- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
+ 28515 Morph76
Azt elfelejtettem írni, hogy Vodafone. Nem igazán szokott kockásodni, sem akadni.
Audio delay-t nem néztem még, de nem gondolom, hogy érdemben segítene, mivel egyszer kevésbé, másszor jobban, aztán meg egyáltalán nincs csúszás (bár ez utóbbi a legritkább). Ráadásul mindez csatornánként változóan, szóval nem gondolom, hogy ilyen körülmények között 1db paraméter állítása mindet rendbe tenné.
A probléma biztos, hogy készülék oldalról van, mivel előtte Samsung F6400 volt, ugyanezzel a szolgáltatóval, és annál soha nem csúszott a hang tv adásoknál. -
pistabyte
tag
Köszi
Igen, imádom ezt a tv-t, ennyiért nagyon jó árban kaptam el 530-ért, főleg hogy már 75-s modell us 550 ezer körül megy
Nézegettem YouTuben Vhiktor munkásságát, csak pont a 805-s modellt nem tesztelte, a 835-s modell alapján próbáltam beallitani a pc módot, de arra sajnos nem igazán tér ki
Tök jo lenne tőle egy pc mód beállítási videó is, úgy mint a ps5 beállítás tv-n. -
bmwm3
tag
Igen, ha előjön, akkor gari/szervíz lesz. Csak persze már nincs ilyenjük, szóval ha gond van vele, akkor ilyenre nem tudják cserélni.
Valamint most ki-be kapcsoltam 20X egymás után, nyilván most jóEgyébként Alzánál vettem múlt héten. Ami még furcsa volt, hogy mikor megjött és láttam, hoyg 2 távirányító van hozzá, csak az egyik működött. Gondoltam majd össze kell hangolni. Így is volt, utána működött mindkettő. Viszont tegnap mikor a beállítások között mászkáltam, azt írta, hogy távírányító nincs párosítva (de ha nem volt, akkor hogy működött). Mindenesetre most újrapárosítottam. (De amikor nem kapcsolt be, akkor egyik távirányítóval se). :\
-
Imi1981
veterán
-
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
Nem vagyok futár , de itt szerintem felmerülhetnek kérdések.
Csak átvetted a csomagot vagy átvetted a csomagot,amit kibonttál átvételkor a futár jelenlétében ? Csak mert attól ,hogy vakaki átveszi még nem ismerte el automatikusan hogy minden ok.Ugyanúgy hibás termékként kell kezelni,mint ha belső láthatatlan hibája lenne. A futár meg biztos nem fogja megvárni még valaki begudja és üzembe is helyezi.
Szóval így a belső láthatatlan hibára és a külső sérülésre is ráfogható ,hogy a vevő volt.
Mindenesetre és a bolttal és a futárcéggel is azonnal kapcsolatba lépnék. Biztos vagyok benne hogy erre van értelmes megoldás.
-
st6969
őstag
Ugyanez a gondom, írtam is róla korábban (65C805). Akkor az volt a javaslat, hogy csináljak gyári visszaállítást, fw frissítés után nem árt. Na most én ezt (még) nem csináltam meg, részben, mert nem akarok újra mindent beállítani, sok csatorna, stb...másrészt tartok attól, hogy egyéb hibák is előkerülnek, amik most "be vannak ragadva". De ez alapján akkor úgy tűnik, ez sem oldaná meg
Az adaptív fényerő kikapcsolásával nekem az a bajom, hogy nappal, jó fényes nappaliban is van, hogy valamelyik családtag tv-zik, meg a vaksötét nappaliban is éjjel. Az adaptív fényerővel így nappal is tökéletesen látható és éjszaka sem süti ki a szemem, viszonylag jól szabályozza (bár azt konkrétan nem néztem, hogy a csúszka is mozog-e). Na most ha ezt mindig a napszaknak megfelelően, a menüben turkálva kéne szabályoznom minden egyes alkalommal, én agyf.szt kapnék, az biztos. Én magamnak talán még állítgatnám, ha nagyon nincs más, de a családtagok biztos nem fognak a menüben fényerőt beállítgatni, azt sem tudják, hol van benne. Meggyőződésem, hogy ezzel nem vagyok egyedül...
A többiek napszaknak megfelelően állítgatják a fényerőt?!
Én most pl. egy HDR10+ szabványú sorozatot nézek Prime-on vaksötétben, a fényerő 29-en áll, és miután visszaváltok tv-re, így csak kicsit süti ki a szemem, nem vészes. A sorozat kívánná a nagyobb fényerőt, de ha fentebb veszem, ez a kiba..ott fényerő úgy marad, SDR-re visszaváltáskor fájdalmasan vakít. Ezért számomra ez a kompromisszum elfogadható, de mindenképpen jobb, mintha az adaptív fényerőt kikapcsolva napszakonként és userenként állítgatni kellene...számomra az élhetetlen. -
peternac
tag
elvileg ki van kapcsolva, de megnezem (egy regebbi c728 amugy)
ezekben az uj fw-ekben viszont vegre van ket olyan funkcio, amit mar regota vartam h javitsanak:
- nullara leveve a hangerot vagy mute gomb eseten par masodperc mulva eltunik az athuzott hangszoro (mute) ikon
- a gyorsmenu/sav vagy mi (3 vizszintes vonal egymas alatt gomb) mar nem csak hdmi bemenetek alatt jon elo, hanem appoknal/home kepernyon is
nemtom miota vannak ezek, de nekem ujdonsag es tetszik (v503-rol nemreg frissitettem v605-re) -
Till@
aktív tag
-
st6969
őstag
Szerintem soha nem jutunk oda, hogy a könyv ciki lenne (remélem)
Szerintem inkább ellenkezőleg! Sok fiatalnál is ezt látom, meglepő módon. Én szoktam inkább elszégyellni magam, hogy életem során mennyire keveset olvastam. Ellenben, a lányomnak kb. 9-10 éves koráig minden este olvastam valamit (a vége felé már regényt darabokban, persze neki valót...). Azt láttam rajta, hogy egyáltalán nem is érdekli, de ha nagy ritkán kimaradt, akkor azért hiányolta. Az volt a célunk vele, hogy kedvelje meg az olvasást. Aztán, mikor abbahagytuk, soha meg nem fogott egy könyvet sem, szóval "elkönyveltük", hogy nem lesz olvasós, mint az anyja, hanem inkább rám hasonlít ebben (is). Aztán eltelt 2 év, és a suliban szó szerint menő (!) volt olvasni, és mivel a legjobb barátnője is olvasott, így hát elkezdett ő is. De csak azokat, amiket a barátnő is olvasott...viszont ezáltal úgy megszerette hál'isten, hogy olyan szinten beszippantotta a dolog, hogy a gyerek könyvtárban végig olvasta 2 év alatt szinte az összes olyan könyvet, amit az ajánlások alapján megtalált, és őt érdekli. 13 évesen átíratkozott a felnőtt könyvtárba, és most onnan is, meg a gyerek könyvtárból is felváltva vesz ki könyveket. 500 oldalt egy 24 óra alatt képes kiolvasni. Ünnepekre is szokott kérni.
Tavaly felmentünk dedikáltatni egy kedvenc könyvét. 5 (!) óra hosszát képes volt sorban állni, már az egész Millenárist bezárták, csak a kedven írónője dedikált. Utánunk ránézésre még olyan 1,5 órányi sor lehetett...
Amúgy gyakran hallgatok én is rádiót: reggel a kocsiban, és hétvégén, ha főzök pl.
Bocs az OFF-ért, megy TV-zni a 805-ön -
BreamHunter
tag
Hmm.
Pont ránéztem a többi tévére mielőtt írtam, de azoknál tényleg nem jelentkezik.
Akkor nem tudom. Mindegy. Kezdem lassan megszokni, de néha nagyon idegesítő.weiss: Ránézek én is köszi.
Bár mikor megvettem akkor 1-2 hétig nem volt ilyen.
Szoktam kihúzni is néha újraindítás gyanánt, de nem segít. -
BlueSteel
tag
Én ezek közül jelenleg csak a youtube prémiumot használom. A tapasztaltak különböző formátumú/felbontású anyagoknal (hdr 1080p, 4k, 4k DV, sima 720p, 1080p) gyari medialejatszon, Kodin, illetve Vimu playernél jelentkeztek. Minden firmware-nél ugyanazokat a fájlokat tesztelem, sokszor ugyanazon - problémás - jeleneteknél.
-
pictigjis
őstag
(magas az optimális)
ha valaki tévét is néz, mint például mi, néha focit is, akkor a közepesnél több talán nem kell. ha a local dimming high állásban van, túl "sokat" dolgozik, így van egy kis vibráló hatása a képnek, ahogy túl sokszor avatkozik be (pl. focinál)
de kinek hogy, mindenesetre a local dimming a lényege az egész technológiának
-
Swami
senior tag
Samsung 65 S90C jön helyette. Kicsit tartok az oledtől, de többen megnyugtattak, hogy nem kell. Remélem nem én leszek az, aki kifog death pixeleket, sávosodást, fényerő csökkenést, rózsaszín elváltozást, meg még mi az anyám kínja is van egy olednek. 😄
Egyébként jól adtam el a tv-t. Én se buktam sokat és a vevő is jól járt. 🙂 -
Swami
senior tag
Ezek vannak nálam néha:
- a Dolby Vision-hoz beállított "fényes" mód helyett mindig "sötét" móddal indít. Átállítás után újra ki és belépve ismét "sötét" módot használ
- valamikor teljesen érthetetlen módon "kiemelt" módba kapcsol, pedig ez soha az életben nem volt beállítva
-Dolby Vision módban néha teljesen fakó, szürkés lesz a kép, mintha egy fátyol lenne a kijelző előtt. Ez valószínűleg local dimming hiba.
- HDR tartalomnál néha akadozik a kép
- SDR tartalmaknál gondolom gond lett a felskálázással, mert van úgy, hogy egy jeleneten belül többször változik a kép, hol élesebb, hol homályosabb
- a frissítés előtti, már-már OLED-et idéző fekete szerintem rosszabb lett, van hogy még szemcsés is.
- Dolby Atmost már nem írja ki a műsor elindításakor.
Ezeken teszteltem: THome HD tv adások, Netflix, AppleTV, SkyShowTime, YT.
Reméljük hamar javítják egy újabb firmware-rel, bár ezek után én nem bízom bennük.
Meggyőződésem, hogy túl jó lett a c805 széria és hogy az ezután kijövő típusokat el tudják adni, kicsit bele kellett piszkálni... -
LLKobe
veterán
A legtöbb Magyar HD tv adás csak upscale-elt SD minőség.
Apám is most cserélt egy 5 éves 55" Sony TV-t egy 65" C805-re, és mondta hogy szarabbak a TV adások képei. Persze, a szart minél nagyobbra húzod, annál silányabb.Nem TV adás kéne hogy legyen a mérce. Persze aki nézi annak számít, de amikor kihúzol egy élesített SD adást 65 collra, ott ne várj szép eredményt.
-
kenicsab
tag
Szerintem 3x 33% :
1. javítják v.
2. cserélik v.
3. visszadobják vm. indokkal,,,
Én nem tartom mókolásnak, nem kellene usb-ről bravúrkodni,
ha lenne igazi online frissítés mint pl: LG,
de még ott is lehet áramszünet ill. hálózati ingadozás.
Nekem nem a ver, frissítés volt a célom, hanem a mozgásbéli problémák orvosolása.
Ha lezajlik a szervíztörténet, akkor feltétlenül beszámolok róla. -
gg72
veterán
Én is megvettem, be is állítottam a dolgokat, én úgy veszem észre, hogy HDR és Mozi mód esetén egyértelműen fényesebb/részletgazdagabb lett a kép, amúgy most a "Dinamikus hangtérképezés: A prioritás részlete..." állásban van, eddig ez OFF volt, ha jól emlékszem.
Kíváncsi vagyok hogy előjönnek-e a mikrolaggolások 24p esetén külső forrásról, mert eddig mindig észrevettem, csak PC módban tűntek el, de ott most meg HDR kép gyengébb, nincs is annyi beállítási opció, pedig mostanában úgy néztem mindent.
Amúgy valóban hiába van bejelölve a Minden képforrás esetén alkamazza a beállításokat, az SDR-t és a HDR-t összekeveri, erre csak az a megoldás, hogy a képbeállításokat külön jelforrásként mentse el, így persze pl. két külön forrás esetán 4-szer kell végigmenni a beállításokon (HDR+SDR)...
Amúgy én az új teszt FW 1es verzióján vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Parfüm topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest