbáltam szinte az összeset. Volt, hogy a SLAX is elég volt, de az UHU-lájvot is sokáig használtam. Aztán SUSEztam, majd majd néhány éve már az UBUNTU-nál maradtam. Most 10.04-es-t használok. A LinuxMint-et nagyon hibásnak találom még most a 12-es verzióban is. Van, hogy meg akarok nyitni egy alkalmazást és másodpercekig csak töpreng, hogy megnyissa-e nekem, vagy sem. A mostani ubiban a notbookokon való használhatóságot várom, hogy kijavítsák végre. Egyébként szerintem normál napi internetezéshez és irodai munkákhoz tutira az Ubuntu a legjobb választás.
-
-
-
Ugyanúgy, mint most tesztelésnél a Minttel. Ilyen szempontból nincs igazán nagy különbség az Ubuntu változatok között (a Mint pedig csicsás, de lényegében Ubuntu). Gondoltam egyébként, hogy nem lehet ilyen nagy probléma az alkalmazásban, hiszen ha nem is teszteltem mindegy egyes kiadással végig az összes funkciót, de azért az aktuálisan telepített rendszeremen végignyomatom. Van amit nem veszek észre azért, de azt, hogy nem működik egyáltalán a rendszermásolás és -telepítést, azt azért jó eséllyel igen.
Őszintén szólva nincs is sok ötletem, hogy nálad miért nem működnek jól ezek a dolgok, de talán tényleg nem általános jelenségről van szó, mert mások nem panaszkodtak. Márpedig a Live rendszer készítés és rendszermásolás funkciók már jó ideje a repertoár részét képezik, sokat nem is változtak mostanában.
Az általad linkelt képnél már az is fura, hogy a betűk és az elemek így összeolvadtak, pedig rögzített betűtípussal és mérettel rendelkezik (pont az ilyesmi elkerülése végett). -
Szerintem sincs köze hozzá, ennek az esélye eléggé elenyésző. Letöltöm azt a KDE-s Minttet, aztán tesztelek azzal is, biztos ami biztos. Csak közben elég sok dolgom volt és van, még egy angol valakit is oktatnom kell Gambasból, mert értetlenkedik. De valahogy elég nehéz angolul elmagyarázni a Debian csomagkészítés rejtelmeit. Nem beszélve arról, hogy ma még semmi PH!-t sem tudtam olvasni, annyira nem értem rá.
-
Egyelőre úgy néz ki, hogy nem tudtam reprodukálni a hibát. Készítettem egy Live-ot a notimon és benyomtam VirtualBox alá, de ahogy nézem, minden rendben van a rendszertelepítéssel. A rendszermásolással sincs ez másképp, megjelent ugyanúgy a forráslistában a Live rendszerkép.
Innentől kezdve nemigazán fogom tudni, hogy mi a probléma oka nálad. -
Live-on simán lehet frissíteni. Próbáld meg azt, hogy indítsad el a Rendszermenttet, majd add ki a következő parancsot:
touch /tmp/sbpointmodifyed
Utána pedig a funkciómenüben válaszd ki a rendszermásolást. Ha megjelenik a másolás forrásánál a Live rendszerkép, akkor már elvileg rendben áttudod másolni a rendszert. Ha ez a probléma, akkor pedig javítani fogom még ma a dolgot.
Csak így a kódokat követgetve ide-oda, elég nehéz átlátni, nehéz megtalálni a problémát. -
Na várjál, itt a probléma. Valamiért tényleg nem mutat semmit telepítésforrásnak, így viszont hiába is aktív az indító gomb, nem fogja elvégezni a telepítést, hiszen nem tudja, hogy mit kellene telepítenie.
Azt tudnám javasolni, hogy próbáld meg frissíteni a Rendszermenttet, mert mintha nem is a legújabbat használnád, hátha megoldódik a probléma.
Ha pedig nagyon nem jó, akkor megfogom nézni estére, hogy valóban fennáll-e a hibajelenség, és akkor javítani fogom a dolgot. Azután pedig megint csak egy frissítés után telepíthetsz is. -
Na most, ha a Live-on létezik a /usr/sbin/update-grub2 fájl, akkor engedi a GRUB 2 telepítését, egyébként pedig nem. Ha a másolás forrásának listája üres, akkor nem lehet aktív az indító gomb, így nem csoda, ha nem végez. De egyébként annak kell ott lennie, hogy Live rendszerkép. De a legjobb az lenne, ha küldenél a jelenlegi állapotról egy képet, hátha látok belőle valamit.
-
Nos, szerintem ne rendszertelepítést csinálj, hanem rendszermásolást. Legalábbis ha csak saját magadnak akarod visszarakni az elmentett rendszert.
Nem elég csak a /home alá csatoltatni egy partíciót, de ezt nem is tudod kivitelezni, mert nem engedi. Minimum egy gyökérpartíciót kell megadni, a többi alá van csatolva.
A GRUB 2 telepítése pedig csak akkor lehet tiltva, ha az eredeti rendszeren nem az volt telepítve. Az lehet a sima GRUB is, vagy akármi más. Ilyenkor kézzel tudsz a telepítést követően rendszerbetöltőt telepíteni.(#46123) God Vazzeg: Ha nem kerülne annyi időbe a számolgatás, akkor megcsináltam volna. Így pedig ha nem elég a hely, akkor kiírja hibaüzenetben a problémát. Kis logikával amúgy is kilehet következtetni, hogy 1-2 GB-os partíció nem lesz elég hozzá.
-
A folyamatsáv mutatja, hogy hol tart a telepítés folyamata, a végén pedig kiírja egy infó ablakban ha végzett. Ha a / alá csatoltattál egy megfelelő méretű partíciót, akkor az már jó, a többi alá nem feltétlenül szükséges (ugyanazt pedig nem lehet több helyre is). A GRUB 2 telepítésének alaphelyzete viszont auto és nem tiltva. Előbbi esetben eltudod indítani a telepített rendszert, utóbbi esetben pedig nem. Tehát vagy nem hagytad alaphelyzetben, vagy pedig nem rendszertelepítést végeztél.
(#46120) RBJ: Hát azt azért nem hiszem, akkor valami homok került a gépezetbe. A telepítés egy rendszerképből történik, a kibontás és másolás sebessége elég gyors.
Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen program, ami...?
- Mesterséges intelligencia topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest