- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5365 üzenetére
Mármint az érveid azok?
Nos, esetleg nyiss a Fáradt gőz-ben - de inkább a Logoszférában - egy "I hate Lenovo"-topikot.
Vagy hozz objektív érveket a "csúnya", "nekemnemjönbe" és "szerintemszar"-on felül.
Jelzem, magam sem vagyok lelkes Lenovo-rajongó, de az én érveim teljesen szubjektívek és ezt készséggel elismerem.
-
Sipi
addikt
válasz
szmissz #5347 üzenetére
Volt már.
De a lenti megjegyzésed nem igaz. Te általánosan írtad le, így kb. az összes ThinkPadre igaznak mondtad, hogy a beépített menedzselés rossz.
Leginkább csak a T43-as típus bizonyos modelljeire jellemző két dolog: az egyik a ventillátor idegesítően szakasos működése (pár másodpercre bekapcs, majd ki, majd be...), illetve a túlzott melegedés.
A gyári menedzselés miért lenne gyenge? Ezt ki állította? A T42-es laptopomon pl. pont a TPFancontrol beállítása a legszarabb, mert kazánná fűti a gépet, és csak utána kapcsol be kis időre. Teljesen gép- és modellfüggő a dolog, de a BIOS-ban lévő módszert mérnökök készítették, mérések alapján, nem hiszem, hogy általában véve minden egyes gépnél szar lenne. Nekem pl. pont a kézi vezérlés ad rosszabb eredményeket.Maradjunk abban, hogy bizonyos esetekben jobban teljesít, mint a gyári beállítás. (Leginkább T43 esetén.) Amire jó: Windows-on nincs normális hardware-figyelő, így pl. a teljesen szabványos venti-fordulatszám, hőmérséklet nem jelezhető ki normálisan. (Az NHC-t ismerem, ami tudja ezt, csak az egy elcseszett program, pár percig indul, zabálja a memóriát, erőforrásokat. Arra felesleges használni, hogy csak értékeket jelezzen ki.)
A TPfancontrollal viszont szépen ki lehet íratni ezeket az értékeket is. És nem lassítja szarrá a gépet. Ráadásul állítható, hogy BIOS kezelje a ventiket, vagy a tpfancontrol, vagy egyik sem, kézzel beállítom a venti fordulatszámát.
Sipi
-
evone
őstag
válasz
szmissz #5296 üzenetére
mostmar enis azt mondom hogy veget ert egy korszak. a t61 utan szeretem volna thinkpadet venni, de ugy erzem az akkori thinkpadek mar olyan minosegben lesznek mint egy 80 ezer forintos fujitsu siemens
persze a lenovo meg leszarja hogy olyan dolgokat basz el amik addig jok voltak
-
válasz
szmissz #5251 üzenetére
Mármint mi az aszimmetrikus? Az ujjlenyomatolvasó? Megmondom őszintén, én nem sok különbséget látok a Lenovo notik között. Nagyjából mindegyik ugyanúgy néz ki: funkcionális eszközök. Nekem megfelelnek.
Azt nem tudja valaki, hogy hol lehet úgy venni Thinkpadet Magyarországon, hogy én választom ki a komponenseket? Csak mert ahogy néztem a Lenovo webshopját, teljesen testre lehet szabatni a gépet. Pl. én biztos kérnék bele webkamerát, a készen árult konfigokban meg biztos nem lesz (a hazai T61 kínálatból kiindulva).
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5089 üzenetére
Igen, Zfarkas fórumtárs óvatlan volt, és berakott egy fémházas külső írót a táskájába, ami leszedte a gumibevonatot egy helyen (visszaolvasás nélkül is emlékszem a sztorira). Az R50 tetején meg szép csúnya karc lett volna éppúgy, ha az lett volna a tatyójában.
Anyagminőségről annyit, hogy egy T40 simán, sérülések nélkül túlél egy másfél méteres zuhanást. Egy R50-re azért nem fogadnék...
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #5080 üzenetére
Érvek? Mire?
Érvek arra, hogy miért van ilyen engesztelhetetlen gyűlöleted a Lenovo iránt?Gyakorlatilag továbbra is ugyanaz a tervező gárda, aki az IBM idején volt. Ugyanazok is gyártják a Quantánál a gépsorokon. Mi változott? Semmi.
Az SL sorozat nekem se tetszik, de az IBM idején is volt pár jókora melléfogás. Ugyanez a rinyálás is megvolt, hogy "jaj, az IBM hogy elcseszte a ThinkPadet, hüpp-hüpp".
El kell fogadni, hogy egy "gyártó"-nak (gyártató)-nak a piac minden szegmensét le kell fednie, ha talpon akar maradni.* Az SL sorozatra is lesz bőven kereslet. Ebből a pénzből a legendás T és X sorozatot is lehet továbbfejleszteni. Ennyi.*Az IBM ebbe bukott bele - többek közt.
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5080 üzenetére
Érvek amellett, hogy a Lenovo elk*rta alle cuzámmen a TP-ket.
Ugyanis most mondtad a Lenovo X300-ra, hogy szép és jó.
Nem vagy elég következetes.
(Bocs, de tényleg nem lehetett kihagyni.
)
Mitől elb*szott egy T61? Mert én egy dolgot tudok felhozni ellenük - a wide-os képernyőt, de ez általános trend és lehet kapni hagyományos 4:3-os változatot is.
# 5082: az én problémám a T61-ekkel is külsőség. Hogy hova helyeznek 2-3 színes csíkot a notin, az viszont valahogy nem központi téma nálam. Ha a dizájn mögött marad a magas műszaki színvonal, egy rossz szót nem szólhatok, mert számomra ez a lényeges.
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5071 üzenetére
Nekem az volt a szempont, hogy félig-meddig desktop gépként is használom - ha meg vinni akarom, simán leveszem a dokkolóról, nem kell kihúzgálnom a külső vinyók usb-kábeleit, hangfalat stb. Az is meglehetősen kényelmes volt, hogy amikor vettem egy nagyobb notivinyót, egyszerűen beraktam a dokkolóba és úgy ghost-oltam át rá a régi rendszert. Most igaz, backup-nak egy mindössze 10 GB-os
vinyó van a dokkolóban. Amíg nem szerzek még egy 160 GB-osat, mint amilyen a T41p-ben van.
(Bár most már van desktopom újra, így nagyjából négy-öt év kihagyás után.
)
Iszonyat sok kényelmi funkciót és elég komoly bővíthetőséget biztosít nekem a Dock, úgyhogy megérte. Egy nagy bánatom van vele, hogy a kisgépem, az X20 nem működik vele együtt, bármit is állítson a Thinkwiki...
Egyszer hozd el az egyik R50e-t TP-talira.
A fotókra: hidd el, le lehet. Nem letörlés, átdörzsölés.
Persze, a bevonat egy idő után (kb. 5-6 év) már nem bírja annyira a strapát. Csináljak egyébként fotókat az A30 tetejéről? (R sorozat elődje, ugyanaz a műanyagborítás.) Kevés karc van rajta, de az látványos...
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5065 üzenetére
Sérülékeny borítás? Ugyan már... A legtöbb "sérülés" egy vizes ronggyal való finom átdörzsöléssel eltüntethető.
Nem mondtam, hogy az R50e rossz - azt mondtam, hogy rosszabb, mint az "e" nélküli változat, majd kifejtettem, mik a hátrányai az economy verziónak. Aztán mondtam, hogy nekem miért nem felelne meg.
Kb. négy hónapja van dokkolóm és kihasználom az általa nyújtott lehetőségeket, bár még nem teljesen - hidd el, igen jó dolog pl. plusz egy vinyót rakni a dokkolóba, plusz picimacit, sőt, asztali gépbe szánt PCI-kártyát.
mod: egyébként szerintem ez nem vita, sima véleménykülönbség. Shadowfax és én szeretjük, ha vannak elég komoly feature-k is a gépeinken, nem mindig elég a Thinkpad-címke.
mod2: ha új, jó és viszonylag megfizethető gépet akarnék most venni, akkor egy R61i-re adnám a voksom.
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #5067 üzenetére
Az extra meg az benne, hogy masszív mint az állat és nem a sérülékeny T borítása van, hanem a jó kis ipari műanyag
Szerintem ez magyarázkodás... Egy R50e inkább bumfordi, de nem masszív. Ráadásul mindent kispóroltak belőle, amittől a ThinkPad ThinkPad...
Az R sorozatból csak a Lenovo idejében született egy igényesebb változat, amiben már volt Roll Cage és gyakorlatilag csak kevéske különböztette meg a legendás T sorozattól. -
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5060 üzenetére
Az R50 nem rossz, az R50e viszont rosszabb.
"economy" verzió - eredetileg Celeron procis laposok (kirukkoltak persze Pentium M-es változatokkal is), nincs rajtuk túl gyors ethernet-csatlakozás, dokkolócsatlakozó stb. Meg igazából semmi extra.
Ez az utóbbi (a dokkolócsatlakozó hiánya) pl. nálam eleve kiejtené őket a pikszisből.
De ez csak vélemény, akkor kövezzetek, ha azt mondom, Jeho...
Ui.: egy SXGA+ felbontású R52-t viszont elfogadnék...
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #5045 üzenetére
Már decemberben ekkora készletem volt, kicsit gyúrjá' még, vazze.
Azóta már jelentősen bővült a készlet, ha lesz időm, csinálok újabb fotót. -
evone
őstag
-
dekoninck
aktív tag
válasz
szmissz #4921 üzenetére
Mit monnyak erre?
1. Minek bootolni, hibernálásról és hibrid alvásról még nem hallottál? Ezek sebessége inkáb memórianagyság függő, oké.
1a. Gyorsaság: hát, gyorsabb procik, zabálósabb oprendszer, ez a helyzet. De ha a GUI válaszkészsége lassú neked, akkor erre is az a válaszom, hogy a Vista nekem gyorsabb. AKkor látok akadást, ha egy egy hete megnyitott, de nem használt alkalmazást akarok használni, akkor eltart pár másodpercig, míg valahonnan előkaparja az adatokat.
2. Lassulás: boot után vs 3 hét múlva, nem egy XP-hez viszonyítva. Mi az az XP? Nincs összehasonlítási alapom, csak egy régi desktoppal, de azzal nem tehetem meg, hogy ne indítsam újra rendszeresen, mert lehal. Közben lehet, hogy gyorsabb, télleg nem tudom.
3. Porrákorlátozás, nem tudom mire gondolsz, az UAC-ot kikapcsoltam, ciao. Munka közben nem darál, közben meg lehet, hogy indexel. Ki lehet kapcsolni azt is.
4. T61? Hahahahaha! Olyan böhömnagy géptől mit vársz?
5. Egyáltalán nem vagyok Vista rajongó, csak használom, mert az van (nem a Lenovo gépemen) Evone, egyetértek, azzal a kikötéssel, hogy az X41-en egyébként Ubuntu van, eddig csak Windowst használtam, de most kezd megváltozni a véleményem a Vista kényelme ellenére is)
Érdemben valaki a RAM kérdésre?
-
sssent
senior tag
válasz
szmissz #4884 üzenetére
Ugyan X sorozatot nyúzok, de ettől függetlenül kurzormozgatásra nekem a bütykös lapos pöcök a legkényelmesebb. Jobban szeretem, mint a hagyományos rágcsálókat. Viszont régen szerettem a tapipad teljes felületét scrollpadként használni. Eltartott egy darabig, mire leszoktam a palmrest simogatásáról.
Tim82:
Nem CF, csak egy Hitachi 7K200. Volt szerencsém az X300-hoz az SSD-jével, de momentán annyit nekem már nem ér a dolog. Ez a Hitachi most elég jól muzsikál - gyors, ugyanakkor nem csökkentette érezhetően az akkuidőt, nem melegszik jobban, és nem érzem különösebben hangosabbnak sem, mint az 5400-as Samukat, pláne, hogy ez nem kattog. -
adnoctum18
senior tag
válasz
szmissz #4884 üzenetére
Pöcökegér jellemzően,nagyritkán tapipad,játszani (néha megesik
) egér.
A pöcökegér a sima alap sapkával megy nálam,mert a többit valahova elkevertem
Ma feltettem a recovery cdkről a wint és újra megcsinálta szépen a rejtett recovery partíciót!
Nem is tudtam,hogy ez így megy,de nagyon örülök neki!
Tim82: Én is tervezem,hogy veszek egy jó állapotú x20at és felturbózom cf-el...
csak még nincs rá keret. -
dekoninck
aktív tag
válasz
szmissz #4851 üzenetére
Nahát már... szóval az IBM még nem volt ennyi furcsasággal ellátva? A feleségemnek volt egy céges T41-je, de nem emlékszem, hogy milyen volt, egyáltalán már Lenovo volt-e vagy nem.
A bal oldali szélesebb zsanér nyilván azért szélesebb, mert azon az oldalon a képernyő kerete is szélesebb, aminek kíváncsi lennék az okára...Én most vettem egy X61-et, de van rajta pár fura dolog, pl. a LAN kábel mi a fenének van közel a gép elejéhez?? Öööööö... egyéb kifogásom asszem nincs is... egyelőre.
By the way, a legkisebb akku (3 vagy 4 cellás, most nem tudom, nem arról írok) kapacitásáról mi a tapasztalatotok, meddig bírja? Most egy Ubuntu van rajta, és azzal kb két óráig. A Windows-zal mi a helyzet? -
dekoninck
aktív tag
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #4763 üzenetére
Nem népszerűség kérdése, inkább komikus, ahogy az IBM-logó megléte fontosabbnak tűnik, mint az IBM-minőségé.
Én pl. szívbaj nélkül elfogadnék egy HP nc4XXX notit, egy Dell D4XX-et, egy Toshiba Portege R100-at (egyik barátomnak olyan van, szvsz gyönyörű darab), ne adj'Isten, egy Sony VAIO-t is. Na persze, az utóbbit csak ingyér' - nem tetszik igazán a VAIO-féle dizájn-koncepció.
Viszont, ha veszek, akkor Thinkpad. (Bár még nem mondtam le az R100-ról...
)
A sarkosság helyett ilyen esetekben célszerű egyébként az árnyaltságra törekedni - elkerülöd vele a félreértéseket.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
szmissz #4742 üzenetére
Mi lenne, ha vennél egy IBM matricát, és leragasztanád a Lenovo logót?
Nemrég láttam egy videót, egy fasziról, aki autókat kefél...
Még amúgy együtt is tudnék veled érezni az IBM logo és piros csíkok megszűnése miatt, de a "Sony kommersz nulla" félmondat miatt a maradék szimpátia is elpárolgott. Nem mintha a Sonyt védeném, nincs is olyan gépem, de aki ilyen módon tud Állítani, az inkább amolyan gyerekes fajta. Sorry.Jelentem, a csajomnak nem kell az X61 (T7100, 500 MB RAM, 80 B HDD). Esetleg valakinek hozzak? Megszámítom ~200.000-ért, európai garancia nincs, ellenben keleti billentyűzet az van rajta
(lecserélhető kb 15.000 forintért)
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #4757 üzenetére
valószínűleg Lenovo logó lehet már a gépeden és nem tetszik, hogy negatívat írtam róla.
Nincs olyan gépem, amin Lenovo logo van, de nem érdekelne, hogy IBM vagy Lenovo van-e ráírva, mindaddig, míg a minősége megfelel a számomra.
pedig ezzel senkit nem akartam megbántani.
Szerintem senki sem bántódott meg, csak nem értjük, miért kell ilyen huszadrangú kérdéssel foglalkozni. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
szmissz #4747 üzenetére
Már ne haragudj, de elég fura értékrended van!
Itt sírsz, hogy. úristen mi lesz most, hogy nincs IBM logó a gépeden, esetleg valaki azt hiheti, hogy ez noname szar, hogy nem is volt drága...
Mi az, hogy szereted az igazi márkákat? Melyik márka nem igazi? Normális ember az általa gyártott termékért preferál egy adott márkát, nem a "márkát szereti". Ha ennyire imádod az ibm-et vegyél szervereket otthonra. Igaz, hogy nem mész vele sokra, de legalább ájbíem, és te azt szereted....mod: átrakom offba inkább.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
szmissz #4737 üzenetére
Na ez a sznobság...
Ha nagyon zavar, ragaszd le a lenovo-t egy nike logóval
Szerintem az itt fórumozók többsége azért vett thinkpadet, mivel megbízható, és tök mindegy milyen logó van rajta. Legalábbis felőlem akár lehetne bármelyik az általáad felsoroltak közül.
Az ilyen sznobság miatt tud megélni pl. egy sony, ami többségében túlárazva adja a termékeit, mert a sok barom inkább megveszi, mint egy általa kevésbé ismert márkát, hiába ugyanolyan, vagy jobb a minősége...
meg pl. amikor telefonoknál is mindenki fújol, hogy úú, csak alcatelt ne, hát az összes eddigi telefonom közül messze egy alcatel volt a legjobb (leggyorsabban kezelhető, legkézreállóbb, legstrapabíróbb). -
Tim82
félisten
válasz
szmissz #4737 üzenetére
Nem tudok mit hozzátenni, pontosan leírtam az előbb.
Amíg nem érzékelem, hogy a termékcsalád színvonala csúnyán csökken, addig nincsen különösebb gondom azzal, hogy IBM vagy Lenovo fog ott díszelegni. Mondjuk egy Gericom Thinkpad-et én se vennék.
Ha az IBM volt olyan "hülye", hogy eladta a Lenovónak a termékcsaládot, nem fogom magam azzal büntetni, hogy csak IBM-logós Thinkpad-et veszek, mert hát a Lenovo szerintem nem az igazi, mert már nem az IBM-logó van rajta.
Ha hozza az elvárt szintet, ez nem fog izgatni.
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #4733 üzenetére
Igen, ez egyszerűen bohorzahasztó.
Annyiszor el lett már mondva, hogy ugyanazok a mérnökök tervezik továbbra is a TP-ket, mint az IBM idején és objektíven nem érzékelhető nagy minőségromlás. Vajon akkor is menne a sirám, hogy ha az IBM nem adta volna el a Lenovónak a PC-részleget, de amúgy teljesen ugyanígy alakulna a TP-k fejlődése? Szubjektíven - hát, az is sokszor el lett már sütve, hogy "a minőségérzet a fejben alakul ki". (copyright by d900t)
mod: nem flame-nek szánom, de elgondolkodtat, az emberek által elképzelt "minőség" mennyire azon múlik, hogy melyik cég neve díszeleg a termékcsaládon.
mod2: engem is zavar egyébként a vastag keret a másodnotinak használt X20-amon.
(
)
-
adnoctum18
senior tag
válasz
szmissz #4729 üzenetére
Igen ez engem is nagyon zavart az új szériánál,szerintem se szép az a vastag keret.
A t60 sokkal arányosabb.
Lentebb láttam keresett valaki recovery lemezt t60hoz,én is hasonló cipőben járok,írtam e-mailt a szervíznek,de válaszra se méltattak...lehet megint rájuk kellene telefonálnom. -
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Nyaralás topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest