- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Aktív témák
-
Crow
tag
Hi!
A ciripelés a Core2 redszerek "betegsége", a proci generálja ezt a furcsa hangot, mikor teljesítmény-módot vált. Ez én gépem is ezt csinálja sajnos. Mikor szervizben volt (más probléma miatt) kértem őket, h próbáljanak a ciripeléssel vmit csinálni, ha tudnak. Ők is csak azt mondták, amit a google is: "A CPU vagy a chipset idézi elő a jelenséget. Ez egy általános probléma, minden C2D procis gépüknél jelentkezik, némelyiknél erősebben, némelyiknél enyhébben. Ebben ők nem tudnak segíteni, esetleg reménykedhetek abban, h a Lenovo mérnökei majd összedobnak egy olyan BIOS-frissítést, ami valamilen megoldást nyújt erre."
Lényeg a lényeg, 100%-os megoldás sajna nincs, inkább csak megkerülni lehet ezt a problémát, méghozzá úgy, hogy megtiltod a CPU-nak, hogy lemenjen C4-es power state-be. Ezt kétféleképpen teheted meg: vagy letiltod a BIOS-ban a CPU power management-et, vagy egy célszoftverrel (pl. RMCLOCK) állítod be az engedélyezett és tiltott üzemmódokat. Ezekek persze az a hátulütőjük, hogy mivel kilőttünk egy energiatakarékos üzemmódot, megnő a fogyasztás
A jelenségre külföldi fórumokon "CPU whine"-ként szoktak hivatkozni, így érdemes gúglival rákeresni, de nagyjából uezt fogod találni, amit én is itt leírtam. -
Crow
tag
válasz
abcukistván #7341 üzenetére
Hi!
Nálam ott speciel nem, viszont jobb oldalt igen. Látszik is, hogy jobb oldalt a palmrest és az alsó burkolatelem között nagyobb a hézag azon az oldalon. Lehet, h csak a palmrest-et kéne leszedni, meg normálisan visszarakni.
-
-
Crow
tag
Nincs benne minden típusban, viszont mindegyik elő van rá készítve, tehát utólag könnyen beszerelhető.
-
Crow
tag
válasz
Gondwana #7311 üzenetére
Úgy látszik, ezen azóta változtattak a fejlesztők. Nekem nem felejti el a gép (T500) kikapcsolt állapotban sem a beállított küszöböket. Most pl. az van neki beállítva, h 45% alatt kezdjen el tölteni /az akksi egyébként 50%-ra van most töltve/. Kikapcsolt állapotban rádugtam a tápot, otthagytam vagy 1,5 órára, és nem töltött rá semmit.
Akku cseréről nem tudok nyilatkozni, nekem csak 1 van.
-
Crow
tag
Na legyalultam a Vistát, aztán újból felraktam a jó öreg XP-t, de most egy másik telepitő CD-ről. A drivereket most a SP3 meg a hotfixek után raktam fel. A Lenovo-féle .5002-es intel display driver helyett meg intel oldaláról a legújabb (ezt még nem próbáltam, a napokban jöhetett ki vmikor) .5029-est. És láss csodát, most működik csikozás nélkül. Érdekes. Nem tudom, hogy a változtatások közül ez melyiknek köszönhető (persze a legvalószinűbb h. az új driver érdeme), de egy biztos: most nagyon gyorsan rászabaditom a Ghostot, amig műxik.
Tegnap egyébként megrendeltem hozzá a gyári XP downgrade-t, nagyon kiváncsi leszek, h azt mennyire szereti majd...Jah egy kis közérdekű infó, hátha jól jön vkinek: XP downgrade-t ne a központi szerviztől rendeljetek, mert ők felszámolnak érte 60 eurót akkor is, ha van gari a gépen, mondván, h nekik csak azt kell ingyenesen biztositaniuk ami eredetileg a gépre volt installálva (nálam Vista Business). Szóval ha valakinek XP downgrade kell, akkor érdemesebb itt próbálkozni: Delta Services Kft., ők rendesek voltak, és megrendelték nekem teljesen ingyen, ráadásul még arra is hajlandóak votak, h a gépem eredeti lokalizációjának megfelelő (francia) nyelvű telepitő helyett magyart rendeljenek. Respect.
-
Crow
tag
Vista alatt én még nem teszteltem le minden hw-t, csak a videokártyát. Az viszont rohadt idegesítő Vista alatt, h BIOS-ban átállítom a VGA-t switchable-ről integrated-re, és a következő bekapcsolásnál valami (gondolom a power manager) automatikusan visszaállítja switchable-re.
-
Crow
tag
Ahogy már korábban is mondtam, sajnos nem tudom a gépet Vista-val használni az inkompatibilis céges szoftverek miatt, akár stabilabban műxik az XP-nél az új hw-ekkel, akár nem
Egyébként legjobb tudomásom szerint a T500 meg a Lenovo sok más jelenlegi terméke is kapható előtelepített XP-vel is, nem csak Vistával (nyugodtan javíts ki, ha tévedek). Nem tartom valószínűnek, hogy Lenovoék gyárilag olyan oprendszerrel (is) árulnák a gépeiket, amiről tudják, hogy nem kompatibilis vagy legalábbis instabil velük.
-
Crow
tag
válasz
Dottore #7259 üzenetére
Viszont a System Update csinál fura dolgokat.
Igen, a System Update tényleg hajlamos elfelejteni dolgokat. Pl. most (Vista-nál) nem akart új Intel display drivert felrakni, pedig volt fent újabb a Lenovo weboldalán. Ezért manuálisan raktam fel.
Ha jól emlékszem XP alatt magától feltelepítette a videokártya drivert. / Persze ott meg más illesztőprogramokat felejtett ki, pl. hangkártya./ Azután, mikor az Intel.com-ról szedtem le egy annál újabbat, akkor nem akarta visszarakni a régit.
Lényeg a lényeg: figyeltem rá, hogy mit akar felrakni az updater, mert nem nagyon bízok az ilyen automata megoldásokbanHát azért továbbra sem hinnék a gyárilag telepített rendszer mágikus képességeiben. Nem logikus.
Hát ez az. Szerintem nem én vagyok az egyetlen ember az országban / a bolygón aki saját XP-vel használja a T500-asát, ennek ellenére nem úgy tűnik, hogy tömegesen jelentkezne ez a hiba...bár most már ahogy látom megoldódott a gond.
Sajna egyelőre még nem oldódott meg semmi.Azzal nem megyek semmire, hogy Vistával rendesen működik, mert XP-vel használnám /néhány céges program, amit használok, nem szereti a Vistát/.
-
Crow
tag
No, voltam tegnap a szervizben. A hibát ott nem jött elő nekem sem a Vistával. Ez végülis annyira nem lepett meg, mikor korábban otthon teszteltem a gépet, csinált néha olyat, hogy egyszer csak "megszűnt a hiba", és nem is jött elő csak a következő akksitöltés után.
Szerencsére az a srác nem dolgozott aznap, akivel korábban telefonon beszéltem, így egy másik kollegával tárgyaltam. Ő nagyon segítőkész volt, mondta, hogy ha szeretném, akkor természetesen folytatják a hibakeresést. Azt is felajánlotta, hogy hétvégére nyugodtan hazavihetem agépet, ha akarom és akkor én is nyúzhatom, megnézhetem, hogy viselkedik a Vistával. Úgyhogy végülis - ideiglenesen- elhoztam.
Otthon akksi feltölt, XP-nél a hibát előidéző beállításokat elvégez, tápegységet kihúz. A hiba nem jön elő...
Nyúztam 2-3 óráig - semmi.
Akksi feltöltöttem, közben ráeresztettem a Lenovo Updatert , a VGA drivert is frissítettem. Akksi feltöltött, tápot lehúztam - semmi.
Ismét 2-3 órás tesz - minden tökéletesen műxik.Most már végképp nem értem, hogy mi ez.
Mert ezek alapján szoftveres hibának tűnik, de akkor XP alatt, miért nem megy 3 különböző driver közül eggyel sem rendesen?
...Mindenestere most már nagyon kíváncsi lennék, hogyan viselkedne vajon a Lenovo-féle gyári downgrade XP-vel...
-
Crow
tag
válasz
Gondwana #7222 üzenetére
Erre már én is gondoltam, hogy esetleg a frame-buffer területének az írása nem mindig sikerül. Ezért csináltam memóriatesztet, de az nem jelzett hibát. Tehát nem hiszem, h a RAM a rossz, inkább az aki írni próbál bele (VGA vezérlő).
Szerintem is a hibás memóriacímzés vagy írás lesz a ludas. Az Intel Smart2D szolgáltatása egyébként pontosan a video memória címzésével bűvészkedik: a 12.oldalon van leírva vázlatosan ebben a doksiban.
-
Crow
tag
válasz
Gondwana #7217 üzenetére
Az a legdurvább az egészben, hogy ez az Infoparkban lévő központi szerviz. Épp azért mentem oda, mert úgy gondoltam, h ott azért biztosan értenek hozzá, van normális ezközpark, stb. Meg egyébként sem hallottam túl sok negatív véleményt róla.
Ezért is lepett meg ez a hozzáállás...
-
Crow
tag
válasz
Dottore #7216 üzenetére
Jól érted, erre vonatkozott az állítása.
Kösz a tippet, jó ötlet.Egyébként a szerviz legutóbb visszaállította a gépen az eredeti állapotot (Vista Business), mondván, hogy így nem szabad előjönnie a hibának. Sikerült annyiban megállapodnunk, hogy mielőtt átveszem a gépet, leülünk együtt és megpróbálom én megmutatni /előidézni a hibás működést.
Ha sikerül, akkor onnantól kezdve nem tudnak mibe belekötni. Ha eseleg éppen akkor "nem akar előjönni" a hiba nekem sem (ennek nagyon kicsi a valószínűsége, mert eddig mindig előjött, akár akartam, akár nem..), akkor meg ott van az általad ajánlott videós megoldás.
-
Crow
tag
válasz
Dottore #7213 üzenetére
Éltem vele. Már kb. két hete szervizben van, pénteken megyek érte.
A legnagyobb gond az, hogy a szervizes kollega azt állítja, hogy ő nem lát semmilyen hibát a kijelzőn :S
Mondja ezt annak ellenére, hogy részletesen leírtam + telefonon is elmondtam neki, a hiba leírását, és hogy hogyan tudja biztosan előhozni.
Szerinte egyébként ilyen hibát az is okozhat, hogy nem az eredeti XP downgrade DVD-ről telepítettem a rendszert, hanem saját hagyományos XP-CD-ről, méghozzá azért, mert a lenovo weboldalán nem hozzáférhető minden extra szoftver, ami a downgrade DVD-n eleve rajta van. (Ezért próbáltam kérni tőletek korábban a downgrade DVD-t) Szerintem ez már csak azért is baromság, mert az előző hsz-emben említett srácot megkérdeztem, és neki pl.: downgrade DVD-ről telepített xp-je van, mégis jelentkezik nála a hiba. De másik ellenpéldaként tudok olyan fórumtársunkról, aki szintén "homemade" XP-t használ a T500-asán, és neki tökéletesen működik.Ezért kértem a Ti segítségeteket, mert úgy látszik, a szerviz még segítséggel is képtelen ezt megoldani...
Egyébként mellékeltem nekik is a videót és a képet, hogy lássák, mit kell keresniük a képernyőn. Mikor kb. harmadjára szólt a szervizes srác, hogy nem találja a hibát, megkérdeztem tőle, h egyáltalán megnézte-e az illusztrációt, amit küldtem (mindezt persze normális hangnemben, segítő szándékkal). Erre a következő "választ" kaptam: azt bárhonnan le is tölthettem...
Ennyit a szervizről.
-
Crow
tag
Hali!
A gépemnek (T500 2082-52G) van egy olyan hibája, hogy ha a gép akksiról megy, az integrált (intel) VGA vezérlő van kiválasztva, és a VGA driverben a "Smart2D" opció be van kapcsolva (ez az alapbeállítás), akkor megbolondul a megjelenítés: a képernyő alsó részén (kb a tálca területén) színes csíkok villannak fel időnként.
Így néz ki a hibás terület: [link], video: [link], és egy srác, akinek uez a problémája az x301-esével, ő is rakott fel képeket meg videót róla: [link]
3 különböző verziójú driverrel próbáltam, az új telepítése előtt az előzőt mindig alaposan eltávolítottam (uninstall+ DriverCleaner). Chipset driverből is kiptóbáltam kettőt ha jól emlékszem. Az egész rendszert 3X telepítettem újra, BIOS-t is frissítettem, a hiba minden esetben megmaradt.
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy szerintetek mitől lehet ez, és hogyan lehetne megszüntetni. A Smart2D kikapcsolása inkább csak megkerülése a hibának, nem megoldása, az Intel hivatalos álláspontja szerint annak bekapcsolva kéne lennie, és alapértelmezésként be is van.
Minden ötletet szívesen fogadok.
Üdv,
-
Crow
tag
Üdv mindenkinek!
Szükségem lenne T500-hoz egy XP Downgrade / Recovery DVD-re. Ha van ilyen lemezed, és hajlandó lennél segíteni, légyszi írj nekem egy privátot. Nagyon hálás lennék érte.
Tudom, szerviztől lehet ingyen kérni (ezt meg is teszem hétfőn), de az túl lassan érkezik meg sajnos.
Köszönöm előre is.
Üdv,
Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest