- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polemius
senior tag
válasz
Gergello #73338 üzenetére
Jelezném, hogy netes rendelésnél nem csak elállhatsz 14 napig a vásárlástól indoklás nélkül, de alapból a szállítási költség is visszajár ilyenkor. Szerintem hibás teljesítéskor a visszaszállítás költsége is az eladót terheli, de erről a fogyasztóvédelmet lenne érdemes megkérdezni.
-
tisn
addikt
válasz
Gergello #73324 üzenetére
tudom, de van szegedi utanpotlascsapatuk is
nyilvan nagyot fog dobni rajtuk a stadion + hozza kapcsolodo edzoletesitmenyek
mivel sz@r a helyzet palya fronton szegeden, elindul majd hozzajuk a vandorlas, es ki tudjak valogatni a legugyesebb gyerekeket, igy vegre lesz elitkepzo itt is -
Rick4
félisten
válasz
Gergello #73304 üzenetére
Hát igen, jópár éve még azért ment ki az ember május 1-jén is a ligetbe, mert ha 5-6 ezer is volt két ember kajája, legalább olyat ettél, amit nem tudsz mindennap, mostmár ez sincs, pedig most 8-10 rugó. Snassz, nem ízletes, hideg kaja műanyag tányérban.... Na a borral is pont ugyanez lehet, a bérleti díjat ki kell termelni, a haszon szintén kell, akkor csak a minőségen lehet spórolni. Egy ilyen rendezvényre a bérleti díj 250-350 ezres egy hétre, a nagy szegedi rendezvények csak arról szólnak, hogy gagyi áru extra drágán, nulla program, nulla látnivaló....
-
ShadowX
őstag
válasz
Gergello #73278 üzenetére
Nem szeretem az ennyire személyeskedő cikkeket (mindegy, hogy kiről szól).
Amúgy jó dolog lenne ez a fél megyét felölelő agglomeráció, klaszter, vagy bárhogy is nevezzük. Jó eséllyel sokkal többet lehetne kihozni a régióból és mint tudjuk, sok esetben az elsőség meghatározó faktor, így jó lenne mihamarabb komolyan venni ezt és nekilátni, nem csak hablatyolni róla. Magyarországon ilyen még nincs.
Ennek megvalósulásához mondjuk sok egyéb tényezőnek is teljesülnie kellene, ami állami felelősségvállalást is igényelne (pl. tömegközlekedés, lakhatási feltételek javítása, képzési oldal megreformálása és alkalmazkodása) a beruházói oldal mellett (irodaházak építése, fizetések normalizálása, stb..). De annyi mindent lehetne még írni, ami más jelenlegi problémákat is orvosolna...
-
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #73199 üzenetére
Így érthető, teljesen logikus, ahogy megcsináltad, de a két eszköz nem lehet kapcsolatban egymással más módon? Tehát a beszélgetés nem feltétlenül kell, hogy gépen menjen, akár telszám, vevő név, alapján is nyithatna az adatbázis, amit a bemutatkozás után bepötyögsz a gépbe 5 másodperc alatt....
Ennek egyszerűsített változata vagyok én, van itthon egy kis házi szerverem, azon tartom az ilyen fontos dolgaimat. A megfelelő mappák fel vannak csatolva mindkét gépre, telefonról, sőt, még az androidos autórádiómról is elérek mindent pár kattintással. D:
Az egyik mappában ott van a 2012-es év, a másikban a 2013-as, a harmadikban a 2014-es, stb stb, mindegyik év mappában külön külön a hónapok, azon belül meg dátum és név, pl "1106 kovács józsi.txt" és ott a dolgai, mikor mit kért, mire milyen árat kapott, címe, stb stb.Namost ezt kb 3 másodperc visszakeresni, főleg ha konkrétan rá is kérdez valamire, ott a kereső, akár 4-5 évre kidobálja a nevével megírt fájlokat. Lehet darabszám, és adatmennyiség függő, hogy mennyire kell gyorsan nyitnia a gépnek vagy elég abc-be rendezve gyorsan kikeresni, de nálam pl ez kifogástalanul működik, és nincs a beszélgetésre használt eszköz összekötve az adatokkal.
-
azbest
félisten
válasz
Gergello #73188 üzenetére
biztató, hogy a chrome szerint fetrőző a weboldaluk
desktop free zoiperben sem találtam keep alive-ot, az mobilosról írtak hasonlónak hangzó opciót. Bár lehet a stun-os részen lévő idő az is erre szolgál csak másképp.
Lehet azért nem minden kliens foglalkozik ezzel, mert a komolyabb szerverek is tudnak ilyet és ők kérdezgetik időnként a klines állapotát, hogy nyitva maradjon a port [link]. Ha van valami webes kezelőfelület az accounthoz, akkor talán ott lehet kapcsolgatni valamit szerver oldalon.
Ha az apn állítás nem segít esetleg érdemes megkérdezni őket, úgy látom ez a cég van mögötte [link], erre az oldalukra nem jelez a böngésző, hogy fertőző lenne.
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #73192 üzenetére
Csak egy egyszerű ötlet: Nem lenne jobb skype telefont használni, vagy vibert? Előbbi létezik wifis változatban, tehát épületen belül csörög, felveszed, beszélsz, kb olyan, mint egy vezeték nélküli hosszabbítós (régen cordelss néven futott, de szerintem ezt mára már mindenki elfelejtette) vezetékes készülék, másik meg elfut egy 10-15K értékű androidos készülékkel, amivel pont ugyanúgy tudsz beszélni, mint ha valóban mobilhálózaton beszélnél. Egy egy asztali gépen nem ilyen egyszerű, de legalább bonyolultabb, fogyasztásban, meg hordozhatóságban is jóval problémásabb.
-
azbest
félisten
válasz
Gergello #73186 üzenetére
Jaja, ahogy rick is mondja. Az snet publikus ip-t ad, nincs natolás vagy forwardolás.
Más hibalehetőség, ha többszörös natolás van például, mert valamiért több router egymás mögé van téve. Szépen lebonthatja a kapcsolatot egy idő után úgy, hogy a kliens észre sem veszi és a vezérlőcsatornán nem érkezik meg hozzá a hívás parancs.
Esetleg a kliensben keep-alive vagy hasonló beállítás is segíthet életben tartani.Egyébként egy jó kliens program, ha a szerver oldal is jól fel van készítve a legrosszabbra, akkor képes szinte mindenféle natolós helyzetben is működni. Pár éve, amikor voip-es projekten dolgoztunk, akkor openwrt-s kis wr841-es routerekből összeraktuk a különböző eseteket és a hole-punch elég jól utat nyitott a kétirányú hang működésének. A szervernek publikus ip kell, mert anélkül sokkal nehezebb az élet, de gondolom a szolgáltatónál így van. A sip portod meg úgy marad életben nat mögött, ha a kliens pollozza a sip szervert.
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #73183 üzenetére
Ja, hogy már megy a dolog... Szerintem az APN-nel lesz gond, ugyan nekem a telefonban van ez a red sim, tehát oda elég a sima internet.vodafone.net, az ugye alapból tömörített és NAT-olt, de a telefonon nem kavar be, semmi ilyesmit nem használok. A véleményem szerint állítsd át az APN-t a standardnetre, simán lehet, hogy ezért nem jut el a hívás a végcélig. Átállítod, és szerintem mennie kell, ha EZ hiba. Ezen kívül persze még 100 másik dolog is lehet.
Ha a sim működne másban is, tudok adni kölcsönbe egy voda 3G modemet, 2m usb hosszabbítót, egy laptoppal összedugva a laposon lesz 3 perc alatt net, a hálókártyáján meg pár katinttással meg tudod osztani a netet, ami az usb sticken jön. Akár egy routerre is dughatod, így a belső háló teljesen működni fog.
Ha más nincs, azért, hogy legyen rendes net, ez nem rossz megoldás.
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #73181 üzenetére
Veszel egy tp-link 1043-ast, teszel rá egy openwrt-t, megosztod a mobilodról a netet, a tp-linkkel megkeresed, rácsatlakozol, és már megy is minden, vagy dugsz bele egy usb sticket, csinálsz neki egy wvan kapcsolatot, betárcsáz, és megy is. Vodafone jól beállított apn-nel publikus ip-t ad, tehát kívülről is látható lesz a benti háló, 6 ezerért 50+100GGB éjszakai adatmennyiséget ad.. 14 ezer, és tuti megoldás.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
Gergello #73041 üzenetére
Ezt olvastam náluk,hogy ez jó ár e,azt nem tudom.
-
csoszogi
tag
válasz
Gergello #72230 üzenetére
A: kimész az Auchanba, ott van a nagy tömb Parmezán középen, szerintem abból vágják. A többi sajt esetében is ott a tömb, elolvashatod kézbeveheted ha akarod_én volt, hogy megcsináltam semmit nem szóltak.
B: csak a hülye keleteurópában divat a műanyag ilyen mértékű felhasználása, mi meg külön kiemelkedünk: azért nincs sárga zacskó a tízemletesekhez, mert túl sok műanyag gyűlne fel, nem tudnának vele mit kezdeni...vagy valami hasonlót olvastam, agyam eldobom...Igaz a szemétszigeteket legalább ürítik..
Németországban szinte eltűntek a műanyag palackok, akár csak a fém dobozos sörök. Oké még van, de már 15 éve is feltűnt, hogy sokkal több mindent palackoznak "egyutas" vékony üveg palacka, az ásványvizet meg mosható üvegbe. Féltem is, hogy koc és összetört a vékony üveg. Emlékszel még, hogy régebben mennyire elterjedt volt a nagy üveges üditő? Vagy a visszaváltható üdítősüveg? Mostmár itt nincs, németeknél még mindig van...Ott megéri nekik, ugye mosogatni itt meg nem, vicc.
Németeknél, sokkal nagyobb a környezettudatosság. A plastic "üveg", alu sörösdoboz betétdíja majdnem annyi mint maga a termék. Egy termék csomagolását a bolt határozza meg, amelyik forgalmazza. Ha ide a Tetrapack is jo, neki meg olcsobb akkor igy keri. Könnyebb göngyöleg, stb.. -
Rick4
félisten
válasz
Gergello #72206 üzenetére
Értem én, persze, nincs azzal gond, hogy felülről lefelé megy, de lentről felfelé nem, sőt, az elmúlt pár órában gondolkodtam, mit is csinálnék, ha be kellene osztani a kosztpénzt. Az tuti, hogy otthon főznék, mert ha nincs hova sietnem, akkor időm is van, plusz ugye a máshol főzött kajából másokat is el kell tartani. Egy kiló krumpli 3 evés, a héja miatt legyen csak kettő, 1 kiló zöldborsó, tök, zöldbab, stb stb fagyasztva 3-400Ft, és ezek minimum 4 evés, a rizs filléres tétel, csirkemáj, csirkecomb 400Ft kilója, és ezek is 4 evés, tojás 30Ft, kefír- joghurt otthon akár házi tejből is csinálható, literje 250Ft, és a vele foglalkozós idő is talán 5 perc/ liter, ez is 4 evésre elég. Normális kenyér 400Ft kilója, ez is 4 evés, házikolbász minden xartól mentesen 1800ft kilója, 2 db tuti elég egy hónapra.
Akárhogy számolom, napi 2 ezresből elég vidáman ki lehet jönni, és akkor nem zsírosat eszel, hanem párolt zöldséget, sült húst, rendes húslevest, főtt rizst, főzeléket, akár rántás nélkül, a saját turmixolt részeivel besűrítve, rakott krumplit, rakott karfiolt, teljesen jó kaják.... És még a rántott csirkecomb is belefér, a rántott csirkemáj is, egy adag 25 deka, ezekből is 100Ft.
És ezek nem is órákon át főzősek, max 1 óra alatt össze lehet hozni kényelmesen.Napi 2 alma 2 paprika, 2 paradicsom se egy nagy összeg, szóval nem értem, hogy mi az, ami ebből nem kivitelezhető, de teszek egy próbát jövő héten,megbeszéltem az előbb, megélünk az asszonnyal ketten 7 nap alatt 14 rugóból. Egészségesen, változatosan fogunk kajálni. Leírom minden nap, miből mennyi kellett, az mennyi pénz volt, és aztán lehet számolni.
Ugyan tényleg fogalmam sincs, a jelen állás szerint mennyi megy el itthon kajára, mert nem érek rá számolgatni, de azt tudom, hogy már egy ideje nincsen sok csoki, csak tényleg 1-2 kicsi/ hét, nincsen napi 3x 0.33-as kóla, fanta, sprite, napi1x monster, nincs cukor, süti, igyekszem erre figyelni, cserébe zöldség és gyümölcs van, a cba novában van szép alma 150-ért kilója, de azért én a 600Ft-ost szeretem, megveszem a 800Ft-os szőlőt is, és ha úgy jön ki, kidobom a 4 zacskó kakaót, meg a 40 dekás 500Ft-os joghurtot, mert megvettem, aztán mégse kellett, lejárt a szavideje.
Ja, hogy legyen viszonyítási alap, a két kutya, meg a 3 macska beveri a 6 kiló csirkefarhátat 4 nap alatt, az 1200ft, meg egy kis száraz, meg egy kis konzerv, kutyarágó, fogtisztító, bárányhússal, meg csiekrhússal töltött kutyakeksz, 4-5 havonta kutyakozmetikus 6 ezer/ kutya áron, féreghajtó ha kell kutyadoki, havonta 4500ft a bolha- kullancs elleni advantix csepp, ez-az mindig kell..
-
martonx
veterán
válasz
Gergello #72204 üzenetére
Hidd el valahol útközben a dolog megfordul (legalábbis ha jól csinálod), és akkor is elkezdesz jól keresni, ha nem dolgozod betegre magad.
Mostanra olyan szintű szakember hiány van Magyarországon, hogy itthon is egészen korrekt fizukat lehet hazahordani, anélkül hogy napi tizenpár órát dolgozna az ember. -
kraftxld
félisten
válasz
Gergello #72031 üzenetére
Az pl barom aki csak aludni jár haza és az a lényeg, hogy ott legyen a drága kocsi a ház előtt.
Én pl lesz*rom, hogy van-e garázs vagy nincs, a kocsit használni akarom nem azzal eltölteni az időmet, hogy garázsba ki-be.
Felénk a világ végén is divat ez a felhalmozás, mennyi dupla garázsos házat láttam ahol a két kocsi a garázs előtt, mert a sok hulladéktól nem lehet bejutni -
ShadowX
őstag
válasz
Gergello #72001 üzenetére
Az semmi (persze ironikusan). Haverom vett egy lakást, ahonnan az előző lakók tartozása miatt kikötötték a villanyt. Fel akarta újítani a lakást, mielőtt másnak kiadja, így kifizette a fennálló tartozást. Erre kérdezte, hogy mikor tudják a villanyt visszakötni, hogy kezdhessék a munkákat. 90 napra tudtak időpontot adni
...azt hitte padlót fog.
-
válasz
Gergello #71876 üzenetére
A BMW-s követési távot tart az előtte lévő autóval... nem tudhatod, hogy a teherautó megelőzése után mint csinált volna... lehet simán lehúzódik és mehet Rick amennyivel akar... jobbról megkerülni majd szűken bevágni egy autó elé pont olyan veszélyes mint amit a BMW-s csinált...
újra megnéztem és a BMW reakcióját sem értem, de a kamerából nem látszódik, hogy Rick húzta-e rá az autót és nem volt elég hely... vagy Ricknek van igaza és direkt gyorsított. Természetesen elhiszem amit Rick mond, de balesetveszélyes volt így ráhúzni az autót a BMW-re (attól, hogy a BMW-s fasz nem kell agresszívoskodni) és utána az előzés is zicces volt a kamera alapján..., de nem voltunk ott nem láthattuk... a szitut és így egy kamera alapján elég nehéz bármelyik oldalra is állást foglalni...
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #71852 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, évente többször járok én is így. Nemrég ugyanilyen szituban a 4. voltam, dudálok az elsónek, hogy ébresztő, az előttem menő meg integet a tükörből visszafelé.... A következő lámpánál megálltunk, átszólok neki. Figyelj már, a legelső nem indul el, én meg dudáltam. Mégis miből gondoltad, hogy neked szól, csak azért, mert eggyel előttem állsz? Nem tudott értelmes választ adni....
Jaja, az enyém, épp ideje volt tegnap a memóriakártya- takarításnak... Én a jobb oldali A oszlop takarója mögött vittem el, és a tetőkárpit mögött van, a kamera fölött lóg ki csak 5 centi.
Más az, ha valakinek véleménye van, és a mondatokat úgy fogalmazza, hogy abban a tiszta logika is látszik, tehát könnyű egyetérteni vele, és más az, ha kicsit hőbörgésnek látszik. Én megértem az álláspontodat sokmindenben, de ez olyan leoltósan jött ki, pedig szerintem szebben is meg lehetett volna fogalmazni. Nincs bajom veled, ne értsd félre, de ez is csak egy vélemény volt.
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #71835 üzenetére
Visszakérdeznék ismét, szerinted?
1. eset:
oda- vissza 700 km-t autózol, előtted egymást előzgető fáradt kamionosok, akik lehet épp az ebédet főzik a másik ülésen, spanyolból hazatartó vendégmunkások 1800 km-rel a hátuk mögött, még 500-zal előttük, 100 fölött hajtó tréleresek, percenként oda- vissza 60 autóval kerülsz balesetveszélyes távolságba, és a szembejövők meg a te sebességed összege 250 km/h, a korlát lezárja a menekülést. A 700 km-en bármikor beleszaladhatsz egy baleset miatti komplett lezárásba, ami akár 2-3 órával is megdobhatja a menetidőt.2. eset.
oda- vissza 400 km-t autózol, az úton percenként 10 autóval találkozol, mind vagy 10 km-t, vagy max 300 km-t utazik, kamionok ritkán vannak, minden útszakasz jól belátható, nincs túl sok város- falu, tehát még haladni is lehet, a szembejövő és a te sebességed összeadva max 200 km/h. Bárhol lenne útlezárás baleset miatt, az kikerülhető 20-25 km kerülővel, ami max 30 perc pluszMagadnak is megválaszolhatod, melyik a logikusabb, bármi is történik a főúton, eleve a kisebb sebességből, és a menekülési utakból (igen, az árok is ilyen) könnyebben jön össze egy halál helyetti súlyos sérülés, vagy egy súlyos sérülés helyett könnyebb sérülés. Főúton inkább a kisebb szabálysértések a jellemzők, de egy 110-es tempótól nem lesz sűrűbb a forgalom, egy záróvonal átlépéstől nem fognak téged sem árokba lökni. A pályás balesetek igen nagy része vagy súlyos sérüléssel, vagy halállal végződik. Anno sokat jártam Székesfehérvárra, havi 8-10x biztos, Pest felé az M0-son kerülve 26 km-rel volt több, mint amikor Seregélyes- Solt- Kecskemét felé jöttem haza. Odafelé mindig a rövidebb úton mentem, mert sok év alatt 1x volt baleset, és amikor Seregélyesen utat csináltak, az is megvolt 10 perc késéssel, kizárólag éjjel jöttem haza a pályán, mert a kiugró vadak azért ritkábban fordulnak elő a pályán. Ennek ellenére megtörtént, hogy Kecskemét alatt egy őzike futkosott a belső sávban..... Debrecenbe sose mennék a pályán, nem szól mellette logikus érv.
#71837: Ha te így vezetsz, akkor tényleg jobb az autópálya, meg a nagyon biztonságos autó...
Azért ezeket a szabálysértéseket vesd már össze veszélyességében:
Szándód belterület
M5 BMW-s barom, aki 100-zal megy a belsőben
Iváncsa belterület, totál be volt lőve, asszem ő se néz el balra olajbányász mellett gyerekes anyuka, és zebra, a legrosszabb kombó. Piroson áthajtás ezerrel, a rendőr meg mellettünk -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #71829 üzenetére
Uhh, ez kemény. Szóval a KRESZ-t betartva közúton autózni veszélyes. Persze, az, hiszen bármikor bárkivel történhet baleset, de azért szerintem ez bőven a vállalható kockázat kategóriába esik. Máskülönben ne menj ki gyalog sem az utcára, mert bármikor bárkivel történhet baleset, például egy busz letarolja a buszmegállót...
Az meg sem fordult a fejedben, hogy a közúti közlekedés szabályait esetleg nálad is okosabb emberek egy csoportja alkotta meg sok éves, évtizedes megfigyeléseken, tapasztalaton és logikán keresztül. Ez nyilván ad egy elvárható minimális biztonságot, az, hogy személy szerint ez neked nem felel meg, az a saját személyes döntésed, amit persze fennhangon hirdethetsz is, mi többiek had ne érezzük magunkat szarul és felelőtlennek, ha a szabályok betartása által biztonságosnak ítélt legkedvezőbb útvonalat erőltetjük.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #71812 üzenetére
Már leírtam, ha biztonságra vágysz, veszel egy IFA-t és 4 m^3 sódert...
Úgyse biztos, hogy ki tudod védeni a másik hibáját. Nekem legalábbis mindegy, hogy valaki 90-nél jön át az én sávomba szemből, vagy 130-cal előzve egy kamion húzza rám a kormányt a külső sávból...Hogy mennyi erre az esély? 50% - vagy megtörténik, vagy nem.
Tippcsi10: az SZKT automaták nem mennek kártyával?
martonx: zsúfoltnak akkor érzem, amikor nem tudok haladni 130-al folyamatosan egyik sávban sem és a belsőben is 100-120 körül előzik a külső sávban haladókat. Lajosmizsénél szokott érezhetően erősödni a forgalom, meg utána a 0-ásnál.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #71798 üzenetére
A veszély a töredéke? Aha, persze. A 47-es sem leányálom, de gondolom, a sok forgalmi dugó az M5, M0-án csak azért van, mert pár barom lassabban hajt, hogy a naplementében, meg a repkedő pillangókban gyönyörködjön...
A 47-esen az egyedüli veszélyt a nagy sebsségkülönbség és a türelmetlen sofőr kombinációja jelenti. Például az a barom, aki 140-el repesztene Orosháza környékén, vagy mezőgazdasági szezonban a gépek mozgása fogja meg a sort.
Még olyan kanyar sincs, amiben 70-ig kéne lassítani, pályán és országúton is egyaránt oda kell figyelni, mert megbosszulhatja magát. Még a vadveszély jelenthet valamit, de megsúgom, a pálya üzemeltetője sem vállalja a felelősséget egy sávra tévedt sünért sem, nemhogy szarvasért.Nyeretlen taknyosként Nyírbogdányba jártam udvarolni, 4 óra alatt az is megvolt. Elfogadom, ha valaki fél az ilyen nagy távoktól, vagy az ismeretlen utaktól, de biztonságosan oda lehet érni bárhova. Aki úgy érzi, erre nem képes, az nem való volán mögé.
-
martonx
veterán
válasz
Nem értek egyet, pontosabban, amit mondasz az bizonyos esetekben igaz lehet pl. Szeged -BP, de nagyon nem igaz Szeged - Debrecen, Szeged - Pécs viszonylatban. Többször is jártam Debrecenben, anyósomék Szeghalom mellett laknak, szóval a 47-esen elég gyakran megyek (és igen voltam már pályán is arrafelé).
Az egyetlen indokod a veszély az ami megállja a helyét, a többi szerintem te is tudod, hogy butaság. Pályán menni Debrecenben tovább tart, a tempómat kényelmes ugyan, de üzemanyagot nem spórol, 140-nél egyik autó se annyit fogyaszt, mint 90-nél, és akkor még ott van a pálya díja, és az a plusz 130km. Én tempómat-ot sima országúton is szoktam használni, ott se kell gyakrabban belenyúlni, mint a túlzsúfolt M5-ösön. Szóval a fáradtság se állja meg a helyét.Szóval összességében kidobsz 4K-6K-t azért, hogy a valamivel alacsonyabb veszély faktort válaszd, cserébe még talán később is érj oda.
-
Polemius
senior tag
válasz
Nem vagyok benne biztos, hogy nagyobb veszélyt jelentene arrafelé, mint a pályán. Sőt. És nem csak km-ben, időben is hosszabb. Utóbbi lehet, hogy többet számít valakinek.
Megjegyzem, én pont kerülni szoktam rendszeresen amerre járok, mert inkább haladok, mint dugóban üldögélek. Ugyanakkor az én esetemben, jól mérhetően többet fogyaszt a kocsi 130-nál pályán, mint főúton, khm, erős 90-nél. És igen, van tempomat.
Azt meg konkrétan lesz@rom, hogy emelik az üzemanyagárakat, Mo-n csak akkor tankolok, ha nem érek el a határig nélküle. Kint olcsóbb.
A plusz adót pedig természetesen nem veszik lentebb, úgy van az kitalálva. -
válasz
Gergello #71799 üzenetére
400 km kontra 217 km
3 óra 40 perc kontra 3 óra 7 percÉn tuti Békéscsaba felé mennék a 47-esen ... Mikor legutóbb azon az úton mentem akkor átlag 4,5 litert fogyasztott a diesel Fábiám, ez autópályán 5,5-6 liter 100-on ... szóval több mint 2x annyiba kerül a másik úton menni ...
-
kovaccss
tag
válasz
Gergello #71680 üzenetére
A munkaruhaboltokban max. inget találhatok, szerintem 5e feletti áron, mert a túlsúlyom miatt a pólók kényelmetlenek, csak ing lehet, nyáron rövidujjú inget használok.
Nem értem miért nem lehet találni nem műszálas, sötét színű, nagy méretű, nem drága nadrágot, inget Mo. 4. legnagyobb városának belső részén 50 boltban, meg a 6-7 turkálóban, amikor egyre jobban elhízik a lakosság.
A turkálók, a Centrum áruház, Nagyáruház, stb. a női és gyerek ruhákra rendezkedtek be, meg max. az átlagos kis méretű férfidolgokra. A 2XL-es is ritka ott.Hol vesznek maguknak ruhát azok a 115 kg feletti középkorú férfiak, akiknek nem telik 7-15e 1 ruhára?
Lennie kell ilyen boltoknak.
Tavalyig kénytelen voltam 7-8e-ért nadrágot és inget venni, de mivel mindig csak 1-et vettem mindenből, mindig azt használtam, 1-1,5 évet bírnak csak ki. -
Rick4
félisten
válasz
Gergello #71647 üzenetére
Engem sose zavart, hogy megállítanak, mert nincs se rejtegetni való cuccom, se migránst, se bombát nem szállítok, engem se köröznek, az autóval sincs baj. Ellenben így előbb- utóbb csakcsak találnak valakit- valamit, tehát a módszer eredményre vezet, ha lejárt mászaki, ha körözött akad fenn a rostán..
Nekem ennyi belefér, rám nézve nem túl megterhelő a megálligatásos módszer, saccra 2 éve volt utoljára ilyen, és kb 100 ezret mentem már azóta... -
Agyasima
őstag
válasz
Gergello #71632 üzenetére
Én csempével jártam így. Ismerős cégen - rendszeres vásárló - keresztül adnak 12% kedvezményt, egyébként meg nagy duzzogva 0-8-10%-ot. Ugyanazt a cuccot Pesten alapból utánad dobják 20% kedvezménnyel, ha beesel az utcáról.És amikor ezt megemlíted, még fel is vannak háborodva.
-
r0by
addikt
válasz
Gergello #71325 üzenetére
Sokszor nem értem ezt a benzines 1.8 fölött sokat fogyaszt dolgot. Szerintem autója válogatja. Vagy én most kivétel vagyok a benzines 1.8-as Avensisemmel?
Nemrég voltunk nyaralni, klímáztunk végig és 5.1 volt az átlagfogyasztás. Jó, mondjuk nem pályán mentünk és betartottam a sebességkorlátokat. Viszont hegyes viéken jártunk.
Városban általában 6 körüli a fogyasztásom, persze klímával. Legrosszabb 6.4 volt télen.
Szerintem ez még lehetne picit jobb is, de sajna rövid utakon használom (10km).
Szvsz tehát nem minden binzenes "szar". -
Rick4
félisten
válasz
Gergello #71330 üzenetére
Igen, sok különleges dolog nincs bennük technikailag, viszoint még vállalhatóak a 10 éves korukkal, 4 *-os töréstesztet tudtak, tehát az egyszerűség nem régi technikát takar, ez is volt a cél, de azért ABS, SRS légzsák, szervó, összes ablak, zár elektromos, kormányról vezérlős cd-s rádió, klíma, minden van.
Nézegettem f-g astrákat, mind szétütve, c corsát, kicsi és nem olcsó, suzukikat, ebből a wagon r+-ról egyértelműen lebeszéltek, swiftból 300-nál kezdődik a vállalható állapot, de annyiért az nem jó autó, bmw-t, mercit, ami olcsónak épp olcsó, de ha elromlik, amit nem igazán szeretnék, főleg az ügyfél alatt, az drága lesz, renault kangoo, citroen berlingo- hátsó hidak bajosak mindnél, jumpy, jumper, fiat doblo, sokszázezer km, széthajtva, Ford transitból a 12 évesek is porrá rohadva, szétütve, nagyon kevés őszinte autó van, végül szűkítettem klímás, magyar papíros, 2002-2006 közötti évjáratokra, és pl ezt is dobta a gép, magamtól eszembe nem jutott volna rákeresni.
-
Doggy dog
senior tag
válasz
Gergello #71319 üzenetére
Zafira A 2.0DT,vagy H kombi1.6-1.8.Esetleg Cmax 1.8 vagy 2.0
Ezek kb 2004-től,ha már váltás.
A Fiat nem tetszik,de köszi az ajánlást.Talán Renault,esetleg Octavia kombi.
Gyerek is van,2m magas is vagyok.....
Szegedet is körbejártuk,Kecskemétet....hagyjuk
Hol érdemes nézelődni,esetleg a közelben?
Használtautón kívül még valami?Magánszemélyek már nem is hirdetnek?Alig van 1-2 magánszemélyes hirdetés! -
Rick4
félisten
válasz
Gergello #71263 üzenetére
Nem vagyok egy félős, de pl Ózdon a tesconál nem szívesen szálltam ki a kocsiból.
Miskolcra menet mindig Szolnok felé megyek, Jászkiséren, meg Jászladányban nagyon körültekintően megyek, még véletlenül se üssek el egy bicikliző kislányt. Előbbinél a város széle mellett van egy Sotu utca, amit csak azok tudják, mit jelent, akik arrafelé laknak. Na ott nagyon szoktam figyelni. Munkaidőben jó sok sétálgató, tébláboló, láthatóan sehova se siető embert látni.
-
-
azbest
félisten
válasz
Gergello #71129 üzenetére
falun meg van hogy nehezen, szarul, drágán mennek megcsinálni. Ha mennek és nem csak hitegetnek. A nagy feladatok tetszenek, mert ott sokkal többet lehet kaszálni, ez persze érthető. Ellenben a nagy feldatnál kivonul a mucsi brigád, betolják az alkoholt, a mesterember pedig otthagyja a segédmunkásokat dolgozni. Aztán ha naív a megbízó, akkor még ő is dolgozik, hogy gyorsabb és olcsó legyen, persze valójában úgy a többiek még annyit sem dolgoznak és persze nem is olcsóbb.
Múltkor utángyártott tonert akartam venni régi nyomtatóba. Emlékeztem, hogy 10es körül volt hozzá anno eredeti, még arra is hajlottam volna, mert nagyon lassan fogy el. De mikor megláttam, hogy 25 ezerért kapni hozzá... megnéztem az utángyártottakat. Szegeden 5-8ezer lett volna, míg neten megrendelve 2 ezer. Ez egyébként csak egy műanyagcső elfordítható ablakkal meg egy azonosító / számoló chippel a végében, teljesen primitív megoldás.
Végül rendeltem ehhez az okihoz meg egy hp-hoz 1-1 utángyártottat és a szállítással együtt lett 5 ezer. És nem gagyibb, mint az itt kapható, mert ugyanaz a fajta mint ami itt többszörös áron van.
-
martonx
veterán
válasz
Ez rágott csont. Amin én mindig elcsodalkozok, hogy tudnak ezek az emberek megélni? Valahogy a vidéki emberek birkabbak, vagy nem tudnak akkora választékból választani. Ugyanakkor felig pestiként (heti 3 nap pesten, ottani albérlettel) ott sincs ám kolbászból a kerítés. Ott is keresni kell, a normális megfizethető szakembereket. Talan a magán egészségügy az, ami tényleg csukott szemmel olcsóbb. A szolgáltatások inkább még drágábbak is, mint vidéken.
-
válasz
Gergello #71120 üzenetére
"meg munkadíj egy 20 as. Egy nap kétkezi munkaért 20k az OK."
Hú de cudarul nem vagy képben, de elmagyarázom neked.
Ez legyen kiszállással mindennel együtt 8 óra, jó? Általában több, de most legyen 8.
Ebből kijön 2500.- Ft-os óradíj. (Fontos, hogy óradíj, nem órabér.) Számoljunk a te álláspontodhoz képest kedvezően, ez már legyen áfa nélküli (tehát a fenti fals kijelentésed úgy számolom, hogy 20k az 20+áfa).
Ennek a 2500-nak a felét kapásból elviszik a vállalkozás üzemeltetésével kapcsolatos közterhek. Szja, szochó, helyi adók stb. Mit a felét, de kis optimista vagyok. De ha már így írtam, maradjon a fele. Még mindig óradíjról és nem órabérről beszélünk, tehát 1250.- / óra. Ebből vonjuk le azokat a kiadásokat, amik az általad írt 25k-s anyagköltségben nincsenek benne. A szerszámok kopása, az elszakadó, elfeslő munkásnadrág pótlása, az üzemanyag hogy meglátogat téged, a könyvelő díja, egyéb kötelező fenntartási költségek stb. Mennyi marad? 600 Ft? Óránként? Szerinted? Annyiért te vállalkoznál? Gondold ezt már át még egyszer légyszi. Ez a 600 Ft a tartalékképzés, a nyereség, a jövedelem alapja.Az a baj, hogy a tipikus alkalmazotti szemléletben élő emberek ezzel a "20k OK" felfogással abban élnek fejben, hogy "valaki" kifizeti az ember havi munkabérét, közterheit, eltartja baleset vagy betegség esetén és ez az okés "20k" az neki egy ajándék, mint a melóhelyen valami kenőpénz, csúszópénz, valami zsebbe fizetett borravaló, vagy fekete bér. Hát nagyon nem az. Az a bevétel. Abból kell mindent finanszírozni, félretenni, gondoskodni magadról. És részben ezért kerül egy szerinted 20k-s munka 60-ba.
-
csoszogi
tag
válasz
minőséigény: párizsi 10% hússal...van mert megveszik
autó: csak 90000km-es legyen....
kínai egyszerhasználatos tetszőleges termék...van? igen..
az a rengeteg használtruhabolt...van mert van rá igény (én is járok ilyenbe, akárcsak kínaiba is)
ez így volt 30 éve is: apám munkatársa kókler volt, sokszor apám javította ki amit ő elbaszott...volt munkája? igen... éhenhalt? megverték? nem....
Volt gáz-villany-víz-kőműves-burkoló ebben a pakliban hasonló...
Ha nem értesz hozzá, még át is basznak, ha okoskodsz még meg is szívatnak... -
Rick4
félisten
válasz
Gergello #71122 üzenetére
A vicc az, hogy az ilyen lakatost még egy vállalkozónak is keresni kell, festőből, villanyászból nem is nagyon találni.
Sőt:
A páromnak 1.5 éve volt egy története, már egy hónapja fájt a térde, de majd elmúlik alapon nem foglalkozott vele. Nem múlt el, és egy rossz mozdulat következtében elviselhetetlenségig erősödött a fájdalom. Se hajlítani, se rálépni nem bírt, úgyhogy irány a szernt3ság utcai rendelő, 1.5 óra várakozás, bekerülünk a dokihoz, na mi baj, megtapogatta, röntgen. Leadjuk 10 méterrel arrébb a papírt, újabb 1 óra várakozás, felvétel 10 perc, leletkiadás 40 per, papír vissza a dokinak, újabb 1 óra várakozás. Biztosan csak megrándította, törés nincs, pihentesse, kenegesse, 1 hét múlva jöjjön vissza. 2 nap múlva visszamentünk, hogy nem hogy javulna, de még rosszabb, akkor nem a másik doki volt, hanem a főnöknője. Még ő szült a páromra, hogy ne cirkuszoljon, ez nem fájhat úgy, ahogy ő előadja, paprikakrémes kenőccsel kenegesse, és jobb lesz az. Kijöttünk, az egyik asszisztens utánunk jött, és mondta, hogy ne ide jöjjünk vissza, hanem az új klinikán egy dokihoz menjünk el. Elmentünk, a doki megtapogatta a térdét, és már lapozgatta is a naptárat, hogy mikor lesz a műtét, mert ez bizony keresztszalag szakadás. Megműtötte, az volt, meg is gyógyult rendesen, ezekhez meg mikor más miatt visszamentünk, kérdezték, hogy van a térde? Jaaa, az keresztszalag szakadás volt, a klinikán egy másik doki 1 perc alatt kitapogatta, 3 hétre rá meg voltam műtve... Mindenki nézett jobbra- balra...Fogorvos ugyanez, errefelé 250 a korona, Pesten 160, konzultáció ingyenes, röntgen ingyenes, itt 5 ezer meg 20 ezer.
És még sorolhatnám, praktikerben pl gagyi papírcímkék vannak a polcokon, pesten évek óta lcd kijelzős árcímke mutatja a pontos árat, megnyílik a hervis a plázában, erre összeszedik a többi üzletből az el nem adott, kifutott cuccokat, és ezeket akciózzák itt, stb stb stb....
Hja, praktiker: Évekkel ezelőtt kellett egy ónszippantó, nem egy nagy dolog párszáz forintos tétel. Megkértem a páromat, hívja már fel a praktikert, van-e nekik, micsodaaa, ónszippantó? Hát, az itt biztos nincs. 2 nap múlva mentünk az auchanba, mondom ugorjunk már be... Ott volt a polcon minimum 30 db... Köszi, hozzáértő, hogy majdnem megkárosítottad a cégedet...
De nem lehet venni autórádió iso csatlakozót, mert a baromarcú a kálvária ipari parkban ( a régi elektrotech) a papa csatira írja rá a mama csati kódját, és a szatyorba az kerül, a szám jó, a termék nem, innen meg már nem megyek vissza a 273Ft-os csati miatt, a rádiókeretet és az antenna csatit Debrecenből veszem.
A múltkori sztorit írtam már a csepella művekről: [link]
Most meg venni szeretnék pár db autót, na mondom majd most, végigjártam a helyi kereskedéseket, mindenhol az a jó kis 2-300-as plusz rajta volt a hasonló állapotú verdákon, mint amit 200 km autózással megvehet az ember... Szóval abból se jön ide egy forint sem....
A gőry se a régi, ott többet nem eszünk, szegedi vs pest közeli telekárat már megbeszéltük, az okosabbak azt is értették.
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #71120 üzenetére
Én ezeket régóta tudom, nem is sok dolog van, amit itt veszek meg, pedig nekem is nyűg máshol venni, de az árak, és a hozzáállás láttán kinyílik az ember kezében a bicska...
Csak egy egyszerű példa, 2 éve belefutottam egy olyan dologba, ami nem mindennapi autószerelői meló. Vw 1.9 PD tdi motor vezértengely és hidrotőke csere, csak a tetejét kell bontani, pár órás meló, semmi spéci szerszám nem kell hozzá, csak egy marék új csavar, meg az alkatrészek. Megrendeltem mindent németországból, minőségi, jó cuccok, az itt kapható gagyik árszintjén.
1. szerelő. Á, az sose lesz úgy jó, vegyek másik motort, azt beleteszi.
2. Hozd el, hagyd itt pár napig, majd készen lesz. Jó, de mennyi idő, mennyi pénz megcsinálni? Hát, azt nem tudom, de hozd el, pár napra, kész lesz.Megkerestem egy nem messze lévő srácot, precízen dolgozik, 0 nagyképűség, 0 okoskodás, ott állhatsz mellette, még haverkodni se rossz. 4 nap múlva hétfő reggel hozhatod, délutánra kész. 8:15-kor nekikezdett, vezértengely himbákkal, hidtotőkék, vezérlés, olaj, minden cserélve, 1 óra ebédszünet mellett délután fél 4-kor fizettem, 25 volt a munkadíj. Persze azóta is ez a cucc van benne, hozzá se kellett nyúlni, holott már belement 56 ezer km....
Az már csak hab a tortán, hogy villanyszerelőt Kunszentről hívok, háztartásigép szerelőt Vhelyről, karosszériázni, festeni Üllésre viszem az autót. Ezeket mind személyesen ismerem, és még ha nyűgösebb is, még ha több is, inkább oda adom a pénzt.
-
mimi82
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Jövő héten érkezik a Grand Theft Auto Online - The Diamond Casino Heist
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest