- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
-
válasz
rum-cajsz #48665 üzenetére
Vagyis nem kapsz még egy terminált (ttyN) sem, hanem megáll a rendszerbetöltőnél? Mert ugye ha az Ubuntu minimállal telepítesz egy tényleg minimális rendszert, akkor az felrak egy kernelt meg pár alapvető csomagot és annyi. Nincsen grafikus felület, csak pötyögve lehet telepíteni később valamit. Az egész telepítő meg van vagy ~20MB.
-
aag
őstag
válasz
rum-cajsz #47749 üzenetére
Háló kártya a gép1be és a tűzfalon megosztod a netet.
Hüm-hüm, a Firestarterrel próbálom, de aszonggyahogy a "Tűzfal indítása sikertelen". A magyarázat nemsemmi: "Az eth0 eszköz nem áll készen." Közben a hálókártya kifogástalanul működik és össze is van kötve a ruter bemeneti dugójával. A Hálókártyán ég a zöld led. Tehát kapcsolat biztosan van. Én nemértem mi lehet a gond.
-
aag
őstag
válasz
rum-cajsz #47744 üzenetére
Nem, szerintem félreérted. Nincsen két ruterem, csak egy. Az internetet egy hotspotrol kapom egy wifi-n. Ezt az internetet szeretném megosztani egy másik pécémmel is. Van egy ruterem és egy másik wifim. Ezzel kellene tudni boldogulni. Van valamiféle program a beállításhoz az Ubiban?
-
-
válasz
rum-cajsz #42014 üzenetére
Pontosan mikor kell? Nyomogattam én az első másodperctől fogva, de semmi sem történt.
Amit mondasz, igen az lenne az igazi. Amit nem értek hogy a telepítő elvileg felülírja saját magával az mbr-t mégse tölt be a telepítő indításkor.Szerintem az lesz hogy újrarakom a lubuntu-t, és utána az xp-t. Hogy tudom majd megfelelően eltávolítani a lubuntu loaderét?
-
-
válasz
rum-cajsz #37192 üzenetére
Nem hülyeség azért amit mondtál, csak az ubuntu-desktop telepítésével ugyanazt kapod, mintha csak simán a desktop telepítővel nyomattad volna fel sokkal rövidebb idő alatt a rendszert. Mert úgy pontosan ugyanazokat a csomagokat telepíted, nem lesz kisebb vagy kevésbé erőforrás-igényesebb a kapott rendszer. Ha azt kihagyod és csak simán a gdm-et telepíted a függőségeivel, na az már úgy egy jó alap lehet. Csak pár extra csomagot kell/lehet még utána felnyomatni, de azt már lehet grafikusan is.
(#37193) Noddy: Pl. DesktopNova.
-
válasz
rum-cajsz #37181 üzenetére
Ha feltelepíti az ubuntu-desktopot, ami egy metacsomag és magával ránt mindent, akkor sokkal jobban jár ha a sima desktop telepítőt használja egyből. Ugyanis a képből kicsomagolás sokkal előbb megvan, mint a csomagok egyenkénti telepítése, a végeredmény meg ugyanaz. De egyébként pedig érdemesebb akkor is már a minimal telepítőt használni, az egyből a legfrissebb csomagokat szedi le és azokat telepíti.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy ruhás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen program, ami...?
- Kerékpársportok
- ASUS routerek
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest