- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SirRasor #89036 üzenetére
Köszi az ajánlatot és meg is vettem a kamerát amit vasárnap át is adtunk a kismamának.
Csak kipróbáltam átadás előtt és nagyon tetszett.iPhonera kb. 5 perc alatt telepítettem és tökéletesen tette a dolgát.Nos a helyszínen amikor üzemeltem be akkor már nem volt ilyen zökkenő mentes a történet. Legalább 20 perc kellett mire letöltötte a Samsung teló a 110MB körüli app-ot.Utána is ment a kinlódás vagy 3x kellett jelszó változtatást csinálni az ismerősnek.Így utólag én is kicsit hibás voltam mivel rábíztam a jelszó választást
De a végén sikerült beállítani.Csajos Samsung telóra raktam de nekem nagyon idegen volt a teló menüje.Vagy szét volt állítgatva vagy ennyire másabb a samu ezt nem tudom.
A kezdeti nehézségek után örült a megajándékotott kismama -
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #89082 üzenetére
Bölcsész tulaj, berögződés. Van egy USB-s vinyója, azt használja backup-nak, így lényeges adatvesztése nem volt.
Saját gépemen a Win7 már fosta össze magát, kétszer is 5 év alatt ugyanabban a konfigban, más tünettel. Egyszer HDD-n, egyszer SSD-n. A HDD egy 3,5"-os merevlemez volt, az SSD mellett volt háttértárnak a most is használatban lévő 1 Tb HDD, mindkettő 2,5", beépítőkeretben épp elfért az SFF házban. Mindkétszer örültem, hogy a Win külön meghajtón volt, de a saját SSD-m nincs több részre szétszedve, legalábbis direkt, csak amit a Win csinált magának.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #89079 üzenetére
Na, ezért hagytam 100 Gb-ot a C-n.
Céges asztali gép, 500 GB HDD (464 GB teljes lemezterület), szabadon 410 GB.
Adat nincs rajta, csak a Letöltős mappában, a szerveren tárolunk mindent.
A szokásos irodai szoftvereken felül van még iTunes, DWG Viewer, SketchUp. A frissítések automatán jönnek, 2004-es build.
Szóval online tartalomfogyasztásra szerintem egy 128 Gb-os SSD némi odafigyeléssel bőven jó.Az otthoni gépben van egy 250 Gb körüli M.2 SSD a rendszernek, telepített programoknak, egy Sata 250 Gb a játékoknak és 1 Tb HDD minden másnak, na meg egy nas is van otthon. A nas-t tervezem cserélni, Zyxel-ről Synology-ra. Az már kapni fog egy szünetmentes tápegységet is.
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #88976 üzenetére
Persze, de ez csak 1 szálas. Nézz egy DSLreportsot.
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #88935 üzenetére
Volt albérlő szomszéd direkt ezzel foglalkozott. Olyan műszaki állapotú autókat szerzett be/hozott németből, hogy az elképesztő volt. Szaga is volt meg füstje is. Aztán meg eladta.
Meg ha valaki találkozott háromhengerező kettes Golffal, mint Pizzatorony futár, na az is ő volt.Egyelőre ezt még simán meg lehet csinálni.
-
Agyasima
őstag
válasz
SirRasor #88858 üzenetére
A 444, mint balos propaganda? Ez szerintem nem igaz. Nézd meg pl. ezt az oknyomozó videót, elég erősen kap benne a baloldal is. De a kábszizó MSZP-s önkormányzati képviselőt sem igazán kímélték.
De lehet, jobb, ha ezt itt abba is hagyjuk, mielőtt megbúbolnak minket politizálásért. -
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #88828 üzenetére
Mekkorák?
Logoutomon van az a csillió éves lapos, szétolvadtak a talpai, oda el tudom használni.
-
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #88815 üzenetére
Ezt kipróbáltam
Ekkorát szerintem még nem repült a szemétbe kacat nálam.
Ha egyszer kirúgja magát, akkor soha többet nem lehet hajlítani.Maradt a fém, bár azt is megadott időközönként cserélni kell. Vagy elvízkövesednek a tömítések, vagy kiül a csőre a vízkő és később eltörik, vagy simán az illesztéseknél törik el. Mindent rövidtávra terveznek.
Apropó, valakit érdekelne egy Antares UFO szék? Szélesebb ülőrésszel (nagyobb seggűek előnyben), vastagabb párnázással készült (fekete, műanyag csillagláb).
-
-
-
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #88648 üzenetére
Én inkább attól tartok, hogy ugyanaz lesz a sorsa, mint a többi uszodának. Le lesz foglalva gyakorlatilag egész napra a sávok nagy része az úszóknak, vízilabdásoknak, mélyvízi búvároknak, vízisielőknek, hidroplánoknak, stb. A mostani uszodákban is 2 sáv szabad.
Pedig nekem is 3 perc sétára lenne és jó lenne használni.
-
-
tisn
addikt
válasz
SirRasor #88554 üzenetére
ember vagy hibazol. de ahogy autoskent, bicajoskent figyelek a tobbi kozlekedo hibaira, szitu benezeseire (pl. jobbkezes utcaban balra is nezek), ugy motoroskent is foleg ezt kellene tenni, nem 100+-al vegigduborogni a rakparton/felso tiszaparton. 10LE-ben maximalizalnam a motorok teljesitmenyet, ha rajtam mulna
-
solena
tag
válasz
SirRasor #88386 üzenetére
"Komolyan mondom nem tudom mire kellhet 120 paci..."
Arra, ha hirtelen olyan helyzetbe hoznak, akkor nagyon gyorsan ki tudj mászni a szituációból. A legtöbb autós tényleg nem látja a motorost, mert egy autóhoz képest kicsi. Ráadásul a motorost nem védi kaszni, "puhatestű", és előfordul, hogy csak kiugrással lehet elkerülni egy balesetet (ezért van az, hogy ha férjem megy valahova a pancsival, akkor lehetőleg elkerüli a gyors és sűrű forgalmú utakat, főleg a 47-t. Leginkább nem hagyja el a várost).
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #88272 üzenetére
Én féktisztítóval és csodaszivaccsal töröltem át jó eredménnyel egy hasonló bevonatú távcsövet. Állítólag a denaturált szesz az igazi, azt is vettem később, tényleg javított rajta.
Autós topikokban szokott előjönni, TotalCar is hozza filléres nepper trükk címszó alatt.
-
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #88266 üzenetére
Az orrcsepp ravasz dolog...nem vagyok sűrűn beteg, kb. 1 évben 1x sikerül (open office hátránya) elkapni valamit. Azt hiszem két éve másztam bele úgy egy ilyen ovis náthába, hogy sok stressz ért és ennek a kettőnek a kombinációja kiütött két hétre. Olyan taknyos lettem, hogy az orromon nem kaptam levegőt, így hát legyen orrcsepp...hát már régen elmúlt a megfázás, de még csak nem akartam levegőt kapni orrcsepp nélkül...ekkor leraktam és kibírtam inkább, hogy nem kapok levegőt, majd lesz valami alapon. Lett is, mert elmúlt magától. Iszonyat függőséget tudnak kialakítani ezek a "gyógyszerek" ha folyamatosan használod.
Kösz, hogy megnyugtattál.
Remek hír, hogy életemben soha nem volt semmi allergiám, de most, hogy mindjárt itt a gyerek majd lesz.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #88266 üzenetére
Nekem is felnőttként jött ki az allergia, ahogy leszoktam a cigiről. Van év amikor súlyosabb, van hogy kevésbé, van hogy nincs, mindenképpen pollen, mert télen nincs. Az a ciki mikor vezetés közben jön rám, a nyitott ablakon bejövő pollentől a tüsszögés, szemviszketés, na az durva
. Egyik évben az egyik másik évben a másik gyógyszer vált be. Volt ami nagyon kiütött volt ami nem.
Hideg: télen bicajjal járok (nyáron is amúgy-néha szarul is vagyok napokig, akkor feladom marad a kocsi- csak most megváltozott az otthoni helyzet ezért kocsival kell járjak), póló ing polár mellény +/- polár kabát (Tesco vékony egy rétegű nem bélelt). Téli kabátom azt hiszem nincs is, a bőröm alá építettem fel egy belső kabátotJóga: érdekes amit írtál, kicsit utánakeresgélek.
Orrcsepp: arra úgy rá lehet szokni, mint valami drogra, komoly függőséget tud kialakítani. Ez valóban létező probléma: [link] , [link]
Másrészt a fő cél, hogy mozogjak, sportoljak kicsit főleg esténként. Más nemigen jöhet szóba, itt nem részletezem miért, nem offolom szét a fórumot.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #88263 üzenetére
Semmi gond a "belepofázással" kérdeztem, te válaszoltál, köszi. Allergiás vagyok. Random valamire (kora tavasztól-késő őszig...eddig nem sikerült kideríteni mire...lehet valami kombinációra), annak ellenére hogy szedek gyógyszert, ha pont egy olyan terület mellett megyek el, akkor olyan érzés kap el egy pillanat alatt, mintha arcot mostam volna őrölt borssal...tudom hogy jobb a kinti tekerés. De jelenleg csak este érek rá tekerni...akkor meg a rossz utak, hülye söfőrök miatt inkább otthon maradnék.
-
veze
őstag
válasz
SirRasor #88242 üzenetére
én most velük [link] állapodtam meg a kivitelezési munkákra 18-án kezdenek, A korábban itt is sérelmezett, magasnak tartott árajánlatnál ők 200ezerrel olcsobban adtak ajánlatot, és övék lett a munka. A konvektort is beszerzik, minden általam feltárt beszerzési lehetőségnél 10ezerrel olcsobban ( azt a tipust, amit én akartam, tehát nem kértem hogy ők ajánljanak esetleg valami kifutó tipust...)
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #88242 üzenetére
Én velük szoktam szereltetni: http://polytherm.hu/ nem mondanám őket olcsónak, de megbízhatóak, nagyon profik, nem mellesleg, nem egy egyszemélyes Józsi bácsi cég, aki ki tudja jövőre elő fog-e kerülni.
-
stopperos
senior tag
válasz
SirRasor #88123 üzenetére
Még mindig az OrangePi-ket javaslom. Az aliexpress oldalukon oldalt ki lehet választani, hogy mekkora memóriás eszközök közül szeretnél válogatni. Pl ez így 8k Ft-ra jön ki szállítással.
-
Ezekiell
veterán
válasz
SirRasor #88123 üzenetére
Nem is igazán látom, hogy hova kellhet a 8 gigás változat... A 4 gigás is tökéletesen elég. PiHolenak meg egy Zero is elég. Nekem a 4 gigás változat egyszerre futtat 4 docker-t benne JAVA appokkal, hostol 1 weblapot, fut rajta a PiHole és még Samba is megy döccenés nélkül
-
stopperos
senior tag
-
martonx
veterán
-
tlac
nagyúr
válasz
SirRasor #88111 üzenetére
hogy jön a pi-hez a hardweres nat? Minimális sávszél kell a DNS-hez. Nem megy át rajta adatforgalom, csak a DNS-kéréseket dolgozza fel.
nem ismertem, hogy milyen módszerrel működik a pi hole
most már értelek, tehát neked csak egy dns szerver kell, ahhoz akár egy fiókból elkerült root-olt androidos telefon is jó lehetDNS66 nem teljes körű, vagy valami az androidban felülírja. Szerintem leírtam ezt is feljebb: egyetlen egy DNS-szervert adtam meg és miután 5 másodpercig nem érte el, átváltott valami másra, holott nem volt más definiálva
nem értettem, hogy mit írtál, azért írtam feltételes módban, de még most sem vagyok benne biztos, hogy mi a problémád
én a DNS66-nak nem adok meg DNS kiszolgálót, hanem ő csinál magában, aztán a vpn-hez csatlakozok, amit kreált
de sokadjára írom, hogy a Chrome alapbeállításokkal megkerüli: [link] -
tlac
nagyúr
válasz
SirRasor #88090 üzenetére
a pi-ben sincs hardveres nat, annak mennyi az áteresztőképessége?
mindegy milyen eszközt használsz a reklámszűréshez, de nem muszáj átengedni az egész forgalmat rajta, ha csak a tv-hez kell, akkor az csak csatlakozzon hozzá
a DNS66 teljes blokkolást csinál, de akkor is kell hozzá az előbbi opció, hogy a Chrome ne kerülje ki mobilon
-
martonx
veterán
válasz
1. Nálam is Digis fos router van, bridge módba kell rakatni, és hagy szóljon egy értelmes router helyette. Miért értelmetlen a gyárilag vicc router helyett egy értelmeset használni?
2. Tp-Link Archer C9-em van, ezzel stabil 300mbit megy, nem tudom, hogy a router-e a szűk keresztmetszet, vagy a Digis internet bír "csak" ennyit. Nem hinném, hogy a router lenne a szűk keresztmetszet. -
DarkByte
addikt
válasz
Átkéred a Digi-s router-t bridge módba, és akkor máris van értelme a saját router-ednek előtte (konkrétan ugyanúgy lehet használni ismét, mintha még FTTB lenne).
Mondjuk én kíváncsi vagyok mikor fognak a társasházakhoz eljutni FTTH-val. Csak mert már 2016-ban mikor ideköltöztem is téma volt hogy majd jön
-
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #87963 üzenetére
Vannak külső táposak, amik szerencsésebbek, mert a passzívak adatvonalat csapolnak meg az átalakító működésére.
Valószínűleg a DAC minősége is számít az árba, meg a marketing, csomagolás...Látom tényleg van 2k körül valami, ami működik, azért még el lehet halasztani a váltást, de inkább jobb lenne szerezni monitort. 2007-es belépő TFT monitorokon már volt DVI.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #87904 üzenetére
szerintem azt is vedd figyelembe, hogy az utóbbi években nem igazán irtották a kullancsokat...Még egy ötlet: a Füvészkert is megnyitotta kapuit, tavasszal nagyon szép, ráadásul üvegházi része is gyönyörű. Meg kell kérdezni mikor virágzik a vanília, iszonyatos erős és finom illata van..
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #87896 üzenetére
Anno a Sándorfalva és Dóc közti erdőbe jártunk airsoftozni a tulajdonos engedélyével. A vásárhelyi laktanya kezelésében áll az erdő, harckocsilőteret is kialakítottak ott.
Az erdő tiszta, természetes, sokan használják még rekreációra: túrázók, bringások, motorosok, quadosok is, ennek ellenére elég nagy, jól el lehet bóklászni ott 8-10 órán át, hogy senkivel nem találkozol.
A vadászok szerintem nem használják, legalábbis nem láttam semmilyen vadállatot.
Az erdő egyik széle a köves út, a másik széle szántó, belül is van pár jól használható földút.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest