- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
válasz
God Vazzeg #48679 üzenetére
Ja igen, azt hiszem pont Te ajánlottad itt. Kösz!
Annyit még hozzátennék az előzőekhez, hogy nagy előnye továbbá, hogy ez is gördülő OS, azaz jönnek rá a frissítések, viszont az alaprendszer mindig az Ubuntu legutóbbi LTS kiadása. Tehát a mostanié a 10.04-es. Viszont a legújabb 1.4-es verzió, ahogy God Vazzeg is írta már megkapta a 3.2-es kernelt. És nálam is villámgyors, Unity után tiszta felüdülés használni.
-
rum-cajsz
őstag
hátööö. Telepít egy minimális grafikus felületet is tartalmazó rendszert, de nagyon kevés alkalmazással.
Ez a minimális hardver követelmény:
300mhz i386 Processor
128megs of RAM
1.5g HD spaceÉs ezeket a progamokat találd meg telepítés után (az alkalmazás listában):
...The only applications you will find pre-installed on your Bodhi system are Midori, LXTerminal, PCManFM, Leafpad and Synaptic... -
rum-cajsz
őstag
Ez még az ubuntu minimalnál is kevesebb csomagot tartalamaz, nincsenek benne se a gtk, se a kde alapfüggvényei.
A fejlesztésében részt vesznek az Enlightenment fejlesztői is, ami egyébként egy szupergyors ablakkezelő.
Tedd fel egy virtuális gépre és tegyél egy próbát, szerintem érdemes. Vagy usb-re írhatod és kipróbálhatod live rendszerként. -
rum-cajsz
őstag
Korábban javasolták itt a fórumon a Bodhi Linuxot, érdemes egy próbált tenni vele.
Ubuntuból faragják. Csak egy alaprendszert telepít, és utána neked kell kézzel összeválogatnod a programokat, amit használni akarsz.
Persze vannak programcsomagok is, ha lusta vagy, azt is telepítheted.
Az már bónusz, hogy enlightmentet használ, ezért nagyon kicsi a hardverigénye. -
rum-cajsz
őstag
Ha jól értem ezt akarod:
internet -> GÉP1 - WifiRouter1 - WifiRouter2 - GÉP2A GÉP1-en kell egy hálókártya, amibe beledugod a WifiRouter1-et és pl a firestarter tűzfallal megosztod felé a netet.
Ez után a két router között WDS segítségével tudod megosztani a netet, ha ismeri a routered szoftvere a megosztást. Ha nem támogatja valamelyik, akkor kábellel kell összekapcsolnod a routereket is.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
God Vazzeg #43683 üzenetére
Én Pidgint használok, de gtalkra, ott jól működik a mikrofon. De ismeri az MSN protokolt is, egy próbát megér.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
adidas4death #40653 üzenetére
Én ezt a magyar származású progit javaslom: unetbootin
-
rum-cajsz
őstag
válasz
#16820480 #40221 üzenetére
Én kipróbáltam egyszer az Ubuntu- One-t, de mivel a cégnél jelszavas proxy mögül netezem (amit az UO nem támogat) ezért inkább én is a Dropboxot használom helyette. Így sajnos nem tudom a választ a kérdésedre.
De ha valamit ki kell próbálni, szívesen segítek, csak mondd meg, mit tegyek. -
rum-cajsz
őstag
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Kendek #39278 üzenetére
"(#39277) pocokxx: Particionáláskor csatoltasd a meglévő partíciót ugyanúgy a /home alá, formázás nélkül. Ha a beállításaidat nem akarod átvinni, akkor pedig töröld a saját könyvtáradból az összes rejtett könyvtárat és fájlt még telepítés előtt."
Egyetértek a fent leírtakkal, anniyban egészíteném ki, hogy szerintem ajánlatos új felhasználó nevet adni az új linuxon (vagy a régit átnevezni a telepítés előtt), és akkor nem lesz gond a már meglévő home partíció tartalmával és a fájlok jogaival.
Mert az új linuxon feltehetően új userID lesz. -
rum-cajsz
őstag
válasz
alkesz77 #37175 üzenetére
Ha ragaszkodsz az ubuntuhoz, megpróbálhatod az "ubuntu server 32bit" telepítésével.
Először feltolod az ubi servert
Utána aktualizálod: sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
Végül felteszed a gnome-ot: sudo apt-get install ubuntu-desktop gdm
utána újraindítod, és a gnome-ban kiszeded a számodra szükségtelen alkalmazásokat (kiveszed az elindulását: administration-startup applications; vagy synapticban törlöd a progit)Elvileg ez a legkevésbé erőforrás igényes Ubi. Pontosabban a Gnome helyett tehetsz fel még kisebb igényű ablakkezelőt is (pl. lwm)
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest