- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
Nálunk is hasonló a helyzet, íme 2 példa:
Vevőjelölt be a boltba, rögtön betámadja a notebook polcokat. Nézelődik, majd a legolcsóbb laptopokra bökve infóztatni kezd. Mindet bemutatom, elmondom az előnyeiket és a hátrányaikat amit ő érdekesnek talált (k52n, acer 5235, k50ij mindegyik 399€ -ért kitéve). Ezután elmegy a boltból.
Még 2x visszajött különböző napokon, hogy akkor melyiket is vegye meg, és engem baxogat, hogy válasszak helyette.
"Maga melyiket venné meg szívesebben?"
Gondolatom: Én ha meglátlak, a lefűrészelt csövű shotgunt venném, nem a laptopot bazze
A 4. alkalommal végre dűlőre jutna a K52N mellett, erre elkezdi piszkálni, hogy az Acernek matt a kijelzője, és az neki mennyivel jobb lenne.
Már kezdtem őszülni, kitépkedni a hajam- mindeközben persze 2 vevő is rám várt a boltban- ekkor közölte velem, hogy akkor csomagoljam vissza az Acert, mert elviszi.
Fizet, majd el...
Öröm bodottá'2. Példa:
Reggeli kómázásomat felzavarja egy srác és az édesanyja érkezése. Rögtön a lényegre térnek, gép kell, de nem akármilyen. Pontos lista az orrom alá tolva.Hmmm...
Hirtelen átvillan az agyamon: Ez ért hozzá!Köszönöm Uram!
Lesem a listát, és kezdek egyre szélesebben vigyorogni magamban mert a gép nagyon profi módon összelőtt "majdnem" csúcs konfig.(1090T, Crosshair formula, 4gb ddr3 1600 nonanemár kategória, 500gb hdd, DVD-RW, HD5670, eurochase nagy ház+900W vagy 1000W táp, 22" monitor)
Kérdezik ez mennyibe fájna, illetve a proci és lap kivételével én mit ajánlanák helyette.A keret 1000 euró +-100euró Ez lett belőle:
-AMD Phenom II X6 1090T
-Scythe Mugen 2 Rev. B
-Asus Crosshair IV Formula
-4 GBKingston DDR3 1600 Black Edition
-Asus HD5770 1GB DDR5
-WD Black 640GB SATA3 64mb cache
-Asus DVD-RW sata DL Lightscribe
-CM storm Scout ház
-Corsair 500W táp (nem lesz crossfire!)
-Cooler Master Storm Scout
-BenQ 22" LCDA srác nézi az ajánlatomat, majd megszólal, Ő pont erre gondolt, ezeket a cuccokat nézegette
Mindez persze nem minden napos, tavaly is volt egy hasonló árú gépem, idén is már ez. -
DeFranco
nagyúr
Mi újság az Ádám családnál?
Apa eldöntötte, hogy idén már tényleg korán megveszi az ajándékokat, mert tavaly is megharagudott rá Anya és a kis Pistike.
Apa azóta sem érti, miért nem lehetett tavaly örülni az utolsó pillanatban beszerzett 5 kg csirkemellfilének, és a jó meleg egyujjas kesztyűnek.
-
LÁZ
addikt
Pont ugyanez volt nálunk is a héten, a delikvens egy idegen anyanyelvű srác volt a szőke, agyban nem nagyon penge bnőjével. Elvitte boldogan az asusát, és fél óra múlva habzó szájjal jön, hogy nem megy a ikszpé, fagy. Emellett folyamatosan magyarázta, hogy dubájban volt infos 6évig, és biztos, hogy hardveres a probléma, és sz@rt adtunk el neki...
Mondtuk is neki, hogy ááácsi, meg hogy figyelje a kollega ujját, mert csodát fog tenni, és tádámm, már kúszott is felfele a ikszpé
ps. az már csak hab volt a tortán, hogy kb 20percet küzdött a kollega velük angolul, mire a csajnak eszébe jutott magyarnak született
-
szumo
senior tag
Felmosórongynak az is jó lesz
Nálam a laptop tápjának a kábele volt, ahol a gépbe való csatlakozó, és az a zavarszűrős dumszli van, azok között rágcsált a kutyus (Poroló kefe). Miért nem leget bluetooth os az aksitöltés?
Anyáméknál a cica(nagy büdös kandúr) van, hogy napokig elő sem kerül, ha igen, akkor megsimogattatja magát, majd kaja, és megint eltűnik. Na neki nincs ingerenciája ilyesmire.Más: Befejeztem a harcot az IBM thinkcentre -el. Soha többet nem szeretnék hasonlóval találkozni. De szerencsére a gazdája megértette, hogy a gép nem fog már túl sokáig menni olyan állapotban, és remélhetőleg elkezd gyűjteni egy rendes gépre.
-
szumo
senior tag
Ne is mond!
Szerencsére én ilyet már vagy egy jó fél éve nem javítottam, akkor is egy ismerős csajnakde mondtam neki, ha legközelebb náluk járok a felmosórongy ne legyen láb alatt.
De szerintem, csak azért ott rágcsálnak, mert érzik, hol tehetnek nagyobb kárt az eszközben.
-
Dorien
veterán
Szerintem már elkurvult.
Az elején én is olcsójánoskodtam, aztán rájöttem, hogy ettől ugyan nem lesz több munkám, de még a megbecsülés is elmarad. Akinek volt anno 50-100-200 ezer forintja egy PC-re vagy laptopra, az igenis fizesse ki az 5-10 ezer forintos munkadíjat a kiszállásra, telepítésre, javításra is. Aki meg sokallja, az inkább hívja a szomszéd Pistikét. -
mongi
senior tag
Én is komplett megoldásokkal szállítom a gépeimet.
Megkérdezem milyen rendszert kérnek, milyen nyelven(!), ezek után még igaz ingyenes megoldásokkal (irodai csomag, vírusirtó,dvd-égető szoftver,kodekek,médialejátszók), de egy az "otthon csak bekapcsolom és használom" típusú gépet adok ki a kezeimből.
Ha extra kérése van a vevőnek akkor ha jelzi azt vásárláskor, azt is megoldom. Ezekután már hova mennék lejjebb? A nagyker ár alá hogy becsődöljek rövid időn belül?
És sajnos a vevők nem érzékelik a különbséget, mert őket csak az árcédula érdekli (ezért is a multikat tehetjük felelősnek), a hozzáadott többletet természetesnek veszik, azt a "nekem ez jár" kategóriába sorolják. Ha ezt elmondod nekik, mármint hogy ez nincs az árban (nem, neked ez nem jár öcsém), ez bónusz, akkor meg lesnek, hogy a "tacskó/földalatti/@ldis medion mé'ocsóbb vazze"?Ha ezen a mentalitáson sikerülne változtatnunk, akkor lehet megértenék, hogy nem azért vagyunk a boltjainkba, hogy kiadjuk a komplett gépet készen, hanem azt mi építjük össze az igényük szerint, mi teszünk hozzá némi szellemi tőkét/szaktudást, hogy a kicsi fia otthon szétlőhesse a világmindenséget 200fps-el.
-
bullseye
addikt
a baj az, hogy nektek szarért hugyért, mert csak a raktárkészlet egy része, meg a haszon kicsi rajta stb. de a vevőnek is érthető (ha nem is jogos) az elvárása, hogy 60-80-150 ezerért már ne csak dobozt kapjon, hanem működő gépet, supportot, stb. stb.
lehet be kéne vezetni a kétféle árazást, vagy klubtagságot, vagy ilyesmit, hogy megértsék - vagy ha simán az olcsóbbat választják, akkor később lehet pénzt kérni az extrákért. elméletben persze, mert pénzt, idehaza, bármiért...
-
szumo
senior tag
Nos látod nekem annyiból jobb a helyzetem, hogy én amikor összeállítom a konfigot, és adok 2-3-4 variációban árajánlatot, úgy intézem, hogy mind a 2-3-4 variánsban tisztességes táp legyen.
Vannak az asus vento vagy mifene házak, azok elég olcsók, és masszívak, hogy egy kodegányt ki tudjak váltani, és akkor nem szívom a fogam később amiatt, mert jönnek sorba a táphibák. A maradék 5e meg eloszlik a gép többi alkatrészében. Így nem kell szart odaadnom, csak kisebb a videókártya, meg a vinyó, vagy ilyesmi (árkategória függő). A másik jó dolog, hogy egymásnak ajánlanak az emberek, hogy mennyire jó stabil gépet csináltam nekik. Szerencsére én ritkán találkozom ilyen advanced user-ekkel, mint te. -
-
-
"Rapid Antivirus (also known as RapidAntivirus 2.7) is new rogue anti-spyware application which shows many falsified notifications about imaginary system risks and multiple virus infections. This is the way to push user into purchasing of RapidAntivirus full version. Usually parasite comes to computer with video codec that contains trojan in it. Once trojan is in computer it automatically downloads Rapid Antivirus or other rogue application."
-
Zolás
addikt
Ez valami netes okosságos víruskereső? Sose hallottam róla...
Netessel már volt dolgom. Feldob egy oldalt amin a Virus Ranger nevü programot reklámozzák és rögtön talált a gépemen(ahogy feljött az oldal) 150db vírustBankkártyával fizetés után tölthető a fullverzió ami mindent visz
Valami 20 dolcsi volt az ára. Sajnos kihagytam pedig biztos ütös lett volna a sok nod32 meg avira meg kaspersky mellett.
-
Sunsetjoy
aktív tag
Komoly beállítások vannak, azért a slaggal mosott számíítógép üt.
De egy Amiga 500-ast berakni,amiben csak 512k chip meg 512k fast ram van?Mondjuk egy ilyen azért jobban ütött volna: [link]
Egy 800Mhz-es PowerPC Amiga 1gb rammal, radeon 9250-es vidkarival. Vagy ennél jobb PowerPC-t, vagy egy korábbi A1200-ast 8mb rammal, gyorsítókártyával, winchesterekkel és cdíróval.... -
Ariadne
őstag
Csak röviden, mert nem akarok offolni sokat.
A fogyasztóvédelemnek a nevében is benne van, hogy a fogyasztókat védi. Nem a kereskedőket, nekik fel kell találniuk magukat, hiszen van ügyvédjük (kellene, hogy legyen), ismerik a jogszabályokat (kellene, hogy ismerjék), ugyanolyan cégek mint bármelyik másik. Az EU ráadásul egyre inkább védi a fogyasztókat, így a fogyvédelemnek nincs lehetősége a kereskedőnek kedvezni, nem is feladata, a kereskedők szervezzenek maguknak saját érdekképviseletet. A fogyasztóknak azért van állami, mert kiszolgáltatottabbak (a fogyasztóvédelmi elvek alapján), egy cégnek viszont nem jár állami érdekképviselet, azért az kicsit fura lenne, nem kivitelezhető dolog.A bejövő cuccok pedig, lévén EU-ban vagyunk, nem is ellenőrizhetők (lásd áruk szabad áramlása), és jogszabály alapján éppen a kereskedő felelőssége, hogy gondoskodjon magyar nyelvű tájékoztatóról...
És igen, pontosan azt kellene tenni, hogy egy vagy több jogászt ráuszítani a témára, most már vannak hivatásos lobbisták itthon is, aztán hajrá. De kényelmesebb panaszkodni, hogy milyen rosszak a jogszabályok... Tudod az a rossz, hogy az élet szinte minden területén az van, hogy csak állnak az emberek, panaszkodnak, és várnak valamiféle csodára ahelyett, hogy maguk kezdenének tenni valamit.
-
azbest
félisten
érdemes nézni a nyilatkozók szemét.. .ahogy kezdenek zavarosakat beszélni / esetleg hazudni, akkor nagyon sokat pislognak.. ez más nyilatkozatokra is igaz, amiket látni... pl elég hiteltelen számomra, mikor valaki úgy beszél a jószéndékúságáról, hogy közben másodpercenként 3x pislog
-
liver
tag
Pár hete történt.Fiatal vevő bejön a boltba és kér 1GB DDR2 800Mhz-es ramot.Le veszem a polcról a memóriát és felényújtom,megfogja,de mielőtt elengedném a szemébe nézek és megkérdezem,hogy biztos jó lesz e ez a memória az alaplapjába.Határozott igennel válaszol,én megnyugodok elengedem a memóriát és ő elteszi.(korábban már volt gond ezzel a vevővel)
Másnap hozza a számítógépét,hogy gond van,nem indul a gépe mióta belerakta a memóriát.Érzem,hogy megy fel a pulzusom,a szívem kezd a nyakamba dobogni,de nyelek egy nagyot és belenézek a gépbe szó nélkül.
És igen....szerintem már sokan kitaláltátok...sikerült a DDR1-es slot-ba a DDR2-es memóriát beletennie....
A memória túlélte(csódák-csodája),de az alaplap nem..az teljesen meghalt.
A srác korrekt volt,beismerte,hogy ő volt a hunyó...a számítógépét kedvezményesen megjavítottam ami ebben az esetben egy alaplapcserét jelentett.
De könyörgöm!Ha valamiben nem vagyok biztos,akkor minimum megkérdezem egy szakembertől és csak utána kezdek "barkácsolni".
A vicc az,hogy az elmúlt 1 évben legalább 10 ilyen esetem volt..igaz a többség nem erőltette bele a memóriát az alaplapba.Pedig mindig felajánlom,hogy hozzák le a számítógépet és én ingyen beleteszem a memóriát,de lusták az emberek -
net84
őstag
túl vagyunk egy nehéz leltáron - már csak összesíteni, kompenzálni és könyvelni kell -, nehézkesen ment időnként...egy két érdekesség:
egy:
- na írod?
- írom, mondjad!
- 2db
- mi?
- ez!
- és az mi?
- nem tudom! valami VGA izé...
- és milyen néven van a listán?
- VGA izé...
kettő:
- várjál, írnom kell, ez a VGA nincs a listán, és ha már írok felírok még1-et
- he? mitirol? honna? minek? nemértem mit csinálsz...
- az egyik szervizes gépben bent van tesztkártya ként, csak nem bírtam kiírni...három:
- egér, xxxxxx, ps/2, fehér, 29
vele egyidőben:
- hangfal, yyyyy, 4
utánna én:
- najóvan! be lehet fejezni, egyiket sem bírtam megjegyezni, kezdhetitek előlröl... (én hü**e)
El is kezdték egyszerre elölről...Boldog, Boldogabb Új Évet Mindenkinek! ...és részvétem azoknak, akik holnap, holnapután dolgoznak...
-
-
Darkness
aktív tag
Ebben teljesen igazad van. sokak gondolják az, hogy ha már egyszer láttak összerakni kis Pistitől, a szomszéd fiú, egy gépet, ez nekik is fog menni. hasonló mentalitással, mikor először sikerül önállóan telepíteni egy XP azonnal önjelölt "rendszergazdának" titulálja magát.
hogy a témánál maradjak. Annó a '99 ésvek végén dolgoztam egy számtekboltban mint szervízes. volt egy kedves vevő srác ki vett egy komplet gépet tőlünk, de nem kérte az összeszerelését. majd ő otthon, érthozzá. ok, legyen. két nap mulva hozza vissza az összerakot gépet azza, hogy a gép nem kapcsol be. persze fogadkozott, hogy ért hozzá s rossz alkatrészeket adtunk. gép átvesz tesztelésre, papír kitölt. emberünk el. gépet hátra a kínpadra. első nekifutásra be szerettem volna kapcsolni, hogy tényleg nem megy, de valami rezgést éreztem az erőbe. ebből kiindulva először felnyitottam a gépet. a látvány ami ott várt az percekre lebénított. csak áltam és bámultam. majd lassan felemeltem tekintetem s kérdőn néztem a teremtő felé. a gépeknek van őrangyaluk?
kedves "hozzáértő" barátunk a MoBo-t csak úgy alanatúr rácsavarozta a tálcára. semmi távtartó.és csodálkozott, hogy nem megy.
S akkor feltett kérdésemre a válasz: igen, lehet. a MoBo helyes, rendeltetés szerű behelyezése után a gép zokszó nélkül elindult. s rendesen működött... talán ma is működik, ha nem nyult bele.... -
Shadows
senior tag
Amerikában ez a filing!!! Nemrég vettünk a hires kutyás boltban ,ahol legkissebb tacskó is nagyot harap, egy hőlégfúvót.....mivolt ráirva "ne száriccson vele hajat"
Hát mondom ez nem igaz, de megcáfolták a mosógép használatiában vastagon szedve "mosás előtt ellenörizze, gyermek nem tartózkodik-e a dobban, mert halált okozhat"
-
-
localhost
Közösségépítő
HICS-PI nyomtatóhoz tonert. és.... a legjobb, amikor "Dé-ypszilon" márkájú nótbukot keresetek
Mit? mondok-én.
Dé-ypszilon mondja Ő, hogy ez van a tetejére írva a fedélnek, amikor lecsukja. -
nyunyu
félisten
Elofordul az ilyesmi.
Egyik hiperaktiv noi ugyfelunk szerencsetlenkedett a mult heten a gepuk odebbrakasaval, am a halokabel nem akart kijonni a gep hatuljabol, aztan elokapott egy ollot, es nyissz, megoldotta a problemat...
Utana meg hiv minket, hogy csinaljuk meg, mert nem veszi at a forgalmi adatokat a masik gep.
Nana, hogy olyan rovidre sikerult vagnia a kabelt, hogy meg veletlenul se lehetessen ra uj csatit rakni.
Kollegak szoltak neki, hogy jo, huzzanak be uj kabelt a falba, aztan szoljanak, ha kesz, rakunk ra uj csatikat.Ma kollega kiment, hogy megcsinalja, de vissza is jott, mert ugy sikerult berancigalniuk a falba ("beakadt"), aztan par helyen ugy meg volt nyulva meg osszecsomozva, hogy abbol az eletben nem lesz stabil adatkapcsolat.
Ugyhogy adtunk neki egy telefonszamot, hogy az alvallalkozonkkal csinaltassa meg, ne a pincerekkel...
-
nagyeszűek...
erről az a sztori jut eszembe, amikor régen egy iskolából cigányok ellopták az összes billentyűzetet... monitor, gépház, minden maradt, csak a billentyűzetek tűntek el... kiderült, hogy a kedves tolvajok meg voltak rekedve C64 szintjén, miszerint billentyűzet=számítógép -
nyunyu
félisten
Azokkal szigoruan csak a kollegak foglalkoznak, en mar nem mehetek ugyfelhez, papirom van rola.
Egyebkent lisztes esetunk nekunk is volt egyszer, pizzeria ettermi penztargepe allandoan azzal indult, hogy bejott a programlicensz kero ablak (ami csak hardverkulcs hiba/hiany/serules, vagy lejart licensz eseten szokott automatikusan bejonni), es onnan egyaltalan nem lehetett tovabblepni.
Kb. 5 kulonbozo hardverkulcsot beleprobaltak a kollegak, ugyanugy kerte a kodot, 4x le lett ellenorizve, hogy valodi-e a kod, tenyleg ahhoz a gephez tartozik-e, de minden stimmelt, de az ablak akkor is megjelent.
Mire kiment a harmadik kollega is, aki foleg hardverekkel foglalkozik, neki feltunt, hogy a gep az pont a pizzatesztat hajigalo szakacs mogotti lyukban van, mar teljesen hofeher az egyebkent fekete gep a mindenfele szallingozo liszttol.
Aztan a gep oldalara szerelt programozhato billentyuzetet pont olyan szerencsetlenul zarta rovidre a benne levo sok liszt, hogy allandoan azt erzekelte, mintha a kodkero ablak billentyukombinacioja folyamatosan le lenne nyomva. (addig persze nem is tudtunk errol a kombinacio letezeserol
)
Kupakok leszed, liszt kiont, kupakok vissza, jeee mukodik, nem ker kodot.
Azota be lett uvegezve a latvanykonyha mogotti ablak...
-
nyunyu
félisten
Ez neked koszos???
Ugyan mar.
Sales kollega a penteki virusirtast szokasa szerint sikertelenul zarta, igy hona ala csapta az ugyfel gepet, aztan ma reggel lerakta kollega asztalara, hogy csinaljuk meg.
Na, az olyan retkes volt, hogy konkretan 3 gumikesztyuben mertunk csak hozzanyulni.
Valahogy elokerult az ipari kompresszor is, azzal sikerult kb. 2 kilo homokot kitermelni a Dell gep osszes rejtett zugabol.Csak tudnam honnan kerult 2 kilo homok a pub konyhai raktaraban mukodo gepbe???
-
localhost
Közösségépítő
-
eziskamu
addikt
-
parandroid
félisten
Ez azt hiszem, alapvető.
Kicsit olyan a dolog, mint az orvosi (akár pszichiáteri, pszichológusi) titoktartás (vagy a gyónási titok, ahogy te is említed), de ugyanez érvényes tudtommal ügyvédekre is. Nyilván orvosok, ügyvédek is jókat viccelődnek némelyik eseten egymás között (mondjuk papok talán nem
), de nem fogják kiteregetni. Feljelentést tenni pedig végképp nem.
Visszatérve arra, aki azt mondta, hogy ez olyan, mintha látnám a szomszéldot hullát elásni a kertjében: nem, nem olyan. Azt magánemberként kötelességed jelenteni, itt viszont profiként, szolgáltatóként vagy jelen. Ha mágánemberként ezeket jelented, akkor megkérdőjelezed a szakmai megbízhatóságodat.
Továbbra sem tartom a cikkben leírt eljárást etikusnak, sőt, továbbmegyek: jogszerűnek sem feltétlenül. Ezzel együtt továbbra is azt mondom, hogy ha tényleg pedofil az ipse, akkor heréljék ki nyugodtan. De előtte legyen a dolog egyértelmű és vitathatatlan.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged