- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Aktív témák
-
szmissz
senior tag
Remélem majd, ha lement az áruk elfogadhatóra és a sebesség+minden egyéb paraméter kiegyensúlyozottan hozza a szintet, akkor is lesz még bele való drive. Valamiért elég hangos a vinyóm, legalábbis a totális csendhez képest amit a gép egyébként produkálna és amit elvárnék.
-
szmissz
senior tag
Szerintetek egy T42 mit szólna egy SSD vinyóhoz?
-
szmissz
senior tag
Érdekes, a program topikjában minden géptulaj megváltásként köszöntötte. Nem csak a T43. Nekem T42 és R50e van és mindkettőnél zavart, hogy túl korán kapcsolt be a venti és a T42-nél ha bekapcsolt, nem is állt le.
Neked a kézi vezérlés ad rosszabb eredményeket? Hát bocs, ez kizárólag a te beállításaid hibája. Ugyanis azt állítasz be amit akarsz. Milyen hőfoknál kapcsoljon ne, milyen fordulaton, satöbbi.
A gépeim újjászülettek. A T42 gyári beállítással folyamatosan nyomta 3600-as fordulaton(iszonyatosan zavaró nekem), most meg be sem kapcsol a venti. Van egy APRÓCSKA különbség.
-
szmissz
senior tag
Nem láttam, hogy lett volna említve itt a topikban ez a zseniális és nekem nélkülözhetetlen progi a Thinkpad fan control:
Az igen gyenge (enyhén fogalmazva) gyári ventimenedzselést váltja ki, nagyon használható és profi módon. Ajánlott azoknak akik a legkisebb zajt is képtelenek elviselni a gépükből(pl én).
-
szmissz
senior tag
válasz
KilgoreTrout #5336 üzenetére
Már én is csak erre az egyre tudok gondolni
-
szmissz
senior tag
Úgy tűnik nem kell elpártolnom a Thinkpadtől a későbbiekben, csak a T és az R széria külsejét b@szta el a Levonó.
Itt az SL300 bemutatója
[link]Szép, szimmetrikus elrendezés, és nincs az a rohadt vastag hézag a palmrest és a felső perem között.
Az X széria is rendben van, azt gondolom a következő időszakban fogják csak elcseszni, mindenre nem volt idő...
-
szmissz
senior tag
Mostmár tényleg menjen a p-csába a Levonó az "újításaival"! Olvasom a T400 tesztjét a notebookreview-en és írják, hogy a billentyűzetet annyira kikönnyítették, hogy a billentyűzet nyeklik-nyaklik, benyomódik.
/hányós szmájli
-
szmissz
senior tag
válasz
Intelligencs #5242 üzenetére
Aszimmetrikus rondaság.
-
szmissz
senior tag
T sorozat anyagminősége témához:
Ebből a topikból:
"Hali!
A táskámba rakott DVD-RW megkarcolta a T41-esem borítóját. Hát elég csúnyácska, egy kb. 2-3 mm2-es részen olyan, mintha fém figyelne.
Mivel fújjam le, hogy ismét szép legyen a drágaságom?"Na ezért kurvajó pl az r50 és ezért nyúlok rettegve a T42-m höz.
-
szmissz
senior tag
Csináltam most pár fotót. Ezt töröld le. T sorozat teteje, úgy, hogy mellé volt téve a töltő.
Ugyanígy egy r50 teteje.
-
szmissz
senior tag
Elhiszem, hogy jó
Semmire nem tudnám használni, de elhiszem, tényleg. Mindenkinek más az igénye.
Van VADONATÚJ T42-m, karnyújtásnyira T61, X300, amit akartok.. pontosan tudom mi a helyzet, nem azért mondom, hogy kurvajó az r50 mert azt engedhetem meg magamnak és csak az van.
-
-
szmissz
senior tag
válasz
kaktusztea #5050 üzenetére
Hümm? Nem éétem
-
szmissz
senior tag
Mivel a Lenovo minden erejét bevetve azon munkálkodik, hogy a porba tiporja a Thinkpad nevet az elkúrt designjával, begyűjtök annyi IBM klasszikust amennyi csak létezik a földön, hogy megmentsem az utókornak
Itt tartok:
[link] -
szmissz
senior tag
válasz
dekoninck #4920 üzenetére
"Vista több száz órát megy újraindítás nélkül a notimon és soha a legkisebb lassulást nem tapasztalom."
Ejha, na ilyen kommentet is ritkán látni a témában.
Én mindig elsők között váltottam az újabb Windowsokra, nem volt bennem a "kötelező" ellenállás. A Vistát is vártam nagyon, sok tetszetős ígéret volt vele kapcsolatban, főleg, hogy még gyorsabb lesz mint az XP.
Nos tapasztalataim alapján nagyobb szart mint a Vista még nem hordott hátán a föld. Hihetetlen lassú, még az atomerőmű gépeken is az Xp-vel összehasonlítva, folyamatosan darálja a vinyót, porrá vagyok korlátozva egy csomó dologban.
Vadiúj 2 giga memóriás 2.4 Ghz-es Core2duo T61 -en is gusztustalan amit művel, megőszülök mire bebootol.
A fiókban pihen érintetlenül a bolti verzió. Nem fogom feltenni a saját gépeimre.
-
szmissz
senior tag
Szó szerint ugyanez történt egy irodai géppel, pénteken otthagyva, ma se kép se hang, be sem kapcsolható. Egy T23 volt. Röhely, de átdugva egy másik konnektorba, működik. Az előző konnektor most is ellát lámpát, telefontöltőt, de a notit meg sem moccantotta. Pedig hónapok óta abban volt.
Próba szerencse!
-
szmissz
senior tag
Thinkpad tulajok! Kutatnék egy kis közvéleményt, ha szabad!
2 kérdés:
- Melyiket használjátok szívesebben: pöcök, vagy tapipad?
- Ha a pöcök akkor melyik sapival a legjobb? oldschool "szőrös kucsma", new wave "bütykös lapos", vagy a "peremes tányér"?A válaszokat köszönöm
-
szmissz
senior tag
(nem Tim82-nek válasz, csak véletlen nyomtam)
Az előbb kapta meg egy kollégám a T61-es gépét, tüzetesebben volt alkalmam megnézni. Külsőre van pár számomra zavaró dolog amit már említettem mint "Lenovo jelenség" Első: Miért kellett megtörni a szimmetriát? Miért vastagabb a kijelző egyik széle(rajta ráadásul idétlen mintával? Miért nem középen van a kis lámpa? Ha már nem középen van, miért nincs a sarka megcsinálva asszimmetrikusra mint az előzőeken ahol így volt? A headset dugó miért került a gép elejére, hogy ölbe téve pont a hasamat böködje a jackdugó vége? A csuklótámasz panel és a felső panel közti hézag mérete BOTRÁNY
A piros/kék csíkok hiányát a pöcökvezérlőkön már nem is merem mondani
Nomeg a wide képernyő...Könyörgöm ne ez legyen az új irány...
-
szmissz
senior tag
válasz
dekoninck #4762 üzenetére
Azt a Sony egy kommersz nulla mondatot úgy értettem, hogy valóban ökörség érte többet kifizetni mint megbízható márka. Olyan mint a többi, Samsung, Philips stb... szal a többi kommersz nulla
Kommersz márka alatt pedig nem a rosszat értem. Samsung a telefonom, az LCD tv-m, Philips a rendes Tv-m, Sony a videókamerám. De ettől ezek még kommersz nullák, nem kivételes high end cuccok amikért márka felárat érdemes fizetni.
Remélem így árnyaltabb a kép. Na nem mintha a szimpátiára hajtanék, mert sarkos megfogalmazásaim miatt általában kevéssé vagyok népszerű, amíg valaki meg nem ért
-
szmissz
senior tag
válasz
Shadowfax #4753 üzenetére
Mellesleg nem tudom hová tenni ezt a vizsgáztatást... valószínűleg Lenovo logó lehet már a gépeden és nem tetszik, hogy negatívat írtam róla... pedig ezzel senkit nem akartam megbántani.
szerk: És tudom, hogy Thinkpad szakértő vagy, biztos volt vagy 34 IBM logós géped és lesz még legalább ennyi Lenovós.
-
szmissz
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4750 üzenetére
Kösz a tippet, egy Thinkcentre beszerzésén már gondolkodom. Illetve gondolkodtam, csak azon is ott veri ki a szemem a Levonó lovó
Majd veszek egy régit
A szar értékrendem meg legyen az én bajom
-
szmissz
senior tag
Nyaff-nyaff
Elhinném én, sőt el is hiszem, de a jelek... a jelek... wide képernyő a default... a kattintó és görgető gombokról levették a kék, piros csíkokat... (tudom, visszateszik, mert a felhasználók követelték, de miért vették le??) nem olyan tragikusnak tűnő dolgok, de valahogy mégis... az irány..
-
szmissz
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4739 üzenetére
1. Szeretem a valódi márkákat.
2. A Sony egy kommersz nulla.
-
szmissz
senior tag
Tudom mi a helyzet, a T42-m alján már ott van egy mini cimkén, hogy Lenovo blabla, de azt nehezen viselem, hogy ne a legendás IBM, hanem egy nevenincs logó köszöntsön a gépen mindenhol... Lehetne simán Thinkpad. Kész. Nem kell Lenovo, Levonó, Advent, Magicnote, anyámkínja gagyi név rá. Mert az.
10 év múlva majd talán jobban hangzik.
-
szmissz
senior tag
Szétnéztem tegnap az MM-ben és egy másik szakboltban notebook ügyben, hihetetlen mennyire gagyinak tűnik minden a Thinkpad mellett... az anyaghasználat, a billentyűzet. Fröccsöntött vackoknak néznek ki.
De ami nagyon szörnyű, hogy az új széles kijelzős Thinkpadek sem tetszenek, mert sokkal nagyobbak lettek, az R61-esnél kifejezetten zavar a billentyű 2 oldalán maradó bazinagy hely, a T61 -nél jobb valamivel a helyzet, de még az R50-em is jobban néz ki nála.
Nagyon kíváncsi leszek az új thinkpad szériára, de gyanítom, hogy nem lesz már olyan szép soha mint mondjuk a T4X.
-
szmissz
senior tag
Meg is őrülnék...
Az r50e-m hordozva van, de semmi jele ilyesminek, A T42-m lehet, hogy veszélyeztetettebb, bár az még 0 perces gép, de jó lesz vigyázni ezek szerint...
-
szmissz
senior tag
Egy dolog viszont az őrületbe kerget... mégpedig, hogy a pöcök egy idő után elfelejt görgetni Operában (legfrisebb driver fent) és csak az újraindítás segít... hihetetlen bosszantó, mert egyébként csak a sleep módot használom, tehát napi újraindítás simán kimaradna.
-
szmissz
senior tag
Nos ezek alapján (is) asszem érvénytelenítem a lentebb látható vadonatúj T42-m eladását és megtartom az utókornak mint a legjobb notebookot evör
Szorosan mellette az R50e-m amin most is írok. Még mindig mintha új lenne, egy hajszálkarc sincs rajta, 720p filmeket röccenés nélkül viszi az 1.5 gigás procijával... kellhet ennél több?
-
szmissz
senior tag
Friss T42 recovery discért (magyar Xp-vel) kinek vihetek egy rekesz sört?
-
szmissz
senior tag
Biztos sokan tudjátok a NASA kapcsolatot, de mindig jó látni egy ilyen képet
-
szmissz
senior tag
Úgy, hogy soha nem volt használva
Pihent a táskában és várta a megfelelő pillanatot.
A battery infó design kapacitásnak 47 egész valamennyit ír ki, aktuálisnak pedig 48 egész valamennyit... tehát annyira nem öregedett meg, ha még mindig többet tárol mint a gyári
Küldj te ajánlatot priviben, hogy lássam komoly érdeklődő vagy -e?
Ennek a gépnek olyan helyre kell kerülni, ahol óvják, becsülik, szeretik
-
szmissz
senior tag
Bocsánat, tudom, hogy nem apróhirdetés rovat, de itt hátha megbecsülik és értékelik amiről szó van.
Tehát: Eladó LEHET (megfelelő ajánlat után) egy VADONATÚJ T42-es gép. Így ahogy van szó szerint, minden alkatrésze (kábelek, kensington zár, stb) bontatlan, ahol szokott lenni ott még fólia a gépen, akku cycle count: 1!!! (hátralévő időnek 5 órát ír) Eredeti IBM táska és új szag mellékelve.
Aki akar egy tökéletes darabot a legendából annak itt a lehetőség.
CPU: Intel Pentium M 735 (Dothan) 1.7GHz, 2MB L2 cache
Chipset: Intel 855PM
RAM: 512MB (1 x 512MB, 1 szabad hely marad még bővítésre)
Video: ATI Radeon 9600, 64MB (saját memória)
LCD: 15 inch, 1024 x 768 felbontasú, pixelhibamentes
HDD: Toshiba MK4026GAX, 40GB, 5400 rpm
Optical drive: DVD-ROM drive
LAN: Intel Pro/1000 MT Mobil Connection, Gigabit
Modem: ThinkPad Integrated, 56K
Keyboard: angolKomolytalan ajánlatokkal kíméljetek, kerüljön olyanhoz aki tudja mit ér.
-
szmissz
senior tag
Továbbá az is rendkívüli módon izgatja a fantáziám, hogy ha a gépen gyárilag angol XP van, akkor az IBM szervízben tesznek -e fel a recovery partícióra magyart?
-
szmissz
senior tag
Honnan tudnék legolcsóbban beszerezni egy marék magyar billentyűt?
A szerkezet nem kell csak a kis filléres apróságok
-
szmissz
senior tag
Szerintetek mennyiért lehet eladni manapság egy übertökéletes állapotú T42-t? 1.7ghz, 512 ram, stb. Reális árat kérnék, ne belémrúgást
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- Óra topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest