- iPhone topik
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ML320
senior tag
Nálunk is ki volt írva. Sőt először a nyitvatartás helyét fedtük le vele, utánna arrébb tettük, majd az ajtó közepére került.
Kolléga POS terminál javításról jött vissza, néhány srác ott állt az ajtóban (a papír formátumot már nem tudják elolvasni), és csak toporog, toprong, totyog... El is mondta nekik, hogy mi van kiírva a lapra, majd bejött, és a srácok stílusában feltette a költői kérdést:
- Ne haragudj, nyitva vagytok.
Mire én, ártatlan képpel, szemrebbenés nélkül:
- Ne haragudj, tudsz olvasni?Tehát, ha legközelebb ha zárva van valami, akkor a kedves vevőknek tessen szépen körbejárni a ojjektumot, az üvegezett felületen keresztül meg figyelni, hogy van-e bent valaki. Ha igen, ott akkor zörögni, csörögni, dörömbölni!!!
Ja, ezt persze más-más ruhában és álarcban 10 percenként megtenni. -
Dzoli
tag
Az év eleji leltárok nem csak a leltárról szólnak.
Készletértékelés, selejtezés, nagytakarítás, számlázó prg karbantartása, és még sorolhatnám. Meg persze pihenésről, az egész éves munka után, mert év közben nincs idő szabadságra menni, mert folyamatosan ki kell szolgálni a vevőket, lassan, már este is
Nem értem, mit kell azon besértődni, hogy nem szolgálták ki, mikor nem is voltak nyitva.
A buszpályaudvaron sem reklamálsz, hogy miért csak 3 óra múlva megy oda busz, ahová te menni akarsz, pedig ott áll egy csomó üresen a parkolóban.
Lassan tényleg már ott tartunk, hogy egyesek képesek vasárnap délután bekopogni hozzám, hogy adjak már nekik 1db cd lemezt, csak mert a bolt mellett lakom, és ki tudom nyitni. De nem adok, mert mindennek van határa. -
net84
őstag
gratulálok és le a kalappal az üzlet elött...szabadna megtudni, hogy melyik üzlet volt ez?
Kicsit kezd elegem lenni a maszek melómmal is. Most már lassan négy hete nyüglődünk egy honlapátköltöztetéssel. Indult úgy, hogy csak magyarítani kell a német alapján. Egy hét múlva kiderült, hogy külön szerverre kell költöztetni a magyar oldalt. Remek! Leglább egyszerűbb lesz dolgozni. Majd 1 hét várakozás, hogy le tudjuk menteni az anyagot és el tudjunk kezdeni dolgozni. Kiderült, hogy nem vérünk hozzá az adatbázishoz, sőt azt a német rendszergizda nem adja ki, mert szerinte úgy nem jó a dolog. Vegye meg az ügyfél külön újra az egész hóbelebancot (a jelenlegi üzemeltetője a magyar lapnak egy másik ürgétől vette át az üzemeltetést mindenféle jelszó és belépési azonosító nélkül).
Azzal nincs semmi bajom, hogy el kell magyaráznom a megrendelőnek, hogy mi az az adatbázis, SQL, PHP, admin felhasználónév/jelszó minek kell....de ez a sok bonyolítás kezd az agyamra menni.
Megbeszéltük, hogy átnézzük, hogy mennyi idő és költség lenne egy teljesen új (általa kért) webshop motor beindítása és egy statikus tartalom hozzápakolása, valamint a design újraalkotása úgy, hogy a lehető legjobban hasonlítson az eredeti honlapra. Mára volt megbeszélve, hogy keresni fogom. Délután próbáltam hívni, erre ki van kapcsolva.
Ha még egy kicsit variál elküldöm melegebbre és mehet valamelyik nagyocska cégecskéhez honlapot csináltatni...Másik pacák kb. 3 héttel ezelött:
Kapott látványtervet, ahogyan kérte, igaz az ígért anyag, ami alapján a látványtervet kellett készíteni, "elfelejtett" megjönni.
Erre kijelenti, hogy merészelek én német árakat írni az árajánlatba...
Először nem tudtam, hogy mi baja van, csak kiszámoltam neki a forintot eurora az aktuális középárfolyam -5.- Ft-al.
De nem ez volt a gond, hanem szerinte az, hogy én olyan árakat írtam oda, amilyen árakon megcsinálnák neki a határ túloldalán (balfaszkám egyébként odavalósi), és ő még a mai napon vár tőlem egy új árajánlatot elfogadható áron...Mivan? Így is 5 számjegyűvé tettem az egészet (forintban természetesen - euróra átváltva nevetséges összeg jött ki) és erősen aláígértem saját magamnak. Nem reagáltam neki semmire. Majd 2 hétre rá már nem is lehetett nekem szólni, amikor gond volt a hálózattal, hívtak egy "szakit". 10k-ért volt hajlandó kimenni, a wlan hálót nem tudta megcsinálni, inkább +2k-ért kiszámlázott egy 3m-es UTP kábelt, bedugta a wlan router egyik szabad LAN portjába és összekötötte a notival...majd megjegyezte, hogy mekkora hülyeség egy irodán belül wlan-t használni...
A honlaos dolog nem hagyott nyugodni, elmeséltem egy ismerősnek, aki szoftver és honlapkészítéssel is foglalkozik. Elmondtam neki az összeget, majd közölte, hogy náluk egy ilyen szintű honlap ára hat számjegyű és nem 1-essel kezdődik...ha meg ekkora balfasz az illető, akkor inkább hagyjam a fenébe, nem éri meg fillérekért elvállalni.Ha pedig holnapig már nem jönnék, akkor:
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Linux kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anime filmek és sorozatok
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest