- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowX
őstag
válasz
lugosi #58890 üzenetére
A felmérés alapján a legtöbben a megélhetés miatt vándorolnak ki. A kivándorló magyarok nagy része fiatal: 44 százalékuk 30 év alatti, 77 százaléka pedig még nincs 40 éves, és közel kétharmaduknak még nincs családja. forrás: origo
Olvasgatom itt 2 napja a témát, este meg is írom én is a véleményem.
Azért jó látni, hogy sokan hasonlóan gondolkodunk bizonyos dolgokban.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #58880 üzenetére
Megvan már, ez egy gigabyte lap, és mint kiegészítő, kapható hozzá kábel, lpt portra párhuzamos csatlakozó: [link]
A hosszú a párhuzamos, a rövid a soros csatlakozó, ezzel nincs baj, viszont én egy parallel alaplapi kivezetőkábelt rendeltem, ez meg egy alaplapi lpt csatlakozósort. Egy tüske van arrébb...
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #58738 üzenetére
Mint írtam pár napja, fél paleo diétára tettük magunkat, nem a totális szénhidrát- cukormegvonás jött el, hanem kb 85-90%-kal csökkentett állapot, aztán látjuk, mi történik. Első körben az van, hogy nem iszok kólát, nem iszok monstert, nem eszem fehér kenyeret, a teljes kiőrlésűből is csak nagyon keveset, nagyon kevés rizs, nagyon kevés krumpli, nincsen napi csoki, süti, csak max heti 1x, nincsenek mindenféle előre feldogozott szalámik, felvágottak, cserében van sok zöldség, hús, 0% cukortartalmú ízesített ásványvíz, és tisztított csapvíz. Ezek fényében megfelelő mennyiségű, és ennyi elég. Most épp tökmagot eszegetek, az csak nem árt.
De amúgy ma is reggelire egy bögre tea minimális mézzel, 2 db korpás kex, ebédre egy tál gyros sok zöldséggel, és egy kis sültkrumplival, 5 körül libazsíros kenyér almával, most meg a tökmag még egy bögre teával. a 120 kilóhoz tuti nem sok.
Ja, és volt egy óra séta a kutyákkal. -
Rick4
félisten
válasz
lugosi #58728 üzenetére
Írtam már, az m1 gastland és az m0 gadtland, ill a Moszkva tér, 990-ért azt eszel amit akarsz, annyit amennyit bírsz. Az m0 inkàbb kamionos csárda kategória, a másik kettő korrekt. 3-4 féle leves, 8féle köret, 25 féle kaja, 10 féle sült hús, otthon se lesz ilyen választék. Én Budaörsröl is kimegyek inkább 18 km a nagy körfelüljárótól...
-
hodigy
tag
válasz
lugosi #58728 üzenetére
Gastland-ban amit én ismerek (2x voltam) svédasztal van, nem is vészes az alapár +1 ital kötelező, az almdudler jó választás.
Sütnek neked a kiválogatott húsokból vaslapon-frissen. Sok savanyúság van, és akad desszert is.
De nyáron meleg van bent, a légkondi nem megy, hogy igyál sokat. -
HaZse
őstag
válasz
lugosi #58626 üzenetére
A DMZ az ÖSSZES kívülről jövő portot az adott IP címre irányítja át. Tehát mindenféle külső támadás (bármilyen porton) az illető PC-jére fog érkezni. Ha ott egy windows van, akkor igencsak megkönnyíti a hackerek dolgát.
Én ezeknek a behatolásokat a Mikrotik routerben lazán látom és dobom is őket a kukába.
-
azbest
félisten
válasz
lugosi #58585 üzenetére
A feltöltés mindaddig hagy hidegen, amíg távolról nem akarod elérni a gépedet. Simán netezéshez a 20/1 net is teljesen megfelelő volt számomra. Az viszont, hogy távolról belépve a gépemre képregényt lássak... vagy hogy például távolról ne tudjak tévét* nézni, az már jobban zavart. Így 120/10 van most, amiből a 120 hidegen hagy, a 10 pedig már éppen megfelelő, de nincs is jobbra lehetőség.
*: bár telekomos tévé is van valami minimál csomag, mert így olcsóbb volt összességében a net, de van földfelszíni előfizetésem és azt szoktam néha telefonról távolról is használni.(#58586) Rick4
d-link DCM-704, párszor már elmeséltem hogy szar a hgw wifije és idióta a dhcp-je. A jelerősség problémák meg abból adódnak, hogy a szomszéd épületben vagy egy elosztójuk, így az uplink jelszint csillapítás nélkül sokkal erősebb volt, mint a downlink szintje és ezt nem szereti az eszköz. Csak ez néha változik, jellemzően vihar után. Talán van valami automatika, ami állítaná a csillapítást és azt zavarja meg a villámlás.Anno a szerelőjük adott másik, csillapított uplinkes elosztót (TAP) a kábelre a sima helyett, ami felfelé nem csillapított, amitől stabilabb is lett akkoriban. Jó fej volt, mert napszakonként is eltért, hogy az up sebesség mennyire borul be és persze a garantált felett volt még úgy is, csak 1-2Mbittel nem jutottam volna messzire a 10 helyett. Amikor itt volt, pont nem lehetett reprodukálni a hibát. Ha vehemensebb szerelő jönne és azt mondja, nincs is hiba, akkor meg lehet fizetni a kiszállásért. Aztán pár hónap múlva változott a jelszint, ki kellett vennem a csillapítást.
A lényeg, hogy mostanában stabil, csak néha nem töltődik be minden apró részlet a weblapokon. A hup és a ph kis képecskéi néha lemaradnak, de ez lehet szolgáltatói dns feloldás hiba (régebben volt rá példa), most google-t használva jobbnak tűnik.
-
azbest
félisten
válasz
lugosi #58571 üzenetére
Nooormális? Digitől T-re váltani elég butaság lenne, más inkább fordítva szeretné.
A kábeltévés T HGW mellé is kell egy eszköz, amivel kipótolom azokat a funkciókat, amit nem tud normálisan a T cucc. Évszaktól függően hol be kell tennem csillapítót, hol ki kell vennem a kábelről, mert túl erős vagy túl gyenge a jel egyébként. A leggyorsabb netjük uplinkje is csak 10Mbit. Az iptv inkább hátrány, mint előny. Persze a tvgo nem rossz ötlet, az igaz.
A diginál meg gyors és olcsó uplink van, a tévé szabványos és kódolatlan dvb-c. Ha tvgo-hoz hasonló dolog kell, akkor bárki beállíthat magának egy eszközt, amivel egyénileg megoldja azt a funkcionalitást (régi laptop vagy raspi2, hozzá egy 6eft körüli tuner) és ugyanúgy tud távolról is tévézni, rögzítést beállítani....
-
HaZse
őstag
-
DarkByte
addikt
válasz
lugosi #58571 üzenetére
Amikre tudok gondolni mint kiváltó ok: rossz szellőzésű helyen működik a router-ed, erős áramingadozás, valamelyik LAN vagy WAN eszköz irányából visszatáplálás.
Anyumék külterületen tanyán laknak, két irányból volt táplálva a magasfeszültségű vonal ahonnan a transzformátor kapja a naftát amiről a 230/400V-os betáplálást kapják, de pár éve lelopták az egyik irányból a vezetéket. Egyszer visszarakta a villamos művek de újra ellopták pár hónapra rá, újra fel sem rakták.
Azóta borzasztóan rossz az áram, a switch amit másfél éve vettem annak a tápja már úgy zúg mintha csak ez az egy dolga lenne. Már várom mikor mondja be az unalmast.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #58569 üzenetére
Igen, arra gondolok, bár nem tudom, milyen routerek ezek, de nekem az utolsó 10 routerem mind tp-link volt, soha semmi baj nem volt velük. Most is van kettő, a szüleimnél lecserélt régebbi tp-link meg hibátlan volt, el van rakva ha ezekkel gond lenne, az is csak a wifi sebesség miatt lett komolyabbra cserélve. Én elégedett vagyok velük.
-
-
martonx
veterán
válasz
lugosi #58505 üzenetére
Nagyon jól ráéreztél a dillemámra.
Jelenleg pesten nemzetközi környezetben dolgozok, és egy kétszintes kellemesen tágas, szellős irodában vagyunk 8-an (játszó szobával, xbox, csocsó, drón, helikopter, nerfgun-ok, szóval mindennel felszerelve). Évenkénti fix fizuemeléssel, mondom teljesen olyan mintha nyugaton lennél valamelyik IT piacvezető cégnél.
Ezzel szemben a szegedi cég a klasszikus magyar rögvalóság. Kínjukban megadják a pénzt, mert nagyon kellene a szakértő ember a sok junior közé, de cserébe nem jelentenek be teljesen, trükköznek a fizetéssel, persze ígéret van dögivel, de ismerjük a magyar munkaadókat... és a jelenlegi pesti iroda alapterületéhez képest tizedakkora irodába ülnék be tizedikként.
Annyi adalék még, hogy szakmailag a szegedi cég is jónak tűnik, akárcsak a pesti. Azoknál a cégeknél, akik megkeresnek, rám van szükségük, és megadják a bérigényemet, azért már rég nem azon megy a huzavona, hogy minek a verziókezelés. -
tisn
addikt
válasz
lugosi #58504 üzenetére
nem oylan nehez az, csak nem sokat er
kaloria kontroll nelkul nem fogsz fogyni (legalabbis nekem nem sikerult) mozgassal, pedig nekem megvan a napi 500-800kcal
jon kicsit stresszesebb idoszak, tobb edesseget eszek es annyi (10dkg csoki 500kcal, egy 30dkg milka meg 1500
es azt meg birom enni siman
)
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #58504 üzenetére
Mi mostanában eljárunk a kutyákkal sétálni esténként, tegnap épp úgy sikerült, hogy este 8-tól már darts-ot néztünk, de a végére bealudtam, mire felébredtem, már egyedül voltam, úgy hívtam azt asszonykát, szerencsére még csak a sarkon tartottak, úgyhogy csatlakoztam. Fél 12-kor mentünk el, éjfélkor értünk haza.
-
tisn
addikt
válasz
lugosi #58505 üzenetére
Lehet hogy gyengébb presztízsű munkahely.
eddig azt hittem az olvtars az nng-hez ment, az pedig szakmailag nem rossz terep
most latom, hogy nemprofi irodaházban, profi körülmények között, akárhol a világon elismerést keltő munkatapasztalatot szerezve,
most penzugyi multiknak dolgozom be bp-n
egyik, hogy profi irodahaz: Idiota egy legteru szarok, folyamatos zajjal. Hogy ott hogy lehet dolgozni???A helyi es kornyekbeli kajaldak jo dragak (rendszerint a mekiben eszek, mert az a legjobb ar/teljesitmeny aranyu, mar ha epp van a kornyeken)
Masreszt meg szakmailag mindent elmond roluk, hogy egyik helyen sem hasznalnak SVN (forraskod nyilvatarto es verzio kezelo rendszert), mi anno ezt a 90-es evek vegen kezdtuk el hasznalni, mikor az elso tobb tiz embereves projektunk indult...
Szerk: viszont jol es pontosan fizetnek, ez qrva nagy elony a kisebb/nagyobb magyar cegekkel szemben
-
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #58176 üzenetére
Ha a köhém rendeletnek akarsz megfelelni, akkor a minimális profilmélység 75 cm átmérőnél kisebb gumi esetén minimum 1.6mm kell legyen, 75 cm fölött viszont már 3mm kell. A nyári 1.6 nagyon kevés, (érdekes, hogy ennyire megengedő a szabály) tapasztalatból mondom, hogy 4mm alatt ne akarj használni semmit, a nyomvályús úton úgy felúszik a gumi a vízre, mint a huzat, és ha nem vagy Schumacher, simán baj lesz belőle.
-
válasz
lugosi #58112 üzenetére
A 2001 egy kört zár be történetileg... igen, elég formabontó véget kapott, de én egyféleképp tudtam értelmezni (míg mások másképp), de összecsapottnak semmiképp sem tudom nevezni. Sőt...
Amúgy ha érdekel titeket a téma, olvassatok utána neten, elég sok értelmezést lehet találni hozzá, sokan jutottak arra a következtetésre, amire én (ezt nem fogom kifejteni, mert nekem igazi örömet okozott, mikor levezettem magamban a dolgot, miután háromszor néztem meg a végét, hátha nektek is majd), de sokan másfélére is, és az eltérő verziókban is volt ráció.
Aki vontatottnak tartja, azzal igazából nem lehet mit kezdeni... én pont azt utálom, mikor egy filmben nem hagynak időt kibontani a karaktereket, a történetet, de még csak arra sincs idő legtöbbször, hogy az ember elmerüljön a film hangulatában, hiszen az idő hiányában a történetvezetéssel együtt ide-oda csapong a közepesen szar és a majdnem jó között..
Pl éjjel néztem meg az Interstellart.
Minden adott volt hogy szellemi örököse legyen a 2001-nek, kellően hosszú, potens háttértörténet, pazar képi világ, erre hol rontják el?Elmagyarázzák a történetet. Az első kicsit (tényleg kicsit, mert elejétől rávezet a film) elgondolkodtató résznél egy robot szó szerint elmagyarázza, hogy mi történik, majd ezt megismétli a főhős is. Azt hittem, eldobom az agyam... mert ez a sztori nem igényelt szájbarágást, de a film végig hülyének nézi a nézőjét. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lugosi #58011 üzenetére
Tisztító CD esetleg?
-
-
-
-
-
válasz
lugosi #57786 üzenetére
Rengeteg felénk a wifi háló.. már a telefonom is több tucat routert lát, a lapos még többet.
Kicsit szemetesnek érzem a levegőt.
Valójában annyi, hogy játszom.. és jobb a pingem, ha nem wifin vagyok fent a lapossal, a telefonnak pedig nem tartok plusz egy fogyasztót a lakásban, akkor sem, ha alig eszik. -
Polemius
senior tag
válasz
lugosi #57641 üzenetére
Szállítással 1 db olyan 22-25 € körül jön ki. Több esetén az össz. szállítási költség nyilván alacsonyabb.
A hirdető megbízhatósága és a legfrissebb modell rendelése mellett értelemszerűen a lehető legolcsóbb helyről fogom rendelni.
Forintban meg ahogy váltja a bank épp...
Vám, áfa nincs, mert német ebay-en találni leginkább.Nyilván helyén kell kezelni. Egy komoly bicajzárral nem ér fel, de kiegészítőket hozzázárni, vagy utazás közben táskát rögzíteni, sisakokat a motorra zárni rövid időre jó.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #57602 üzenetére
Viszont ha a 3-4M-ért vett lakás teljes árát nézzük, a ki nem fizetett és maradék 4M-ja évi 6%-ot kamatozik, abból kijön havi 20K. 10K közös költség nem rossz, nálunk kertesben csak a szemétszállítás havi 2700ft. Ha szerencséje van, havi 1500Ft-ot fizet a gázra, és a melegvizet is átalányra kapja.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
lugosi #57595 üzenetére
Legszebb még a takarítás. Annyiból áll,hogy lesöpri és felmossa nagyjából a közlekedőt és lépcsőt. Van az ajtón ez a berántó szerkezet,na abból már ezer éve elszállt az olaj és úgy beránt,hogy letépi a kezed,ezt sem képesek kicserélni,de fizesd paraszt a havi 10 rugót közös ktls néven
-
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
lugosi #57482 üzenetére
Azért írtam ilyen stílusban,mert rosszul érint a leszólás. Húúú 600 ezerért akar csak egy biciklit venni,wáá Egy cigis 2 év alatt elszívja. Van élet 20 ezressel is. Én,nem akarok hazudni kb 12 évig egy tescós montival jártam tavaly nyárig és iszonyat rossz az élet vele
Ha úgy nézzük egy kocsit is felesleges venni 8 milliótól,mert az egy lakás ára,de már falun kertes házat kapsz.
-
Rick4
félisten
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lugosi #57473 üzenetére
Én ott tartok, hogy pénz nem számít alapon vennék bárkitől nekem tetsző olyan félcipőt, ami garantáltan 4-5 évig szolgál. Inkább költenék rá, mint minden évben, minden szezonban cipőt kelljen magamnak venni, mert szétmegy.
(Ja és megnyugtatlak, a puszta súlyommal is szétvernék egy átlagos kerékpárt, a hajtás nem bírná, ha kiállnék a nyeregből tekerni és a futómű is megadná magát.)
Minek az Asus 50k-s routere, ha a D-Link 8k-ért is osztja a netet és van rajta USB?
Minek a 2 milliós TV, ha...?
Minek a kaviár, ha májkrém is van?
Minek költsön az ember akár csak 1Ft-ot golfra/vadászatra/horgászatra?
Maradj Te is az eredeti gondolatnál: minek a fillérbaszó magatartás ilyen nagy értékű árunál.
-
Rhino666
addikt
válasz
lugosi #57473 üzenetére
Attól függően, hogy mire használod, lehet. Ugyanúgy, ahogy 25MFt-os és 250MFt-os családi házak is léteznek, létezik VGA 10k-ért és 150k-ért is (és így tovább).
És akinek internetre jut pénz, az bármit meg tud venni 620k-ért. Más kérdés, hogy kinek mennyi ideig tart rá összegyűjteni. Van akinek ez egy havi fizetésből sikerül, van aki 5 évig gyűjt ennyi pénzt. De a fórumlakók közül azért mindenkinek sikerülne összekuporgatni előbb-utóbb, ha nagyon akarná.
Tudom, hogy manapság nagy divat felénk a szegénységgel sajnálkozni, de az általános recept annyi, hogy az ember X dologra elQrja a pénzét, aztán siránkozik, hogy nincs Y (vagy épp fordítva). Mert ugye mindenkinek az volna az igazi, ha a kecske is jól lakik, de a káposzta is megmarad.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #57467 üzenetére
Szerintem ez nem erről szól, ha az a bringa extra képességekkel van felvértezve, legyen az strapabíróság, könnyűség, akkor megindokolható, hogy nem 100K-s új gépet veszek, hanem 300K-ért egy 620K-s használtat, mert 3 év múlva ez szimplán érhet még mindig 300K-t, míg a 100K-s új már csak 60-at. Ennyi erővel nem kell kombi, mert úgyse pakolsz, csak évente 2x, arra meg a síbox is jó, nem kell 50 lóerőnél erősebb autó, mert úgyse mész 130-nál gyorsabban... Biztos, hogy ha van rávaló, az ember megveszi a vágyott dolgot, ha a fele képesség sincs kihasználva, még mindig ott a birtoklási vágy. Én is vennék 300K-ért 620K-s biciklit, ha épp bringázhatnékom támadna, pedig nálam erősen szempont minden dolognak a használati értéke, ami mellé az értékvesztést is belekalkulálom, pl ezért van hajnyíróm, ami 5 ezerért 10 évig nyírja a hajam, cserébe nincs órám, nincs semmiféle ékszerem, és soha nem is aggatnék magamra ilyesmit, ezeket haszontalan dolognak tartom.
Engem vagy 25 éve nem érdekel, hogy mások mit gondolnak rólam, ennek ellenére a magam részére elfogadhatónak találnám egy ilyen bringa megvételét, ha valaki használni veszi, vegye, és akkor már miért ne lehetne egy prémium cucc, nincs ezzel semmi baj. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest