- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyasima
őstag
-
-
Rawulf
őstag
válasz
martonx #11720 üzenetére
Ha abból indulunk ki, hogy általában minden második Windows verzió erős hiányosságokkal küzd, akkor bizony lehet nálam is kimarad a windows8.
1. Elvégre a 3.11 után eléggé bugos volt a 95.
2. A 95 OSR2 már egészen használható volt. Diablo ment rajta szépen.
3. Windows 98 a sima 95-öshöz hasonlóan problémás volt (főleg VIA chipset-ekkel).
4. Windows 98SE már ismét jó volt (CS CS CS CS - Terrorists Wins)
5. Windows ME, Windows 2000 : lehet szidni engem, de szerintem borzalmas volt mindkettő. Az orvosi ló esete.... Microsoft kísérletezés időszaka volt.
6. Windows XP : szép karriert befutott és a szerviz csomagokkal egyre jobb és jobb lett.
7. Windows VISTA : Ez bizony nagy melléfogás volt.
8. Windows 7. : Egészen jó lett.
9. Windows 8 : Ha a MS folytatja a hagyományt, akkor lesznek vele gondjaink. Túl sok mindent akarnak változtatni. Jönnek az újabb és újabb hírek, hogy bizony újabb hardverre lesz szükség. (Lásd HD5000 alatti Radeon kártyák támogatása...) -
ebegab92
senior tag
válasz
martonx #11720 üzenetére
Néztem én is a videókat...Kész káosz.A GUI-ja egyszerűen egy katasztrófa.Mobilon még elmegy,de még azon se nagyon tetszik,de desktop gépen...Anno a Win7-et alig vártam,hogy kipróbálhassam,de ez nem hozott lázba.Szívesebben szórakozok egy Windows ME-vel vagy 95-tel mint ezzel.
-
tajcsi
őstag
válasz
martonx #11496 üzenetére
Tudod én mit csináltam volna velük.....alapból az ilyen retek népet közel nem engedem magamhoz. Az a baj velük, hogy mivel "cigányok" azt hiszik nekik mindent szabad, mert ők alapból megtehetik, hogy szemetek, viszont arra nem gondolnak (pffffffffffff mikor ők gondolkodnak abból már tényleg semmi jó nem sül ki), hogy ezzel mindenki sztereotipizál és ez miatt van az, hogy amikor valaki azt mondja cigány mindenki ugyanarra gondol...pedig valamikor éltek rendesek is...
-
-
DarkByte
addikt
válasz
martonx #11483 üzenetére
Engem most elsősorban hardveres szempontból érdekel, ezért is elsősorban alap gép érdekel. Szeretném összekötni Arduino-val és bütykölni.
Viszont hogy a C64 elfeledett lenne, az kicsit túlzás, érdemes pl. ezt a nagyon profi másfél órás(!) magyar srácok által összerakott dokumentum filmet megnézni a scene világáról: [link] Az tény hogy fanatikusok és megszállottak birodalma. De nekem is rengeteg gyerekkori emlékem van vele kapcsolatban, és időnként elfog a retró. Emulátoron pedig nem az igazi a feeling. -
válasz
martonx #10989 üzenetére
Nálunk a következő volt:
Az először idekerült arabok, 2 alkalom után a lakógyűlésen a lakás tulajdonosára gyakorolt nyomásra távozni voltak kénytelenek.
Az elmúlt 1 hónapban, pedig én 2x hívtam rendőröket új albérlők miatt. Mindkét alkalommal, igazoltatás után felcsöngettek nekem kaputelefonon, és azt kérték, hogy ha 10 percen túl is fennáll a csendzavarás, akkor újra szóljak mert akkor előállítják ez egész bagázst és bírságolnak. Szerencsére mindkét jövevény megértette ezt és elkussoltak gyorsan.
-
gabesz82
őstag
válasz
martonx #10989 üzenetére
Ha albérlő akkor a közös képviselőnek lehet szólni, aki szól a tulajdonosnak, hogy sorozatos rendzavarás miatt tegye ki, mert zavarja a lakóközösséget. Én ilyen esetben (mivel mindent lesz a csávókám) ajánlom a villanyóra lekapcsolását (amennyiben van rá lehetőség és nem zárt a szekrény).
-
Luighi
senior tag
válasz
martonx #10888 üzenetére
Martonx, Pilóta és Rickifiú, köszi az infót, tudtam, hogy fenyítenek, de hogy ekkora búzaság van azt álmomban sem gondoltam.
Miért ne használhatna angol rendszámos autót? 2012 van, valóban kint dolgozik, ott is van állandó lakcíme.
Hazajönnének feleségével babát szülni, utána húznának vissza.
Miért kell ehhez magyar autót venni és eszement mennyiségű adót/illetéket fizetni? -
-
-
-
Rick4
félisten
válasz
martonx #9346 üzenetére
A kijelentés nem a jövőbelátáson alapszik, hanem az elmúlt pár év eredményei alapján sejtés.
A microsoftnak ez a hozzáállás sosem fog menni, mindent elbaxtak amit csak lehetett, még ha jól is csináltak vlaamit, azt legalább rosszkor tették. Nézd meg, hol áll ma a tablet piac csak hardverileg és eladott darabszámban, és tedd mellé a winCE-s készülékeket, meg gondold végig, hogy sok évvel ezelőtt már megpróbálták azt is. Az alapok és a gondolkodásmód úgy xar ahogy van. -
-
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #8952 üzenetére
Az eddig is világos volt, hogy flashben írva lenne a leglassabb az összes többihez képest, de mint már feljebb is írtam, a többi flashes oldalhoz képest álmodtam egy jól optimalizáltat. Utána meg azon agyaltam, hogy ha a PHP vonalat választom, akkor mennyire befolyásolja a dolgokat a CSS.
Viszont ezt a menu makert elrakom, mert valami történt a régi honlapommal pár FF frissítéssel ezelőtt, és azóta nem úgy jelennek meg a színek, mint ahogy megterveztem. Bár Chromeban meg IE-ben jól megjelenik. Annak több értelme lenne, ha Chromeban meg FF-ban ugyanúgy jelenne meg és IE-ben volna valami máshogy
Rolly ettől én is félek, de olyan designt álmodtam meg, amihez elvileg nem szükséges sok formázás..mondhatni semennyi, mégis minden a lehető legjobb helyen jelenik meg. Viszont majd ez kiderül, amikor nekiállok, de ma már rájöttem, hogy nem tudok két dolgot egyszerre csinálni, úgyhogy pár hétre jegelem a honlapot. Aztán majd megmutatom, hogy legyen mit fikázni
Polemius előző hétvégén napfényparkos OBIban láttunk, szóval ott tuti van.
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #8942 üzenetére
Mert nem *finom* volt a rávilágítás és érzékeny a lelkivilágom
CSS feldolgozást csak egyvalamivel tudom összehasonlítani: a nincs CSS-sel
Ha nincs, akkor gyorsabban lesz a betöltődés, mintha volna, de persze ez elhanyagolható, viszont a lehető legoptimálisabbat kutatom, azért is veszem számba.
A Flasht se úgy jött, hogy pölö PHP-hez képest mennyire lenne optimálisabb, hanem önmagához képest, mert sok hulladék erőforrás pazarló honlapot láttam már benne, és ezért gondoltam, hogy megpróbálkozom egy olyannal, ami Flash, mégis ahhoz képest gyors és pici és alig terhelem a procit. Amúgy kb. sikerülne is, mert már van egy alapszintre elkészített részem dinamikus galériával meg minden fossal, és 70.1 kb az egész oldal éppen, csak most már olyan részek jönnének, amik..problémásabbak ebben, PHP-ben meg 2 sor, meg egyáltalán megoldható.
..áhh mind1, feljebb már írtam, hogy marad a PHP. Jó a flash, csak nem erre, mind1 mennyire takarékosan próbálom.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #8198 üzenetére
A munkaidő nem része a munkaidőnek.
Túlóra van, jelenlétibe be ne merjem írni.
Dolgozhatok otthon is, mert ha nincs kész, nem csak ejnye-bejnye van.
2 főnököm van, olykor (hetente) egymásnak ellent mondó kívánalmakkal.
Próbálnék előre dolgozni, előrelátó lenni, úgyis az utolsó pillanatban ugatnak bele, és módosíthatok.
Olyan, mint a honvédség, ami kerek, azt visszük, ami szögletes, azt addig gurítjuk, amíg kerek nem lesz, hogy vihessük...Nem mondom, hogy Neked szar, csak azt, hogy nekem sem biztos, hogy jó. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor keltem ebben a hónapban orrvérzés nélkül 130/80-as vérnyomással és 60-65-ös pulzussal. Szerinted?
-
veze
őstag
válasz
martonx #8198 üzenetére
az hogy nem mehet ki wc-re sem, már a helyi üzletvezető szemétsége meg embertelensége, meg alkalmatlansága az üzletvezetésre, ha ezt sem tudja megoldani..Vajon ö is az asztal alá egy kacsába nyomja?
Senki nem tudná meg a budapesti központban hogy mikor ki ment ki wc-re.. mellesleg ott is kijárnak h*gyozni minden bizonnyal..
azt képtelenek felfogni, hogy a fegyelem megtartásának egyik módja az is hogy nem csak leb@szni kell az alkalmazottat, hanem urambocsá meg is dicsérni ha valamit jól végzett.. (mert olyan nincs hogy valaki csak szarul végez mindent.. hisz akkor már rég elküldték volna.)
Ettöl talán kicsit jobb lesz a kedve és nem idegfeszültségben dolgozik.. és lehet pont emiatt jobban is teljesít.. és ez még pénzbe sem kerül egy munkáltatónak sem..csak nem fostalicska vezetők kellenének, hanem aki alkalmas is rá.. -
LordVader80
őstag
-
Syl
nagyúr
válasz
martonx #7484 üzenetére
Csakhogy abban az esetben a környezetgazdálkodási vállalaton keresztül a csókosok nem tudják zsebbe rakni a kötelező "korrupciós illetéket"...
(#7482) veze
Én nem riadok meg a hótól. Egyrészt nagyon sokat vezettem már hóban/jégen. Másrészt pedig leginkább gyalog járok.
amugy meg fogalma sincs sok embernek hogyha tényleg egyszer sem tolták volna el a havat akkor hogy nézne ki minden.
Én igen. Van két kistestű kutyám. Azok most sétáltatáskor simán tengeralattjárót játszanak
-
Polemius
senior tag
válasz
martonx #7388 üzenetére
Elég sok helyen volt tegnap keresztbe fordult kamion/teherautó. Meg hóbucka a síneken, megállókban. Na meg sorra hibásodtak meg a járművek is.
Szóval önmagában pár száz hómunkás nem oldotta volna meg. Ráadásul ugye az állam erősen csökkentette a közmunkára fordítható összegeket. És olcsóbb normális időben kiküldeni söprögetni az embereket, mint amikor csomó plusz költséggel jár (védőruha, védőital, melegedő, szállítás, pótlék). -
-
válasz
martonx #6671 üzenetére
matronox: Tudod, B. Lajos miután itthon "mélyítette a gödröt", a most kevésbé válságban lévő nyugat egyik prominens intézményénél állt alkalmazásban. Azért gondolom azt Te sem cáfolod hogy egy Világbanknál akárkit nem alkalmaznak...de ugye mi magyarok nem tudunk konzekvensen 1 irányba menni.
SirRasor:
veze: Mivel ennek én vagyok az oka, itt és most megígérem, hogy megszüntetem a regemet és akkor vissza tudsz gyönni jobb kedvben.
csiszy: Soha nem mondtam hogy Vityát nem a jó szándék vezeti. Viszont fenntartom a véleményemet, hogy csak annyira mint minden más politikust itthon. (Romániában csak a közalkalmazottak béri csökkentek 25%-l) Sajnálom, hogy ennyire a tényektől elrugaszkodva, megkérdőjelezés nélkül elfogadod amit a szádba adtak: kicsit gondolkodj el hogy Merkel és Sárköry mennyire balos, és értékeld át az MSZP SZDSZ médiát...(csak csendben említem meg Mong Attila nevét akit 30 mp csend miatt a felettesével 1ütt kirúgtak-mert ugye nincs diktatúra
No amit megígértem veze-nek azt most mindenkinek: mivel az utóbbi időben többen jeleztétek, hogy sok a politika itt ( amit legnagyobb részében én generáltam) inkább lepattanok, hogy visszatérjen a fórum a régi kerékvágásba.
-
Rick4
félisten
válasz
martonx #6305 üzenetére
Nézd meg, ahogy egyre többen váltottak dízelre, mára drágább a dízel.
Ennek a trendnek olvasgattam utána, sehol se látom, hogy egyértelműen amiatt lett volna drágább a gázolaj, mert sokan járnak gázolajos kocsival. Tény, hogy ha dízel kocsit többen vesznek, többet lehet eladni, de ez maga nem indokolja a drágulást, szerintem még a nagyobb tétel miatt olcsóbban is lehetett volna adni, ráadásul az usában, ahol elenyésző számban vannak dízel autók, szintén drágább a gázolaj, mint a benzin, és szerte európában kb ugyanannyi a gázolaj mint a benzin. Na ez akkor hogy van? Nem lehet, hogy az utóbbi időben a szigorodó üzemanyagminőségi követelmények a 2000 bar-os befecskendezős rendszerekkel egészen egyszerűen megdrágították a gázolaj gyártását? -
Rick4
félisten
válasz
martonx #6305 üzenetére
Aztán a népek elkezdtek E85-re váltani, annak is felnyomták az árát. Az E85-ön nem volt jövedéki adó, és a gyártó kb 50Ft-os haszonnal adta tovább, míg a benzin gyártói haszon kb 4.5Ft/l, ezért tették rá a jövedékit. Ehhez nem sok köze van a gáznak, mivel az éppen melléktermék, itt nem messze tőlem sokszor szokták fáklyaként elégetni amit nincsen kedvük nekem adni....
Valamelyik úgyis mindig olcsóbb lesz, találd ki, melyik lesz mindig a legolcsóbb.
-
ErőVarázsló
aktív tag
válasz
martonx #6125 üzenetére
utána is csak a csere kereskedelem utána
kifele: 500 kocsi búza
befele: 500 kocsi szócska (low fast sem küldtek vissza)jöttek ide nyugatra is, a TSZ-ket nézni és a hibáikat kijavítva pl a Hollandok is megcsinálták
mi mindig tartozni akartunk valahová, és végül elveszítettük a belső és külső függetlenségünket is (na jó ehhez nagyban hozzájárul a magyar mentalitás is)
-
LordVader80
őstag
válasz
martonx #6125 üzenetére
nem viccből írtam
nézz után adott kori törikönyvekben, vagy néprajz könyvekben
más: segítsetek légyszi, történt egy router csere, minden beállítást/titkosítást/jelszót ugyanarra konfigoltak, a routerre csatlakozó 3 gépből 2 gép az elmentett vezetéknélküli hálózat miatt automatikusan beállítás módosítás nélkül csatlakozik, + 1 iphone is, viszont egy gép csak helyi hálózatig jut, net nincs rajta. Vista van a notin, próbáltam már a kapcsolatot újra beállítani, stb, még eszközkezelőből eltávolítottam a wifi kártyát is, majd újraraktam, szűz kapcsolatként beállítom, jelszó jó, és továbbra is csatlakozik, de csak helyi kapcsolat, net nincs. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V3 - i5-10400F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V2 - i3-14100F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Bitmain Antmimer K7 63.5th ckbminer
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest