- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swami
senior tag
-
Swami
senior tag
válasz
Parmezan77 #27353 üzenetére
JóMókolás alatt azt értettem, hogy lementeni a v028-at..
Egyébként nagyon szívesen hívnám Vhiktort, de mire ide Dél-Mordorba lejönne, csak a benzinre rámenne a gatyám... Itt vidéken mi elég szerencsétlen helyzetben vagyunk, mert az ilyen szolgáltatások lehetőségétől elesünk.Marad a gumicsizma-hajító verseny, meg a fröccs. 😄
LLKobe: nem ismered az egész storyt... de amúgy sem szándékoztam nálad vásárolni. 😄 -
Swami
senior tag
válasz
BlueSteel #27352 üzenetére
Igen így van. Meg is hozták az OLED-et, de vissza is vitték, mert nem volt jó nekik a saját cégük meghatalmazása, az asszony meg nem tudott itthon lenni, hogy átvegye. Oled oldalon leírtam az egészet.
Most le fogom mondani szerintem az egészet, mert ha megint kihozzák, az azt jelenti, hogy már több száz kilométert utazott, zötyögött abban a rozsdás teherautóban a tv, ami pont ilyen kényes áru szállítására alkalmatlan, meg szerintem a suttyó futár is belerúgott párszor, hogy habokra jött le Pestről a Balatonra. -
Swami
senior tag
Lehet, hogy már kérdeztem, de esetleg vélemény a 935-ről? Ok, hogy 2022-es tv, de a 1080 local dimming zónâjával nem lehet túl rossz? 845- höz hasonlítva ez majdnem a duplája. Szoftverfrissítés probléma mennyire érinti?
-
Swami
senior tag
Szerintem nem sértődünk meg és én örülök, ha nálad nem jelentkeznek ezek a problémák.
Leszögezem még egyszer, hogy jó tv-nek tartom a 805-öst, és engem az háborított fel, hogy miért kell elrontani, ami jó volt. Remélhetőleg a következő frissítéssel javítják a hibákat, de én nem tudtam megvárni. Nekem is öregszik a szemem, de az ilyen hibákra és a képminőségre viszont érzékeny maradt, gondolom, mert sokáig dolgoztam a televízióban.
Amúgy meg az is igaz, ha valami rendben van, arról nincs mit beszélni és akkor íródnak a hsz-ek, amikor gebasz van és mondjuk tanácsot akar kérni az ember. -
Swami
senior tag
Valószínűleg azért panaszkodik mindenki, mert van alapja. Ha te már eleve frissített tv-t vettél, akkor neked az az alap, nem tudod mihez hasonlítani.
Én decemberben vettem egy 65c805-öt és maximálisan elégedett voltam vele. Nem volt se röccenés, se local dimming hiba, semmi. Majd jött a szoftverfrissítés és lett ez is, lett az is, meg mêg amaz is. Az addig baromi jó tv már nem volt olyan jó. Pontosabban még most is azt mondom, hogy egy nagyon jól eltalált, kiváló kijelzővel szerelt tv. Az alap v028-as szoftverrel. Az újjal se rossz, de mivel van viszonyítási alap azzal nem annyira jó.
Engem pl annyira idegesítettek ezek a dolgok, hogy el is adtam...
Szóval kicsit visszaolvashattál volna, mielőtt nekiesel mindenkinek.Imi1981:
Élességállítási probléma nálam is volt. Meg zajosodás is. Még DoVi-ban is volt olyan, hogy szemcsés volt a sötét szín. 805 -
Swami
senior tag
válasz
Stealth #27205 üzenetére
Amikor megvolt a 65c805 én is tesztelgettem ezt a kapcsolót és végül bekapcsolva hagytam, mert úgy ítéltem meg, hogy segít azon a számomra full idegesítő dolgon, hogy a legtöbb Dolby Vision tartalom nem elég részletgazdag. Olyan, mintha valami blur lenne rajtuk. Mint a kilencvenes években, amikor elérhetők lettek ezek az effektek és szinte az összes videoklip blur-ös volt.
Szvsz ez az egy pozitív hozadéka a frissítésnek. -
-
-
Swami
senior tag
Samsung 65 S90C jön helyette. Kicsit tartok az oledtől, de többen megnyugtattak, hogy nem kell. Remélem nem én leszek az, aki kifog death pixeleket, sávosodást, fényerő csökkenést, rózsaszín elváltozást, meg még mi az anyám kínja is van egy olednek. 😄
Egyébként jól adtam el a tv-t. Én se buktam sokat és a vevő is jól járt. 🙂 -
Swami
senior tag
Fájó szívvel, de végül eladtam a 65c805-öt. Persze az Old Lady nem értett vele egyet, mert neki nem voltak szembetűnőek azok a problémák, amik nekem igen. Mindannyian mások vagyunk, és bár én is együtt tudtam volna élni a kellemetlenségekkel, de azt hiszem ezeknél jobban zavart, hogy hogy lehet egy jól működő tv-t így összekuszálni. Engem az sem nyugtatott meg, hogy majd biztos javítják, mert mi van akkor, ha nem. Vagy még jobban belenyúl valami fakezű. Na mindegy.
Mindezek mellett, a 65c805 egy iszonyat jó kijelzővel rendelkező, nagyon is jó tv. Ha hozzáveszem, hogy messze túlmutat az árán ( főleg akciókban verhetetlen ár/érték arányú), akkor szerintem lehet azt mondani, hogy "best choice".
Köszönöm a sok infót, segítséget, amit a topicban kaptam és kívánok mindenkinek egy picivel több türelmet, mint nekem volt és persze mihamarabbi szoftver update-tet, ami javít majd minden idegesítő dolgot.(Míg megjön az új tv, addig betettem ezt a kis Horizon-t a 65-ös helyére. 😄)
-
Swami
senior tag
Lenne néhány kérdésem:
- Van valakinek 65c845-ös tv-je? Van valamilyen negatívum, amit ki lehetne emelni? Ugyanúgy érinti ez a szoftveres mizêria, mint a 805-öt?
- Ugyanez a kérdés a 65c935-tel kapcsolatban, illetve itt még annyi, hogy 65-ös modellen is jelentkezik a "fehér csík"?
Ha mégis TCL vásárlásra adom a fejem, melyiket vegyem inkább a kettő közül? Vagy jönnek ki új modellek Európában is (QM7, QM8 néven jön ki Amerikában, ha jól látom) és érdemes várni? -
Swami
senior tag
Ezek vannak nálam néha:
- a Dolby Vision-hoz beállított "fényes" mód helyett mindig "sötét" móddal indít. Átállítás után újra ki és belépve ismét "sötét" módot használ
- valamikor teljesen érthetetlen módon "kiemelt" módba kapcsol, pedig ez soha az életben nem volt beállítva
-Dolby Vision módban néha teljesen fakó, szürkés lesz a kép, mintha egy fátyol lenne a kijelző előtt. Ez valószínűleg local dimming hiba.
- HDR tartalomnál néha akadozik a kép
- SDR tartalmaknál gondolom gond lett a felskálázással, mert van úgy, hogy egy jeleneten belül többször változik a kép, hol élesebb, hol homályosabb
- a frissítés előtti, már-már OLED-et idéző fekete szerintem rosszabb lett, van hogy még szemcsés is.
- Dolby Atmost már nem írja ki a műsor elindításakor.
Ezeken teszteltem: THome HD tv adások, Netflix, AppleTV, SkyShowTime, YT.
Reméljük hamar javítják egy újabb firmware-rel, bár ezek után én nem bízom bennük.
Meggyőződésem, hogy túl jó lett a c805 széria és hogy az ezután kijövő típusokat el tudják adni, kicsit bele kellett piszkálni... -
Swami
senior tag
Ma írtam egy szép hosszú levelet a TCL supportnak. Leírtam benne tételesen, hogy mi a bajom a tv-vel (65c805) a szoftverfrissítés óta. Kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
-
Swami
senior tag
válasz
7Heads Drago #26973 üzenetére
Szerintem számít. Az első tv-nk egy 12 inches fekete-fehér Junoszt volt aztán lett egy 12-es színes Samsung, majd egy 22-es Samsung, aztán egy 32-es síkképcsöves Sony Wega, majd egy 42-es Samsung LCD ( a mai napig megvan; az egyik legjobb tv a házban), aztán egy 55-ös Samsung és most egy 65-ös TCL c805-ös. Csak azért nem lett 75-ös, mert nem fér el, de ha lesz pénzem átrakatni a kandallót a nappali másik sarkába, akkor el fog férni a 75-ös, sőt nagyobb is.
Persze amikor megjött az 55-ös, azt mondtam, hogy de qrva nagy, aztán így volt a 65-ösnél is, de nagyon hamar megszokja az ember és már azt mondom, hogy jó, jó, de lehetne nagyobb. 😄 -
Swami
senior tag
válasz
7Heads Drago #26938 üzenetére
Nekem 65c805- ön abszolút beváltak, de a DoVi-t mindig fényesre állítom, mert amúgy nekem sötét. Persze ez filmje is válogatja, mert pl A levegő urai az Apple tv-n nézhetetlen (nekem), mert így is sötét, fátyolos, életlen barnás-szürkés katyvasz. Kicsit túl van gondolva az alkotók által. Nagyon könnyen el lehet rontani bármit is, ha idióta az operatőr.
-
Swami
senior tag
Ezt tudta válaszolni a TCL arra, hogy nem lehet visszatenni a v028-at.
-
-
Swami
senior tag
válasz
OsakaPhoenix #26873 üzenetére
65C805 van, semmi gond az Apple TV-vel.
Nekem az előbb a soundbart nem ismerte fel. Áramtalanítás után már ok.
De nézzétek meg, mit írt ki: szerkentyű baszki, szerkentyű. 🤣
-
Swami
senior tag
válasz
Imi1981 #26822 üzenetére
Persze, hogy továbbra is nagyon jó tv a 805, csak érthetetlen, hogy a TCL-nél miért hülyék dolgoznak? Kiadok egy frissítést úgy, hogy nem tesztelem? Senki nincs ott, aki azt mondta volna, hogy ez így nem lesz jó srácok!? Én lennék ott a főnök, repülne mindenki. Még az éjszakai takarító is.
Amúgy se sürgette senki a frissítést. Minek? Bárkinek bármi baja volt a tv-vel előtte? Na ugye! Ráértek volna karácsonyra kiadni valami újabb változatot, mondjuk amiben be lehetett volna állítani háttérnek a Reszkessetek betörőkből jeleneteket és csatornaváltâsnál meg csilingelt volna...
(Amúgy, ha érdekel, az enyém eladó. 😀) -
Swami
senior tag
-
Swami
senior tag
válasz
Urguru #26757 üzenetére
Valószínűleg így van. Egyszer vettem Kínából egy párásítót: nem működött. Írtam, hogy nem működik, küldtem azért egy fotót is. Erre írták, hogy küldjek videót. Mi az anyámról? Hogy bedugom, nyomkodom, és mêg csak nem is világít? Végül küldtem, mire visszafizették az árát. 🙂
Én az angol nyelvű supportra is elküldöm a levelet. Meglátjuk, hogy azok is ilyen töketlenek-e. 🙂 -
Swami
senior tag
Ez még a régi box lehet? (6 éves, ha minden igaz.) Ha igen, milyen indokkal kérhetek újat szerintetek? És miben jobb az újabb? Köszi!
[kép] -
Swami
senior tag
válasz
Celtis #26651 üzenetére
Én belenéztem a 3 test problémába, de semmilyen anomáliát nem fedeztem fel. A sorozatot már láttam, az emlékeimhez képest sincs különbség. Youtube-nál meg egyéb feliratnál sincsen blooming.
Mondjuk nálam ki van kapcsolva minden képjavító funkció.
Persze nekem is van bajom az új firmware-rel, de más jellegű. -
Swami
senior tag
válasz
madgie #26634 üzenetére
Ez egyébként így van.
Egyszer a személyzet egyik tagja mondta nekem:
"Séf, te nagyon jól főzöl, de valami mégiscsak hiányzik a kajákból!"
Mondanom sem kell, hogy bosszantott, hiszen szívvel-lélekkel, meg farm-to-table, meg comfort food, stb. Elmeséltem egy haveromnak, aki nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy "hát b@sszál bele vegetát".
Vettem is egy kis zacskóval és legközelebb a személyzeti pörköltbe bele is suhantottam egy kanállal. Volt nagy ováció és vastaps és azonnali hatállyal tiszteletbeli Michelin csillagot kaptam, mindjárt hármat. 😄
Na attól a naptól kezdve nem főzök a személyzetnek. Ha vegetát akarnak, adja meg nekik más.
Szóval mondhatjuk, hogy a túlszaturált dinamikus mód az átlagnéző vegetája. 😄 -
Swami
senior tag
válasz
7Heads Drago #26572 üzenetére
Factory reset? Ha az, miért érdemes resetelni? Állítgathatok be megint mindent...
-
Swami
senior tag
válasz
pictigjis #26522 üzenetére
Nekem pl. eddig nem volt gondom a Netflix-szel.
Engem inkább az zavar, hogy önkényesen váltogatja a képmódokat, valamint, hogy eltűntek képi beállítási lehetőségek, amik eddig voltak. Visszalépésnél is lassabb lett és szerintem a kép sem olyan hűha, mint előtte volt.
Jól ki kéne rúgni a fakezűeket, akik ezt a firmware-t hegesztették. -
Swami
senior tag
válasz
Imi1981 #26474 üzenetére
Igen ez baromira idegesítő, meg az, hogy pl Netflix tartalmak pl. Yellowstone, ami 4K-ban jön, dinamikus módban jelenik meg először és át kell állítani mozira. Az életben nem használtam dinamikus módot ezen a tv-n ( meg másikon sem).
DoVi-ben előtte jobb volt a kép szerintem.
Ugyan nem használok Dolby Atmost, de akkor is furcsa, hogy hova tűnt?
Vhiktor ajánlott kalibrációs értékei alapján van beállítva a tv, a frissítés előtt maximálisan meg voltam vele elégedve.
Csak remélni merem, hogy lesz még rá frissítés, kérdés, hogy hová küldheti az ember az észrevételeit. Eddig nem találtam semmi hivatalos utat a TCL-hez. -
Swami
senior tag
Na hát frissítettem én is, bár ne tettem volna!
Nem lehet ezt valahogy visszacsinálni? Factory resettel vagy valahogy?
Eltűnt a Dolby Atmos
Dolby Vision-ben sötét módban indítja a filmeket, holott be van állítva a fényes - halál idegesítő
4k-nál sokszor dinamikusban indul mozi helyett
Eltűntek beállítási lehetőségek, pl. HDR színtér pontosabb beállítási lehetősége
Összességében szarabb lett az egész.
SENKI NE FRISSÍTSE! -
-
Swami
senior tag
Nem találtam megfelelő topicot, ezért itt kérdezném: miért van az, ha a 16:9-es tv-k terjedtek el, az amúgy kifejezetten streaming-re gyártott tartalmakat nem ezzel a képaránnyal sugározzák? Miért kell 1:85:1-ben vagy 2:39:1-ben forgatni, hiszen ezek a produkciók az életben nem kerülnek moziba?
Vagy akkor miért nem gyártanak olyan képarányú tv-ket?
Nem értem. -
Swami
senior tag
Másnak is így van?
Az alábbi tartalmaknál ezt "írja ki" a tv a bal felső sarokba ( példákkal)
SDR - semmi (TV adások)
HD - semmi (Netflix, Resident Alien)
4K - semmi (Netflix, Ferry: A sorozat)
Dolby Vision - Dolby Vision ( Apple TV, Ted Lasso)
HDR 10 + - HDR10 ( YouTube, 2020 LG OLED l The Black 4 K HDR 60 FPS)
vagy HLG ( YouTube Wonderful 4K HDR 120 FPS DOLBY VISION)
Egyrészt ez így normális? Másrészt mitől függ, hogy HDR10 vagy HLG?
Köszi! -
Swami
senior tag
Olvasgatom a fórumot és elég sokszor előkerül a külső lejátszó témája.
Lehet hogy láma vagyok, de nem igazán értem, hogy mihez kell ( pl egy Firestick)? Nálunk sportcsatornák mennek meg SkyShowTime, Netflix meg Apple+tv. Néha film laptopról. Ezekhez nem kell. Akkor mihez kell?
A tv 65C805. -
Swami
senior tag
Na, ma belőttem a tv-t (65C805) Vhiktor ajánlott beállításai alapján. Nagyon baba lett. Hatalmas köszönet neki érte!
Előzőleg szintén az ő 835-ös értékeivel volt beállítva, amivel tulajdonképpen jó volt, de most még jobb lett.
Nekem T Home box és előfizetés van, amiben vannak sima tv adások és HD tartalmak. Ide beállítottam simára az SD-t, a HD-re meg a HDR-t, de a tv itt nem váltogat, tulajdonképpen csak egyféle beállítást enged.
Nem tudom érthető voltam-e? Másnál is van ilyen? -
Swami
senior tag
válasz
Öcsielvtárs #24873 üzenetére
Ezt én sem értem. Mint mezei felhasználó bekapcsolom oszt nézem. Ha jön hivatalos frissítés ok, de anélkül is jó a tv (65c805).
Egyik másik haverom régebben az androidos telefonokat mókolta. Legyalulta, újrarakta, meg hasonlók. Mindig jöttek, hogy mennyi új funkció lett rajta. Kérdeztem, hogy lett hőkamera? Na az nem. És lézeres szintező? Hát az sem. Rövidhullámon eléred az Ogaszavara-szigeteket? Hát azt sem. - Hát engem se nagyon, mondtam, - mert mióta megbindzsizted, iszonyúan recseg amikor hívsz... 😀 -
Swami
senior tag
válasz
nicu71 #24369 üzenetére
Amiket én vettem, egész szépen ráragadtak a tv-re, de azért megerősítettem jó minőségű fekete szigetelő szalag csíkokkal. Tv-t úgysem adok el, mert annyira keveset akarnak érte adni a parasztok, hogy inkább nem adom, így most van 5 tv a házban - egy 32-es sík képcsöves VHS nézésre a zeneszobában, egy 32 LCD a kondiszobában, egy 40-es LCD az egyik hálóban, egy 55-ös LED a másik hálóban és egy 65-ös TCL a nappaliban. Ha majd idővel veszek újat, majd akkor kerül ezekből mondjuk a fürdőkbe is. 😄 Ráadásul, már mindegyiken ott a LED szalag. 😀. Szóval ragadjon aminek ragadni kell! 😄
-
Swami
senior tag
válasz
7Heads Drago #23886 üzenetére
Túl nagy a kijelző és a tv nem tudja úgy felskálázni az ótvar, gagyi jelet, hogy éles legyen. Főleg ezek a régi tv műsorok. Nézhetőek, de igazából elmosódott kontúrokat, néha festményszerű pacákat látsz. Van egy 40 inches 13 éves Samu LCD-nk. Azon jó. 🙂
-
Swami
senior tag
válasz
Imi1981 #23767 üzenetére
Az egyik tv-n már két éve fent van és nincs vele gond. Mivel a sarkokhoz nem vettem toldót ( az egy ilyen kis műanyag izé, amibe az elvágott szalagot beletuszkolod, és akkor 90 fokban megy tovább), ezért ott fekete szigetelő szalaggal meg van erősítve; úgysem látszik.
-
Swami
senior tag
válasz
Imi1981 #23756 üzenetére
Egy LED szalag van a hálószobai tv mögött. Olyan színt választasz, amilyet akarsz, pulzálni is tud, meg egyéb fícsörök vannak a parasztoknak. 😄 Bluetooth -os, így appból telefonról vezérelheted, amúgy a tv-ből kapja az áramot usb-n keresztül, így a tv-vel együtt kapcsol be és ki. 5 méterest rendeltem az AliExpress-ről postával együtt 5.70 dodóért.
A C805- ös a nappaliban valószínűleg megkapja a Blitzwolf ambilightját. Az is Kínából jött 12.000 jó magyar forintért.
Nekem sajnos nem túl jó a szemem, de amióta van fény a tv mögött, kevésbé fárad el. Úgyhogy ajánlom bármilyen megoldással is.
[kép] -
Swami
senior tag
válasz
Peter.70 #23758 üzenetére
Két és fél évvel ezelőtt vettem egy Samsung t420 típusú soundbart akkor 25 ezerért, ha jól emlékszem. Most 46 körül megy, de biztos most már van jobb ennyiért vagy kicsit többért. Ezen pl nincs HDMI, én BT-vel használom.
Ahogy néztem, a TCL-nek is van 3.1-es soundbarja S643W (Emagon 43 pénz), azon már van ARC hdmi, bár a hangját nem ismerem, tehát ajánlani nem tudom. -
Swami
senior tag
válasz
TSD001 #23750 üzenetére
Nekünk kicsit több, mint két hete van 65c805, de ilyen problémákat nem észleltem. Viszont volt már úgy, hogy lefagyott a rendszer, illetve egyszer nem volt hang. Mindkettőnél segített egy áramtalanítás. Én egyelőre nem bántam meg, hogy ezt a tv vettem. Ár/érték arányban verhetetlen, HDR, DoVi nagyon szép, viszont a Poirot felügyelő meg A csúnya lány, Isaura, Onedin család, meg egyéb Jockey illetve Kiskegyed csatornás műsorokat ne ezen nézze a nagyi, mert arra nem jó. Hangját mondjuk meg se hallgattam, mert 2.1-es soundbar lett rákötve azonnal. Játszani nem játszom, arról nem tudok nyilatkozni.
-
Swami
senior tag
válasz
Peter.70 #23698 üzenetére
Lehet. Reggel küldtek egy sms-t, hogy aznap szállítják. Ott volt a futár telszáma, felhívtam, hogy mégis mikor jönnek úgy approximatíve, mert nem tudok egész nap otthon ülni és a kaput lesni. Mondta, hogy kb 3 körül. Fél 4-kor ott voltak.
Szerintem meg lehet azt is beszélni, hogy csörögjön rád. -
Swami
senior tag
Tudja valaki, hogy az Emag miért csak 24 hónap garanciát ad a 65c805-re? A jótállási jegyre ők maguk írták rá a vételárat, miszerint 349.990,- Ft. Tudtommal 250.000,- Ft felett három év a kötelező garancia.
(A kiterjesztett garanciára még karácsony előtt regisztráltam, de még nem jött semmilyen visszaigazoló email.) -
Swami
senior tag
válasz
DaVE-1 #23094 üzenetére
Ebben igazad van, de az is lehet, hogy nem is volt baja, talán az összes 835- nek sötét a DoVi-ja, vagy csak az én szemem nem volt ráállva. Ezt leszámítva a tv-nek gyönyörű képe volt és más tekintetben is megfelelően működött.
A másik, hogy ha te bármilyen, akár csak általad vélt hibát jelzel a forgalmazó felé, azonnal hibásként szállítják vissza, próbálják javítani, és írogathatsz, meg telefonálgathatsz, hogy nem, nem akarod a javítást, te vissza akarod kapni a pénzed. Mindezzel időt vesztesz és jócskán meghosszabbodik az idő, mire visszakapod a lét.
Egyébként meg jóhiszeműséget feltételezve gondolom, hogy a visszaküldött termékeket át- és bevizsgálják, mielőtt újracsomagoltként eladják. Legalábbis én így tennék... -
Swami
senior tag
válasz
DaVE-1 #23082 üzenetére
A nyáron az Alzának küldtem vissza egy 65c835-öt. Írtam nekik, hogy élve a jogszabályban biztosított lehetőségemmel elállok a vásárlástól és kérem, hogy utalják vissza a vételárat. Pár nap múlva válaszoltak, hogy intézik a futárt, majd megint pár nap múlva hívott a Gebrüder Weiss, hogy mikor jönnek. A visszacsomagolásról készítettem pár fotót, de soha senki nem kérte, mint ahogy azt sem, hogy miért küldöm vissza. A futárokat kérdeztem, hogy belenéznek-e a csomagba, de mondták, hogy inkább haladjunk. Adtak egy átvételi elismervényt és elvitték (nem kellett érte fizetnem).
Rá kb. 3 hétre utalták vissza a lóvét. (30 napon belül kell elvileg). Ennyi. -
Swami
senior tag
Érdemes foglalkozni a TCL Care garancia kiterjesztéssel? Elolvastam az ÁSzF--et és nem győzött meg, hogy bármit is tudnék velük kezdeni, ha szükség lenne rá. Inkább tűnik adatszerzésnek. Nyugtassatok meg.
-
Swami
senior tag
válasz
rainman72 #22900 üzenetére
Köszi. Végül megoldódott; csináltam egy másik fiókot, ahol már semmi gond. A másik gmailes accounttal lehet valami probléma, majd ránézek. Lényeg, hogy ezzel minden rendben.
A tv állat. A 835 se volt rossz, de itt még a DoVi is rendben van. Most állítgatom (szerencsére év végi szabadságon vagyok 😁). A gyári beállításokkal is gyönyörű és most próbálgatom Vhiktor 835-re javasolt értékeivel. Azt alapul véve, itt-ott belenyúlva kezd tényleg hűha kategória lenni. Mondjuk az SDR-t hagytam gyáriban.
Eredetileg oledet akartam venni, de végülis örülök, hogy nem tettem, egyrészt mert megfelelő tartalommal tényleg odab@sz a tv, másrészt örülök a zsebemben maradt 250-300 pénznek. 😁 -
-
Swami
senior tag
Ma - két hét után - megérkezett a 65c805. Kifogástalan kép. És a DoVi, ami miatt visszaküldtem a nyáron a 835-öt, az is perfekt. A hangját nem teszteltem, mert azonnal párosítottam a soundbarral.
Ami viszont érdekes, és kérdezlek benneteket, hogy hogy nem megy rajta a skyshowtime és az hbomax? Telepíteni sem engedi. 😟 -
Swami
senior tag
válasz
h1ght3chzor #22704 üzenetére
3.5 Jack kimenet ➡️ RCA. Kész. Bluetooth ➡️ soundbar. Kész. Bluetooth transmitter ➡️ receiver. Kész. 🙂
-
Swami
senior tag
-
Swami
senior tag
válasz
VFR800 #22630 üzenetére
Körben a keret valóban mintha celluxxal lenne ragasztva és tényleg alig jön le. A távirányító, meg a csavarok rendesen lehegesztett zacskóban voltak? Amúgy nem hiszem, hogy újra csomagoltat mernének eladni újnak. Bár ki tudja, amilyen vadkapitalizmus van széles e hazában....
Az üzemórát kellene megnézni, de én nem tudom, hogy egyáltalán van-e benne ilyen. Talán valaki kiokosít. -
Swami
senior tag
A 65C805-ben meg lehet nézni, hogy mennyit ment a készülék?
-
Swami
senior tag
válasz
Parmezan77 #22558 üzenetére
Ma történt, hogy a futár jelzett, hogy jön, aztán mégsem jött. Felhívtam, hogy mi van, mondta, hogy itt volt, csöngetett, még a kutya is ugatott. Mondom neki, ne már, biztos, hogy nem voltál itt. De ő itt volt. Mondom neki, hogy baszod a kamera 7/24-ben rögzít, most nézzem vissza? Erre elgondolkodott és kiderült, hogy három házzal odébb csengetett - ugyanaz a keresztnevünk a másik tulajjal. Öt perc múlva itt volt. Ezer bocs, meg ilyenek, de azt mondja, hogy őrület, hogy mi van most. Benéztem a kocsiba, még bőven félig volt - délután kettőkor...
Szóval szívnak most rendesen.
De hogy a tévém még sehol nincs, pedig már egy hét is elmúlt, hogy rendeltem, az nem a futár sara, hanem az Emagé. -
Swami
senior tag
válasz
boborján2 #22368 üzenetére
Nem az én dolgom futárnak lenni, sem a logisztikáért felelős szakembernek egy webáruházban. Ez egy feladat, meg kell oldani. Ha nem sikerül, rosszul végzik a dolgukat.
És igen, én is szidom a parasztot, mert látja, hogy legalább 25 autó cammog utána és nem tudnak előzni, mégsem áll félre. Angliában illetve Írországban lehúzódnak míg elmegy a sor, aztán mennek tovább. Nálunk ez másként van. Nálunk még kajánul vigyorognak is, hogy idegeskednek a köcsögök mögöttük. (Tisztelet a kivételnek.)
Na a téma részemről lezárva, gondoljon mindenki amit akar, végül is ez egy szabad ország, vagy mi. -
Swami
senior tag
Vajon miért van az, hogy az Emag képtelen kiszállítani esetünkben egy tv-t normális határidőn belül? Megrendelem - a státusz, hogy van raktáron. Kifizetem - a lovettát azonnal lemarja a számlámról, a terméket viszont nem kapom meg. Mi az oka? Lehet, hogy valami bukaresti raktárban van? Meg kell várni, mire az oláhoktól ideér? Vagy mi? A Sameday kocsikba beférne, nem csak az enyém, hanem még hetvenhét; a múlt hét végén jött két Sameday rendelésem - mindkét esetben olyan üres volt a furgon, mint az államkassza...
Amúgy meg a logisztika nem egy rocket science...
Egyébként az is furcsa, hogy az ünnepi időszakban nem szállítanak szombaton is. Ja, hogy egy kis plusz lóvét kellene a sofőrökhöz vágni? Á az itten nem megy, nehogymá!
Bocs a fentiekért, de az ilyet nem értem. Jó, hogy pizzát nem árul az Emag, mert mondjuk most rendelek egy arrabbiatát, majd este kapok egy emailt, hogy olyan sok a rendelés, hogy előreláthatólag hétfőn fogom megkapni...
Hát hogy??? 🤔 -
Swami
senior tag
Már azt hittem a tv jött meg...😄😭
[kép] -
Swami
senior tag
Erről a sáv anomáliáról valaki tolhatna fel egy képet, hogy mit is kell nézni!
-
Swami
senior tag
válasz
Stealth #22172 üzenetére
Nálam tegnap is és ma is járt a Sameday. Tegnap egy porszívókefét, ma meg egy kisebb széfet hozott, mindkettő az Emagról. Igaz, hogy reggel írtak sms-t, hogy hozzák, de legalább írtak. Kb. 3-4 perccel a kézbesítés előtt hívott a sofőr, hogy akkor jönne, van- e otthon valaki?. Szóval, ha úgy vesszük, nincs velük baj (vidékről, Balaton környékéről beszélünk). Tulajdonképpen még módosítási lehetőség is van.
Remélem a tv-vel se lesz rossz tapasztalat, mert most rendelek meg egy 65c805-öst. (Sajnos a 75-ös nem fér el 😥) -
Swami
senior tag
Amúgy a TCL-nek milyen a magyarországi szerviz háttere? Van valakinek tapasztalata? Teszem azt, ha elromlik a kijelző pl. jönnek, megnézik, cserélik zokszó nélkül?
-
Swami
senior tag
Tudom, hogy most megy a C805 őrület és valóban ár/érték arányban verhetetlen, de talán érdemes egy pillantást vetni az Euronicsban kapható 65c935-re 485 ezerért. Mégiscsak egy 2000 nites, 1000 + zónás TV ( a 805 1300 nit, 384 zóna). Vagy mi a véleményetek?
-
-
Swami
senior tag
válasz
szkutyi #20031 üzenetére
Igen, de maradt a fátyolos hatás.
A Young Sheldon és a Better call Saul a Netflixen majd lejön a képernyőről. Egyik sem DV. Amúgy a Dolby Visiont nem lehet valahol kikapcsolni?
Vagy lehet hogy az azért felelős chip vagy mi a fene hibás.
Az a szomorú, hogy akárhány tesztet olvastam, néztem erről a tv-ről, senki nem említette a DV hibás működésének előfordulását. Szóval nem túl korrekt dolog valamiről csak a jót mondani... Namindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest