- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
Aktív témák
-
Dottore
addikt
Minden amit tudni szeretnél az akkumulátorokról, de soha nem merted megkérdezni.
Welcome to Battery University -
Dottore
addikt
-
Dottore
addikt
-
Dottore
addikt
Hopp. Asszem ez nem támogatja a T42 típust. Itt a régebbi verzió.
-
Dottore
addikt
-
Dottore
addikt
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #8288 üzenetére
Hát így más. Ha magánszemély az eladó akkor jogosan bizonytalanodik el az ember. Mondjuk ha nem, akkor is.
Azt gondolnám, hogy úgy rakták össze ezt a gépet. Sok Thinkpad van amit leselejteznek kisebb nagyobb sérüléssel, hibával. De ezt csak gondolom. Kérdezd meg miért kellett ezt tenni azzal a géppel. -
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #8280 üzenetére
Úgy érted Xp van rajta, nem Vista? Mert akkor simán mernék. Az csak egy OP rendszer. Hardveres downgrade már kicsit más tészta.
-
Dottore
addikt
válasz
-XadAnuX+ #8247 üzenetére
Annyit tudok róla, hogy inkább munkaállomás, sem mint hordozható.
Nem hiszem, hogy a minőségét tekintve eltérne a szokásos Thinkpad modellek minőségétől. Ha valakinek ez kell akkor jó választás, de cipelgetni nem nagyon kell sehova.Szerintem a súlya miatt vadászni is lehet vele.
-
Dottore
addikt
válasz
Scalpel #8230 üzenetére
Hát egy T61 lesz benne a dokkolóba, sima standard, nem wide. Ha összejön.
Nézegettem az x (x200) sorozatot is, de az valóban cipelgetésre jó, én néha dolgoznék is vele és elég kicsi nekem a felbontása miatt. Jó a szemem, de fél óra után már hunyorognom kellett.Marad a T61. Nem megyek ablak közelébe és jó lesz az szerintem.
-
Dottore
addikt
Gyorsba: Tanulásra, netezésre, és egy kis letöltésre.
Ha sima 4500 (GMA 4500), akkor nem rendelkezik teljes, hardveres videó gyorsítással, csak a Clear Video képjavító eljárást tartalmazza. A GMA X4500HD viszont képes tehermentesíteni a processzort és hardveresen lejátszani a H.264-es, MPEG2-es és VC-1-es fájlokat.
Szóval simán jó mindenre, nagyon nem kell videót vágni és játszani vele.
-
Dottore
addikt
válasz
macikos #8217 üzenetére
Drivereken és programokon kívül nincs különbség, már ami a működést érintheti. Az, hogy van IBM logo (Pl. az OEMLogo is megváltoztatható, nem kell hozzá Recovery cucc) vagy sem az nem befolyásolja a rendszert, hiszen a Recovery XP is úgy készül, hogy kezdetben van az XP és erre pakolják fel a drivereket, kiegészítőket.
Tehát ha te magad telepíted, akkor lehet nem lesz logo, de gyakorlatilag a lényeg ugyanaz.
-
Dottore
addikt
És esetleg létezik-e Advanced Mini Dock nem wide típushoz. Lehet béna vagyok de nem találok.
-
Dottore
addikt
Tud valaki erről (ND2R5HV_TS) a gépről?
Ahogy nézem ez egy 14 colos nem wide, 1440x900 (WXGA) felbontású T61. De alig találok róla infót, és nem tudom miért van a sorozat végén a "_TS"
-
Dottore
addikt
Kis érdekesség.
Már a második munkatársamat térítettem meg thinkpad ügyileg. Vett is egy használt T61 típust. Nekem is az volt szóval ismerem. Ami neki van annak az alján a palmrest rész alatt plusz csavarok vannak amik az enyémnél nem voltak. Amúgy meg nem is mocorog annyira mint az enyém (ami már ugye nem mocorog semennyire mert megoldottam, hogy ne tegye).
Úgy tűnik mintha többféle összeszerelés is lenne ezeknél a gépeknél. Másra nem tudok következtetni ebből.
-
Dottore
addikt
x200s, ezen gondolkodom. Annyira megszoktam ezt a fórumot, hogy csak valami TP jöhet szóba.
Asszem Evone törte ezen a fejét. Tapogatta valaki ezt már élőben? Van a dokkolóján DVI kimenet? Nem túl kicsi azért az a 12" col?
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #8015 üzenetére
Remélem meg leszel vele elégedve és köszi mindenkinek az együttérzést.
-
Dottore
addikt
Otisz:
Vissza, ha találok megfelelő állapotban lévőt. Ha nem akkor más márka lesz sajnos.Napfénysüti:
Idén Karácsony előtt valamikor. Gyakorlatilag egy munka miatt kaptam pénz helyett, de az mindegy is. -
Dottore
addikt
válasz
Dr. Akula #7996 üzenetére
Ez volt a bajom vele. De nem nyavalyogtam (tényszerűen leírtam, ill. írtam róla), tudtam, hogy ilyen.
Meg talán az, hogy előtte volt T42, T43.
-
Dottore
addikt
válasz
Gondwana #7990 üzenetére
Nem.
Ostoba baleset történt a gépemmel. A képernyőt akartam tisztítani, ablakhoz vittem, hogy jobban lássam és kicsúszott a kezemből. Az ablak emeleten van, alatta beton. Szóval ennyi.
Így most megmaradt pár cuccom hozzá amit el szeretnék adni. Pl. a DVD olvasóját sem használtam, merevlemez volt benne. Amekkora szerencsém van egy ThinkPad Advanced Mini Dock is érkezik hozzá kedden. Ami ugye gép hiányában tárgytalan. A táp is minek?
Ne is mondjatok semmit.
-
Dottore
addikt
Sajnos nincs többet T61. Ebből kifolyólag van pár cuccom eladó, ha valakit érdekel még mielőtt meghirdetem, keressen meg privátban.
CD-RW/DVD Hitachi
Kétszer lett vele XP telepítve. Nem használtam a gépben, mert merevlemez volt benne.Egy táp, T61.
Pár hónapos mint maga a gép volt.Akksi. T61/R61 14W 7 Cell (Li-ion) FRU: P/N 42T5229, ASM: P/N 42T5230
Ez is talán 8x lett feltöltve, tehát semmi gond vele.ThinkPad Advanced Mini Dock.
Ki sincs csomagolva. Jó áron vettem, engedek is belőle.Szval ha valikit érdekel valami akkor priviben.
Aztán jók legyetek.
-
Dottore
addikt
Ma ahogy mentünk kaját venni, a bolt előtt valami mobilos akciót prezentáltak. A lényeg a két T60, amit közelebbről (összespanoltam az egyik gyerekkel) megvizsgáltam. Nem recsegtek nem ropogtak pedig láthatóan nem kímélték őket.
A dolog kezd misztikussá válni
-
Dottore
addikt
Kösz mindenkinek. Megkerestem Scalpel doktort, remélem válaszol.
-
Dottore
addikt
Emberek, kis help kellene.
Asztali gépem halódik és gondoltam nem veszek másikat, rákötöm a monitorra a laptopot, billentyűzet és kész is. Nos rákötöttem. Nem szép (kicsit homályos a megszokott tű éles helyett, a fekete sem igazán az a fekete amit megszoktam) a kép, úgy értem nincs semmi probléma, egyszerűen ez ilyen.
A kérdés az lenne, hogy dokkolóval lehetne ezen javítani, már amiben van videokártya, már ha van olyan amiben van?
-
Dottore
addikt
válasz
#91574272 #7910 üzenetére
Beszélj a sráccal.
Nem igazán értem mit kevernek a garanciával. Gyerek azt mondja ad rá 1 évet, viszont az nem derül ki számomra, hogy az IBM garancia pl. 3 év az most vonatkozik rá vagy sem.
Tegyük fel az egy év az egy év. Akkor sztem mivel ez 229.000 ft a Laptopinfos meg 240.000 ft 3 évvel. Világos, hogy nekem megérne két évet plusz 11.000 ft.
-
Dottore
addikt
válasz
Dr. Akula #7888 üzenetére
Ez épp úgy egy teória mint amit mdk01 írt.
Azonban szerintem logikusabb 4 órányi aksi idő, hosszabb élettartammal, sem mint 10 perccel több de az aksit jobban megviselő működés. Nem csak a kapacitás a lényeg, az élettartamot is figyelembe kell venni.
Bárhogyan is legyen, egy új aksi megközelítően 30.000 ft. Ennyit legrosszabb esetben is, 3 évente ki lehet bírni.
-
Dottore
addikt
Ezen az akksi kérdésen én is sokat filóztam régebben.
Arra jutottam, hogy nagyon gondos odafigyeléssel max. fél évet tudnám meghosszabbítani az élettartamát ami nem mellesleg kényelmetlenséggel is jár. így inkább használom ahogy nekem kell, a komfort bőven megér nekem annyit, hogy fél évvel előbb kell vásárolnom egy újat.Ahogy én tudom ezeknek az igazán ártalmas, ha 40% alatt tárolod huzamosabb időn keresztül.
Szerintem sem kell lemeríteni. Egy fizikus haverom egyszer elmagyarázta, de nem igazán emlékszem már a részletekre.
A lényeg, hogy amit egyesek formázásnak hívnak, az már a gyárban megtörténik. -
Dottore
addikt
Nem akarok lehúzni senkit.
Rendben, nyekereg hát nyekeregjen. Nem csavarozgatnak mert költséghatékonyság, rendben ne csavarozgassanak, kell a profit. A rosszabb minőségű műanyagot is lenyelem, akksi mocorgásba belenyugszom.
De, hogy miközben hűt a venti fullon, megfogom, kicsit megbillentem hirtelen jobbra és balra, ennek eredményeképp hozzáér a ventilátor lapátja nemtommihez, az már kezdi csipkedni a türelmem. Szétszedtem. Semmi látható probléma. Összeraktam, uaz a fícsör.
Nem örülök.
-
Dottore
addikt
Azért kezd felbosszantani a T61.
-
Dottore
addikt
Az egeret nem is látta mikor az eszköz hozzáadásánál elkezdte keresni?
Nem feltétlen a notebook lehet a rossz. Az is elképzelhető, hogy az egérrel van valami probléma. Ha a telefont látja, akkor az egeret is fel kellene ismernie elvileg. Persze lehet, hogy a telefon párosítása után történt valami. Próbáld meg, hogy eltávolítod, és újra csatlakoztatod a mobilt.
Sajnos az a gond, hogy egy ilyen problémát nagyon pontosan kell leírni mert számtalan mód van a megoldásra.
-
-
Dottore
addikt
Töltsd le ezt a fájlt. Utána kattints rá és add hozzá a regisztrációs adatbázishoz. Ez automatikusan beállítja neked a helyes értéket.
-
Dottore
addikt
Ezzel próbáld meg. Hotkey Driver.
-
Dottore
addikt
A következőket tenném.
Csökkentett módban indítanám, hogy csupán a minimálisan szükséges illesztőprogramok töltődjenek be. Ha így is feltűnően lassú a gép, akkor a hardveres oldalon mennék tovább. Mindenképpen megvizsgálnám a merevlemezt is, volt már rá példa nálam, hogy ez miatt nem működött megfelelően a gép.Amennyiben viszont a probléma megszűnik, úgy világos, hogy egy illesztőprogram lehet a ludas, tehát ebbe az irányba keresnék megoldást.
-
Dottore
addikt
válasz
tototos #7587 üzenetére
Gondolkodsz, ember azt írja:
"akku állapot: használattól függően kb. 1 óra"
Tehát ez azt jelenti, hogy ha nem csinálsz semmit a géppel, értsd úgy, hogy képernyő kikapcsolva nem piszkálod, nem használod, akkor talán egy óra.
"képernyő minimálisan "felhős".
No comment. Ennél finomabban megfogalmazni, hogy szar, nem is lehet.
A véleményem term. nem bizonyíték, csupán tapasztalat.
-
Dottore
addikt
Na ezért szeretem a számítástechnikát. Változatos.
Viszont nézegetem az RMClock progit. Jónak tűnik. Az NHC nekem valamiért nem működött jól. Nem reagált a CPU feszültségszabályozásra semmit. A videokártya opcióinál sem tette a dolgát. Érdekes anno a T42, T43 típusoknál simán jó volt minden.
-
Dottore
addikt
válasz
Scalpel #7398 üzenetére
A t60 sorozathoz nem volt szerencsém. Nem tudtam, hogy ott még több csavarral oldották meg. Az Apple csak vicc volt.
Írtad, hogy a géppel is voltak ilyen érzéseid, de ott győzött a józan ész. Ezt, hogy érted?
Mindamellett, hogy ez a mocorgás van a Thinkpadnél, engem nem nyomaszt, tudok kompromisszumot kötni. Amúgy bármit is vennél, meg kellene kötnöd. Semmi nem tökéletes.
-
Dottore
addikt
Itt a fórumon, nem kell messze menni. Viszont ajánlom minden T60 és feletti TP tulajdonosnak a belépést. A csavar az csavar, az AVCST pedig harcolni fog a jogaitokért.
Félretéve a poént, azért hülyeség volt azt gondolni, hogy a műanyag karmok lesznek annyira hatékonyak mint a csavarok. Hát kérem ez a tömeggyártás, nincs mit tenni, vagy ez vagy az Apple. Akkor meg inkább ez.
-
Dottore
addikt
Első körben driver (Power Management Driver) problémára gyanakodnék, vagy esetleg a Power Manager Utility. Azt lehetne tenni, hogy törlöd és újra felteszed őket. Igaz hasonló hibáknál én mindig újra telepítem a rendszert, és ha úgy is jelentkezik a probléma akkor kezdek csak aggódni. Szóval a lényeg a detektálást illetően, hogy el tudd különíteni, szoftveres vagy hardveres a jelenség forrása.
bimbiri kérdésére még csak tippem sincs sajnos. Soha életemben nem használtam a beépített mappaszinkronizálást.
-
Dottore
addikt
Evone.
A háttérben közben én megalapítottam az "adjátok vissza a csavarokat a thinkpadekbe" (továbbiakban AVCST) partizánmozgalmat.
Be kellene lépned.
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #7388 üzenetére
Bocs, igaz is, hiszen Win7. Ő még nem van felkészítve erre.
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #7386 üzenetére
Vezérlőpult/ Területi és nyelvi beállítások/ Nyelvek / Részletek fül. A Telepített szolgáltatások alatti mezőben az angolt kijelölni és törlés. Többet nem fog.
Legalább is XP alatt, hogy más rendszeren hol van azt nem tudom, de nyilván megtalálható.
-
Dottore
addikt
-
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #7312 üzenetére
Optimize for battery lifespan Notify:
Automatikusan megpróbálja az akkumlátor élettartamát optimalizálni.Notify me when thresholds change:
értesít ha a változások elértek egy bizonyos küszöbértéket. -
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #7306 üzenetére
Indítsd újra a gépet és jó lesz.
-
Dottore
addikt
Hát azért továbbra sem hinnék a gyárilag telepített rendszer mágikus képességeiben. Nem logikus.
Viszont a System Update csinál fura dolgokat. Nekem vezeték nélküli kapcsolat alatt voltak problémáim (fagyott) és bármit próbáltam nem segített. Viszont észrevettem, hogy a System Update ami ugye a legfrissebb drivereket hivatott letölteni, makacsul ragaszkodik egy régebbi Wireless driverhez (11.5.0, holott nekem ennél újabb volt fenn). Kíváncsi voltam így feltettem a régi helyett, azóta minden rendben.Ezzel azt akarom mondani, hogy esetleg ki lehetett volna próbálni mit "javasol" a System Update, bár most már ahogy látom megoldódott a gond.
-
Dottore
addikt
válasz
Claudius #7249 üzenetére
Azért T61, mert írtad, hogy semmi különleges feladatot nem szeretnél végezni a géppel, irodai munkára szánod. Ehhez bőségesen elég egy T61, másrészt ezt olcsóbban is meg lehet vásárolni, és hát a pénz is szempont gondolom. Tehát ha a leírt igényedet tekintjük akkor azt választ amihez olcsóbban hozzá tudsz jutni.
Összeszerelés minőségét tekintve nem hiszem, hogy különbség lenne egy T400 javára vagy ellene. Ami a 14" colos méretet illeti, nekem az a véleményem, hogy napi hordozhatóság szempontjából ez pont határeset. Nagyobb mérettel rendelkező notebook már kényelmetlen, főleg ha hozzáveszed, hogy egy jó táska is simán van 1 kg amibe még beleteszel némi pluszt is.
A wide nekem nem tetszik egy bizonyos méret alatt, a dolgok (netezés, dokumentumok szerkesztgetése, stb) inkább magasabbak sem mint szélesebbek. De mint írtam ez szubjektív. -
Dottore
addikt
Végre szert tettem én is egy Lenovo ThinkPad Bluetooth Laser Mouse nevezetű egérre.
Ami a külsőt illeti, fantasztikus. Tökéletesen mutat egy Thinkpad mellett az asztalon. Az egér felülete hasonló gumi bevonattal van ellátva mint ami laptop tetején található, plusz a piros görgő is hozzájárul a vizuális élvezethez. Az összeszerelés minősége példás, az üzembehelyezés gördülékeny, egyszóval szinte hibátlan.
Szubjektív vélemény de sajnos nagyon kicsi. Nekem hamar elfárad a kezem ha ennyire kis mérettel megáldott egeret kell markolásznom. Valahogy nagyobbnak éreztem a képeken amiket láttam róla. Összehasonlítva a Logitech V450 Nano for Notebooks egeremmel jóval érzékenyebb arra, hogy milyen felület van alatta. A Logitech gond nélkül elboldogul gyakorlatilag bármilyen felületen, nem úgy a Thinkpad Laser Mouse. Mindezek mellett sajnos jóval pontatlanabb is.
Mindent figyelembe véve, tökéletes design (Thinkpad Fanatikusoknak kötelező), szokható hiányosságokkal. Akinek gondjai vannak a kis mérettel annak nem fog bejönni.
Épp tőlem ezért csak "tetszett" minősítést kaphat.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest