Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- Bloomberg: Az iOS 27 a stabilitásra és az AI-ra fókuszál majd
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Itt azért érzek némi fogalmi zavart! A dB az antenna hatásfoka, amivel képes a jeleket befogni, illetve sugározni. Az, hogy egy szűkebb térre korlátozza mindezt nagyobb távolságban pedig az irányítottságból adódik. Irányított antennák (parabola, yagi, panel....) valóban látványosan növelik a távolságot mert az egy adott irányba terjesztik ki. Ezek leginkább két fix pont közti adatátvitelre alkalmasak (persze nem lézer, hogy tényleg csak egy vékony sávban működjön, én ilyet használok a lakásban, hogy hosszában végigsugározza faltól falig az egész házat.) A nagyobb dB-s körsugárzók (hagyományos kinézető bot antenna) is megnövelik a hatótávolságot, csak éppen nem 5-10°-ban hat a teljesítmény hanem 360°-ban.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én még 2010-ben az akkori asus WL-520GC egy antennás routeremhez vettem egy TP-LINK TL-ANT2408CL 8dBi antennát (nem ebayről, hanem boltban eredetit), az viszont elég jól növelte a teljesítményét, kb a villamos megállóban is tudtam fogni vele a wifimet, pedig az nincs közel.

Amikor eladtam havernak, ő vasbetonos ház pincéjébe rakta, és az első emeleten is fogta vele. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi. Így már értem. Azért gondolkodtam el az antenna cseréjén, mert a gyári értékek kicsit kevésnek tűnnek. Bár nem létszükséglet...Azért jó lenne egy 10-20%-al nagyobb hatótáv.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- One mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- Bontatlan iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo V155-15API - Ryzen 5 I 8GB I 512SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest