- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
Aktív témák
-
Scalpel
senior tag
De van a rohadó almás cég, ahol csak akkor mennek full teljesítményen a gépek, ha benne van az akksi, mert a táp alulméretezett...
Egyébként az akksi mindenhogyan öregszik magában is, szóval majdhogynem tök mindegy mit csinálsz vele. Lényeg, hogy nullára nem szabad hagyni lemerülni... mert károsodik...
-
TOZ
addikt
Osztom a velemenyt. Annyi kiegeszitessel, hogy alternativ megoldas lehet valamilyen kulso dvdiro eszkoz, amit innentol barmilyen masik gepen is tudsz hasznalni. (Baromi jol jott nekunk otthon. Asszony ceges D630-ban DVD-ROM van - biztonsagi okokbol - de ... firewire-on siman redugtam a jol bevalt kulsohazban PIO111D ezereves eszkozomet es irtuk a biztonsagi mentest dvdr-re.
-
Otisz
őstag
Hidd el, tudom mit beszélek.
Te is közel egy évig árultad, mire valaki belebotlott. Az enyém ugyanolyan volt mint a tied, csak nagyobb HDD és dupla RAM, új 6 cellás akku, és fél évvel több gari.
Most mindenki T400-at akar/vesz.
Most nekem is T400-asom lenne, ha be nem ugrik egy X301.TOZ: nem panaszkodom. De vannak akik annyiért adják - méghozzá haszonnal - most a notikat, amin én keményen buknék...
-
Tim82
félisten
-
_ak_
addikt
abcukistván: ez esetben passz, talán érdemes lehet a vistás topikba is megkérdezni, ha eddig nem tetted meg.
-
Dr. Akula
félisten
0...25 + 85...100 = 40(%). Ennyi "felesleget" nem dobnak ki sehol az ablakon. Minek korlátoznák le a kapacitást, ha egyszerű "optikai tuninggal" a teljeset is odaadhatják és verhetik a mellüket hogy +40% kapacitás? Már +10%-ra vastag betűs feliratok, meg tévéreklám hegyek szoktak figyelmeztetni...
-
Dr. Akula
félisten
Sztem meg nem, hiszen akkor az aksit csak kisebb névértéken tudja eladni, vagy 40% kapacitás menne a lecsóba. Ilyet egy profitorientált cég nem csinál. Még a vinyóknál is trükköznek a MB átváltással (1024^2 helyett 1000^2), mert az úgy jobban hangzik. Itt miért tennének máshogy?
-
Gondwana
addikt
T60-on ilyen beállításoknál onnantól, hogy 30%-on van az akku, a helyzet a következő: ha a kikapcsolt gépet rátolom töltőre, elkezdi tölteni, mivel az akku elektronikájába csak a 96%-os limit van benne (a 6 cellás Sanyikában is, meg a 9 cellás Panaskodikban is), ha 2 órán belül nem is kapcsolom be, függetlenül minden limittől 100%-ig tölti. Ha így megkezdett töltés közben bekapcsolom a gépet, a beállított alsó küszöbtől semmi nem függ: már megkezdett töltést nem szakít meg, csak a felső küszöb %-nál.
Tanulság1: csak ha mindig akkuról kapcsolom be a gépet és a powermanager driver betöltődése után adok neki tápot, nem fog rátölteni.
Tanulság2: ha kicserélem a két akkut, a beállított küszöbértékeket elfelejti. -
evone
őstag
a venti nekem se zorog, neked 15" van, lehet hogy az jobban osszevan rakva.
egyebkent azokat leszamitva, amiket mutattam, nekem is tokeletes a gep.
a videon tenyleg eleg durvan hajlik a gep, de azota valahogy kicsit javult a helyzet, nem tudom milehet, de meg mindig fura. mindenesetre az ultrabaynal akkoris kattog valami mikor ranyomok. ha ezeket megcsinaljak, akkor egy szavam se lesz.
-
-
Gondwana
addikt
A pontos válasz az igen is, meg nem is lenne: azért működik, mert a SATA2 eszközök visszafelé kompatibilisek. Azt hiszem, itt olvastam, hogy valódi SATA2 támogatás Lenovoéknál csak az IDE kompatibilis UltraBay megszünte után lett, mert az IDE/SATA bridge állítólag bugos SATA2-vel.
-
Scalpel
senior tag
Ha az E51 az Nokia, akkor szerintem microSD. A HC pedig inkább csak azt jelenti, hogy High Capacity. Az olvasás/írás sebessége függ az olvasó hardvertől illetve magától a kártyától. A kártya sebességét a class X besorolás adja. A class 2-esek lassúak, a class 6-osak pedig már gyorsabbak. Természetesen az árak is általában magasabbak ez utóbbinál.
Itt olvashatod melyik class mit tud. -
gecsoz
aktív tag
win server 2003 látja, és hazsnálja is a 3g fölötti részeket, mert van benne a virtuális címzés, de sima xp és vista nem tudja hazsnálni. csak a 64 bitesek.
egyébként én is azt mondtam, hogy csak az előkészítés van benne minden típusban a kártya nincs benne egyikben sem gyárilag.. legalábbis a magyarországiakban még egyben sem láttam, amik magyar lokalizációval vannak gyárilag.
-
-
Crow
tag
Nincs benne minden típusban, viszont mindegyik elő van rá készítve, tehát utólag könnyen beszerelhető.
-
tototos
addikt
-
Mészike
aktív tag
A notihoz 32 bites oprendszert kaptál. A 64 bites rendszer telepítéséhez lényegében újra meg kell venni az oprendszert.
Viszont szintél licence kérdés:
Párom notiján (R61) kezd lekopni az XP matrica. Nincs még 3 hónapos a gép, és ennyit bírna?Lehet ezt cseréltetni, ha teljesen lekopik?
-
mdk01
addikt
Na voltam T-mobilnál...nem irom most már mobilinternetes topicba mert itt kezdtem el kérdezgetni.
Csak annyi hogy persze nem ment simán a dolog, mert szombaton az ügyintéző csajnál még volt netkártyás modem cucc(PCI expressz) ma már nem volt mert a két nap alatt kiderült hogy kivonták a forgalomból és amit az ügyintéző csaj mutogatott nekem szombaton azt vissza vitték a központi raktárba, mert senkinek sem kellett(mármint ez a fajta modem)
Egy szóval csak USB-s sticket lehet kapni mobilinternetbe a szolgáltatóknál.
Ha vkinek PCMCIA vagy PCI expressz modemre van szüksége az vegye meg függetlenül 40-50k-ért és rakja abba a szolgáltatónál kapott SIM kártyát.
PCMCIA-ba 1800mbit a maximum letöltési sebesség míg PCI Expressz card-nál 7200mbit.
Ha vki letölt annak szükséges a PCI EX., böngészésre elég a PCMCIA,szerintem.
Lényegében ennyi.
Most aláírtam 2évre a szerződést így ingyen kaptam az USB sticket, aztán tovább nézelődök PCI EX vagy PCMCIA modem után mert ez a kiálló xar engem nagyon zavar.:Üdv.
-
fotel
aktív tag
S-Video kimenet nekem is hiányzott, így vettem egy Grand hand view ii nevá cuccot (www.mekka.hu) ami VGA kimenetet konvertál át, sajnos csak közepes képminőséggel, de filmekhez még jó. RGB kimenete is vna, ott már egész szép a gép. Hozzáteszem, hogy nem vagyok vele teljesen elégedett, de még egyelőre jobbat nem találtam ami elfogadható áron lenne.
Szégyen, hogy nincs S-video ezeken a gépeken, igazán ráfért volna.
evone: X200 aksija nem hátul van szerintem, hanem elöl, az talán nem lötyög.
X300-at láttam több helyen kiállítva, kiindulásképp talán az is jó lehet.
-
Tim82
félisten
Minőségileg? Ezt hogyan érted?
Nem attól függ, hogy a T-mobil adja, hanem a modem gyártójától.
A Huawei-t inkább kerüld, javasolt mobilnet-modemek pl. a Globetrotter, a Novatel és a Sierra. A Voda és a Pannon jellemzően Huawei-t szeret szórni a népnek, a T-mobil kínálatában azért vannak minőségibb gyártóktól való modemek is.
Félreértés ne essék: a Huawei termékei most sz@rok, viszont ez nem lesz mindig így, a vállalat nagyon fejlődőképes.
Jelzem, ha meg akarod osztani valahogy a mobilnetet, akkor felejtsd el a PCMCIA/Express Card-os megoldásokat, inkább usb-s modemben gondolkodj. Van ugyan olyan router, amelyik képes fogadni PCMCIA-t, de jellemzően Vodafone-os firmware-rel hozták forgalomba.
-
mdk01
addikt
Akkor megválaszolom magamnak.
A T-mobilnál adnak modemet csak mivel nem értek hozzá nem tudtam az milyen típusú PCMCIA és úgy gondoltam az nem jó a gépembe(ránézésre) és külön kell vásárolnom egyet.
Aztán nézelődtem neten és rajöttem hogy a T-mobilnál nem PCMCIA foglalatba való modemet kínáltak hanem expressz card foglalatba valót.
Mivel ha jól tudom a T61-embe van expressz card foglalat így nem kell PCMCIA foglalatba való modemet hajkurásznom hanem jó lesz a T-mobilnál kínált.Esetleg még annyi kérdésem volna hogy miben különbözhetnek minőségileg a különböző expressz card foglalatba való modemek?
Jó lesz nekem a T-mobilos is?Köszönöm
-
-
sssent
senior tag
-
Avalon
tag
Vista: Nagy, lomha, és eleve nem szeretem a csili-vili dolgokat. Nekem a Vista olyan mint egy műanyag játék.
2:30 nem rossz, de ha már hordozhatóság, akkor jobb lenne 3-4 óra. Sebaj, majd egyszer befizetek egy jobb aksira.De sajnos már most van egy problémám. A gépet itthon egy 22" colos wide TFT-n használom (Samsung SyncMaster 226BW), és elsőre ment is az extended desktop, de egyszer amikor megint váltani akartam, egy hibaüzenetet kaptam, hogy egy beállítás nem hajtható végre, állítsam át, és próbáljam meg újra. A hibás beállítás: Desktop Configuration. :S Ez nem ellentmondás?
A Desktop Configuration az vagy Extended, vagy Dual, ha átállítom nem lesz két kijelző, hanem csak klónok.Már kipróbáltam mindent, remélem valaki tud segíteni, ez így elég idegesítő, mert egyszer már ment, és nem értem mi lehet a hiba. :S -
Avalon
tag
Végre valahára megvan, tegnap vettem meg, és eddig minden tökéletes.
A Vistát kipróbáltam, 10 perc használat után ment a levesbe, és ment fel az XP a hozzá kapott XP Conversation Kit segítségével. Na itt mondjuk volt egy kis szemöldökráncolás, mert miután felrakta az XP-t, körülbelül 2-2,5 órát másolgatott file-okat, illetve telepítette a segédprogramokat, amiket aztán elkezdtem leszedegetni. XP-vel gyors, bár gyanítom mivel a merevlemez a szűk keresztmetszet, nem annyira szembeötlő a különbség az egymagos 1.8Ghz-es AMD-mhez képest. Kicsit tartok tőle, hogy egy olyan oprendszer lesz fenn amelyiket akkor rakom fel, amikor a forgalmazása megszűnik, de hát ez van, szeretem az XP-t.
A gép nagyon jó. Kicsit még nehéznek tűnik (előző gépem 1,2kg), de a kijelző szerintem nagyon szép, nagy (14,1"), és a gépet kényelmesen lehet használni.
Egyenlőre szokom a pöcökegeret, old-school szőrmés kucsmával, a tapipadot meg scrollozásra és a négy sarkával elérhető speciális tap-zones-okat használom.
Az egyetlenegy kis negatívuma az akkumlátoridő, 2:30 óra nekem körülbelül, ami nem sok, tekintve, hogy az elöző laptopom kb 4 órát bírt (igaz, teljesítményben, képernyő méretben sem egy kategória), de azt hiszem annyira ez nem lesz problémás.Elvileg jótállási jegyet kellett volna kapnom? A srác azt mondta semmi nem kell a gép garanciális javításához. :S
-
Ringman
félisten
hello!
Szerintem nem károsodás, nekem pédául néha 99%-ot, néha pedig 100%-ot ír ki a power manager, miközben a vista energiagazdálkodása meg 100%-ot. Ez egyébként más töltöttségnél is előfordult. (különböző %)
A power manager > battery information fülnél van "full charge capacity" és "remaining capacity" elvileg ez a kettő megegyezik teljes töltöttségnél.
Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- 8 gen i3 TERRA MOBILE 1715, 17.3" FHD
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 VGA,16-64GB RAM/512-1,5TB SSD
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest