Aktív témák
-
gecsoz
aktív tag
Másik kérdés.
Tegnap vettük a cégnek az N500 -at.
Neten azt írja a szoftver, hogy csak 2009-11-02 -ig van gari.
Gondolom akkor hozták el a nagykerből.. mit lehet ezügyben gtenni, hogy a tényleges eladási dátum alapján legyen az 1 év garancia? mert azért így vicces, hogy majdnem 4 hónap mínusz a garanciára.. -
-
gecsoz
aktív tag
Sziasztok!
N500, Wlan driver nem megy fel. Teendő?
N500, Wlan kivételével minden driver fent, mit kell még feltenni hogy működjenek az lenovo -s gombok?Előre is thx!
-
gecsoz
aktív tag
win server 2003 látja, és hazsnálja is a 3g fölötti részeket, mert van benne a virtuális címzés, de sima xp és vista nem tudja hazsnálni. csak a 64 bitesek.
egyébként én is azt mondtam, hogy csak az előkészítés van benne minden típusban a kártya nincs benne egyikben sem gyárilag.. legalábbis a magyarországiakban még egyben sem láttam, amik magyar lokalizációval vannak gyárilag.
-
gecsoz
aktív tag
-
gecsoz
aktív tag
Igen, kapható, de például a vga kártyák közötti átkapcsolás sem megy XP alatt..
Ezt legalább elárulták.. de ki tudja hány olyan apró dolog van a mélyben még, amit nem hoznak nyilvánosságra?Milyen céges szoftver nem megy Vista alatt?
Vírusirtók, meg ezer éves CD/DVD író szoftverek illetve fizikailag hardverkezelést hazsnáló progik kivételével minden megy Vista alatt, ha más nem úgy, hogy a "kompatibilitási" módot be kell állítani az adott programra.. -
gecsoz
aktív tag
válasz
abcukistván #7136 üzenetére
Üdv!
Rakd fel az XP -t a gyári XP recovery CD-ről..
Ha meg nem kaptál, akkor kérj a Lenovo -tól és adnak!
Kár bűvészkedni manuális XP installal, ha van XP recovery CD..Amúgy meg nem értem, miért akarja ennyi ember az XP-t visszatenni..
-
gecsoz
aktív tag
válasz
tototos #7083 üzenetére
Ez egy egyszerű progi, ami a VGA kimenetet kezeli.
Profilokat lehet létrehozni a különbőző képernyő beállításokhoz, hzogy melyik képernyőn milyen felbontás legyen, minden kijelző menjen, vagy csak az egyik, milyen színmélység, stb.. sok szenvedéstől megkímél, ha sokszor használsz projektort, vagy monitor a kimeneten, és sűrűn kell ki-be kapcsolgatni, illesztgetni.. -
gecsoz
aktív tag
válasz
Shadowfax #7072 üzenetére
Fura. Nem lehet, a háttérben valami kiskeres gond?
Mondjuk esetleg kibontitták/használták a gépet, és Vista helyett feltette valaki az XP -t meg eltökítették a Recovery CD-ket?
Az én T400 -omon Vista volt, és Vista és XP recovery CD-k is ott voltak a gép mellett a dobozban.. -
gecsoz
aktív tag
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Dottore #7059 üzenetére
ööö.
Nekem is T400 -am van.
1. külön lehet be és kikapcsolni a WLAN és a WWAN kártyát, nem egyszerre
2. kártya berak, driver frissít a lenovo update -el, és minden müxik.nem lehet, hogy nem rakál fel minden Lenovo drivert, vagy esetleg valamit letiltottál, amire szükség van a WWAN adapternek?
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Dottore #7043 üzenetére
és az mitől lehet, hogy az IBM -es külső HDD -m, amiben egy hitachi 80GB -os 2,5" -os ATA -s HDD van, a T41 -el meg a T400 -al megy egy kábellel, míg ugyanazokkal a gyári kábeleivel más asztali gépekkel és más laptoppal csak 2 kábellel megy?
IBM/Lenovo asztali géppel még nem teszteltem
-
gecsoz
aktív tag
válasz
csepike00 #7041 üzenetére
olyan dokkoló egység kell ami a te gépedhez való., és akkor az tuti jó a te gépedhez
vagy egy sima USB elosztó.De a helyedben egérből bluetooth -osat vennék,és akkor nem kell vevő egység hozzá.
A külső HDD -hez lehet elég egy kábel is!Nekem is van egy (igaz IBM) külső 2,5" -os HDD -s 80GB -os USNB -s HDD -m, és ahhoz is van adat meg tápkábel., és asztali géppel csak úgy müxik ha mindkettőt használom, de a T41 -emmel és a T400 -ammalis müxik rendesen akkor ha csak az adat kábelt dugom be. (lehet nagyobb teljesítményű a laptopok USB portja mint az asztali gépeké?)
Így akkor az egérnek nem kell USB, a külső HDD -nek is csak egy kell, és akkor így még van 2 db USB -d a pen drive oknak
-
gecsoz
aktív tag
válasz
piroskacsa #7033 üzenetére
Esetleg adj egy pontos típus számot, hogy milyen gép érdekelne, utánakérdezek, mennyiért lehetne beszerezni..
Igen, nekem is ez a bajom.
Oké, hogy ha valakinek kevés pénze van, és nem akar sokat, akkor megvesz egy 120e forintos fujitsu.siemens laptopot, és vcígan elvan vele pár évig.
Viszont a netbook -nak semmi értelmét nem látom, mert szerintem a 7" -os meg ilyen kijelzők hazsnálhatatlanok, a 10" -osok ára meg annyi, hogy ha egy tizest rádob az ember akkor kijön a legolcsóbb fusi 15,4" -os, ami jóval használhatóbbA közép kategóriában meg úgy érzem, hogy az ár megy felfelé, de sokszor jelentősen többet kell érte leszurkolni, mint amennyit a gép ér. És ha egy közép kategóriás gépet felbővítesz úgy, mint ahogy egy üzleti gépet akkor szinte közel hasonló árra jutsz el..
Valahogy ezeket a középső kategóriában lévő gépeket úgy érzem, mintha a cél az emberek lehúzása lenne..
Eseteg még azt tudom mondani, hogyha nem akarsz várni, hogy nézd meg az R500/R400 -as szériát. Azok is jó gépek, ha nem akarod nagyon ütni - vágni, és nem annyira fontos a preztizs érték, akkor az is ugyanolyan jó, és árban jóval barátibb..
Bár ezt pont én mondom, aki inkább vártam, csak hogy T400 -om lehessen
-
gecsoz
aktív tag
válasz
piroskacsa #7030 üzenetére
Igen, nagyon nehéz ügy.
Nekem is ez volt a bajom, ezért esett ki a T61 -es széria.
T41 -em volt, T61 -re szerettem volna lecserélni, de nem volt rá pénzem, plusz 1,5 évet vártam a cserével.. addigra meg ugye jöttek a T400 -ak, így végül az lett belőle.Sajnos egyre inkább úgy érzem, hogy vagy vannak a nagyon olcsó gépek, vagy a nagyon drágák, és a középkategória kezd kihalni :|
Mondjuk főleg most 286 Ft -os euró árfolyam mellett meg aztán pláne fent vannak az árak.. nekem még jóval a mostani ár alatt volt a T400 -om..Nem tudsz úgy vásárolni esetleg valamilyen cégnek, ismerősnek a nevére, hogy az ÁFA -t vissza tudd igényelni?
Én így csináltam.. -
gecsoz
aktív tag
válasz
piroskacsa #7015 üzenetére
Ha veszel egy T400 -at, dula VGA -val, akkor az tökéletes lesz, és simán jó lesz ég vagy 3 évig a teljesítménye is a P8600 procival..
-
gecsoz
aktív tag
válasz
csepike00 #7002 üzenetére
1. Igen, megéri a két VGA -s modell, lényegesen gyorsabb az ATI kártya már egyszerűbb játékoknál is látszik, az intel 4500 pedig jóval kevesebbet fogyaszt, ha épp az az igényed.
2. Csak VISTA alatt működik a VGA kártya váltás!!!
3. Az USB portból a 3 pont elég.. főleg ha wireless egered van.Minek az a sok USB?
4. nem baj, hogy közel vannak. Ugyanis van egy ami külön van jobb oldalt, de amúgy sem teszel egymás mellé két vastag USB -s cuccot, hisz minek? Wireless, WAN, bluetoot, minden benne van a gépben, mihez hazsnálnál sok USB-s kiegészítő ezsközt?
5. Totális szikrázó napsütésben nehezen olvasható a kijelző, de még mindíg jobb mint az ASUS -ok tükröződő kijelzője.. ideg betegséget kaptam mikor egy köcsög az Intercity -n egész úton filmet nézett az ASUS gépén és a kijelzője a szemembe irányított minden napfényt az ablakból..
Mellesleg Debrecen-Budapest vonatúton kb az út kétharmadánál lemerült, míg nekem az út végére csak 50% -ig csökkent az aksiszint -
gecsoz
aktív tag
5.9000 Huf volt a Thinkpad Laser Bluetooth mouse
2 hónapja van benne a két elem amit hozzá kaptam (2xAA) és most van 49% -on a töltöttsége úgy, hogy napi 8 órát minimum hazsnálom.
Nagyon jó, mert lemegy energiatakarékosba ha nem hazsnálod, és a driver jelzi az elemek állapotát, és riaszt ha merül.
Sokkal job min bármilyen más, drágább wireless notebook egér.. -
gecsoz
aktív tag
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Shadowfax #6708 üzenetére
Hát nem tudom, akkor erről jó lenne ha tájékoztatnátok a VÁM osokat is, mert ha külföldről rendelünk bármit is a cégnek azu azonnal elvámolásra kerül és akkor hozzák ki/vehetjük át ha kifizetjük a VÁM-ot + ÁFA -t.. nem vizsgálják sem a tartalmát a csomagnak sem azt hogy mit nyilatkozunk.. ráterhelik és kész..
-
gecsoz
aktív tag
válasz
neomorf #6690 üzenetére
Ezzel csak egy baj van.
Ez a gép így 1.259 Dollár.. 210Huf=1dollárárfolyammal számolva ez így akkor = 264.390 Huf+ 8% vám: 285.541.
Na, én 275.000 ért vettem mo -on a T400 anar, P8600, 1GB RAM, 250GB HDD, 8cell aksi, többi paraméter ugyanez.
Vettem bele +2GB RAMOT, így szerintem a nettó áram pont annyi lett, mint ennek az Ebay -es laptopnak a nettó ára, mert ugye erre az ebay -es laptopra is rájön még ugyanúgy a 20% áfa, mint az itteni gépre.Juteszeme vám. Vámot általában arra az értékre szoktak fizettetni (azt vezsik alapul) ami biztosítási összegnek rá van írva a csomagra. Hiába mutatsz 100.000 Ft -os számlát, ha 200.000 Ft ról szól a biztosítás (annak megfelelő dolárról) akkor azt nem fogja bevenni a vámügynökség
Ok, egyszerű, kössünk kissebb összegű biztosítást a csomagra.. ok, meg lehet próbálni, de én nem merném megtenni, mert mit teszel ha eltűnik a csomag, és mondjuk fele annyi pénzt fizetnek ki neked mint amennyit kifizettél a gépért?
Márpedig nem kell lebecsülni a "nemzetközi kapcsolatokat".. igenis nagyon könnyen megtudják, hogy mely csomagok, küldemények vannak alulbiztosítva, és bizony ilyen csomagoknak sűrűn lába kél szállítás közben..
Szóval higgyétek el nem annyival olcsóbb az ebax mint hiszitek.. anni fényképezőgép vásárlásnál végigjártam a lehetőségeket...
Mondjuk ha van egy ismerősöd, mondjuk egy pilóta aki utasszállít vezet, és kint megveszi, és behozza, az úgy jó, mert nincs vám, nincs áfa, igaz garancoia sincs, nade én a fénbyképezőgépnél bevállaltam, feleannyiba került így a Panasonic FZ10, és azóta is semmi baja pedig lassan 6 éves.. de sajna ez a kapcsolat már nincs meg
-
gecsoz
aktív tag
válasz
---Lasali--- #6547 üzenetére
Mázlista.
Nekem nagyon rosszul áll, ennyire nem világítja meg :|
csinálok róla én is egy képet és felteszem! -
gecsoz
aktív tag
magyarul akkor van egy használhatatlan billentyűzet világításom?!
hmm.. lehet azért rákérdezek a szervízben..vagy szedjem szét, és egy T400 -on álljak neki barkácsolni, hogy más szögbe állítsam a kis ledet??? nem hiszem, hogy nehéz munka lenne, de gondolom ezzel a garinak fuccs lenne..
-
gecsoz
aktív tag
Üdv!
Fontos kérdésem lenne:
T400 -asom van, és olyan mintha a Think Light lámpa rossz helyre világítana.
Ha a billentyűzet és a kijelző kb. 15 fokos szöget zár be egymással, a kis lámpa akkor is csak a bal oldali csuklótámaszra világít. Ha meg 90 fokos szögben áll a kijelző és a billentyűzet, akkor a laptop elé, kb, 15 centivel, és szemből nézve bal oldal felé, a középvonaltól kb 20 centire.Ha ölben van a gép, akkor meg pont a szemembe világít..
Jobban látom a billentyűket ha a lámpa ki van kapcsolva, és csak a kijelző fénye világítja meg a billentyűzetet, mintha a kis lámpát bekapcsolom..
A T41 -nél ez tökéletesen működött, és idegesít, hogy itt nem, mert nagyon fontos nekem, mivel sokat használom a gépet éjszaka tök sötétben.
Ez a hiba csak nálam van, menjek vele szervízbe, vagy másoknál is ilyen szar, és konstrukciós hibáról van szó? (bár ezt nem hinném)
-
gecsoz
aktív tag
válasz
---Lasali--- #6523 üzenetére
Rendes GPS vevő, adja a GPS koordinátákat, és felhazsnálható minden COM portot olvasni képes térkép szoftverhez, vagy a google maps -hoz, de kell hozzá a HSDPA modem.. az a vevő
és csak akkor müxik, ha van betéve SIM kártya.
Amúgy lehet lassabb a HDD, de csendes, és munkához tökéletes, a T400 -al meg amúgy sem filmet digitalizálni meg játszani akarok
Jah, és keveset fogyaszt -
gecsoz
aktív tag
válasz
---Lasali--- #6488 üzenetére
Passz.
Nekem is T400 van, de semi bajom vele, gyorsan indul, maradtam a Vista -nál, és az összes gyári progi is fut a háttérben. -
gecsoz
aktív tag
Üdv!
Keresek T42 -höz recovery CD -t, ha van valakinek!
Letörölték az álatok :|
Telepítettem XP-t, letöltöttem minden driver -t hozzá a Lenovo oldaláról, de az SM busz vezérlút így sem ismeri fel. :| -
gecsoz
aktív tag
válasz
Major Major #6409 üzenetére
Fura dolog. Van egy külső IBM HDD keretem benne az eredeti IBM -es 80GB -os HDD -vel.
a T41 -emen és a T400 -on gond nélkül megy úgy, ha csak az adat USB kábelt csatlakoztatom, de ha asztali gépnél hazsnálom, akkor a másik (csak tápot szolgáltató) USB kábelt is csatlakoztatni kell. -
gecsoz
aktív tag
válasz
Kobak77 #6365 üzenetére
Szerintem pont ezért kerül többe.. mert az olyan kártya, amiben a kártyán van kiképezve a SIM foglalat, meg azok az alkatrészek, amik az új gépekben alapban benne vannak, de az X60 -ban nincs, ezért drágább a kártya is..
Biztosan nem jó a Tiédbe az olcsóbb kártya, mert nem tudod hova tenni a SIM -et!! -
gecsoz
aktív tag
Szia!
T400 -hoz én megvettem a Lenovo -s DDR3 -at, mivel ugyanannyiba került, mint egy sima DDR3 modul.. sima, samsung chipes a Lenovo RAM is. Bármilyen más is jó bele, ha találsz olcsóbbat vedd meg, én nem találtam
DDR3 -as notebook -RAM -ok még az egyéb gyártók között is drágák.. -
gecsoz
aktív tag
Frissítették a HSDPA adapter leírását, már ki van hangsúlyozva benne a GPS vevő is!
-
-
gecsoz
aktív tag
A szoftvert megtaláltam, letöltöttem, indul vele a windows, lementi a képeket akik leülnek a gép elé, csak egy baj van, mikor be akarja állítani a felismeréshez a saját képemet, akkor azt írja ki, hogy ne érzékeli a kamerát.. miért lehet ez? akkor miért látja beléptetésnél a kamerát és miért nem látja akkor mikor engem akar lementeni?
mit lehet tenni, valakinek valami ötlete?
-
gecsoz
aktív tag
Valaki tud erről valamit: VERIFACE
Ez csak az Ideapad -okkal műxik, vagy valahogy fel lehet tenni más Lenovo gépre is?
nagyon teccik -
-
gecsoz
aktív tag
Saját magamnak szereltem be a +RAM -ot és a HSDPA modemet is.
Jó, egy kicsit paráztam, hogy nehogy elrontsak valamit.. de gyerekjáték volt az egész, minden pontosan dokumentálva, mindennek pontosan megvan a maga helye..Ha minimális műszaki érzéked van akkor nyugodtan állj neki
-
gecsoz
aktív tag
fedett helyen, a munkahelyen vagyok.
Első körben mikor csatlakoztam kb. 5 perc volt mire beazonosította a pozíciómat.
Utána ha kikapcsoltam a GPS szoftvert, majd újra bekapcsoltam, akkor pár másodperc alatt felállt a műholdakkal.
Megjegyzem a céges Mio P350 ugyanitt ülve, az asztalra letéve nem talált műholdakat.Hivatalosan budapesti vagyok, csak Debrecenbe jöttem főiskolára egy nő miatt, aztán itt ragadtam
-
gecsoz
aktív tag
Beraktam egy SIM -et, az alábbi lépések történtek meg:
-
-
gecsoz
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki valamit arról, hogy mi az a "ThinkVantage GPS"?
Beszereltem a T400 -ba egy HSDPA kártyát, erre a System update jelezte, hogy van egy ilyen frissítés, és letöltené..
Ez volt a részletezésben:
"WHAT THIS PACKAGE DOES
ThinkVantage GPS (Global Positioning System) receives signals from
the GPS satellites and determines the location of your ThinkPad.GPS function in the following adapter cards are supported.
- ThinkPad HSPA Wireless WAN Adapter
- ThinkPad UNDP Wireless WAN Adapter"Akkor ezekszerint a HSDPA kártya egyben GPS ként is működik??? És akkor elvileg iGO meg ilyenek le is tudnák kezelni?
Azért furcsa, mert ezt eddig sehol sem olvastam, sem a kártya, sem a laptop leírásban..
Várom a segítségeket
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Shadowfax #6143 üzenetére
beszarász ezek a munkahelyek..
ahhoz, hogy emilt tudjatok küldeni nekünk (nyomda) ahhoz végre kell hajtani egy spa szűrést manuálisam captcha -t beírni..
basszus a sok beszerző, akinek az a dolga, hogy felkutassa a nyomdákat, versenyeztesse őket stb.. nincs nekik engedélyezve internet használat!!!!
oké, hogy nem akarjuk, hogy a dolgozók netezéssel töltsék az idejüket, na de akkor szegény árubeszerző hogy dolgozzon??? van nekik telefon meg emil, oszt annyi.. röhelyes : -
gecsoz
aktív tag
-
gecsoz
aktív tag
Felhívom mindenkinek a figyelmét egy hibára!
Ezt a fajta T400 -at vettem meg, és minden weboldalon az van írva (usanotebook, senorg, stb.), hogy van rajta 4in1 kártyaolvasó.azonban a gyakorlatan nincs!!!
Ezt a választ küldte a Lenovo:
[I]Tisztelt XX!
A rendelkezésünkre álló adatok szerint:
"ThinkPad T400 NM52KHV 2767-2KG (14.1 WXGA+ (1440x900) TFT, Mobile Intel
GM45 Express Chipset, Ati Mobility Radeon HD 3470 w/256MB, Bluetooth
Wireless Technology, Integrated Fingerprint Reader, Intel Core 2 Duo
Processor P8600, 250 GB / 5400 rpm, Mini-PCIe, DVD Recordable, PC Card,
Express Card, 1 GB, Intel WiFi Link 5300 AGN (3x3), Integrated Camera,
Modem, IEEE 1394, Microsoft Windows Vista Business 32, Microsoft Windows XP
Recovery Media, 6-cell battery)"a gép konfigurációja. Ez biztosan nem tartalmaz mediakártya olvasót, mert az
a "PC Card" helyét foglalja el a T400-as gépekben. (Vagy media vagy PC Card
olvasó van a gépben.)Üdvözlettel,
Lenovo Infó[/I]
-
gecsoz
aktív tag
válasz
fordfairlane #6096 üzenetére
akkor minden jó, ha avége jó..
hát igen, lehet sok extrát venni, de ha nem hazsnálja ki az ember, akkor csak felesleges pénzkidobás lenne..
kis hangerőnél is ilyen a hangszóró, vagy csak a max hangerő körül? -
gecsoz
aktív tag
válasz
fordfairlane #6092 üzenetére
GRATULAAAAA!
és milyen, hogy tetszik?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Xbox Ultimate előfizetések
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged