- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Ringman
félisten
Hello!
Mióta frissítettem az access connectionst és a power managert (csillivilli kinézetű most), akadozik, feladatkezelőt nézve 40-50%-os cpu terhelést produkál, fagyogat. (T61 vista32)
Másnál is történt ilyesmi?
Vissza lehet rakni a régebbi verziót valahogy?
-
Ringman
félisten
válasz
dekoninck #4776 üzenetére
Csak nehogy Lenovo logo legyen rajta
(#4777) Tim82
Ha lenne felesleges 25-30k-m, lehet nem gondolkoznék rajta. Ha meg nem 4 órát megy akkuról akkor szintén felesleges.
Vagy _csak_ ultrabay akku? Az lenne igazán súlycsökkentésBase Software Administrator
Ezt használta valaki? Elvileg a recovery partición levő dolgokat lehet módosítani rajta. Gyakorlatilag is csak még nem próbáltam -
Ringman
félisten
Létezik Ultrabay helyre vmi sima műanyag bepattintható védőlemez?
A dvdírót nem szoktam használni, az is felesleges súly, ha hordozom. Üresen nem kellene hagyni a por miatt. -
Ringman
félisten
Ki lehet valahogy tisztítani a ventillátort T61-nél? (persze ha emiatt zajos)
Mert eléggé idegesítő, hogy sűrűn berreg, mintha hozzáérne valamihez, kb olyan hangja van. (Ha megrázom, közben elhallgat egy-egy pillanatra)
-
Ringman
félisten
(#4668) Otisz
Igen C2D. De nem hinném hogy a proci lenne, eddig nem is vettem észre (bár vagy otthon zenét is hallgattam, vagy olyan helyen használtam, ahol nem hallatszott).(#4669) Innox
Biztos nem a HDD, annál hangosabb, és akkor is hallom, ha nem dolgozik.(#4673) pBandi
Le is tiltottam, de nem változott semmi.Amit írtatok az alapján szerintem mégis csak a venti lehet, de eddig nem hallatszott. Ezt erősíti meg szerintem az is, hogy lecsukott fedéllel is kb. ugyanolyan hangos, hangosabb, mint a levegő keringetése. Lehet hogy elkoszolódott? Nem tudom.
Köszi a válaszokat.
Ja és még egy kérdés:
T61 14" wide 6 cellás akksi- milyen táskát/védőtokot használtok, amibe úgy-ahogy belefér, de nem lötyög benne? -
Ringman
félisten
válasz
Gondwana #4666 üzenetére
Nem fényerőtől függő.
2 hang van, a ventillátor hangja és ez a zúgás.
Nem hiszem hogy a ventillátor csinálná, eddig nem vettem észre ilyesmit.Levettem hálózatról és úgyis zúgott, de mikor visszadugtam akkor elhallgatott a zúgás egy kis ideig, azután újra zúgni kezdett.
A ventillátor eközben nem állt le. -
Ringman
félisten
Hello!
Az mitől lehet, hogy egy T61-nek folyamatos zúgó hangja van (hasonló, mint a töltőnek, ami a kezdetektől fogva zúg, csak hangosabb és mélyebb), a ventillátor meg folyamatosan meg?
Vinyó 42fok, gpu 59fok, proci 44fok bekapcsolás után - energiatakarékos beállítások, töltőről.Válaszokat előre is köszönöm.
-
Ringman
félisten
hello!
Szerintem nem károsodás, nekem pédául néha 99%-ot, néha pedig 100%-ot ír ki a power manager, miközben a vista energiagazdálkodása meg 100%-ot. Ez egyébként más töltöttségnél is előfordult. (különböző %)
A power manager > battery information fülnél van "full charge capacity" és "remaining capacity" elvileg ez a kettő megegyezik teljes töltöttségnél.
-
Ringman
félisten
Hello!
Meglepve tapasztaltam, hogy a kb 3 hónapos t61-em billentyűzetén nem működik rendesen a c billentyű, a "rugózása" nem olyan kellemes, mint a többié, valamint ha nem a közepét nyomom meg, akkor néha nem érzékeli a leütést. Lehet, hogy csak alászorult valami (morzsa, rotringhegy vagy valami, bár azért megpróbáltam vigyázni, hogy ilyenek ne történjenek meg), vagy vmi eltört benne, nem tudom.
Ez garanciális hiba, illetve a cserére mennyit kell várni, mivel így a vizsgaidőszakban azért szükségem lenne a gépre.
Még egy dolog: alvásból ébredve mindig bekapcsolódik a tochpad magától, vajon miért?
A downgrade dolog engem is érdekelne
-
Ringman
félisten
hello!
T61-em van [link], megnéztem everestben a cpu, winchester, illetve a gpu hőmérsékletét:
gpu 55-60 fok - quadro nvs 140
cpu 45-55 fok - T7500
winyó 30-40 fok - 160GB/5400Ezek nem túl magas értékek; asztalon, töltőről, max fényerővel, de terhelés nélkül?
-
Ringman
félisten
válasz
Shadowfax #4038 üzenetére
lefuttattam a pc doctort, az nem jelzett hibát.
Mikor a kijelzőt teszteltem, akkor a vörös szín helyett fakó piros/narancssárga színe volt. Onnan derült ki a dolog egyébként, hogy mikor dvd-filmet akartam nézni, az embereknek kékeszöld színe volt.Az "azonnali notebookos kérdések" topikba is beírtam a problémám, ott vga chip hibára gondoltak.
-
Ringman
félisten
Hello!
Egy problémám van a múlt héten vett T61-esemmel (videokártya quadro 140): nem jeleníti meg a vörös színeket, pl az "on the screen display" esetén, ha vörös színt állítok be, üres téglalapokat jelenít meg, de ha a rgb skálán r255, g1,b0 -t adok meg akkor már színes téglalapok vannak.
A színbeállítások módosításával se tudok változást elérni. Ha külső monitort kötök rá, azon sincs vörös szín.
A lenovo honlapján fent levő drivert felraktam.Elvileg minden update-et letöltöttem és felraktam, a bios frissítés kivételével. Az oprendszer vista, a sp1-et nem raktam fel.
Remélem tudtok segíteni, előre is köszi.
-
Ringman
félisten
Tényleg helyszíni. Nem is tudom miért írtam szervízgaranciát.
A többinél viszont világgarancia van.Akkor ennek az a hátránya/előnye h csak rajtuk keresztül javíttatható, de házhoz jönnek, viszont külföldön nem lehet ingyen szervizelni (hivatalos márkaszervízen keresztül)?
-
Ringman
félisten
Hello!
Találtam egy T61-est [link]
Hogy lehet, hogy erre szervízgarancia, nem pedig világgarancia van? (minden más thinkpad-re világgaranciát írnak)Eközben ezt írják a honlapon:
"A készülékek a gyártók hivatalos magyarországi képviseletétől származnak, gyári garancialevéllel és szerviztámogatással értékesítjük, így meghibásodás esetén az adott gyártó garanciális szervize végzi a javítást. Ennek érvényesítéséhez a garanciajegy, anélkül árusított (általában a kisebb értékű) termékek esetén a vásárlást igazoló számla szükséges, ezért kérjük azt feltétlenül őrizzék meg."Akkor mi lehet vajon a szervízelés módja?
-
Ringman
félisten
Ez vajon minden T61-esre érvényes, minden kereskedésben?
"gyári csomagban lévő akkut cserélni nem tudjuk, külön vásárolható"
Ugyanis 4 cellás aksi van [ebben] -
Ringman
félisten
válasz
tototos #3080 üzenetére
Nekem is kicsit furcsa egy T61-esnél az oda nem való (combo drive, 60 GB-s winchester) alkalmazása, kicsit olyan "minél kevesebbe kerüljön bármi áron a minőségi notebook" hangulata van. Egyáltalán van gyárilag ilyen gép, vagy ez ilyen boltban maradtak alakatrészekből összeszedegetett modell?
Google a szériaszámra csak magyar oldalat dob...
Aksi utángyártott?
+ 1 GB memória, kell még így rákötleni rendesen(bár ha azt vesszük 10-15% összesen)
-
Ringman
félisten
Hello!
Meddig bírja egy Lenovo (IBM) Thinkpad T61 (ND218HL) 4 cellás aksival, Cad + render esetén?
Aktív témák
Hirdetés
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest