Aktív témák
-
Integra
titán
aki akarja, rá tudja tenni
dsub, hdmi, dp, lan, usb, fw... -
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10416 üzenetére
azt egy pillanatig se mondtam, hogy a hétköznapi használatra ne lenne az intel elég
de úgy gondolom, hogy méltó lenne bele egy 40nm-es legújabb ati fél giga rammal.
árról semmit se tudok. de jelenleg mindegy is, mert úgyse tudnám megvenni
majd meglássuk mit hoz a 2010 q1. ugyanis akkor jön az új platform is. tehát most nagy változások lesznek valszeg és a t400s csak az előfutár -
Integra
titán
t400s
volt szerencsém közel 2 órát tesztelni.
röviden: absz kell, akarom, fantasztikus masina
még rövidebben: nincsen rá pénzemmár első ránézésre, távolról látszik, hogy nem egy egyszerű cucc.
tipikus thinkpad design, de ez most mégis más lett, úgy, hogy nem tudja letagadni sem hogy thinkpad..
az egész méltóságteljes, nagyon komoly, semennyire sem akar divatozni, távol áll tőle minden kivagyiság és magamutogatás, ami az apple-re és az apple-hez hasonló cuccokra jellemző. szinte már pofátlanul elüt a megszokottól. a nagy csindarattát meghagyja másoknak, diszkréten meghúzódik háttérben és csöndben, magában mosolyog a konkurenciára, ami amúgy azt hiszem nincsen.. ha valaki érti amit mondok, szereti ezt a fajta stílust, életfilozófiát, annak ez lesz a befutó és semmi más, a többieknek meg mekbúkot, oszt jónapot, öröm é bódottá.a borítása az a fekete, enyhén szürkés, finoman plüssös borítás, ami az x301-en is figyel. két fémzsanér, a bal oldal mellett pár led és piktogram. bal alul fekete lenovo felirat, alig venni észre jobb oldalt a thinkpad logo. én itt a lenovo feliratot elhagytam volna a thinkpad név erősítése miatt, úgy még hangsúlyosabb lenne. talán lehagyják róla, az alján úgyis ott van a lenovo, meg hogy made in china..
érdekes, hogy a fedlap kávájának függőleges merevítése teljesen elmaradt, egyedül a felső vízszintes káva hajlása maradt meg, ami amúgy nagyon stabilan fog bele a váz elejébe. összehajtva sem érzem, hogy nyeklene, masszívan egymásba illeszkedik a két rész. biztos vagyok benne, hogy ha az oldalsó káva is hajlított lenne, akkor még masszívabb lenne, de azon gondolkodtam hogy a mindennapos használat mellett vajon kell e egy ilyen csúcs notesznél, ami nincsen 2kg sem és a súlycsökkentés nagyon fontos volt, hogy ez legyen a leglegleg. szóval szerintem belefér, tényleg masszív így is. picit azért bánom is, mert nekem nem törne le a kezem ha 2kg lenne és az oldalsó káván is ott lenne a hajlás. a fedlap amúgy meghajlítható, senki ne várja a régi zártszelvény hegesztett style cuccot, ez a spéci magnézium ötövözetes rollcage azért nem az. de érezni, hogy amire kell, azt biztos profin fogja tenni sok éven át. szóval én emiatt a legkevésbé sem aggódom.
a káva felső részében ott egy 2mpixeles kamera, és rögtön ott van mellette a klavi világítás, ami enyhén kékes, xenonos árnyalatú led. emlékszem, a régi r modellekben még sárgásabb volt. ez valahogy hűvösebb. nem zavaró a klavin, de annyiból jobb, hogy klavin a feliratok kontrasztosabbak mint a sárgás fénnyel voltak. a kamera/világítás együttestől jobbra és balra is szimmetrikusan ott a két mikrofon, ugyanis sztereo hangszórós a cucc, voip-ra is kihegyezték.
és úgy érzem ez az egyik legfontosabb újítása a mostani modellekhez képest, hogy absz felsőkategóriás csúcs notesz, de ráfeküdtek a multimédiára is. végre.. talán rájöttek, hogy msn, skype de egy rohadt lcd tv is simán belefér, főleg, hogy nonsense, hogy valaki ilyen gépet ne használjon már privát célokra, ami meg egyértelműen multimédia inkább otthon..
szóval zsír. ez látszik a klavin is, a felső szekción, ahol dedikált, ledes mute gombot kapott a hangerő és a mikrofon. a hangerő szabályozók is rendben vannak, finom, nagyon határozott a lenyomásuk, a ledek nem égetik ki a szemet, halvány narancssárgák. nem zavaró.
a megnagyobbított esc és del istenkirályság, nem is értem, hogy eddig miért nem ilyen volt. fn funckók mind ki vannak osztva, szokásosan előhívhatók, kikapcsolhatók, minden ott van a helyén, pontosan felszitázva a gombokra. az insert gomb a del-től balra található. hirtelen azt hittem nincsen, az meg tökönszúrás lenne a total commander miatt, de ott van, egy picit valszeg szokni kéne.
a klavi rések szinte nincsenek. nagyon határozott a leütési pont, tudod, hogy leütöttél egy gombot vagy csak rányomtál de nem lett leütési parancs! hangja is van a klavinak, engem nem zavar, inkább segít, mert nagy az eltérés a sikeresen leütött gomb hangja és a csak lenyomtam gomb hangja között.
nyomkodtam körbe ezt a csodavázat és semmi nyeklés, semmi süllyedés, ráhelyezed a csuklótámaszra a kezed és gépelsz és sehol semmi benyomódást nem vettem észre.
az új touchpad szerintem nagyon jó lett. nagyon gyorsan megszokni a felületét, és szerintem sokkal jobb használni is mint a hagyományosat!! a multi touch működik, zoom be és ki, jobbra és balra scroll is megy, de scrollozni lehet klasszikus egy ujjal is, ha a pad jobb vagy alsó részén húzod végig az ujjad, ahol amúgy emiatt egy "barázdasor" ki van hagyva. természetesen az ultranav teljesen szabadon konfigolható érzékenységre és parancsra.pontosan nem tudom elmondani, hogy a csatolók hol vannak, de ami feltűnt: bal oldalt 1usb meg csak a fejhallgató bemenet, 5in1 card reader, aztán minden hátul, mert jobb oldalt a wifi manuális kapcsoloja van elől, aztán a dvd-rw és kész. hátul viszont displayport, egy e-sata/usb kombó, még egy usb, az ethernet, a másik végében a táp meg a d-sub. express card slot nem volt ezen.
szép a két oldali hangszórórács, és meglepően erősen tud szólni és tisztán. noteszhoz mérten. ok, ne várjunk tőle bose hangot, de bőven elég. amúgy meg hifire kell dugni..a led-es kijelző bika, asszem samsung gyártja. amúgy ez absz standard szerintem, bár lehet hogy egy kontrasztosabb panelt raktak bele a mostaniaknál, jó volt ránézni nagyon. és tényleg erős a fénye! maxon nem is érdemes használni, mert szétküldi a szemet.
cpu: sp9600 6mb l2 cahce-sel, ehhez van egy 128gigás toshiba ssd, 4giga ddr 1066-os ram.. mindenféle wifi, a/b/n, 3g hsdpa modem, kékfog, meg ami létezik még, az benne van.
mit mondjak, borzalmasan erős, egyszerűen nem lehet normális használat mellett kifektetni, nyitottam rá 40-50 ablakot, wordöt, media player, letöltés, flash, kutyafüle.. és mindemellett nincsen zaj. ha odahajolsz a klavihoz, akkor hallod, hogy halkan zümmög a venti, de normális környezeti zajok mellett a büdös életben nem hallod, hogy hangja van. bámulatos.
az egész gép ahogy van, egy kis csoda, és kézbe véve az az érzésed, hogy mindjárt ketté töröd, annyira filligrán a méretéhez képest. amit amúgy szerintem lehetetlen megtenni. egyszerűen megkell szokni, hogy bizony ezt lehet ütni-vágni, használni kell és nem lesz baja.irtó jó vas, nagyon kéne..
könnyen lehet, hogy veszek inkább most egy használt valamit és kivárom a 2010 q1-et, mert egész egyszerűen akkora a különbség a most futó t széria meg e között, hogy egyszerűen nem akarózik a mostani t-ből venni még csúcsmodellt sem.. -
Integra
titán
meg kéne tapizni
végignyálaztam most fél tucat cikket róla és bitang jónak tűnik
dícsérik az új belső szerkezeti kialakítást is, nem kell már a palmrestet szétkapni de a klavit sem kiszedni.
most érezni azt, hogy noha komoly munkagép, komoly teljesítménnyel, a multimédiára igazán figyelmet fordítottak, én eddig pont ezt hiányoltam igazán a komolyabb thinkpadekből. megkell nézni, hogy mi lesz a 2009 q4 lista és mennyiért. -
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10391 üzenetére
nem hinném.
szerintem sima döntés kérdése, főleg, hogy nem tudja kikezdeni a vázat az a plusz hő, ami szvsz minimális, azért azok a mobil gpu atik már elég fejlett energia menedzsmentesek. csak hát az intel az az intel..
én inkább itt látom a lényeget -
Integra
titán
ez az intel vga egy fos, hátha tesznek bele egy ati-t...
ettől függetlenül azért nem duzzognék, ha egy ilyet kéne használnom, igaz a sima 250-es hdd nekem tökéletes bele 4 giga rammal, valszeg nem is lenne 7 kilo az ára..
egy picit a merevségtől tartok, hiszen nicsen meg a szögletes kerete, mint a mostani gépeknek, mikor rácsukódik a vázra, akkor nem alkot vele egy olyan masszív egységet. -
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10345 üzenetére
bevallom őszintén, de lehet, hogy nekem furcsa, hogy 200-400ezres gépeken ingyenes herélt védelem fusson... ezen spórolni egy megbízható, valamit is érő védelem helyett, amihez support is van és nem azon kell kattogni, hogy jaj, mikor kell újratelepíteni..
de ha már freeware-t akartok használni és valóban jót, akkor spywareblaster a javacoolsoftware-től. ezt nagyon ajánlom.
-
Integra
titán
válasz
Mészike #10336 üzenetére
soha sem értettem, hogy miért tart sokaknál 4-5 percbe a boot.
xp, pista, 7, tök mindegy, simán feláll pikkpakk nálam, soha nem volt gond, de még széthullott rendszernél sem. én mindig kikapcsolom, max ha cégben dokkolóból kiveszem, nyomok rá egy undockot mert tárgyalóban felnyitom, de amúgy turn off, turn on.az szerintem okozhat lassulást, ha wifire akar becsatlakozni, és a vírusírtó is hamarabb akar felállni, mint a wifi maga és ha nem áll fel az internet kapcsolat, akkor a vírusírtó a frissítés miatt elkezdi akasztani a bootot egy ideig és aztán kidobja ha letelt x mp..
lassíthat a skype és msn felállás is és minden más, ami azonnali internet kapcsolatot igényel és startupban be van rakva.
azt még nem láttam, hogy lehetne sorrendet állítani, hogy mely alkalmazás hányadiknak álljon fel.. talán ez hasznos lenne, de szerintem ilyen funkció még a 7-ben se lesz -
Integra
titán
T, mint tökönszúrás in progress..
-
Integra
titán
válasz
abcukistván #10251 üzenetére
na pont így szoktam én is lenni néha
ha busz vagy metro után loholok és nem éppen valami gyökér autós pályázik a skalpomra..
a dell-em még működik rendben, igaz, még csak egy éves, de az rendszeresen kapja ezt a fajta képzést, mert időbe tellik, mire szólok magamnak, hogy nem kéne rohanni a hátamon a notesszal -
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10246 üzenetére
nem úgy, hanem pl mikor közlekedsz és mondjuk az úttesten inkább hirtelen pár lépésre megindulsz, mert a fasz autós elbasz, hiába zebrán mész..
szólva érted mire gondolok
de mondhatnám úgy is, hogy ha az ember sietősebben jár -
Integra
titán
nem teljesen értem ezt a pixeltörténetet, vásárláskor ki kell nyitni és elindítani egy tesztprogramot.
a monitoraimmal rendszeresen belefutok ilyenbe, még az s-pva paneloknál is, máris kapom az újat. celvonál is azonnal cseréltek benne egy új panelt.
az már inkább zavar, hogy egyszerűen nem lehet ilyen termékeket utalással fizetni.. -
Integra
titán
válasz
Scalpel #10166 üzenetére
szerintem aki thinkpadet vesz, az szerintem pont telibesz@rja az almát
ha pedig tönkremegy az akksi rendeltetés szerű használattól, akkor bekell dobni vele a szervíz ablakát..
vagyis nem, mert rajta van a gyártási szám..
de akkor meg dugják fel maguknak. elképzelni nem tudom hogy veszek egy k. drága noteszt és azzal kell szórakoznom minden nap, hogy akksit szedjek ki belőle. -
Integra
titán
én egy szóval se mondtam, hogy nem lenne jó
csak azt, hogy összeakadhatnak.
nekem már volt ilyen, igaz, nem thinkpad-del.
ram külön jó, notesz külön jó. kettő együtt kékhalál. kingstontól pont behalt. buffalo lett a jó bele. ilyen a számtech, szar..de mdk01 közben szintén megmondta a tutit
-
Integra
titán
valszeg hülye kérdés, de..
nincsen ezekben a gépekben egy energia menedzsment, ami ha érzékeli, hogy hálózatról jön a szufla, egyszerűen lekapcsolja az akksit, hogy ne használódjon és ki se kelljen szerelni? elég nehéz elhinnem, hogy egy 300-400ezres gép ilyet ne tudjon.. -
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10144 üzenetére
3 virtuális gépet még úgy ahogy elbír, amúgy ja, kevés..
-
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10129 üzenetére
jááááj...
az muszáJ
aki pedig traktoros e mergát vesz az monnyon le..ami a ramot illeti:
régen én is ezt csináltam, most inkább kifizetek többet a megfelelő ramért vagy bármi másért, mert nekem nem éri meg a szenvedés, ha nem jó. benzinre költeni, utazni, utánajárni, nem működik, csere, nincsen raktáron, két hét, hagyd ott, majd megnézik, nincsen gép etc... egyszerűen azon a pár ezer ft többleten már nem gondolkodom, mert nekem túl drága az idő ilyen faszságra ha beszopom.
és ez nem feltétlen a márkás nem lenovo ram hiábja, hanem az van, hogy egyszerűen ilyenek a hardver elemek egymással..
de ez szigorúan saját véleményem -
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10116 üzenetére
-
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10113 üzenetére
vedd meg a hozzá való lenovo-t, azzal biztos nem tévedsz.
én ha bővítettem mindig azt vettem bele, sose volt vele baj. -
Integra
titán
válasz
WiZARD #10100 üzenetére
ja hogy te az usa-ban vetted volna?
így már értem az olcsóságát. európai viszonylatban az itthon forgalmazott thinkpadek még olcsónak számítanak nyuathoz képestde mit lehet tenni, ha az usa garancia nem érvényes európában?
akkor azért akár lutri is lehet
persze, ha érvényes lenne, már adnám is náluk le a rendelésem.. -
-
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10091 üzenetére
nekem 3 év elég, nem kell több.
nekem nagyon fontos, hogy bármerre is vagyok, ha krepa van, ne legyen gebasz a szervízzel, hanem oldják meg. ez a másik fontos ok, amiért thinkpad és nem más.
de most konkrétan, ha mo-n veszek egy gépet, és 3 év világgaris, európában vagyok máshol, és másik országban krepál be valamiért, akkor az ottani szervízben nem érvényes a garanciám és sima fizetős szervíznek minősül? -
Integra
titán
válasz
Dr. Akula #10085 üzenetére
na most mondtál valami fontosat, hogy a T-re valóban világgari van.
és ez nekem fontos, hogy bárhol vagyok éppen, tudjam érvényesíteni, amíg a magyarossal sokat nem tudnék más országban ezzel kezdeni.
így nekem el is dőlt, hogy T és nem Pmod: és ez természetesen Magnatnak akart menni, reggel van még
-
-
Integra
titán
egy géppel is szívok rendszeresn, mert civil kinézetű taktikai hátizsákban cipelem az egy darabot is (már ezért furcsán néznek szekuritisok), benne ezer kábel, külső hdd, meg minden szar hozzá, természetesen a hátizsákot átvilágításkor valami bombának hiszik a madzagok miatt, lehet kipakolni..
kész agyrém így is, most még viccesebb lesz
na a táska történet megint jó kérdés lesz, mert a hátizsákom 1 notesznek van kialakítva, kell valami más.. de a mérettel nem szoktak csesztetni szerencsére, pedig elég nagy, de rengeteg embert látok rendszeresen, aki szinte már nagybőröndöt húz maga után fel a gépre.
de igazából meg se szólalok, láttam már nato katonát akit alsónadrágra vetkőztetett a nagyon okos ferihegyi szekuriti meg a csomagját is miszlikbe.. -
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10066 üzenetére
igen, az kb 10kg lomot jelent
ha utazok, repülök, akkor mindenképpen cipelnem kell mindkettőt. lélekben már barátkozom a check-in átvilágításokkal...
"...de nehéz az iskola táska.."
rettenet drága az x301, talán majd ha elkoptattam a t400-at.. -
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10064 üzenetére
na ez a másik..
a t400 a saját használatos noteszom lenne, emellett van egy céges d630-am..
utazáskor mindkettőt hurcolom default -
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10062 üzenetére
az a baj, hogy megszoktam. baromi sokat látni rajta. és anno a clevo 3 éve is erős vasat adott 3 kilóért ezzel a kijelzővel. ok, anyaghasználatban egy hulladék, most már belátom, de akkoriban még a thinkpadek árai hasonló hardverre elérhetetlenek voltak.. szervízről ne is beszéljünk, mert a notebook.hu.. agyrém. na mindegy. pedig a srácok rendesek, nem velük van a baj.
olyan ez, hogy megszoktam a pda-m, amiben sony 480x640-es kijelző van, ezek után váltsak valami okostelóra ami kiváltja a pda-t és a gps-t is ami nem tudja ennek a kijelzőnek a tudását? nehezen akarózik
várok még amoledre meg jó felbontásra.
de az ár miatt lehet, hogy megpróbálkozom ezzel az 1440x900-as történettel és inkább t400 felé hajlok a t500 helyett.
az is lehet, hogy gyengébb t400-at nézek és idővel építek mellé egy m-atx alaplapos gépet komolyabb feladatokra meg játékra, mozira.
de noteszt mindenképpen kell valamit vennem.igazából az az sl500 is elég jó, amit csajszival vetettem, csak hát a t az t.. ez van, hülye sznob vagyok ilyen téren
-
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #10060 üzenetére
egyetértek..
átnyálaztam a nem led-es kijelzőket is és khm.. elég ratyik 250-300ezres árért, azért valljuk be -
Integra
titán
ThinkPad T400 NM3D3HV
szép az ára...
ez az egyetlen led-es amit találtam a szortimentben t-ből.
kb majdnem egy 100ast dob az áron a kijelző.
ennyit azért nem biztos, hogy megéri...
és más boltoknál is az ár diffi +-5rugó -
Integra
titán
ez viszont sokat nyom a latban..
akkor viszont ha led-hez ragaszkodom, akkor kisebb felbontású notesz lehet csakwizard: nagy a káosz, lehet, hogy megkéne várni a pontos új t sorozatot ami az új platfrommal jön ki, akkor lehet agyalni hogy érdemes e akkor venni egy új, jó gépet és most egy alapabbat átmenetileg, vagy a mostani szériából..
majd csak összeáll a képlenovo oldalán ilyenek vannak p8600-as cpu-val:
t500, 1680x1050 wsxga+, tft, ati3650
t400, 1440x900 wxga+, led, ati3470
t400, 1280x800 wxga, led, ati3470 -
Integra
titán
válasz
BobMaster #10049 üzenetére
igen, t500
a thinkwiki-n néztem, onnan az info.
az 1680x1050-es wsxga+ felbontás miatt elsődlegesen a t500 jelenleg az első számú jelölt. (nem mintha ezt a rohadt sok wsxga+, sxga+, wga meg egyebet vágnám, hogy mi micsaoda...)
t400 szinte ugyanaz a hardver, csak gyengébb ati-val és kisebb kijelzővel.
majd megnézem élőben, hogy a led-es mennyivel tud többet és jobban mint a wsxga+ -
Integra
titán
válasz
Scalpel #10046 üzenetére
hát, nem csak a számozás agyhalál, hanem a kijelzők, illetve, hogy led-es háttérvilágítással csak a standard 1200x800-as kijelző rendelkezik..
minél jobban beleásom magam a t-be, annál nehezebb lesz..
jaaaaaj, nagy a baj...de lehet, hogy németeknél veszem inkább angol klavival meg angol pistával.
minden esetre addig is vetettem egy barátnőmmel egy ilyet, eredetileg dell inspiront akart, mert az van csini pirosban.. szerencsére egész könnyen hagyta magát meggyőzni, hogy azt ha lehet ne, és még tetszik is a thinkpad desidn neki
-
Integra
titán
válasz
Napfénysüti #9987 üzenetére
passz, szerintem 15-be nem tesznek
17-be, de t700-at még nem láttam -
Integra
titán
válasz
Scalpel #9968 üzenetére
sok infot nem nagyon találok még róla, mindenhol csak ugyanaz a száraz pr van róla.
integrált memóriavezérlő lesz benne, valami a wifi kezelésével és energiamenedzsmenttel..
végülis nem zavarna, hogy ha a mostani t-s gépek ára egy 50-100 rugóval lejjebb csúszna az újak miattvajon ati integrált vga résszal is lesz vagy kidobják és intel marad?!
sajnos azt kétlem hogy a puma platform bekerülne.. -
Integra
titán
lehet tudni valamit, hogy mikor frissül a t sorozat?
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest