Aktív témák
-
Thusor
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Reméltem pedig, hogy végre 12.04 alatt normális lesz a gépem, de így nyáron meg fog főni. Így sajnos megy vissza a Windows 7 mert az alatt nem hangos a venti, és normális a hőmérséklete is, valamint hosszabb az üzemideje is.
-
Thusor
őstag
Lehetséges az, hogy Ubuntu 12.04 alatt jobban melegszik alapjáraton a laptopom és jobban is pörgeti a ventit, mint Windows 7 alatt?
-
Thusor
őstag
válasz
buktagt540 #48820 üzenetére
Nekem teljesen rendben van az új kernel. Chromium rendesen megy. Rendesen leáll a rendszer. Ethernet kábel is működik.
-
Thusor
őstag
12.04 beta2 verzió nem frissíthető fel a végleges verzióra a frissítéskezelőből, csak ha újratelepítem?
-
Thusor
őstag
válasz
ViZion #48625 üzenetére
cpufrequtils nem tud olyat, hogy dinamikus saját maga állítsa? Mondjuk ha csak netezek akkor vegye le 1,2 GHz-re, de ha munkaigényesebb dolgot végzek akkor 2,53 GHz-re vegye fel? Mert utánanéztem, de csak azt láttam, hogy minimum, maximum, felhasználói beállítás...sehol sincs valami dinamikus. Egyébként egy Intel i5-540m processzorról lenne szó.
-
Thusor
őstag
Hogy tudom azt ellenőrizni, hogy a 12.04 alatt be van-e kapcsolva az RC6 támogatás?
-
Thusor
őstag
PPA-ból hogyan lehetne frissíteni a libupower-glib1 és upower csomagokat újabbra, hogy az ubuntu 10.04 kezelni tudja a laptopom fényerejét?
-
Thusor
őstag
Milyen program van ubuntu 10.04 alá ami kiírja a laptop különböző hőmérsékleteit, és ki lehet tetettni az óra mellé?
-
Thusor
őstag
Alternate és desktop verziók között mi a különbség?
-
Thusor
őstag
A 3.2-es kernelben javították az RC6-ot, így kevesebbet fogyasztanak a Sandy Bridge CPU-k. Mi a helyzet az első generációs i processzorokkal? Azok is kevesebbet fogyasztanak majd az új 12.04-ben? Mert eddig nekem mindig gondom volt az újabb ubuntukban, hogy sokkal jobban melegedett a gépem mint windows alatt.
-
Thusor
őstag
Ubuntu 12.04 LTS változatának végleges verziója jövő hónapban várható?
-
Thusor
őstag
Úgy nézem, hogy a skype pulseaudio-t használ a firefox pedig alsa-t...és a kettő egyszerre nem megy nálam. Hogy lehetne beállítani azt, hogy milyiket használják egységesen a programok?
-
Thusor
őstag
Mitől lehet az, hogy a hangkártyát/hangszórót egyszerre csak 1 program használhatja? Vagyis ha mondjuk már használja a skype, mondjuk telefonálás miatt, akkor nem tudok mellette videót vagy zenét hallgatni mert nem szólal meg. Ha pedig zenét hallgatok akkor pedig a skype nem hajlandó hanghívást kezdeményezni.
-
Thusor
őstag
Ubuntu 11.10 alá van valami olyan progi, mint Windows esetében a CCleaner, ami kipucolja a nem szükséges fileokat?
-
Thusor
őstag
válasz
God Vazzeg #47336 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Végül sikerült a dconf Editorral beállítanom.
-
Thusor
őstag
válasz
MacCaine #47329 üzenetére
Ha lekicsinyítem ottmarad az unity tálcáján...de ha bezárom, akkor a memóriában marad és ténylegesen nem zárja be, mert amikor újra elindítom a skypeot akkor kiírja, hogy már egy példánya fut.
Elvégeztem azt is amit írtatok, hogy adjam hozzá a fehérlistára, valamint feltettem ezt a skype-wrappert is, de semmi változás. Most már akkor is eltűnik a skype ha csak lecsukom. A skype-wrapper feltelepítése után hiába kerestem rá erre a programra nem találtam sehol sem, nem tudom így elindítani. Van valami tipp, hogy hogyan tudnám elindítani?
-
Thusor
őstag
Ubuntu 11.10 alatt a skype 2.2 beta verziót hogy lehet rávenni arra, hogy amikor bezárom a skypeot tegye ki jobb felső sorba...valamint ne tűnjön el a tálcáról, mert a háttérben megmarad csak nem látszik?
-
Thusor
őstag
válasz
God Vazzeg #47090 üzenetére
Virtualboxot még nem használtam, de VMware Player-ben win7 felmegy.
-
Thusor
őstag
válasz
Kendek #46772 üzenetére
Úgy olvastam a neten, hogy a 3.2-es kernelben már megoldották azt a problémát, hogy ne fogyasszon olyan sokat az ubuntu az aksiból...tehát, hogy ne olyan gyorsan szívja le az aksit. Tehát ezért gondoltam valahogy beletenni legalább annyira az újabb verziót az ubuntu 11.10-be hogy ne annyira gyorsan merüljön le az aksim.
-
Thusor
őstag
Jelenleg melyik az a linux verzió, amelyik jelenleg a legstabilabb és a legkevesebb probléma van vele?
-
Thusor
őstag
Ubuntu 11.10 esetében van valami energiatakarékos üzemmód az aksiról való üzemeléshez?
-
-
Thusor
őstag
Most vettem egy Seagate memntus xt hybrid merevlemezt. Ubuntu 11.10-et futtatok a gépemen. Hogyan tudnám frissíteni linux alól a merevlemez frimware-jét? A seagate honlapján van egy bootolható iso CD, amit ha kiírok akkor elvégzi ezt DOS-ból, de nekem a gépemben nincs ODD. Hogyan tunám ezt a bootolhato iso CD-t egy bootolható pendrivera kitenni és onnan elvégezni ezt a műveletet?
-
Thusor
őstag
Ezt kapom terminálból:
Unpacking JRE ...
Preparing JRE ...
Starting Installer ...
Could not display the GUI. This application needs access to an X Server.
You can also run this application in console mode without
access to an X server by passing the argument -c
******************************************************************* -
Thusor
őstag
CLC Genomics Workbench 3.6.5 verzióját ami elég régi, de eddig mindegyik ubuntu verzióval megfelelően működött, de az új 11.10-el nem megy, csak terminálban grafikus felület nélküli telepítéssel, de hiába telepítem így fel ha utána úgyszintén nem indul el a grafikus felület a programhoz.
-
Thusor
őstag
.sh fileokat hogyan lehet terminálban uninstallálni? Illetöleg szeretnék feltelepíteni egy programot, de terminálban ezt írja a telepítője:
Unpacking JRE ...
Preparing JRE ...
Starting Installer ...
Could not display the GUI. This application needs access to an X Server.
You can also run this application in console mode without
access to an X server by passing the argument -c
*******************************************************************Ilyenkor mi a teendő?
-
Thusor
őstag
-
Thusor
őstag
Hogyan tudok ubuntu 10.10 alatt Windowsos munkacsoporthoz csatlakozni?
-
Thusor
őstag
Milyen módszerrel tudnék a leggyorsabban a belső hálózat számára megosztani egy mappát? Fontos lenne, hogy Windows-os kliensek is el tudják érni, illetőleg, hogy csakis jelszavas belépéssel férhessenek hozzá.
-
Thusor
őstag
Ubuntu 10.10-re hogyan lehetne felvarázsolni a Firefox és Thunderbird legújabb verzióját a frissítéskezelővel?
-
Thusor
őstag
Ubuntu 10.10 alatt külső 22"-os monitoron használnám a laptopom. Hogy lehetne azt megoldani, hogy rendesen felismerje az ubuntu a monitorom, mert csak "Ismeretlennek" jelzi, így viszont a max felbontás 1360x768, ami igencsak kevéske, ennél jóval többet tud.
-
Thusor
őstag
Ubuntu 10.10 melyik verziójú GNOME fut rajta? Nekem jelenleg a 2.32.0 fut rajta. Ez a legújabb ehhez a verzióhoz?
-
Thusor
őstag
libupower és upower konfigurálása hogyan érhető el? Hp elitebook 2540p-n használok ubuntu 11.10-et. Szeretném beüzemelni a laptop automatikus fényérzékelőjét amivel állítja a monitor fényerejét a környezethez. Ehhez elméletileg a libupower és upower megléte lenne szükséges, ezeket fel is tettem a synaptics csomagkezelővel. De még mindig nem tudom bekapcsolni a fényérzékelőt a laptopon. Mit tudtok tanácsolni?
-
Thusor
őstag
Miről lehet hanghívást kezdeményezni? Mert a skype bugos 11.10 alatt, fagy, bezáródik...
Pidgin pedig nem képes hanghívásra msnen, gmail talkon pedig nincs hang.
-
Thusor
őstag
Érdemes feltenni már most az új 11.10-et? Eléggé fontos munkaeszköz nekem a gép...nem szeretném ha használhatatlan lenne a gépem a telepítés után.
-
Thusor
őstag
Abban tudtok segíteni, hogy ha SSD-re szeretnék ubuntu 11.04-et telepíteni? Mire kell figyelni telepítéskor és milyen filerendszerre formázzam? Mit érdemes a HDD-re áttenni? Feltelepítés után mit kell beállítani az SSD megkímélésének érdekében?
-
Thusor
őstag
Szeretnék érdeklődni, hogy az Ubuntu linux 11.04 kezeli-e a ericsson f5521gw wwan kártyát? Ez alatt azt értem, hogy tudok-e vele megfelelően hívásokat kezdeményezni-fogadni, illetőleg SMS-ezni és netezni?
-
Thusor
őstag
Van valakinek infója vagy tapasztalata arról, hogy Lenovo Thinkpad t520-on mennyire jól fut az ubuntu, működik minden driver vele?
-
Thusor
őstag
válasz
Nowhereman #36250 üzenetére
Végülis, nagy nehezen playonlinux-al sikerült feltennem az office 2007-et, és 3. próbálkozásra aktiválni is sikerült.
Milyen fordító programot javasoltok Ubuntura, amilyen a dativus is?
-
Thusor
őstag
Wine-al feltettem a Microsoft office 2007-et, de nem tudom aktiválni, mert azt írja ki hogy a termékaktivációs központ átmenetileg nem érhető el. Mi lehet a probléma?
-
Thusor
őstag
Olyan jellegű kérdésem lenne, hogy 11.04-el használok egy Epson stylus dx7450 multifunkcionális nyomtatót. Remekül nyomtat és szkennel de sajnos nem jelzi ki linux alatt a festékek szintjét. Ezt hogyan tudnám beállítani, hogy érzékelje a festékek szintjét? Valamint ha majd kifogy a festék akkor hogyan tudnám benne kicserélni, mert eddig windows alatt volt saját szoftver erre a célra de sajnos linux alatt ez nem elérhető, így valahogy majd ezt manuálisan kellene elvégeznem, hogy a nyomtatófej olyan pozícióba álljon hogy kicsrélhető legyen a patron?
-
Thusor
őstag
Wineból melyiket érdemesebb feltenni? A stabil vagy a béta változatot?
-
Thusor
őstag
Nektek is csinál olyat a 11.04, hogy bizonyos helyzetekben összeomlik? Nekem Chromiumban böngészés, vagy VLC lejátszás közben egyszer csak eltűnik a grafikus felület, és a parancssor kerül elő, majd a bejelentkezési ablakot feldobja, mintha kijelentkeznék. Szerintetek ez mitől lehet? Már újra telepítettem egyszer a rendszert, de még mindig ugyanez a baja...nem sűrűn fordul elő,de azért zavaró.
-
Thusor
őstag
válasz
fatal` #35784 üzenetére
Megpróbáltam terminálból, de ezt írta ki:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információ segíthet megoldani a helyzetet:Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
krusader : Függ ettől: kdebase-runtime de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: libkdecore5 (>= 4:4.4.95) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: libkdeui5 (>= 4:4.5.80) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: libkfile4 (>= 4:4.4.4) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: libkio5 (>= 4:4.4.4) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: libkonq5a (>= 4:4.3.4) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: libkparts4 (>= 4:4.5.80) de az nincs telepítésre megjelölve
E: Törött csomagok -
Thusor
őstag
válasz
Kendek #35781 üzenetére
Krusader-t próbáltam feltenni de rengeteg függősége van és valamiért nem akarja a csomagkezelő feltenni amíg azokat fel nem teszem. Amikor pedig a függőséget is fel szeretném tenni akkor, azoknak is van függősége, olyan mint valami ördögi kör
. Hogy lehetne ez feltenni egyszerűbben?
-
Thusor
őstag
Létezik ubuntura olyan filekezelő ami rendszergazdai jogosultságokkal tudna fileokat mozgatni illetve szerkeszteni? Valamint milyen lehetőségek vannak linuxra Hotspot Shield helyett?
-
Thusor
őstag
Olyan jellegű problémám lenne, hogy nem tudok mp3 fileokat átvinni a Nokia C3-as készülékemre, mert másolás közben hibával áll le: Hiba a file másolásakor. Hiba a fájl írása közben: -1: Unspecified error.
Ez mitől lehet? Hogyan tudnám átmásolni a zene fileokat?
-
Thusor
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #35721 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget. Fel is tettem a bitdefendert.
-
Thusor
őstag
11.04-re milyen ingyenes vírusirtót ajánlotok, amit csak néha futtatnék le a windowsos gépem miatt.
-
Thusor
őstag
-
Thusor
őstag
Olyan problémám lenne az Ubuntu 11.04-el, hogy néha nem mindig tudok rákattintani egy gombra, vagy Chromeban egy linkre, mert nem érzékeli, hogy rákattintok. Valamikor olyan is előfordul, hogy az egéren a görgetés megakad és pár másodperc után tudok újra görgetni. Ezek mitől lehetnek?
Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hardverkemping június végén
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Microsoft Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest