- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackó1984
tag
válasz
koppasz1986 #36785 üzenetére
Próbáld meg törölni a TCSCore.apk adatait.
Nálam ez oldotta meg, amikor nem csinált semmit USB-ről történő frissítéskor. -
Lackó1984
tag
C745-ön DV fényes módban már hibátlan ezzel az új FW-el. DV sötét viszont még mindig nem tökéletes, bár sokkal jobb, mint korábban.
Előtte a V12 teszt verzió volt fent, az újítások nagy része már abban is elérhető volt, viszont DV fényes is akadt még.Szóval egyértelműen megéri feltenni a legújabbat.
-
Lackó1984
tag
C745-re van dugva egy Apple TV box.
Eddig jó volt minden, de mai bekapcsolás után nem volt hang.
HDMI kábel kihúz, majd vissza és jó lett.Ez előfordult másnál is?
-
Lackó1984
tag
-
Lackó1984
tag
válasz
Celtis #29694 üzenetére
"Ha a lejátszón nincs bekapcsolva az fps igazítás, tehát a 24fps filmet 60fps 3:2 pulldownnal küldi a tv-nek, akkor ugyanúgy jelentkezik a probléma.
Én úgy tapasztaltam, hogy a lejátszón az fps igazítás bekapcsolásával (tehát natívan 24fps-sel küldi a tv-nek) nincs drop/akadás"Nálam dettó így van (75C745, V135).
-
Lackó1984
tag
Nálam a c745-ön pontosan úgy akad a Vérapó, mint Celtisnek.
Fire stick-el viszont jó. -
Lackó1984
tag
Valóban 2.0-nak kéne lennie a 75 coloson is:
74.5" TCL 75C745 - Specifications (displayspecifications.com)
Az enyémen biztosan 3.0 van, nem tudom miért.
Egyébként tényleg elég a 2.0 is a másik tévémen az van, pedig az más kategória (LG G2). -
Lackó1984
tag
USB3.0 van a C745-ön.
Nekem az van.Az én esetem a 75C745-tel:
-szép kép, jó fekete
-nálam nem csúszik a hang sehol sem (ARC-n keresztül erősítő)
-V135 fw-el nem vált magától a képmódok között, minden marad a beállított változaton (DV fényes, Mozi)-Netflixen, NAS-ról Plex-el vannak mikroakadások még mindig, illetve néha háttérfény villogás
-Firetv stick 4K max-al a mikroakadozások nagy része eltűnt, a háttérfény villogás még látható néhaÍgy már nézhető és megtartom a tévét.
Ha valaki C745-öt vagy C805-öt rendel és látja az említett hibákat az küldje vissza. Ne várjon vele egy jó fw-re, mint én. -
Lackó1984
tag
válasz
mikrofon #29352 üzenetére
Nem az.
Ott van mellette egy másik TV, minden ugyanaz és az meg jó.
Nem ez az első TV ebben a házban, ezen a hálózaton. Soha ilyen jellegű probléma meg nem volt egyikkel sem.
A net is tele van ezekkel a TCL-re jellemző hibákat leíró kommentekkel. Nem hinném, hogy mindenkinél halózati hiba lenne. -
Lackó1984
tag
válasz
gab1ka #29345 üzenetére
Nincs itt semmi mizéria.
Az egész világ tele van ilyen hibás TCL TV-kel. Szerintem nincs náluk minőség ellenőrzés, vagy nagyon felületes.
Ha szerencséd lesz örülj neki. Nem véletlenül "olcsók" ezek a tévék.Samunál is van gond bőven. Egy QN85-öt azért küldtem vissza azonnal, mert nem kapcsolódott wifire. Aztán egy QN90-et meg azért, mert állandóan ledobálta az ARC eszközt magáról.
Utána vettem LG-t és minden rendben. Eddig ez az egyetlen márka, amiben nem csalódtam. -
Lackó1984
tag
válasz
Celtis #29328 üzenetére
Nyugi, nem csak nálad van ilyen.
Amúgy simán lehet, hogy más észre sem veszi.
A feleségemnek 3x kellett megmutatnom ugyanazt a jelenetet, hogy észrevegye.Netflixen nagyon sokat javít a Firestick. Azt nem mondhatom, hogy tökéletes, mert keveset teszteltem. De ahol a TV eddig hibázott, ott ez nem.
-
Lackó1984
tag
válasz
paolinho #29301 üzenetére
Az a baj, hogy túl nagy az árkülönbség egy Samu/LG esetében a TCL-hez képest.
Ezért csábultam el én is, szintén 75-ös méretben.
Pedig nagyon jó lenne egy 77G2.Ebből van egy 55"-os méretben, össze sem lehet hasonlítani a TCL-el. És nyilván nem a képminőségre gondolok, mert az egyértelmű, hanem az itt olvasható panaszokban leírtakra. Én biztosan nem fogok még egy TCL tv-t venni.
-
Lackó1984
tag
válasz
Celtis #29080 üzenetére
"A mikrolagok meg Vhiktor által tapasztalt időnkénti akadások más miatt vannak."
Ja, ezeket úgy kell elképzelni, mintha a PC-ben lévő videokártya teljesítménye nem mindig elegendő és akadozik a kép. Mintha leesne az FPS.
Akinek nincs ilyen, vagy nem látja az örüljön és ne is keresse a szemével. Egyszer észreveszi, utána mindig látni fogja. -
Lackó1984
tag
2 napig áramtalanítva volt a C745.
Ma ráadtam a delejt, bekapcsoltam. A menü bejött, TV-re (antenna) valtottam, aztán le is fagyott az egész.
Áramtalanítás és újra bekapcs megoldotta.
Stabil cuccok ezek na. -
Lackó1984
tag
Ezt nézzétek meg, hogy nálatok is akad-e.
Netflix: Vámpír van a családban, 16:40-től kb. ,amikor a fickó benyit a szobába. -
Lackó1984
tag
válasz
7Heads Drago #28271 üzenetére
Hidd el ha lenne hiba, nem kellene keresned.
-
Lackó1984
tag
válasz
kenicsab #28232 üzenetére
Felesleges egyáltalán az is, hogy FALD legyen. Sporthoz nem kell.
Legalábbis én kikapcsoltam meccs alatt, mert látható volt a fényerőszabályozás az egyes zónákban. Semmi különbség nem volt képminőségben a be és kikapcsolt állapot között.
HDR filmnél már más a helyzet nyilván. -
Lackó1984
tag
Ezt válaszolta az ügyfélszolgálat:
"Ebben az esetben a következőket ajánljuk:
1. Áramtalanítás 5-10 perc, húzza ki a dugaszból a TV-t majd dugja vissza.
2. Ellenőrizze az internet kapcsolatot: Wi-fi vagy ethernet kábelen keresztül van összekötetve a TV?
3. Állítsa vissza a készüléket gyárí beállításokra a szervíz menüből:
- Távolítsa el az összes termináleszközt és CI-kártyát a TV-ből.
- Válassza ki a TV forrást.
- Beállítások > Kép > Képmód > Szabvány.
- Beállítások > Kép > Speciális mód > Fényerő beállítások.- Menjen a Kontraszt lehetőségre OK gomb megnyomása nélkül és írja be a 6425 számot.!!! FIGYELEM !!! Nincs beviteli mező a Kontraszt opciónál, viszont a távirányítón lenyomjuk a „6-4-2-5” számokat, amíg a Kontraszt opció van kijelölve.
Megjelenik egy felugró ablak balról fent a képernyőn.
- Menjen le a „Reset all” lehetőséghez és válassza ki.
- Menjen le és válassza ki a „Reset shop” lehetőséget.
- A TV zöld vagy fekete lesz.
- Kapcsolja ki a TV-t a távirányítóból, ha lehetséges.
- Húzza ki a TV-t 2 percig.
- Dugja be a tápcsatlakozót.
- Ezek után kövesse a TV telepítésének lépéseit." -
Lackó1984
tag
Írtam én is az ügyfélszolgálatnak.
Kíváncsi vagyok, mit reagálnak. -
Lackó1984
tag
válasz
Imi1981 #28096 üzenetére
a dv anyag dv sötét módban indul
Ez nálam is megvan. Bárcsak ennyi lenne a baja....
Fényerő ingadozás SDR-nél van, DV-nél nincs.
Mikroakadozás is SDR sötétebb jeleneteknél fordul elő, DV-nél kevésbé.
V098-al a DV is rettenetes volt, V101-el is. Jelenleg M999V9 van rajta.Olyan ez a TCL, mintha egy Ferrarit egy féllábú, vak sofőr vezetne.
-
Lackó1984
tag
C745-nél is bármilyen fw van rajta, ugrál a fényerő, akad a kép, jelenleg inkább sdr alatt.
Most legújabban elkezdte azt csinálni, hogy a sorozat következő részét nem játsza le, hanem kilép a skyshowtime/netflix menüjébe. Mintha nyomnék egy vissza gombot.
Ezen csak az segít, ha áramtalanítom a tv-t. A sima ki/bekapcs nem elég.
Már felhoztam a kisbaltát és legközelebb beleállítom ebbe a sz@rba.
Még egy TCL tv- t biztos nem veszek. Inkább nem nézek semmit. -
Lackó1984
tag
válasz
F.B.I. #27963 üzenetére
Vagy nagyon szerencsés vagy és tényleg nem produkál hibát egyik TCL TV-d sem, vagy csak simán nem veszed észre.
Nem kell virágbolti tartalom, Netflix, Skyshowtime, TV adás sem hibátlan.
"Mert az LG és a Samsung vagy bármilyen más márka, ezt egyből jól csinálja (nem androidos szoftver)….jah, nem.
"
Dehogynem!
Nekem volt/van több LG, Samsung TV-m is. Soha egyik sem produkálta a sokszor említett akadozásokat, háttérvillódzásokat.Hidd el, ha jók lennének ezek a TV-k, nem lenne ennyi panasz rá sem itt, sem más fórumokon. Különösen érintett modell a C805 és a C745.
-
Lackó1984
tag
válasz
pityaa23 #27721 üzenetére
Igen.
Alza, Emag, Telekom. Csak ezektől vásárolt TV-nél lehet, ha benne van az adott modell a listában.
Kiterjesztett garancia + 3 év garancia regisztráció után | Kiterjesztett garancia ezen: Alza.hu -
Lackó1984
tag
válasz
Hibarin #27701 üzenetére
Képminőség szempontjából nem bántam meg a 75C745-öt. 370 ezerért nagyon jó vétel volt. Szoftveres gondok vannak vele sajnos.
Egy sima LG LED TV-t váltott, hipertérugrás volt képminőség terén.
Én is úgy voltam vele, hogy 350 körül akartam megvenni a legjobb 75 colost és ez az szerintem. -
Lackó1984
tag
válasz
Bazsi81 #27694 üzenetére
A C805 miniled, a másik meg nem. Más kategória.
Droopy: Szerintem a C805-ön ki volt kapcsolva a local dimming.
Nekem C745 van és egy G2 oled. Simán elhinném, hogy a C745 tökéletes feketét produkál (pedig nem miniled és kevesebb a zónája is, mint a 805-nek), ha nem lenne egy oledem is. Szóval ahogy Vhiktor is írta, direkt állították be rosszul. -
Lackó1984
tag
válasz
TheMartin03 #27596 üzenetére
Valós.
Rendeld meg, 30 napon belül küldd vissza, ha hibát észlesz. Ne várj arra, hogy majd egyszer talán lesz rá egy jó firmware (mint ahogy én is vártam).
Bánom, hogy nem küldtem vissza a C745-öt. -
Lackó1984
tag
Emagon most jó áron van 75C745:
[link]Én ennyiért vettem egy hónapja egy felbontottat az Alzán.
-
Lackó1984
tag
válasz
kenicsab #27473 üzenetére
Én feltettem az előbb, V101-et váltottam le.
Az alsó és felső fekete sávok észrevehetően nem olyan mélyfeketék ezzel az M999 V9-el.
Viszont a mikroakadozások még inkább eltűntek. Csak azért nem írom, hogy megszűntek, mert keveset tudtam tesztelni.
De pár jelenetet megnéztem, ahol eddig volt akadozás, most pedig nincsen. -
Lackó1984
tag
Nem vártam tovább és feltettem a V101-et.
Úgy néz ki nálam is megoldotta a mikroakadozásokat.
Van még néha minimális háttérfény villogás, de elenyésző.
Sokkal jobb lett, mint a V098-al volt.
C745 -
Lackó1984
tag
válasz
peanar #27254 üzenetére
Beugratós kérdés?
De válszolok azért.
Oledet bárhonnan nézheted, kivéve hátulról.
A C745-öt meg szemből, max mondkét irányban 30-40 fokig még nincs nagy változás. Utána már nagyon fakó lesz a kép.
Ár/értékven mindegyik jó vétel volt, mert jó áron tudtam megvenni őket.
Kép és szoftver minőség tekintetében nem lehet őket összehasonlítani. Az G2 sokkal jobb.
Igazából a C745 képe is nagyon szép egy sima LED tv-hez képest, csak tré a vezérlőprogramja. Remélem javítják. -
Lackó1984
tag
válasz
LLKobe #27242 üzenetére
Pontosan tudom. Egy oldallal korábban kiveséztük a témát. USB -Lan adapter használok (270-300 mbps a sebesség).
Mindkét TV wifi adaptere gyenge. Illetve a G2-é lehet, hogy nem, de messze van a modemtől (100-150 mbps és instabil). A TCL 3 méterre van, aztán 150mbps körüli a sebesség.Hozzáteszem, hogy a TV-k mellett állva iPad-el mérve többszörös a sebesség. Tehát nálam a legjobb megoldás a kábelezés volt.
-
Lackó1984
tag
Az akadozást nem a wifi sebessége okozza jelen esetben, hanem a tv firmware. Nekem LAN-on van mindkét TV. Az egyik egy C745, ezzel van a probléma. A másik egy LG G2, ezzel nincs semmi gond ugyanazt, ugyanonnan lejátszva.
Várom a hivatalos V101-et, hátha megoldja a problémámat. -
Lackó1984
tag
Azért mert te nem látod, vagy szerencséd van és nem jelentkezik a probléma, másnál még látható és rohadt idegesítő. Állandó akadozás lejátszás közben, amit egyértelműen a bekapcsolt local dimming okoz.
Ez simán firmware hiba, amit a gyártó programozói elb.sztak.
Teljesen mindegy, hogy mennyit fizetsz egy TV-ért, ilyen hiba a legolcsóbbon sem lehet. -
Lackó1984
tag
C745-ön mikroakadozások vannak, Dolby Vision alatt biztosan előjön fél percenként. Mindig ugyanott. Ezt többen észrevettétek már.
Azt nem tudom, hogy írta-e már valaki, hogy mi okozza.A Local Dimming csinálja. Teljesen kikapcsolva megszűnik a hiba. De ha csak alacsonyra rakom, már előjön.
Ennyi erővel vehettem volna egy C645-öt is.
V098 firmware van rajta, ha akartam, ha nem. Feltelepült.
-
Lackó1984
tag
Vettem egy 75C745-öt.
Miért nem lehet teljes képernyőre rakni a videókat.
M4 Sport-ot akartam nézni TV böngészőből megnyitva, de hiába kattintgatok a jobb alsó sarokban lévő ikonra, nem történik semmi. A hang is mintha késne kicsit.
Ez ilyen Google TV-s baromság?
WebOS-on hiba nélkül működik a másik TV-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- EAFC 25
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Spórolós topik
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest