- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
chab7
addikt
válasz
rybank #50010 üzenetére
Bocs a késői válaszért, de Debian telepítéssel voltam elfoglalva. Az aláírásomban lévő LMDE pl gyorsabb, de ami még fontosabb, akadásmentesebb (az én konfigomon legalábbis). Viszont van ami nem megy benne ami az Ubiban igen. Ezért álltam neki most egy Debiannak, elvégre mindkettőnek az az alapja. Hátha az lesz a gépemnek az arany középút
-
vodkaboy22
addikt
válasz
rybank #49761 üzenetére
Én mivel "szeretem" a laptopom nyustolni : latex fordítas közben matlab szimuláció + wine foobar + külső monitor és laptoplcd + min 5-6 ablak chromium nagyon számít az, hogy a az lxde csupán 200-350 Mb ram között eszik és gyors nem terheli a gépet még +ba. csicsa meg kell a fenének így is megszoktam, hogy pár script + alt-f2 használatával mindent pikpak gyorsan megtudok nyitni, elérni, használni. Az androidos tablet meg otvan csicsának ha kell...
-
kispx
addikt
válasz
rybank #49220 üzenetére
Legfrissebb Ubuntu (64 bit), de régebbi kernelekkel is ez van.
Még egy pár infó:
A laptop ASUS K50IJ-SX036SX
AIDA reportból részletek:
Alaplap:
CPU típusa Mobile DualCore Intel Celeron T3000, 1800 MHz (9 x 200)
Alaplap neve Asus K50IJ Series Notebook
Alaplapi lapkakészlet Intel Cantiga GL40
BIOS típusa AMI (07/10/09)Megjelenítés:
Videokártya Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (801324 KB)
Videokártya Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (801324 KB)
Képernyő LG Philips LP156WH2-TLE1 [15.6" LCD]Felbontás: 1366x768, 60 Hz
A Chakra-nál is vibrál a képernyő (nyílt és zárt driverekkel is)
Egy képernyőkép a System Info nem ismeri fel a videókártyámat.
-
törölt tag
válasz
rybank #48741 üzenetére
a lubuntu-core nem csak egy metacsomag, mint az ubuntu-desktop meg a kubuntu-desktop? nézd meg a leírásában, de szerintem az lesz. ha az, akkor semmi gond, az ilyenek csak azért vannak, hogy egy mozdulattal fel tudd telepíteni mondjuk a fél asztalkörnyezetet.
aag: nem tudom, szerintem azért került be többek közt a 3.2-es kernel, mert ebben már jó. mondjuk én 3.3-ast használok már egy ideje. de amúgy miért lenne botrány?
-
-
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
rybank #46719 üzenetére
igen, az indok az, hogy egységesíteni akarják a fejlesztést a különböző platformokon, így kizárólag csak valami "Pepper API"-ra fognak fejleszteni, ezt használja a Chrome/Chromium is. Firefox nem támogatja ezt az API-t, ezért nem lesz rá friss, viszont még meggondolhatják magukat a Mozillás srácok.
-
ViZion
félisten
válasz
rybank #46460 üzenetére
A chrome, chromium is pluginként tartalmazza a flasht, amit az adobe-ról frissít. Nincs különösebben belehegesztve. (about:plugins és részletek)
Zorin elvileg Ubuntu a lelke mélyén, azon egy asztalkezelő, kész. Ha Gnome Shell-t rá tudom böngyölgetni, akkor jó. Ha nem, akkor pendrive formázása, kész
Canonical sem segített, amikor Ubuntuval gond volt...Ti viszont sokszor.
-
ViZion
félisten
válasz
rybank #46452 üzenetére
Lubuntu nem az én gépemen van, így ezt nem tudom.
De Ubuntut az openSUSE símán állva hagyja. Iszonyat gyors, gyakorlatilag az nyílik amire kattintok. Leálláskor sem kell várni, elszalad vmi szöveg (gondolom a leállított folyamatok listája), kész. Ubuntu még lefőz egy kávét, és ha az ATI driver is úgy akarja, akkor ~1 perc alatt áll le... Ami nagyon szimpatikus, h ott van minden, lehet állítgatni, mint anno a 10.10-nél (pl. induló progik), Shell extensionokat lehet letölteni, működnek szépen.
A telepítője viszont Ubuntunak sokkal jobb, openSUSE telepítéskori partícionálója katasztrófa és egy durva tréfa ocsmány keveréke, átlag-user itt feladná...
Amúgy is amit adnak (már Ubi 12.04-ben is) a GParted helyett egy gagyi...
oS-en GPartednek nem elég a root jogmásik parancsal kell indítani, hogy tudjon buherálni, de ennyit megér.
Amúgy teljesen rendben van, még pár dolog hiányzik: SSD optimalizálás, HDD felcsatolás, pár program... Néztem Fedorát is, hát ugyan az, csak másik a háttér, meg nincs Yast, de amúgy még tán' a programok is dettó egyformák. Pörgős mindkettő.
Shuttleworth megbánja még, hogy nem Gnome Shell-t használ... főleg így, hogy kvázi elhatárolódtak még a KDE-től...ez már Distrowatch-on is látszik, sokan elhagyták az Ubuntut. -
ViZion
félisten
válasz
rybank #46435 üzenetére
A Lubuntu nálam vérzett pár helyen... sajna a Xubuntu is, pedig nagyon bizakodó voltam.
openSUSE-t felraktam, gnome shell nagyon jó. Ami a durva, hogy a nautilus bénaságainak nyoma sincs... viszont a gnome változat nem magyar, de ezt kibírom.
...és Chromium stabil, nem nyekereg, nem omladozik. Ubuntun semmit nem vitt, a flash haldoklott. -
Mtbsrác
senior tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
rybank #46235 üzenetére
Igazából C fordítót fogok futtatni és ismerkedni a Linux-szal, kb ennyire kell. De mint kiderült, tudtom nélkül elajándékozták a HDD-t, így egyelőre napolva a projekt.
De miért lesz lassú 40 gigán? 12 gigát ajánlotta anno és 2 giga swap-et. Win 7 is röhögve elmenne 40 gigán.
-
-
-
-
-
-
válasz
rybank #46037 üzenetére
Puppy-n gondolkoztam én is a P1-es laptopra... Most ment fel egy Slackware 10, ami tök jól megy, csak atom macerás bármit felfaragni rá -> Pidgin kéne, de nagyon nem akarja :S
Még a Deli-t kéne megnézni.
De mondjuk ezeket nem annyira tartom teljes értékű OS-nek. Egy 6-7 éves gép az P3/1GHz környéke, meg P4 is lehet -> azokon már az Lubuntu jól elfutkorászik, ha van 512Mb RAM. -
RBJ
addikt
válasz
rybank #45964 üzenetére
jé tényleg és /rendszertelepítés. Bazm.....g Kendek . Te egy zseni vagy bátyám.
Jutalmat érdemelsz.
Nemzetközivé kő tenni!!
Na most nézem, hogy annyira takarítottam a gépet kifele, hogy a live rendszeremben már nincs ott a saját mintes programinditó icon. apró bibi ami két kattal orvosolható de már legyen már tökéletes a live rendszerem.
lehet csinálok egy újat. -
RBJ
addikt
válasz
rybank #45955 üzenetére
üres a gépem szinte így vagy 2Gb van. na megint egy kis problem. megszakítottam a live készítést azt hittem megfagyott mert sokáig csinálta. a gond a következő , hogy abban a mappában ahova tettem az iso t elvileg rejtett állományként ott van és nem tudom kitörölni. már csak azért érdekes mert ha most csinálni akarok egy új live ot akkor nehogy már bevegye ezt a maradványt az iso ba. törölhető? vagy uninstall install az egész rendszermentet?
de már látom, hogy nem veszi bele. de lehet biztos ami biztos alapon kitakaritom és újrateszem az egész rendzserment et.
-
ViZion
félisten
válasz
rybank #45669 üzenetére
Nah igen... videókhoz nem csinált, mondjuk ezek elég nagyok. Az alapértelmezettre beállítottam a Leafpad-et, mindent azzal nyisson, etc. DE nem jegyzi meg, mindíg terminalban akarja futtatni... Megvárom az új verziót, és teszek majd próbát. Minden esetre sok okosság van benne, ami Nautilusból kimaradt.
-
benzol
aktív tag
válasz
rybank #45545 üzenetére
szerk: rybank: ez nem válasz ... új üzenetként akartam írni de már ez sem megy nekem
Sikeresen belefutottam az alábbi hibába : errno 5) input/output error
" Input/output errors are typically physical hardware problems. Canonical can't do very much about this." 2011 01 31
A 10.04 Ubuntu csont nélkül, hasonlóan a 11.10 Xubuntu, néha a 11.10-es ubi is települ, de a 11-es illetve a 12-es Mint mindig ugyanannál a pontnál hal bele a telepítésbe...
Remélem egyszer sikerül ebben a konfigban kicserélni a winyókat valami normálisra
PIII 1400Mhz Tuala +512 SD RAM + 40GbMaxtor (1276 Bad sector) + 60 WD (~50 Bad Sector).
De szerintem nem egyértelműen a Bad sectorok okozzák. Bad sector mentes gépen is kaptam ezt a hibát első telepítésre, a második próbálkozásnál már nem volt.. pedig nem változtattam semmi.
lefáradtam.....
-
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
rybank #45354 üzenetére
Hallottam vmit, h ez csak rejti... nem tudom. FF-el 7-es óta rengeteg bajom volt, inkább lemondtam pár hasznos kiegről, Chrome így is gyorsabb, stabilabb.
Kernelt nem fordítanék, nem vok akkora májerSebesség amúgy rendben van, csak még 286-os időkből bennemmaradt, h ami nem kell, ne fusson. Értem én, hogy háttérben van, és gyorsabban indul... de pl. bluetooth-ot havota 2× nem bánom, ha lassan indul...
Music store lens, meg midi lejátszó sem hiányzik, automata backup és frissítés minek nekem? Megoldom manuálisan, nekem tetsző időben. Apróságok, de ilyen vagyok -
ViZion
félisten
válasz
rybank #45323 üzenetére
Kerestem egyenként, de főleg olyasmi van hogyan telepítsük, az nincs, hogy mi van ha már ott van, meg kell-e.
Timidity is ilyen, valami midi lejátszó. na azt ké'ne vinnie a mplayernek is, killall, youtube-on van hang, videókban van hang, rendszerhangok vannak...
Ezt az oldalt találtam, kiindulásnak jó. [link]Induló elemek között is van pár fura: Onboard -kell ez nekem? Nem hiszem. Jockey is indul, és terhel induláskor... kiszedtem, majd manuálisan keresek.
-
ViZion
félisten
válasz
rybank #45207 üzenetére
"Lubuntu. Próbáld ki, mondogatják, hogy fapad, de nekem nem. Viszont turbó."
Akkor mi van? Nem az asztalt nézi az user. Ha nem bírja a gép, akkor kompromisszumot kell kötni... ...vagy költeni a gépreNekem tetszett, csak bekavert Ubuntunak, majd LiveUSB-vel megnézem.
RBJ: Pinta képszerkesztőt próbáld ki. Nagyon jó (nem azé' mert fordításban benne voltam). Igazi mini "fotosop", átlag dolgokra bőven jó. InkSpace vektoros, nem képszerkesztésre, hanem rajzolásra való.
Kendek: Rendszermentel nem tudtam felcsatolt NTFS partívióra menteni... erre van vmi hegesztés? SSD-n nincs elég hely.
-
RBJ
addikt
válasz
rybank #45195 üzenetére
Erről a maszek telepítő lemezkészítésről írhatnál bővebben is. Az adott visszaállítási pontból csinál ahogy nézem de gondolom ezekbe a home konyvtárban lévő feleslegeket nem rakja.
pl film. zene. csak a rendszerdolgokat.
Vagy ajánlot frissen készített rendszerről csinálni amin fent van amit akarunk de mégsincs tele felesleggel?
Érdekel a dolog mert tényleg elég mikor felteszi az ember az új rendszert még mindent egyenként felkalapálni. Mondjuk van idő de csak gyorsabb egy kész rendsz. feltenni. -
dcsabesz
tag
válasz
rybank #45199 üzenetére
Nem vagyok szerelmes a felületbe. A lehető leggyorsabb legyen a gép.
Azóta váltottam Gnome felületre. Semmi hókusz-pókusz. Egy tiszta asztal, 2D semmi csocsi-ragyi!
De semmi nem változott. Vagyis egy kicsit kisebb lett az átlagterhelés, olyan 70% körül.
A 10.04 nagyon bejött, de az alatt nem ment egy eszköz (egy digitális rajztábla, ez a telepítője: xserver-xorg-input-acecad). Itt pedig tökéletesen üzemel, csak a gép tetű lassú.
A gép konfigja: Atom N455, 1 Gb RAM -
ViZion
félisten
válasz
rybank #45199 üzenetére
Nálam a szopcsizások 80% amúgy grafikus driver eredetű, 15% Grub, 5% egyéb...
Anno egy grafikus driver omlásnál símán újraraktam, ma meghegesztem (legalábbis van grafikus gyorsítás, de azt nem mondanám, h elégedett vagyok, de gyanítom ez driver sara...).
Grubbal akkor volt bajom, amikor kezdtem kísérletezni duál- és multiboot rendszerekkel, nagyon eltérő disztrókkal. Ezután jött a "hardveres grub", induláskor F12, és másik merevlemezről indítottam... Majd virtuális gépek, de az nem olyan... Live USB jó, azóta a kísérleteimet a kvázi stabil rendszerem túléli. -
-
Babetta-X
senior tag
válasz
rybank #45118 üzenetére
Beírtam mindent, ez jött ki válaszul:
[sudo] password for zoltan:
Új csomag kiválasztása: skype.
(Adatbázis olvasása ... 130392 files and directories currently installed.)
Kicsomagolás: skype innen: getskype-linux-beta-ubuntu-32 ...
Beállítás: skype (2.2.0.35-1) ...
zoltan@zoltan-System-Product-Name:~$Ezután beütöttem, hogy skype és minden ment
Köszi a segítséget, bár nem értem, hogy most mivel lett jobb attól, hogy böngészőn át töltöttem le és telepítettem fel grafikus felületen :S
Egyből megjelent ikonként a start menüben is, szóval minden jó egy problémával kevesebb
Nagyon szépen köszönöm!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
rybank #45085 üzenetére
Este lesz képernyőkép. Az ikonokat gyorsindítókkal helyettesítem, ami a "start-menü" mellett van. Onnan indítok mindent.
Szerk.: A céges Windows gép ilyen: [link]
Az Ubuntu pont így van elrendezve. Még a háttrékép is ugyanaz.(#45086) God Vazzeg ez túlzsúfolt az enyémhez képest.
-
-
veze
őstag
válasz
rybank #45033 üzenetére
söt olyat is tudsz hogy telepited amiket szeretsz, szépen testre szabod ahogy neked tetszik, és abból csinal live cd-t Kendek mester rendszermentése..
és telepités nélkül is a megszokott kép fogad rögtön
én megcsinaltam és sokkal jobb ( nekem) mint egy letöltött live cd... -
válasz
rybank #45027 üzenetére
Ha telepítesz egymillió programot, akkor tutira nem. A tömörített rendszerképnek kisebbnek kell lennie mint 4 GB, mert a DVD-ken használt fájlrendszernek akkor a fájlméretkorlátja.
(#45029) vamzi: Egy csatolási pontra csak egy fájlrendszer lehet csatolva, illetve a legutoljára odacsatolt lesz az aktív. Olyan nincs, hogy két fájlrendszert így összevonj, az logikailag is képtelenség.
-
-
-
viw
aktív tag
válasz
rybank #44873 üzenetére
napokban olvastam,h. valamelyik északi állam itt jurópban, megtiltotta az állami hivatalokban való google felhő alapú szolgáltatásainak használatát. mindezt azért mert az usa hatóságok egy törvény szerint, bármikor hozzáférhetnek az google szerverekhez és az azon tárolt adatokhoz. tegnapo töröltem is az atomtitkokat a google kodsikból
(forrást nem tudok, így hirtelen)
-
ViZion
félisten
válasz
rybank #44869 üzenetére
Már Android desktop? Miért ne? OK, más HW, de nem hinném, hogy nem gondoltak rá... sőt, x86 project már van egy ideje. Ez is piac, martketjük már van, okostelók taroltak, tehát felépíthetnek egy "brandet", mint Apple-ék. Mijen király, hogy a szifon mellé ájmek, és szinkronizál, meg az ujjaddal áthúzod a fotót. Ne magadból indulj ki, de bizony sokaknak elég ez, meg a nagy marketing, kész... Igaz, Chrome OS felé mennek most, de a felhő-téma sokaknak idegen, és a net sem alkalmas még, legalábbis felénk. De ki tudja?
-
cashback
őstag
válasz
rybank #44821 üzenetére
4Gb ramom van... szóval csak nem fogja le majd a 64-bites.
Ez a gépem: ECS H61H2-M2 | Intel G530 | Veritech 4GB |
Asus 8800GT| Gigabyte SuperB 460W | WD 750GB(vga halott, most egy 8600GT van bent)
Most választok le egy partíciót (a d meghajtóról mert ott van bőséggel hely... jó lassan csinálja, de előbb utóbb végez
)
-
God Vazzeg
veterán
válasz
rybank #44781 üzenetére
Nekem sokat javult, eddig full képernyőn a 320-as youtube videó is röcögött, most megnéztem, viszi az 1080-at is, bár néha röccen azért, de az én hw-em elég ratyi is hozzá
Olyan érzés mintha gyorsabban reagálna a rendszer az eseményekre, gyorsabban felugrik egy ablak, meg ilyesmi.. 10 perc a frissítés, szerintem próbáld ki
Aktív témák
Hirdetés
- Dark Souls sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest