- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
-
válasz
bitpork #34576 üzenetére
Az állványon a kőművesek szoktak dolgozni és a teherbírása sem óriási
Egy 80-100km/h-s szél lökés úgy döntené le,hogy fele tégla a szembe lévő házba landolna.Rawulf: Nekem sincsenek komoly cuccaim.Építettem pár jó hangú csöves erősítőt amire nem csak én mondtam,hogy "jó a hangja"
-
Syl
nagyúr
-
Rawulf
őstag
-
tisn
addikt
válasz
bitpork #34404 üzenetére
kosz a tippet, nekem is van egy melom, ahol kb. 8 honapja nem irjak ala a vegteljesitest (a reszteljesiteseket alairtak, de legutobb ott is csak felszolitas utan fizettek. (kb. 3 honap kesessel.) penzuk, munkajuk van persze, nehany focicsapatot es egyeb sportolot szponzoralnak is
)
-
Rawulf
őstag
válasz
bitpork #34397 üzenetére
Éééééés az egyik szereplő mégsem halt meg... csak nem maradtunk megnézni, ahogy kivágja magát.
Ja egyébként letöltöttem a teljes OST-t és mivel nagymamám rosszul hal, ezért bömböltetem a zenét, hogy a szomszéd vadászok (Jaegerek) hallhassák a hangoskodásukért cserébe.
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
bitpork #34313 üzenetére
Nos. Megnéztem Zati105-tel ma kora délután a Tűzgyűrűt. 8-as terem 2D-ben (Szép képe volt a vászonnak. Éles és jó megvilágítás.)
Bevezetésnek idéznék egy hozzászólást a port.hu-ról:
Lechoo Edy ma 17:23:
"Nagyon örültem, hogy pont annyira vette magát komolyan a film amennyire épp kellett. Színészek - vannak, történet - van, ennyi. Beülsz és nézed ahogy házméretű szörnyek, robotok ellen harcolnak. Rengeteg kikacsintással, aki ismeri azokat a játékokat, filmeket, jól fog szórakozni. Igazi nyári látványfilm, ilyet kell nézni a nagy melegben."
Maximálisan egyet kell értenem vele.
10-es pontozásból egy erős 7-es.
Spoiler mentesen: 2-3x annyi akció is elfért volna még a filmben (ezért nem kap tőlem 8-at vagy 9-et) és több Ron Perlman, több Cherno Alpha és Crimson Typhoon. Különösen az ázsiai is orosz piacnak elfért kellett volna. A szinkron teljesen tűrhető volt és ha már a Gipsy Danger fordításával nem boldogultak, legalább meghagyták az angol jaeger robot neveket.
Ebből még egy nagyon-nagyon jó második részt lehet készíteni. Minden adott hozzá.
A látvány nagyon ott volt. A zene is bizsergető és a színészek is jók voltak. Még több ilyen filmet a mozikba.
Szerintem a magas Rotten Tomatoes pontszám annak köszönhető, hogy az idei év eddig eléggé gyér volt, így könnyű azt mondani a Tűzgyűrűre, hogy jó volt. Az átvezető bugyuta jelenetek sem voltak unalmasak. 2D-ben a sötét jelenetek jól látszódtak, de lehet, hogy aki a konvertált 3D-ben nézi majd, az csalódni fog. -
Rawulf
őstag
válasz
bitpork #34313 üzenetére
Bitpork: Kicsi csöccsel is lehet jó a csajszi.
Most már tuti: A trafikokra nem vonatkozik a szesztilalom
Egyébként azt hiszem megvan a legújabb Darwin-díjasunk:
Vasúti sínre pisilt, meghalt -
ST05
őstag
válasz
bitpork #34234 üzenetére
mit, hog felnőtt embernek letépte a karját egy kutya?
na ezt nem adod be,
esetleg ha egy nyeszlett 40kg-ost kap el 3 medveölő, és már nincs tudatánál akkor marcangolják szét,
de nem egy érett ereje teljében lévő, magánál levő rendőr karját letépje, ugyanmár nevetséges..
na mivolt a patológián mesélj ?már az se tetszett hogy minek ilyen baromságokat posztolni,
de ez feltette az i-re a pontot, hogy a rendört véditek, és semmi sajnálat nincs bennetek ,
egy gazdáját védő kutya iránt , melyek hüségesebbek mindennél és mindenkinél
hozzáteszem én meg sem tudtam/ akartam nézni, csak kis képekben bele pörgettem..Rawulf: mutasd a rotid
én mernék vele szembesülni, cigivel a kezemben ,az már más kérdés,
hogy lehet nekem ugrana
( nyilván okos a rotid, és megérzi ha valaki beszarik tőle ) -
ST05
őstag
-
válasz
bitpork #34164 üzenetére
Király!
pmheros: bocs nekem nem derült ki hogy ő elkövető vagy bármi lenne. Bár feltételezem hogy nem, mivel áll egy csomó rendőrautó valami előtt, ő meg mögöttük sétáltatja a kutyáját, ahol kocsival megállt. Gondolom ha ő az elkövető lenne akkor nem a kocsik mögött hanem előtt lenne valahol. Pláne nem valószínű hogy visszamegy kutyát sétáltatni. De persze attól lehet. Csak nem tartom valószínűnek.
Azzal egyetértek, hogy biztos fennálla veszélye annak ha valaki lefényképez két rendőrt, de szerintem max É-Korea az ahol ezért le is tartóztatnak. Nem kerek ez nekem továbbra se.
-
-
válasz
bitpork #34099 üzenetére
Ha hazaérek megnézem hogy megvan-e az enyém (szerintem azért megvan) vagy kidobtam. Olyat tudok adni, amiben én a microsimemet kivettem a foglalatból, gyakorlatilag egy műanyag keret, amiből kipattintottam. Eléggé gagyi, a párom telefonjába mikor bele kellett így tenni az ő kártyáját, akkor rögtön elsőre sikerült eltörnöm, így csak alul, U alakban tartja a kártyát (fél éve így megy, szóval működik). Ezt azért írom, hogy ne valami profi megoldásra gondolj, és sokszor ne cseréld így a kártyát vele.
Ha véletlen olyan 5-ig nem hívnálak csörögj már rám.Milyen kp? Pénzt természetesen nem fogadok el érte. Csak annyi hogy ha lehet ne veszítsd el és ha már nem kell, vagy szereztél jobb megoldást akkor majd add vissza, bár őszintén ahogy nézem manapság már nem jönnek ki igazából nem-microsimes telefonok.
Neked milyen telefonod lett? Elment az i4?
-
-
Rick4
félisten
válasz
bitpork #33979 üzenetére
Nem a rendszeres átnézés volt 100k , hanem a vásárláskori eseti, amikor meg lett bontva még a motor is csak hogy ismert legyen minden baja.
Azt nem tudom, hogy ez az átvizsgálás a mechanikus részeken túl mit foglalat magában, de mondok jobbat.
Egy ismerősnek van egy picoscope-ja, fél óra alatt megmondta volna a kompresszióértékeket, egymástól eltérést, esetleges gyűrűtörést, szelepbeégést, plusz mellé külön letesztelve az összes szenzor működését vagyis minden átnézve kb 5 ezresből.Azon csodálkoztam el, mikor egy membrános szirszart tett a kipufogóhoz, hogy ez majd megmondja, mennyi a hengerek között az eltérés, plusz két csipesz az akksira, és a generátor jelalakjából a hengerek egymáshoz képesti eltérését is mutatja, egy harmadik meg a nívópálca csövére dugva megint mást tudott.... Még azt is látja, hogy a főtengely és vezértengely 17ms eltéréssel dolgozik.
Szóval megbonthatod Te a motort, ha a szenzorokra ki kell utána fizetni 3 kilót..
-
zeg
őstag
válasz
bitpork #33979 üzenetére
Ezek szerint jól értettem hogy a vételkor egyszeri átvizsgálás volt 100k. Ebből majdnem megvan Madrid oda és vissza. A bontós dologgal ebben a formában egyetértek, nyílván a hátsó ablaktekerő gombját én sem az Opel Gyimestől rendeltem, az ablaktörlőlapátból is jó a hipermarketes Bosch, belépő műanyag lécet tartó műanyag pántból a bontott is megfelelt. De pl. kipufogódobot vagy övfeszítőt sem szednék le használtról, még ha jónak tűnik is. Annyira olcsók az új alkatrészek és akkora a választék, hogy nem kell bevállalnom a rizikót a használt miatt.
-
zeg
őstag
válasz
bitpork #33974 üzenetére
Ha egy autóban nincs turbó, akkor nem fog elromolni. Ha nincs benne kettős tömegű, az sem fogja elengedni magát. Ha nincsenek benne drága adagolóelemek, annyival kevesebb hibaforrás. Ha nincs teletömve elektronikával, annyival kisebb a szívás.
Pl. az én opelem átvizsgálásakor(minek?, havonta átnézi a szerelőm, fejét venném ha valahol otthagyna az autóm) 1db forintot nem kellene rá költeni, azonnal indulhatnál körbetolni vele Spanyolországot, nemhogy 100db ezrest kellejen beleönteni
Egy kollégám ugyanilyen kombija meg ingyen sem kellene. Látszólag minden rendben a kocsival, de azok a legalja időzített bomba utángyártott alaktrészek, meg az ilyen-olyan felújítások nem igazán tesznek bizakodóvá, bár látszólag ugyanolyan állapotban van mint a sajátom. Azt vihetnéd akármilyen diagnosztikára, a kutya nem mondaná meg hogy az pl. a generátor hogyan volt megkendácsolva, hogyan pakoltatott bele !!!bontóból!!! szervókormányt, meg klímakompresszort, hiszen papíron korának megfelelő állapotú.A használt autó mindig szívás, újonnan most én is dízelt vennék.
-
zeg
őstag
válasz
bitpork #33946 üzenetére
Nagyszerű hogy a te passatod turbója nem f@sta össze magát, sem a mocsokdrága adagolóelemek, de amikor te használt autót veszel, honnan tudod milyen állapotban van? Ha a 8. évben meghalt volna, ennyire ajánlanád? Ha nem megy vele sokat az ember, minek kockáztatni a sz@pórollert?
-
válasz
bitpork #33920 üzenetére
lehet olvasták itt a panaszod...
ja erste bejelentette, hogy megszűnik a szupernulla csomagja (szeptembertől utalásokért fizetni kell 0,3%-ot ...)
amúgy nem tudom, hogy a kivonatokra miért nem írják rá a bankok, hogy a kormány xyz rendelete értelmében kirótt tranzakciós adó: n Ft. Kis rózsaszín keret a számlán. Mint a rezsicsökkentés
-
válasz
bitpork #33815 üzenetére
én is pont most néztem ... van 3 számlám
- kft: 2500 / hó (ingyenes számla ez csak az utalások / kp felvétel díja)
- ev: 1500 / hó (ingyenes számla ez csak az utalások / kp felvétel díja)
- magán: 1,5 euro + 800 ft (havi + utalások díja)
összesen: 5-6.000 ft / hó ...tranzakciós adó előtt meg:
- kft: 300-400 ft
- ev: 150 ft
- magán 1,5 + 400 ft
összesen: 1500 ft... kár volt kiszámolni
havi 4000 bukó évi 50.000 kb
-
-
Rick4
félisten
válasz
bitpork #33737 üzenetére
Most már nem érdekel a válasz, helyette szimplán csak rávilágítottam az érvelési módszeredre. Higgyek neked, mert Te bizony ott voltál, láttad, halottad, tudod, épp a lényeg maradt ki.. Amellett, hogy frappánsabb ehelyett a konkrét ütős érvet megadni, (még volt is pluszban egy napod) mégse tetted, pedig gondolom lett volna lehetőséged valami épkézláb mondatot előrángatni a tarsolyból..
Na ennyi, így jártunk.. Azért ne aggódj, vannak itt nálad sokkal rosszabbak is
Baráti beszélgetésre meg mindig van jobb téma.
-
Rick4
félisten
válasz
bitpork #33727 üzenetére
Ööö, szerintem Te csak összenézegeted a zinternetről ezeket a dolgodat, d efogalmad sincsen róla. Nekem és másoknak is volt már itt dolguk gyári garis termékekkel, szóval nekem higgyél, még úgy is hogy tényeket nem mondom, csak kérdekek itt a dolgokkal... Én tudom mit beszélek...
Korrekt hozzászólás, ugye? Na egy ugyanilyet kaptam a Kübekházi történettel kapcsolatban tőled.
Én azt kb. a hajamra kenhettem, kenjed hát Te is.
-
Rick4
félisten
válasz
bitpork #33692 üzenetére
Egy konkrét példát hoztam (ismételten
) a véleményeddel szemben, de akkor megemlítem a samsung Omniámat, amit szintúgy előlapcserével, tulajdonképp újként adtam el, ott viszont jól megszívtam, mert felmentem Budaörsre a gyári szervizbe, leadtam a terméket, azt ígérték, 2-3 nap és kész, erre másnap d.e. jött az sms, hogy kész. Tényleg kész volt, és többért is adtam el, mint amennyiért a karcos elejű, sanyiészoli gsm-es tárai kaphatóak voltak.
Én nem veszek szolgáltatónál telefont sok éve, inkább mediamarkt és társai ahol hivatalos gari és komplett tartozék van hozzá. Akkor maradjunk annyiban, hogy nekem meg sok másik embernek ez szempont, neked nem, ezért nem tudod megérteni, és értékelni a pluszt.
P:S.: Még a hűtőmre is vettem 2 év garit a kettő mellé, ne egye már meg a fene, hogy két évesen, 2 év garival ne érjen többet, mint a többi két éves, gari nélküli...
-
Rick4
félisten
válasz
bitpork #33676 üzenetére
Nagyon egyszerű dolog a gyártói garit értelmezni. Párszor már jó volt hogy ez volt, én még plusz garit is szoktam venni, egyik plazmámra a 2 év gari mellé vettem még kettőt, utána olvastam el, nem csak sima gari, ha bármiféle dérülés éri, leverem a polcról 3.5 évesen, akkor is fizetnek rá. De mondok egy katuális példát. Van egy Xperia ARC S-em, még egy év gyártói garis. A készülék szinte karcmentes, de van egy típushibája, a közelségérzékelő mellett picit megreped a ház. Most lassan csereérett lesz, eladom, még mindig lehetőségem van 1 év gyártói garival, és főleg karmentesként hirdetnem. Ugyanis beviszem a szervizbe, és 3 mondatban elintézve kérek rá egy vadiúj külsőt, mert csak. Kicserélik és elnézést is kérnek, miközben a sufniboltban a legjobb esetben is nevetnének egyet a dolgon, főleg hogy az az egy év gari már lejárt volna. Nem mellékesen ha egy hiba elbíráslásra kerül sor, a gyári szakszervizben lényegesen könnyebben döntenek az ügyfél javára, az elégedettség és a jó hírnév nagyon sokat számít, egyáltalán nem úgy működik a dolog, mint a sanyiészoli gsm-ben, megy a szerelőhöz a Zoli, hogy baxxál már neki valamit, mert a majom már harmadszor hozza be félév alatt. De olcsó legyen.... Ha javításra kerül a sor, egyrészt a gyár által vizsgáztatott szakemberek építik be a vadonatúj alkatrészt, majd mérési jegyzőkönyvvel igazolják a javítás eredményességét. Ehhez képest a sufniboltban belekókányolnak egy bontott alkatrészt oszt mennyé.
Persze aki sosem ad ki egy ilyenre újonnan sem annyival többet, mint amennyivel többet kérnek, az nehezen fogja megérteni ennek az előnyét.
-
Rick4
félisten
válasz
bitpork #33638 üzenetére
Leírtam egyszer, utána rávilágítottam, hogy rosszul olvastad, most meg szólok, ne magyarázz félre, ha nincsenek az állításaid mögött érvek. Akkor tudsz velem vitatkozni, ha az állításaimat érdemben meg tudod cáfolni, ez, hogy megpróbálsz egy ilyen gyenge hülyeséget belemagyarázni kb azzal van egy szinten, mint amikor a kiskutya, ugatja a holdat.
Amit leírtam az kellene elsőre értelmezni, majd érvekkel ellentmondani. Neked ez ma se jött össze, de a lehetőség még fennáll. Nos, tudsz bármiféle érdemi munkáról amit a Kübekházi önkormányzat megtett a hitelállomány csökkentéséért, és a bevétel növeléséért, vagy szimplán csak olyan napod van, hogy mindenkinek és mindenre ellentmondasz? -
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
bitpork #33488 üzenetére
Bosszant, hogy nem emlékszem a végére.
Más:
Ismerősnek elugattam százszor, hogy kell a villámvédelem az internet irányából.
Erre csörögnek, hogy túlfeszültséget kapott a számítógépük. Az adsl modemet kicserélte nekik az Invitel, de az alaplap lan portja meghalt. Felrobbanok a méregtől... "Nem megmondtam...?" Hát így járt... -
Rhino666
addikt
válasz
bitpork #33199 üzenetére
Salátához:
- 1 fej jégsaláta
- 1 kígyóuborka
- pár szem közepes paradicsom
- 20 dkg csirkemell filé
- kruton (pirított kenyérkockák)Öntethez:
- 1 tojás sárgája
- 2 tk mustár
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- csipetnyi petrezselyem
- csipetnyi oregánó
- csipetnyi bors
- csipetnyi só
- 2 dl főzőtejszín
- Worchester-szósz -
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Egyedi ékszerdobozka
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest