- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
válasz
Flame_ #14769 üzenetére
Az 50k a VGA ára volt, és nem a gépé.
Azért az nagyon nem mindegy.
SzerintemTudod hány ember tárgyal olyan ügyekben manapság ami nem az ő kompetenciája.
Szépen átnyúl a cég infósa felett, meghozza a döntést, és az informatikust kész tények elé állítja, hogy itt a sz*r, tessék szépen kipolírozni, és palotát építeni belőle.
Ez magyarország, amíg a görögök sorsára nem jutunk. -
szumo
senior tag
válasz
Flame_ #14761 üzenetére
Nincs kedvem újra és újra és újra elmagyarázni a dolgokat. Részemről lezártam.
Tárgyalj te akkor tudatlan cégvezetőkkel, akik nagy pénzeket mozgatnak, ha ennyire tudod, mi kell egy olyan gépbe, amivel dolgoznak rendesen, és nem csak Mancikának kell, hogy jobban lássa a monitor mellett ahogy a körmét reszeli, és festegeti. -
szumo
senior tag
válasz
Flame_ #14711 üzenetére
Értem amit mondasz, de minél több dolog van egy alkatrészbe beleintegrálva, annál nagyobb az esély arra, hogy meghibásodik valamelyik részegység. Természetesen vannak olyan dolgok, amiket elfogad az ember, mert ésszerűnek tűnik, és a felhasználók hasznot húznak belőle. De amikor jön valaki, hogy neki gép kellene, és hogy kinézett valamit, és van benne integrált VGA, akkor próbáld már meg vele megértetni, hogy az neki nem lesz elég, és amúgy is miért akarok neki még 50eHUF költséget. Próbáld csak ki, megnézlek. Aztán persze sértődötten jön jön?(sunnyog), hogy neki kellene egy videókártya, mert nem megy rendesen az xy program.
Ha meg egy erős procit beteszel egy sokkal "gyengébb" lapba annak nem látom sok értelmét. Arról szól a szakma, hogy szépen ki legyenek a dolgok egyensúlyozva. Vagy ez csak mifelénk van így?
"Ha IGP-t akarsz használni akkor vegyél drágább chipsetet, ennyi."
Ezt nem értem pont arról beszélek, hogy a drágábakon NINCS kimenet kialakítva a az IGP-nek, mert a felhasználónak eszébe se jut azt igénybe venni.
Nagyjából ennyi -
Ariadne
őstag
válasz
Flame_ #10901 üzenetére
Nem akarok gonosz lenni, de találtam én olyan számtech üzletet itt Bp múltkor, ahol három 22" körüli monitorból tartottak kapásból egyórás bemutatót, egészen ledöbbentem, hogy ilyen is létezik. Mert nem, én sem fogok katalógusból rábökve monitort választani, ha igényes az ember, az úgy nem megy. Meg is győzött a hozzáállásuk, hogy onnan veszem még idén a monitort, sőt valszeg 26"-osat...
Szóval lehet, csak akarni kell.
-
Ygg
senior tag
válasz
Flame_ #10893 üzenetére
Az még egy dolog.
Mi múltkor meglehetősen bárgyú tekintettel meredtünk egy programozó/konzulens cég ajánlatára, amiben a rendszerigény min. 10GHz-es processzor volt.
Fél órás brainstorming után rájöttünk, hogy nem kell betörnünk az Intel laboratóriumába,
szimplán megteszi egy 2.5-ös quad Xeon is. -
ML320
senior tag
válasz
Flame_ #10529 üzenetére
A primitív ember ismérve, hogy hozzá nem értését nem ismeri be, az elégedettlenségét pedig úton-útfélen hangoztatja. Legyen az utca, baráti kör, sőt, nem riadnak vissza a hatóságoktól sem, akik persze neki adnak igazat. A francnak nem hiányzik semmiféle ellenőrzés. Nem azért, mert találnának valamit, hanem nyűg, és a mai jelek szerint élvezettel keresnek mindent, amibe bele lehet kötni.
Kamera? Volt olyan esetem, hogy a kollégával lebeszélte az ügyfél, a frissiben vásárolt pixelhibás notit cserélik. Milyen a jó vevő? Bemegy a fogyvédre, és feljelent. Ők kijönnek, se köpni, se nyelni nem tudok, csak elmondom, hogy mibe maradtak a felek. Erre a fogyvédes a neki tetsző formában megfogalmaz egy jegyzőkönyvet, és elém dobja, írjam alá. Mondom, azért átolvashatom, nem? Fogyvédes vörös fejjel elkezd kiosztani, hogy jól van, akkor a tulajt berendeli, és majd tárgyalhatnak, mennyi is lesz a bírság. Mutatom neki, hogy kamera vanHangfelvétellel
Még inkább vörös a feje.
A vevők már túlontúl visszaélnek a jogaikkal, és mindent a nekik legkedvezőbb módon akarnak megoldani. A boltnak meg egyre többször kell nyelnie.
-
adik
őstag
válasz
Flame_ #10529 üzenetére
Ilyen kellemesen üvöltöző páciensem nekem is volt már (pár), de az nem visszahozta a terméket, hanem csak nagyon nem értett hozzá - nem ezzel volt a gond, hanem azzal, hogy nem értette meg, hogy nem tudok neki segíteni, mert az ő szintjéhez külön diploma kell. Ezt nagyjából egy "Ezt szeretném akkor visszavásárolni magától!" mondattal zártam le. Hirtelen megdöbben nem kicsit, a termék persze tök szűz állapotban. Azóta nem láttam, de bevallom bár persze nekem is fáj pénzt visszaadni user error esetén, de az övé valahogy nem hiányzik.
A 107-et talán egyszer kellett csak kihívnom, röpke másfél óra alatt meg is érkeztek, pedig bp belvárosról beszélünk. -
eziskamu
addikt
válasz
Flame_ #10486 üzenetére
Ahol nincs külön gomb az í-hez az a 101 gombos, az a bill ahol meg megvan az í-nek megfelelő, az a 102-es. De még az 101 se akkora gáz, nekem ilyen van angolban, magyar matricával, mert az í az altgr+j, az Í meg az altgr+i .
Mondjuk szokni kell, de ez olcsó volt és van joypadja ami egérként müxik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged