- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
nyunyu #24706 üzenetére
Nas, router, proxy egyéb célra még jó lehet, vagy ha beröffent és stabil futtas pár tesztet, vedd fel videóra, csinálj memtest86 +hdsentinel aida64 screenshotokat és hirdesd meg olyan probagarral, hogy jön, teszteli amivel akarja, de onnantól, hogy elvitte nincs gari.
Sok későbbi konfliktus megelozheto, saját (nem túl pozitív) tapasztalat. -
azbest
félisten
válasz
nyunyu #24694 üzenetére
Hát ez egy jó kérdés. Amennyire tudom nem csak az alaplaphoz kötődik, hanem valamilyen alkatrészmennyiségig a gép összetevői alapján gondolja, hogy új aktiválást kér-e. Ez azt hiszem többször változott a múltban. Ha a házon rajta a matrica, akkor még az is elképzelhető, hogy megfelel az upgrade licensznek, bár nem biztos. Viszont úgy emlékszem az olcsó win8 update az nem jogosít downgradere. Technikailag azt hiszem nem akadékoskodik az olcsó update licenszer win sem telepítéskor, de nincs tapasztalatom. Próbáld megnézni a licenszek szövegét, bár valószínűleg nem fed le minden eshetőséget.
-
StSanya
senior tag
válasz
nyunyu #24694 üzenetére
Talán az OEM Win7 Home Premium lenne a legolcsóbb, de nem tudom meddig lehet majd még kapni.
Vagy veszel OEM Win8 Pro-t, akkor jogosult vagy helyette Win7-et telepíteni. Az új OEM szabályok szerint, a Win8-as licencet meg átviheted más gépre is, szemben a Win7-essel, amit csak garanciális alaplapcsere esetén.
Szerk: OEM esetén még az a megkötés, hogy az azt telepítő adja a szupportot, tehát ebben az esetben te adod magadnak...
-
gozso
őstag
-
Pötyi
őstag
válasz
nyunyu #24585 üzenetére
Hehh, én már hónapok óta keresgélek olyan DVD-meghajtót, ami
- SATA csatlakozós
- fehér/drapp előlapos
- NEM koreai, tehát LG, Samsung, Daewoo kizárvaNagykerekben kezdtem keresgélni, se a Ramirisben, se a HRP-ben, se a Kelly Techben nem volt. Már a bontókat járom, hátha akad valahol egy Toshiba, Pioneer vagy egy Sony/NEC/Optiarc, esetleg egy TEAC.
-
sasa311
veterán
válasz
nyunyu #19785 üzenetére
Aki ezeket a döntéseket engedélyezi az egy igazi barom. Főleg, hogy kb. 5,000 ft-ból ki lehetett volna építeni, hogy mikor az utolsó grafikus is elhúz haza akkor a portás bácsi szépen megnyom egy billenőkapcsolót, amivel lekapcsolja monitorokat, majd 1 órával "nyitás" előtt visszakapcsolja őket és láss csodát...
Már gondolkoztam azon, hogy indítani kéne egy céget, ami költségoptimalizációval foglalkozik, felmérnék egy nagyvállalatot és tennék javaslatokat, hogy min tudnak spórolni. És csak annyit kérnék, amennyit 1 hónap alatt megspórolnak az ötletek miatt...
Csak nem lehetne bevezetni a piacra sajnos.
-
Ygg
senior tag
válasz
nyunyu #19785 üzenetére
Ez egy más kérdés, vannak speciális esetek.
Sok gyár azért termel folyamatosban, mert még egy kevéssé hatékony éjszakai/hétvégi műszak is jobban megéri, mint a leállítás, felfűtés vesztesége.
Gazdaságossági számítás kérdése.
Ha elolvasod, látod, hogy én 8-4-ig átlagos irodára vonatkoztattam. -
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #16539 üzenetére
Negativ, orosz billzeteken a US kiosztas is fel van festve a cirill mellett.
Mondjuk a cirill kiosztasnak akkor sincs sok koze a QWERTY-hez, total mashol vannak rajta az angol ABC-nek megfelelo gombok, mint az amerikain/europaiakon.
Litvan exkollega pl. valami alternativ kiosztast hasznalt, amin az amerikai A gombra tette az orosz А-t, B-re a Б-t, kulonben meghulyult volna, amikor egyik pillanatban meg velunk levelezett angolul, masik pillanatban meg az orosz fejlesztoket rugdosta oroszul.
(Litvanok alapbol latin ABCt hasznalnak, nem cirillt.) -
szumo
senior tag
válasz
nyunyu #16539 üzenetére
Én az otthoni és a benti billentyűzettel szívok rendszeresen, mert odahaza egy wave van ami ugye hajlított, és nekem nagyon frankón kézre is áll, míg idebent egy logitech 350 -es van. Nos ezen rendszeresen mellényúlok, mert ugyanazok a betűk máshová esnek, mint az otthonin, amin nem csak a wasd-t nyomkorászom.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
pulcsi
tag
8422es hozzaszólás
Szeretnék elnézést kérni a szörnyű j&w gépek miatt, de a cég ahol régen dolgoztam ott követődött el ez a szörnyűség. Mentségünkre legyen mondva a metro olyan árat mondott 35000ft amiből nehéz kihozni gépet csak ilyen szutykot. A szegecset meg ők akarták, ha behozta valaki szegecs nélkül nem volt baj megcsináltuk. Volt olysn iskola ahol 10bol 10 gép szar lett 1 héten belül. Mégegyszer bocs mindenki.
-
-
-
diegho
nagyúr
válasz
nyunyu #13707 üzenetére
Nem igazán akarok én ezzel szívni, plusz főnököm azt mondta, hogy kérdezzek rá nyugodtan náluk, hogy mi volt a tervük ezzel, és mivel a géppark kb 30%-át láttam eddig valósan belülről, ki tudja mennyi ilyen van még. Van még kb 10-15 XP licenszünk, amik bontatlanok, azokból egyet rá tudok tolni, ha más nincs.
-
ati012
őstag
-
Badman 4ever
őstag
válasz
nyunyu #12204 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de:
hiszen Intel szerette kisporolni a procijaibol a VT tamogatast
A Microsoft megszüntette a korlátozást, hogy csak VT-s procival menjen az XP mód, tehát szinte bármelyik modernebb gép képes futtatni (csak a sebesség kérdéses).
ITcafé cikk erről: Hardveres támogatás nélkül is fut az XP mód -
ati012
őstag
válasz
nyunyu #11447 üzenetére
Mindig eljátssza ezt egy srác:
V: Ez milyen gép?
E: 1,8 GHz P4 CPU, 512 Mb RAM, 40 GB IDE HDD, integrált videókártya..stb.
V: Tudod hogy kellene feltuningolni?
E: Nem bazmeg, nem értek a számítógéphez, áruld már el hogyan...A tuning:
A procit 2,4es Celeronra cserélni (biztos jobb a 128 kb caches proci egy 512 kb caches Pentiumnál) rakni még bele "512 ramot" és a videókártyát illik "kicserélni" egy 64 megás "gíforsz"-ra. Ja, meg SATA2-es kábelt rakni a vinyónak. Ez is lényeges!V: Mennyibe kerül?
E: X Ft.
V: Hát, ha lesz pénzem lehet megveszem...Grátiszba: elmeséli a BMX-e élettörténetét, meg összeállít nekem való BMX-et (nem bicikli árus).
Felétek is vannak hasonló tuning művészek?
***********************************************************************************************************
Pár kérdés:
Hogy lehet évente 6-7 db vinyót megölni normál használattal?
Van egy vevőnk, nála mindig behal valami. Nem azért mert szart adunk el, hanem csak úgy magától. Másnál is vett már alkatrészt (lapot, procit) de az is kihalt 2-3 hét alatt. Videókártyából is a sokadikat húzza egy éven belül. Az DVD-RW-je pedig nincs fél éves, de már nem olvas (nem tőlünk van).Szobáról tudni hogy egy rakás füst az egész. Ez bezavarhat dolgokat?
-
stol
addikt
válasz
nyunyu #11384 üzenetére
Notinál mégis sikerült hűtő kélkül kikapcsolást produkálni, sőt van már hősokkos döglött noti procim is!
Asztali prescot esetén a hűtő lekapás szintén fagyást eredményezett a 130W TDP miatt.
Annyira hamar főtt el a proci, hogy "észbe se kapott" és lassulni se volt ideje.
LGA775-ös Pentium D (azaz rezsó) is szintén tudta ezt produkálni bármikor. -
eziskamu
addikt
válasz
nyunyu #11263 üzenetére
Linux mágusok. Ha-ha
Egy Ubuntu Server edition és egy 2 oldalas leírás és már van egy fapados squid proxy. Persze azért lehet ez kevés az üdvösséghez, mert még csak virtuális gépen próbáltam, de meg volt egy óra alatt, és működött.
Amúgy ha meg Microsoft, akkor ISA szerver (hogy is híjják ezt mostanában?), jobb a semminél. Régebben az SBS-ben benne volt. Most passz.Amúgy fel a fejjel, van roszabb is.
-
-
szumo
senior tag
válasz
nyunyu #11090 üzenetére
Tudod mennyivel több munka bekapcsolni állítgatni a tv -t, mint egy bejáratott téglát kiütni a helyéről?
De ha már a kiütés, akkor egy 11 emeletes épület egyik lakásában a tulaj azt kérte, hogy ne fúrjuk meg az ajtófélfát, hanem vigyük körbe az RG6-os kábelt az ajtó körül, mert 1 hete fejezték be a felújítást. Mi figyelmeztettük, a vakolat leválásának veszélyeire. Az ajtó felett jártam, mikor a soron következő leszorító bilincset ütöttem volna be kalapáccsal, és püff és durr, és egy két tenyérnyi részen hullott alá a vakolat. Ezután a tulaj engedte, hogy megfúrjuk az ajtófélfát 2 perc alatt.
Ugyanebben a tömbben akarta az egyik magányos hölgy, hogy valamelyikünk egyedül segítsen neki beállítani a tv-t és az internetet.
De itt tűnt el a kábeles csatornában a 4. 5. emelet között 25m RG10 ami aztán nem is került elő -
-
szumo
senior tag
válasz
nyunyu #11063 üzenetére
Én nem informatikára gondoltam, hanem egy elektrotechnika alapjaira.
Anno az xyz kórházban, jött egy informatikus srác gyakorlatra. Harmadéves fősulis volt, és mi mutattuk meg neki, hogy hogy néz ki belülről egy gép egy szerver egy router egy swich. A nyár végén megköszönte, és azt mondta, hogy a hardverekről többet tudott meg, mint a fősulin addig. Szóval a diploma nem helyettesíti a középsuliban megszerzett alaptudást. Sajnos ezekkel nem foglalkoznak a felsőoktatásban.
Ez egy másik téma, nem akarom bele lovalni magam.A buta buta ügyfelekre meg sajnos nincs megoldás, én is beléjük futok lépten nyomon. Ez van sajnos ilyen ez a popszakma.
Stol: Neked ezek a lábhajtogatós hibák külön örömet okoznak. Valld be, hogy még élvezed is
Ügyfél: Hibaleírás, kékhalálozik a gép! Kérdem mi történt. Válasz ááá semmi. Gép indul, következő üzenet: A frissítési folyamat megszakadt, kérjük a műveletet ismételje meg. Frissítés megcsinál, majd az msn is bejelentkezik frissítésre, és képzeljétek az összes kiegészítése fel van téve, vagy 400MB. Ahhhh. Azt hittem odafialok, mire elkészült. 3-4 újraindítás, csak hogy a win érezze a törődésemet. Kérdezem hogy nem lett lekapcsolva a gép kicsit agresszívabban? Mondja, hát volt amikor csak a hosszabító lekapcsolásával át le a gép. Mondom itt van a kutya elásva, mert előtte a monitor feliratait is el kellene olvasni. Ugye amikor a win kikapcsoláskor telepít, és megkér, hogy ne vedd el alóla az áramot. Szóval akad pár ember aki okosan cselekszik.
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #11063 üzenetére
alapveto juzer errorok
Kollega ma reggel is ott volt oktatni, kerdezi ki a tegnap este tanultakat:
Uzletvezeto probalkozik lehuzni a magneskartyat a monitor+oldalara raepitett kartyaolvaso KOZOTT.Erre odaugrik az egyik pincercsaj, hogy nem ugy kell, majd o jol megmutatja.
O legalabb a magneskartyaolvaso reset eltalalta, csak eppen vizszintesen fogta a kartyat, fuggoleges helyett, igy pont a vajatra merolegesen ment a magnescsik, nem az olvasofej alatt.Utana nagy bociszemekkel nez, hogy most mi van, miert nem mukodik.
(Pedig a csaj korabban mar dolgozott egy masik ugyfelunknel, szoval elvileg ismerte a rendszert.
)
-
szumo
senior tag
válasz
nyunyu #11060 üzenetére
Hát hallod a kollégáid vagy a programozáshoz értenek elsősorban, vagy a szakácsművészethez, de lehet, hogy valaki a középiskola első két osztályának emlékeit kegyetlenül kitörölte náluk, az biztos. De az is lehet, hogy egészségügyi szakközépbe jártak.
Azért nálunk az alap műszeres mérésekre, meg forrasztani megtanítják/tanították a delikvenseket.Így próbálom feldolgozni amit írtál, de a merevlemez olvasási hibával eldobja
Nem gondoltál még rá, hogy valami ECDL-es tanfolyam nem ártana nekik?
Inni meg munka közben max. vizet.Na mindegy! Nem irigyellek miattuk.
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #11023 üzenetére
Utana meg kollega engem akart megverni, amikor beszoltam, hogy siman kap ilyen dugot meg hozza aljzatot, ugyhogy UTP egyik veget radugja a tapra, masikat a kameraba.
Saleses kollegat holnap kinyirom. (ha bent lesz
)
Bohoc kollegaval egyutt eppen az IP kamerat telepitik, csak nem ott van a konnektor, ahol a kamera, rovid a madzag.
Uzletkotonk sikeresen levagta a tap csatijat, hogy majd osszebuvoli a kamerakhoz meno UTP helyett hangfaldrottal, csak eppen azt nem jegyezte meg, hogy a keteres drot melyik fele melyik, raadasul mindketto fekete.Kollega altal kezebenyomott multimeterrel meg nagyon elakadt, elsore az jott ki neki, hogy a feliratos oldala a kabelnek a 0, masik a +5V, de ez nem lehet, biztos rossz a multimeter, vagy forditva fogja.
Kollega is probalta merni, de ot is belezavarta, igy este 1/4 11-kor telefonos segitseget kernek, magyarazzam el nekik, hogyan kell a multimeterrel merni, melyik szinu merodrotot melyik lyukba kell rajta dugni.
Jo, 5 perc utan felfogta, hogy semmi baja sincs a multimeternek, sot jo helyen vannak a drotok is.Utana azt is sikerult elmagyaraznom, hogy tapcsati belso felere dugja a pirosat, kulso palastjara a feketet, es ekkor mutat +5V-t a multimeter, nem -5V-t, akkor van polaritashelyesen bekotve.
Kovetkezo otletuk: 2 kamera van, de egy csokival kozositve a 2 hangfal kiallas.
Mi lenne, ha a tap feloli veget kettebontana, es rakotne mindket kamera tapjat, hogy 2 kamerahoz 2 (kozos) tap legyen.Hamargyorsan lebeszeltem rola, hogy ilyet max villanyasz muvel, szakember nem.
Ha nem eleg az egy tap, akkor inkabb keritsenek egy erosebb tapot, ami nagyobb aramot bir leadni.Azt persze nem arultak el, eppen hol vannak (meg mit isznak), de sejtem melyik lebuj lehet, fonokom multkori ceges "ugyfellatogatasunkkor" nagyon tukmalta rajuk a cuccot.
Persze ahogy ilyenkor lenni szokott, meg oda sem ultunk a pulthoz, de mar jott a kor palinka+sor, alkoholista kollegakat ennyire ismerik.
Szerintem ezt most is eljatszhattak, kollega hangjan hallhato volt mar a par vedoital hatasa.
Ugyan jozanul is hulye, de akkor legalabb tud gondolkozni, aztan nem kerdezi meg, hogy melyik a bal keze. (egyebkent jobbrol a masodik)
Baaaaaaaar, ha sales kollega ott olalkodik a kornyeken, akkor a (mas)feloras monologjai utan mar en sem mindig tudom, hogy fiu vagyok-e vagy lany, olyan eros agyzsugorito kepesseggel bir.
-
szumo
senior tag
válasz
nyunyu #11001 üzenetére
Tegnap este berogyok a fotelembe, agyam mint a szita, amit egy shotgun kreált. Skype csipog: szia vagy? Na mondom rég találkoztam a leányzóval, legalább visszaírok neki. Ő örömmel újságolja, hogy vett laptopot. Na ekkor éreztem, hogy szabadulni kellene a beszélgetésből mielőbb. Azért még megkérdezte, hogy hogy vagyok, és a közepébe vágott, hogy nem megy a beépített webcam. Mondtam neki, van az úgy. Erre ő, hogy mondjam el neki mit csináljon, és ő boldog lesz, ha megy a camera.
Szüttyögtem neki ott vagy 30 percet, miközben vagy 40x elmondtam, hogy mivel nem látom, nem tudok segíteni. Ő nagyon lelkes volt, én annál éhesebb, és fáradtabb. Majd miután újra elmondtam hogy így távgyógyítani nem lehet, és én igencsak éhes vagyok, lassan feladta, hogy 80km távolságból én meggyógyítom a gépét. Skype kikapcsol, MSN kikapcsol volt a következő mozdulat. -
-
Djuree
félisten
válasz
nyunyu #10840 üzenetére
én az utóbbi évben voltam vagy 100 interjún, kb. harmada szólt vissza egyáltalán hogy nem nyert
sok paraszt van azt tudtam, de hogy ennyi
éppen a héten kaptam egy levelet hogy nem nyertem meg az állást, amin fél éve voltam interjúnhát gratulálok nekik, már magam is rájöttem
most úgy néz ki lesz jó melóm (kopp-kopp-kopp), így is érdekes hogy 1 éve nem találtam melót egy villamosmérnöki diplomával. igaz nem nagyon megy az angol szóban, ez sok helyen kizáró ok volt. igaz hogy lusta pöcs voltam, ennyi idő alatt már felsőfokúm lehetne ha foglalkoztam volna vele... -
Badman 4ever
őstag
válasz
nyunyu #10798 üzenetére
Ez nagyon durva, épp most néztem a neten, hogy újra árulnak itt Szegeden ÚJ!!! 256MB-os Samsung SD-ket a BirdPC-nél 2190 Ft-ért. Az a 4K iszonyat irreális.
Amúgy nem vagyok boltos, de mindig olvaslak titeket, jók vagytok.Én lehet, hogy nem bírnám a sok vásárlót. Nem mindig vagyok felhasználóbarát.
-
diegho
nagyúr
válasz
nyunyu #10540 üzenetére
mi bezártunk ugyebár és csak ők maradtak és a főnöknek jó ismerőse a boltos, de mikor mutattam neki, hogy bizony az az office pcx-nél 45k és nem 62k, a monitor 28k és nem 36k, akkor mondta, hogy többet nem vásárol náluk, hanem inkább neten rendeli, vagy a szomszédos városka boltjába megyünk (ők normális áron korrekt minőséget adnak). 1 hónap eltéréssel lett tavasszal vásárolva 2 gép, egyik ettől az üzlettől, másik pcx-ről. Árban ugyanaz volt a kettő: 1.gép (helyben) 5600+ x2, 2gb ram, giga crossfire stb fullos lap (hogy minek nem tudom, nem én intéztem), 500gb hdd (előre telepítve és persze egybe formázva), 8600gt, LC power ház és táp, 22" Samu LCD. 2. gép (pcx) Q9400, EP45-UD3R, 8gb ram, 640hdd, hd4650 ddr3, Asus ház, Giga táp, 19" LCD (monitor csere lett a két gépen) és a pcx-es gép volt olcsóbb majd 30k-val. (helyben vásárolthoz volt XP home, quadhoz én tettem Win7 RC-t) Most már remélem tényleg normális helyen fogunk vásárolni, sőt kiderült, hogy office licensz se olyan lett amit akartunk. Sőt pár gépen talán nem is legálisan van fent, mert megtaláltam a csomagokat és Office ready pckhez való is van közöttük, persze bontatlanul hevernek a szekrényben, az office meg ott figyel a gépeken. Naná, hogy ettől a bolttól van minden. Jövő héten mindent körbenézek és megcsinálom, hogy jó legyen.
Az ingyeneseket ki fogom próbálni, hátha jók lesznek azok is, addig felnyomtam Ashampoo-t trial licenszeset, 15 napig vagy meddig marad az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest